Beschamend! Denk dreigt met royement voor afwezige Utrechtse Statenfractievoorzitter

De Statengriffie heeft op verzoek van De Telegraaf gekeken naar hoe vaak Denk de vergaderingen van de Provinciale Staten van Utrecht bijwoonde. Nou, dat bleek ronduit bedroevend te zijn: fractievoorzitter Hanane Bittich was slechts vier keer bij plenaire vergaderingen aanwezig! Zelfs het bestuur van Denk dreigt direct met een mogelijk royement, en doet geen enkele moeite om haar in bescherming te nemen.

Denk ik absoluut niet mijn partij en zal het ook nooit worden, maar ik moet ze hier toch wel een compliment geven. De partij zit blijkbaar opgescheept met een fractievoorzitter die er vaker niet dan wel is, maar wel lekker geld opstrijkt. Diverse pogingen om haar te bereiken hebben vooralsnog niets opgeleverd. Ze heeft ook nog nergens op gereageerd.

Geen enkele partij zou dit moeten willen accepteren en het is daarom ook goed van Denk dat ze niet eerst proberen een rookgordijn van smoesjes op te werpen. Partijvoorzitter Ejder Köse is helder: “We hebben haar nog niet kunnen bereiken. Als er geen bijzondere omstandigheden zijn waarom ze afwezig is, is dat een wanprestatie naar de kiezer toe.” En dat is voldoende reden voor royement. En dat is maar goed ook, want ze kunnen haar niet dwingen om te vertrekken. (Haha, misschien blijft ze straks alsnog wel gewoon zitten, of werkt dat daar niet zo?)

Als dit niet snel het hoofd wordt geboden dan geeft het af op die hele partij. Dus nu de verkiezingen zijn begonnen (Azarkan gaat voor de 6 zetels) kunnen ze dit soort ongein er niet bij hebben natuurlijk. Ze zullen haar er wel snel uit knikkeren denk ik. Wel jammer voor de diversiteit in de Utrechtse Statenfractie, want ze is van buitenlandse afkomst en ook nog eens een vrouw.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. NO8D0

  Mooizo laat het maar op de islamieten partij blijven plakken ,zijn we iig sneller van de partij af.

 2. Marija

  Dergelijke berichten inzet verleden meer gehoord, het verbaast mij niet.

  1. Marija

   Dergelijke berichten in het verleden meer gehoord.

   1. Blondie

    Noem eens namen en partijen.
    Als je een link geef waar dat te lezen is, toppie.

    Ik zie het wel.

    1. Cor Grijpstra

     @blond

     Is zelf googlen te moeilijk?

     1. Blondie

      Geloof jij, dat Marije niet in staat is, zelf te antwoorden.?

 3. Lodewijk Horstmar

  Als het verhaal klopt, gaat DENK doortastend te werk. Zouden meer partijen moeten doen.

  1. Camden Dahrendorf

   Zo’n Pechtold bijvoorbeeld heeft dat toch iets slimmer angepakt inderdaad.

   1. Vera Camlet

    En als je geen eigen ervaringen hebt wat is dan de reden dat je dit soort reflecties deelt?

    1. Fascal

     Huh?

 4. evil knievel

  Hanane Bitch!😁
  Altijd t zelfde gezever met mensen die zo heten,geen wonder dat deze geen(normale!) baan krijgen,Zelfs niet capabel bij eigen 8erban!🙈

 5. Bambocheur

  DENK is klaarblijkelijk blij met iedere opportunistische lapzwans die lid wil worden. In plaats van nu ferme taal te spreken, de daden moeten nog blijken, had een stringente ballotage vooraf een dergelijk debacle kunnen voorkomen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.