Column Paul Cliteur: Waarom we geen Ali H.’s moeten importeren

Kenneth Steffers heeft natuurlijk volkomen gelijk met zijn stelling dat, Ali H., de verdachte van de steekpartij in Parijs een “onvervalste terrorist” is. En ook dat hij de redactie van Charlie Hebdo als doelwit had. De aanslag in 2015, waarbij de redactie van het Franse satirische tijdschrift werd uitgemoord, was eveneens een terroristische aanslag. Waarom? Er werd geweld gebruikt om een doel te bereiken dat niet met vreedzame politieke middelen kon worden bereikt. Vandaar dat de terroristen hun toevlucht namen tot geweld.

Maar toch is de kwalificatie “terroristisch” niet genoeg om enige vooruitgang te boeken bij het bestrijden van dit type van geweld. Het moet preciezer omdat alleen wanneer onze diagnose van het probleem adequaat is, we zicht krijgen op een kansrijke bestrijding daarvan.

En de Nederlandse ministers van Justitie, net als de Franse, de Duitse, of die van andere landen die door terroristen worden getroffen, hebben nooit de moed gehad om een passende diagnose te stellen. Minister Grapperhaus (2017-) heeft niet de moed gehad om een juiste diagnose te stellen. Minister Opstelten (2010-2017) had niet de moed om een juiste diagnose te stellen. Minister Hirsch Ballin had niet de moed om een juiste diagnose te stellen (2007-2010). Minister Donner (2002-2010) had niet de moed om een juiste diagnose te stellen. Minister Korthals niet (1998-2002). Minister Sorgdrager niet (1994-1998). En ook Minister Hirsch Ballin niet tijdens zijn eerste ministerschap van Justitie (1989-1994).

Als minister Hirsch Ballin in 1989, het jaar waarin de fatwa over Rushdie werd uitgesproken heel scherp was geweest, had hij het toen al herkend. Immers 1989 was het jaar van de internationale doorbraak van het jihadistisch theoterrorisme. Maar Hirsch Ballin zag niks, en hij is later ook niet ziende geworden.

Een tweede moment waarop een doorbraak mogelijk was geweest, was in 2004, met de eerste Nederlandse jihadistisch theoterroristische moord (op Van Gogh). Maar minister Donner zag niks en premier Balkenende ging praten over fatsoen en dat soort dingen.

Omdat dit patroon helaas in andere landen niet anders is, wordt het niks met de bestrijding van het theoterrorisme. Het is zo’n geweldig succes, dat terrorisme, dat het maar blijft toenemen en toenemen. En dat zal zo blijven zolang we ervoor kiezen om blind te blijven voor de oorzaken. Blind te blijven voor de culturele dimensie van dit terrorisme.

Hier komt mijn voorstel voor de bestrijding.

 1. Erken allereerst dat Ali H. een gewetensdader is. Nee, hij is niet zielig. Nee, hij is niet een “barbaar”. Nee, hij is niet een verschoppeling die in verzet komt tegen kolonialisme. Nee, hij is ook niet “van kleur” en wij “wit”, waardoor hij een streepje voor heeft. Hij is inderdaad een terrorist, maar een bepaald type terrorist. Hij voert een “heilige strijd” vóór zijn religie en tégen godslastering. Die godslastering vindt, ondanks zijn protesten, nog steeds plaats in Europa. Daartegen moet men strijd voeren. Heilige strijd. En zo wordt Ali “jihadist”. Hij komt verder op voor de eer van zijn God (“theos”). Hij is dus een “jihadistisch theoterrorist”. Mijn eerste punt komt dus neer op het heilzame van een goede diagnose.
 2. Erken dat Ali H.’s uit Pakistan zullen blijven komen om ons te bestraffen voor onze godslasterlijke cartoonmakers, cartoongedogers, organisatoren van cartoonwedstrijden (Wilders). Hoe lang? Net zo lang tot wij toegeven en mensen als Geert Wilders veroordelen. Daar zijn we overigens wel druk mee bezig, dus volgens Pakistan zijn we op de goede weg. Maar om ons aan te moedigen sturen de ideologen van het jihadistisch theoterrorisme mensen als Jawed Sultani (Afghanistan) en Junaid Iqbal (Pakistan) naar Nederland toe, om ons bij de les te houden. (Die namen zeggen sommige lezers niets omdat De Volkskrant en NRC-Handelsblad dat vervelend nieuws vinden en we te weinig online media lezen om ons adequaat te laten voorlichten).

Nu mijn (beleidsrelevante) voorstel: mensen als Ali H. moeten uit Nederland worden geweerd. Ja, dus beperking van migratie. En nee, zelfs als hij zich zielig voordoet (asiel!) mag Ali H. niet komen, niet blijven, op geen enkele manier mag zijn verblijf hier worden gefaciliteerd. Bij elke aanslag die in Nederland plaatsvindt, heeft Minister Grapperhaus gefaald. Maar bij elke aanslagpleger die hier rondloopt, heeft minister Blok (Buitenlandse Zaken) gefaald.

Dit was mijn voorstel voor Buitenlandse Zaken, nu komt mijn voorstel voor het binnenland:

3. Erken dat we met de Ali H.’s, voor zover ze van eigen bodem komen (en die hebben we genoeg, denk aan Gökmen Tanis), een “integratieprobleem” hebben. Hier ligt een klus voor Minister Koolmees (van integratie). Probleem is alleen: zoals Minister Grapperhaus niet weet hoe hij een jihadistisch theoterrorist moet herkennen, weet Minister Koolmees niet dat hier een “integratieprobleem” ligt. Dit hele “menstype” staat niet op de radar van de Nederlandse overheid. Dit kabinet leeft in een “cultuurloze” wereld. Men ziet natuurlijk wel dat er mensen zijn die de wet overtreden, en dat vindt men ook wel “schandelijk”, maar men heeft geen weet van cultuurverschillen. Dat de cultuur in Pakistan een beetje anders is dan in Nederland weet men niet. Men denkt “gekken heb je overal”. En vervolgens slaapt men door met open grenzen en zonder integratieproblemen.

Oké, er was één nogal bekende politicus die, in afwijking van al zijn voorgangers, over dit punt een heldere diagnose had. Donald Trump nam in zijn National Security Strategy (2017) op: “Defeat Jihadist Terrorists”. Maar ja, dat was dan ook wel heel schofferend, polariserend, en niet-inclusief, niet? Dat kan toch niet helpen, zo het beestje bij de naam noemen?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. CLoVis

   
  We moeten gewoon helemaal geen Afrikanen importeren.

  In ruil voor hun geestelijke armoede
  krijgen wij de financiële.

  1. CLoVis

   En natuurlijk sowieso geen moslims
   uit welk land dan ook.

 2. CLoVis

   
  Al was het bijvoorbeeld alleen al hierom:

  ‘De eigenaar van de Groninger dansschool Groningen Dance Center die centraal staat in een omvangrijke misbruikzaak is de broer van de in juni opgepakte politieman Abdel A. (30). Bij deze agent was een kilo cocaïne aangetroffen. Ook vond de politie dieren- en kinderporno op zijn telefoon.’
  (de Telegraaf, heden)

 3. Vriend

  Geheel eens met de analyse en de (beleids)voorstellen van Cliteur. De westerse wereld durft geen stelling te nemen, niet te benoemen en geen maatregelen te nemen. Onze extreem tolerante cultuur van christelijke (vrede-, vergevings- en naastenliefde)waarden doet ons de das om.

 4. Blondie

  Kijk Links Nederland is de schuldige, met het jarenlange beleid van kom maar binnen met de gehele familie en dan gaat Nederland jullie vertroetelen strategie.

  Nederland is overlopen door Honderdduizenden personen, die weigerden zich aan te passen aan de Nederlandse normen en waarden en die hierbij werden gesteund door Links Nederland.

  Er is maar een remedie voor dit probleem, zet een ieder per direct over de grens die onterecht in Nederland aanwezig is.
  Ga de grenzen weer bewaken en stap uit het Schengen verdrag en een NEXIT.

  1. Piet51

   @Blondie
   “Er is maar een remedie voor dit probleem, zet een ieder per direct over de grens die onterecht in Nederland aanwezig is.”

   Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Mensen die onterecht in Nederland zijn zijn per definitie illegaal. En waar is de illegaal de hele ddag mee bezig? Prceiec, hij doet van minuut tot minuut zijn uiterste best om niet op te vallen. En hoe vind je hem dan om vervolgens uit te zetten??? Maar stel, dat je iemand vindt, dan moet je een land vinden, liefst zijn eigen land van herkomst, dat hem wil opnemen. En helaas zijn er te weinig van dergelijke landen.
   Kortom, met je intentie kan ik het wel eens zijn, maar de uitvoerbaarheid is niet zo simpel.
   En verder is grenzen bewaken niet voldoende. Dan moet je elke meter van onze buitengrenzen bewaken. Dat betekent tankgrachten, prikkeldraad onder spanning, geschutstorens, hondebewaking en mijnenvelden. Ik was ooit in een ver verleden veel in Oost-Europa waar ik bij elke binnenkomst zo’n terrein van enkele kilometers breedte passeerde. Ik kan je vertellen, altijd weer blij te zijn geweest als ik weer terug mocht.

   1. CLoVis

    @pietsie

    Geen onzin verkondigen.
    Er zijn vorig jaar 3565 illegalen opgepakt;
    alleen dat terugsturen naar hun eigen land
    lukt maar steeds niet.

    Uit onwil of onkunde.

    1. Piet51

     @CloVis
     Onzin??? Het aantal illegalen wordt geschat op tenminste enkele tienduizenden, maar ook worden het aantal van honderdduizend of meer genoemd. Die ruim 3500 opgepakte van jou is dan toch minimaal en als die ook nog eens niet uitgezet kunnen worden, heb je toch precies wat ik aangaf? Er worden er heel weinig opgepakt en vrijwel niemand uitgezet. Daar ligt de oplossing echt niet, als er trouwens al sprake is van een probleem zoals geschetst. In ieder geval is mijn reactie geen onzin, zou ik zeggen.

     1. vandaag

      blabla bladieblabla

     2. Piet51

      @Vandaag
      Laat je nog even je onevenaarbare visie op de uitslag van het Zwitserse referendum horen?

    2. Maurits Dekker

     Uit onwil of onkunde.

     Uit onwil. Dat is wel duidelijk.
     Immers: Waar een wil is daar is een weg.

   2. Blondie

    Gewoon de grenzen bewaken zoals Nederland het jaren gedaan heeft, zonder geldig paspoort kom je het land niet in.
    Kijk de clandestien in Nederland verblijvende gelukszoekers, clusteren altijd met reeds aanwezige landgenoten, dus gewoon kijken waar deze gasten vandaan komen.
    Weet je, waar een wil is een weg.
    Er zijn in het verleden ook gewoon afspraken over gemaakt, maar het beleid is gericht op een totale omvolking binnen nu en 30 jaar.

   3. LifeBuddy

    ”Dat betekent tankgrachten, prikkeldraad onder spanning, geschutstorens, hondebewaking en mijnenvelden.” Nee hoor Piet, gooi de kolenmijnen in limburg open en stel ze daar te werk. Ik kan je vertellen dat de uitvoerbaarheid, als je Niet ultra sLinks denkt, heel simpel is en dat de ilegalen blij zullen zijn dat ze [neder]land snel kunnen verlaten.

    1. Piet51

     @Lifebuddy
     Niet-realistisch voorstel. Om illegalen te kunnen laten werken, moet je ze eerst opsporen (probleem nr.1). Dan moet je kolenmijnen vinden of openen waar gewerkt kan worden (probleem nr 2.). En vervolgens moet je de gewonnen kolen ergens kwijt kunnen, een infrastructuur dus (probleem nr. 3), je moet kennis van mij bouw beschikbaar hebben (probleem nr. 4) en de kolen aan kopers kwijt kunnen die er in Nederland in ieder geval niet meer zijn (probleem nr. 5).
     Maar ik vind wel, dat we naar dergelijke out-of-the-box-voorstellen moeten durven kijken. Dank.

     1. vandaag

      blabla bladieblabla

     2. LifeBuddy

      HaHaHaHa, in limburg zit nog genoeg en de ilegalen rennen zo snel mogelijk [neder]land uit, dus je hebt niemand om te delven en heb je Geen kopers nodig om aan kwijt te kunnen. blabla

     3. Piet51

      @vandaag
      Laat je nog even je onevenaarbare visie op de uitslag van het Zwitserse referendum horen?

    2. vandaag

     Is er al een uitslag dan malle pietje ?
     Heb je eindelijk een keer gelijk ?
     Nou gefeliciteerd dan narcist maar wacht de uitslag maar even af

     Overigens hebben de Zwitsers binnen een jaar spijt van hun stemming. Hoewel ze hebben nog steeds grens bewaking al is het maar voor de vingettenverkoop te stuwen

     1. Piet51

      @vandaag
      Die uitslag kan niets anders meer zijn dan verlies voor de initiatiefnemers en winst voor de pro-EU aanhang.

 5. JoopvdJoop

  Ja,zielig dus kom maar binnen.
  Daarna onze linkse handjes ervan af.
  De maatschappij gaat voor ze zorgen…..
  Vreselijk dat “klein” denken van die linkse mafkezen.

 6. Rene van der Grijp

  “En de Nederlandse ministers van Justitie, net als de Franse, de Duitse, of die van andere landen die door terroristen worden getroffen, hebben nooit de moed gehad om een passende diagnose te stellen.”

  Omdat ze stuk voor stuk te bang zijn om de olifant in de kamer te benoemen: de islam.

  Het theo-terrorisme is slechts een van de vele hoofdpijndossiers die de islam met zich mee heeft gebracht. Antisemitisme, homofobie, misogynie, westenhaat, schaamtecultuur, intolerantie, criminaliteit…het zijn stuk voor stuk “visitekaartjes” van de islam en politiek correct links houdt deze abjecte religie en z’n uitwassen al bijna een halve eeuw de hand boven het hoofd.

  Waarschijnlijk in de hoop dat appeasement de angel eruit zou halen, maar dat is overduidelijk mislukt. Men demoniseert liever de islamcritici dan dat men het probleem onder ogen ziet, laat staan actie neemt om verbetering in de situatie aan te brengen.

 7. 56RdK

  “Maar minister Donner zag niks en premier Balkenende ging praten over fatsoen en dat soort dingen.”
  Paul, en ging toenmalig koningin Beatrix na de moord naar de moskee (verbintenis e.d.)?

  En Koolmees c.s.? Die wentelt zich net zoals zijn voorganger, Asscher, in de totale diversiteits- en inclusiewaanzin! Dus niks integratie, maar pure wegkijkpolitiek met alle gevolgen van dien voor ons en onze (klein)kinderen.

 8. Michael M

  Dat komt door jarenlange links beleid. Links is een bepaalde groep dat vanaf zijn/haar levensjaar tussen de 16 en 30 jaar zit waarin men links denkt, naïef, onschuldig is en lekker bezig met het eigen leventje. Dus dat je geen problemen ziet, zo heerlijk onschuldig links. Na je 30ste open je pas je ogen en oren om steeds helderder te kunnen denken. Het links denken verdwijnt een beetje. De heb je een stroming linkse mensen dat domme mensen worden genoemd. Zij zullen nooit iets zien. Alsof hun gedachten er niet zijn, hun hele leven. En ja, noem eens een Arabisch land waar een echte vrije democratie is, zoals dat je als homo zonder opgepakt of vermoord te worden vrij kunt leven in zo’n land. En dat je daarnaast een lekker alcoholisch biertje kunt drinken en vrouwen hun lange haar mag tonen. Waar Christenen ook in het parlement zitten en een eigen partij hebben. Vertel eens? Welk land? Ik weet zeker dat Links nu flink moeilijk aan het denken is.

 9. Michael M

  Stem gewoon FVD.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.