Verdachte steekpartij in Parijs blijkt ‘onvervalste terrorist’ en had wel degelijk de redactie van Charlie Hebdo als doelwit!

Er komt steeds meer dirt naar buiten over de man die afgelopen vrijdag in Parijs twee mensen neerstak, vlakbij het voormalige redactiekantoor van het satirische blaadje Charlie Hebdo. Eigenlijk had de ‘onvervalste terrorist’ de redactieleden op het oog, maar die bleken daar al een tijdje niet meer te bivakkeren.

Toen de verdachte (ook wel Ali H. genoemd) er achter kwam dat Charlie Hebdo helemaal geen (bekend) redactieadres meer heeft, stak hij uit frustratie met een döner kebab-mes in op passerende mensen, met twee gewonden als gevolg.

Verdachte van de steekpartij nabij het voormalige kantoor van Charlie Hebdo.

Volgens Franse politiebronnen heeft de verdachte inmiddels bekend en laten weten dat hij mee zal werken aan het politieonderzoek. De aanleiding voor de zoveelste steekpartij in Parijs was vermoedelijk de rechtszaak tegen veertien personen die bij de gruwelijke aanslag van 2015 betrokken zouden zijn. Volgens onze eigen wereldwijsneus Freek de Jonge hadden de redacteuren van Charlie Hebdo hun dood zelf uitgelokt, dus we moeten deze steekpartij misschien maar met een korreltje zout nemen.

De politie neemt de zaak uiterst serieus en heeft het voorarrest van de verdachte inmiddels verlengd. Er zouden ook handlangers actief zijn geweest, waardoor de Franse forces de l’ordre besloten om ook nog zes anderen aan te houden in deze zaak.

De Franse minister Gérald Darmanin (Binnenlandse Zaken) laat er geen doekjes omwinden en spreekt van een “terroristische aanslag”. Volgens Darmanin is de hoofdverdachte een achttienjarige Pakistaan die nog geen drie jaar geleden in Frankrijk is komen wonen. Hij was in Frankrijk een bekende van de politie, onder andere vanwege illegaal wapenbezit.

Eerder deze week moest een medewerker van Charlie Hebdo al onderduiken omdat het proces tegen de terroristen uit 2015 van start was gegaan. Nu blijkt dat dat niet voor niets is geweest.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. CLoVis

   
  Te dom om het juiste adres te vinden
  te verblind door geloofsijver.

  Welke ‘religie’ stuurt dit soort mensen?
  Ach, het antwoord kennen we al.

 2. Heinz

  Als je als politie met zulke bekenden omgaat, ben je ook niet zuiver.

 3. Fijnproever

  Een kind met een mannenhoofd. Er schuilt een kind in hem.

  1. vandaag

   zijn collega’s kunnen het hoofd professioneel scheiden. De mislukte aanslag moet gewraakt worden

  2. homefront

   Je kunt je beter druk maken over de aanslagen die dit soort, in jouw ogen kinderen, plegen mafketel..
   Ik kan mij voorstellen dat, door de opmerkingen die jij maakt, er mensen zijn die graag jou familie door dit soort mensen uitgemoord zien worden…

   1. Fijnproever

    Zo’n opmerking gaat mijn voorstellings vermogen te boven. Is het zo ver met de mensheid gesteld?

    1. vandaag

     enz

 4. RvdBe

  We willen deze mensen toch?
  Volgens Ylva Johanson eu commissaris immigratie hebben de inwoners van de eu zelf aangegeven meer immigratie te willen.
  En ze heeft gelijk gezien het stemgedrag van de onnozelen .

 5. Blondie

  Een foto met de kop van zijn Vader.

  Het positieve van Schengen, zijn dit soort figuren .

  Bedankt EU.

  Stop met Schengen.
  NEXIT.

 6. homefront

  Woensdag presenteerde de EU Marrakesh 2.
  Een nieuw immigratiepact dat desastreus zal uitpakken voor ons land.

  Want ten eerste gaat de Europese Unie het met dit pact makkelijker maken voor immigranten uit Afrika en het Midden-Oosten om naar Europa te komen. Ook voor laaggeschoolden, “jongeren” en anderen die hier totaal niet zullen aarden.

  Er is nu zelfs een Eurocommissaris voor Immigratie.
  En zij sprak de wens uit nog eens 1 tot 1,5 miljoen immigranten per jaar extra toe te laten. Elk jaar dus. Werkelijk onbegrijpelijk. Maar het gebeurt voor onze ogen.

  Ten tweede verliezen we met dit Marrakesh 2-pact nog meer soevereiniteit.
  De EU gaat asielprocedures openen en immigranten aan lidstaten verplicht toewijzen. Weiger je, dan worden allerlei sancties opgelegd, totdat je als land uiteindelijk toch door de bocht gaat.

  Ik (Baudet) debatteerde er woensdag direct over in de Tweede Kamer.
  Hier kunt u mijn bijdrage terugzien: Marrakesh in de Kamer. En gisteren ging ik er bij Dit is de Dag over in debat met Marrakesh-voorstander Bram van Ojik (GroenLinks). Dat fragment kunt u hier terugzien.

  U heeft ons er vaker over gehoord: maar de massale, en onder VVD/CDA-bestuur alsmaar toegenomen en zelfs aangewakkerde immigratie moet echt stoppen.
  Ons sociale stelsel kan het niet aan.
  De onveiligheid en de woningnood nemen toe, terwijl de gezelligheid op straat verdwijnt. Op termijn zal onze beschaving eraan ten onder gaan. Dit mogen we niet laten gebeuren.

  Daarom komen we in verzet.
  Wij blijven u op de hoogte houden over dit rampenpact. Wij blijven druk op Rutte zetten om “nee” tegen Marrakesh 2 te zeggen!

  1. Fijnproever

   Rome ging eraan onderdoor. Zeg ja tegen beschaving, nee tegen populisme en vreemdelingenhaat.

   1. Maurits Dekker

    Eu = oude Rome

 7. vandaag

  De is-lam is puur gif voor het westen.

  minder , minder , minder
  stem sociaal , stem PVV

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.