Medewerker Charlie Hebdo moet onderduiken nu proces over aanslag is begonnen

Sinds eerder deze maand het proces over de aanslag op Charlie Hebdo in 2015 is begonnen, is het aantal bedreigingen flink toegenomen. Zelfs Marika Bret, de directeur personeelszaken van het blad moet nu onderduiken, dit is echt totale waanzin!
Bret maakte in een interview met weekblad Le Point bekend dat ze op last van de politie uit haar huis is weggevoerd naar een schuiladres. Ze leeft al ruim vijf jaar met politiebescherming, maar dit keer waren de bedreigingen ‘gedetailleerd en uitvoerig’.

En zij is niet de enige, die hele redactie bevindt zich tegenwoordig op een geheim adres in Parijs. Die #JeSuisCharlie en profielfoto met de Franse vlag hebben toch niet echt geholpen dus…

Ik vind het zo absurd geworden in grote delen van Europa. De mensen van Charlie Hebdo schrijven en tekenen satire achter gepantserde deuren en kogelvrije ramen! En politici net zo, enkelen hebben meerdere beveiligers nodig, puur en alleen om de dingen die ze zeggen.

En het meest absurde van allemaal? Mensen die vinden dat ze dan misschien maar niet ‘zulke dingen’ moeten zeggen of schrijven. Alsof het volstrekt logisch en normaal is dat al die ‘goed geïntegreerde nieuwe Europeanen’ zich spontaan naar het niveau van barbaren verlagen, zodra iemand iets heeft gezegd wat ze niet aanstaat.

Ja, het gaat lekker in Europa zo. Laten we vooral die knakkers uit Moria er ook bijnemen en de grens openhouden voor nog meer kansarme asielzoekers. Dan krijgen we de komende jaren nog meer van die bedreigingen, aanslagen of andere ‘incidenten’ waar je geen patroon in mag herkennen.

Ach ja, dan hadden we bepaalde dingen ook maar gewoon niet moeten zeggen hè? Zo is het recht op vrijheid van meningsuiting kennelijk bedoeld, mét grenzen en met een enórme verantwoordelijkheid tegenover iedereen. Want dat andere mensen hun impulsen niet onder controle hebben en menen dat ze wat aan jouw mening moeten doen met een wapen? Ja, dat is jouw verantwoordelijkheid. En die van Geert Wilders. En die van de Charlie Hebdo-redactie…

Dat was allemaal sarcasme trouwens. De grens ligt voor mij bij een oproep tot geweld en voor de rest zou je in principe alles moeten mogen zeggen. Als bepaalde types daar gewelddadig van worden of erdoor moeten huilen, dan moeten we die mensen misschien niet hier naartoe blijven halen. En het gaat echt niet alleen om islamitische extremisten hoor. Extreemlinks en -rechts kunnen er ook wat van, maar die kun je moeilijk het land uitzetten.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Rene van der Grijp

  Onze Marokkaanse moslim genaamd Kleurloze Politiek schreef:

  “Jihad heeft dus totaal niets te maken met oorlog.”

  ht*ps://www.dagelijksestandaard.nl/2020/09/stichting-meldpunt-islamofobie-boerkaverbod-leidt-tot-islamofobie/

  Die aanslagen hebben dan ook heulegaar niets met jihad of islam te maken mensen. Echt niet, hoor. Doorlopen graag.

  Wat kunnen gelovigen zichzelf toch goed voor de gek houden. Ze denken zelfs dat ze anderen ook voor de gek kunnen houden.

  1. Ernest Stern

   “Die aanslagen hebben dan ook heulegaar niets met jihad of islam te maken mensen.”

   In de kern inderdaad niet. Het betreft politieke terroristische aanslagen die voortvloeien uit de inmenging van Het Westen in landen in het Midden oosten. Het aantal slachtoffers dat alleen de Nederlandse bommenwerpers al meenden te moeten maken onder de burgerbevolking van landen als Syrië, Irak en Afghanistan is daarbij een veelvoud van het aantal mensen die door terroristische aanslagen in Europa om het leven kwam.
   Men kan deze politieke conflicten, zoals in islamofobe kringen meestal gebeurt, proberen te framen als een godsdienstoorlog tussen de Islam en het Christendom maar daarmee wordt de werkelijkheid geweld aangedaan.

   1. Blondie

    Kijk knulleke deze gasten roepen gewoon Allahoe akbar.

    En geen Ernest Stern of Blondie Blondie.

    1. Ernest Stern

     Ja, Blondie, en wij roepen Godsammeliefhebbe. De Wehrmachtsoldaten droegen het insigne ‘Gott mit uns’ op hun koppelriem en Bush sloot zijn rede om Irak binnen te vallen af met ‘God bless America’. Als je denkt dat daarmee het politieke motief is verklaard kun je het inderdaad een religieuze jihad noemen.

   2. Rene van der Grijp

    “In de kern inderdaad niet. Het betreft politieke terroristische aanslagen die voortvloeien uit de inmenging van Het Westen in landen in het Midden oosten.”

    Ook Ernest is een kei in het zichzelf en anderen voor de gek houden. De aanslag op Charly Hebdo is een schoolvoorbeeld van religieus geïnspireerde terreur: het ging om de Mohammed-cartoons en niet om de situatie in het Midden-Oosten. Ook Theo van Gogh is om zuiver religieuze motieven vermoord. Het bespotten van de islam wordt simpelweg niet geduld.

    1. Loelap

     Ook al zou de moeder van Ernst onthoofd worden door leden van de vredes religie dan nog zou hij zeggen dat het de schuld van het Westen is.

   3. Loelap

    Ook in landen waar het Westen zich niet mee bemoeid heeft, vinden aanslagen plaats.
    Verschillende stromingen binnen de islam staan elkaar namelijk naar het leven
    Je l.lt zoals altijd uit je nek.

   4. vandaag

    de is-lam hoort niet in Nederland noch in Europa. Een fascistische ideologie zoals wederom aangetoond. De islamitische groeperingen vallen over elkaar heen om een aanslag op te eisen. De racistische en fascistische ideologie moet ingeperkt worden.

    minder , minder ,minder
    stem sociaal stem PVV

    domme linkse adepten proberen de misstanden uit de is-lam te vergelijken met andere geloven echter is er geen enkele ideologie nog een geloof zo geweldadig bezig als de is-lam.

    1. eergisteren

     Vandaag is een domme trôl en heeft niets te vertellen. Hij probeerd DDS kapot te trôllen maar dat gaat de zak niet lukken.

     1. vandaag

      wat zeg je ernest ? de wens is de vader van gedachte maar deel ik jouw achterlijke gedachtegoed niet

      stem sociaal , stem PVV ,

 2. Blondie

  Het is toch verschrikkelijk, dat de Nederlandse overheid Kaag en Co, dit soort groeperingen van geld blijft voorzien.

  Links maakt meer kapot dan je lief is.
  De moorden op Fortuyn en van Gogh kwamen ook van Links.

  1. Pauline Kummer

   Leg uit en bewijs dat mevr. Kaag deze gasten financieel ondersteunt.

   1. Adriaen van Bergen

    Heb je geen internet?

   2. Henduk

    Ernestje toch .
    En jij hebt nog zoveel uit te leggen .
    Dat je dit durft te vragen .

    1. Ernest Stern

     Je inhoudelijke argumentatie maakt net zoveel indruk als de sterke inhoudelijke betogen van Blondie, Henduk.

     1. vandaag

      inhoudelijk betoog willempie ? sinds wanneer heeft dat jouw interesse tról ?

     2. eergisteren

      Vandaag is niet zo van de inhoud. Hij komt hier om te trôllen en te zieken. Akelig stuk stront.

     3. vandaag

      ernest toch , niet zo haat dragend , tról

 3. Genoeg van linkse dictatuur

  Deze situatie, met dank aan de open grenzen beleid van onze regeringen. Deze hele linkse terroristen (D,66, Groen links, Cda, etc) op de partijen van Baudet en Wilders na, zijn hier schuldig aan. De veroorzakers ontspringen de dans en de personen die voor een veilig en sociaal Nederland zijn betalen de rekening.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.