D66 wil ‘gewone’ Russen binnenhalen en indoctrineren met westerse waarden

D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma vindt het belangrijk “om meer Russen kennis te laten maken met Nederland, onze democratie, rechtsstaat, onze vrijheden en gelijkheden.” Dat is volgens hem namelijk nodig, aangezien er op politiek vlak geen snelle verbetering van de relatie hoeft te worden verwacht (mede dankzij D66 zelf). “Van bovenaf lukt het duidelijk niet, dus we moeten wat van onderop proberen”, zegt Sjoerdsma.
De helden van D66 hebben de zware taak op zich genomen om die zielige ‘gewone’ Russen te redden van hun eigen overheid. Iedere keer wanneer de Russische overheid handelt op een manier die vooral goed is voor Rusland, roepen ze bij D66 weer om sancties tegen dat land. Heel sneu, want die sancties raken natuurlijk altijd de gemiddelde Rus. En diezelfde Russen probeert D66 nu te ‘redden’.

Sjoerdsma lijkt al helemaal een messias-complex te hebben ontwikkeld. Misschien omdat Rusland hem in 2008 op de zwarte lijst heeft gezet? In ieder geval, hij wil nu Russische studenten, wetenschappers, journalisten en kunstenaars naar Nederland zien te halen.

Bij D66 komt het blijkbaar niet in ze op dat dit plan ook compleet averechts zou kunnen werken en dat de Nederlandse studenten geïnspireerd raken door alles wat die Russen ons dan vertellen. Nee joh ‘wij zijn het westen, daar kunnen zij juist wat van leren!’ is kennelijk de gedachte.

Maar ja, laten we het vooral doen! Nuanceren we dat schrikbeeld in de media over ‘de Russen’ ook weer een beetje. Maar ik geloof niet dat ze allemaal als vrijgevochten liberaal democraat zullen worden herboren. Écht niet.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. vandaag

  natuurlijk , we hebben ruimte zat , geen huisvesting problemen , geen werkeloosheid

  demonen 666 is volledig krankzinnig
  stem sociaal , stem PVV

 2. Banne de Booyer

  Ook de Russen ons laten vertellen hoe HUN met bijvoorbeeld BLM tuig omgaan om de demo binnen 5 minuten te stoppen en ondertussen ook nog 378 schreeuwers met grof geweld de arrestantenbus in gemept hebben. Op het politie buro worden ze ook als boksbal gebruikt door de juten… goed bezig…. direct overnemen

 3. JochemX

  Russen binnen halen! Er zijn er trouwens al aardig wat, want Nederland is een grote duiventil. Inderdaad, grote kans dat Poetin hier ook erg populair wordt.

 4. Cootje

  De banken hebben hun financiën al op orde gebracht . En in een bananen republiek moet dat kunnen

 5. deZwaluw

  Ik zie het voor mij.
  D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma op het Rode Plein,
  D66-foldertjes uitdelen.
  D66-dogma’s prediken.
  D66-leugens uitbraken.
  Hij is daar met een ‘groen’ vliegtuig naar toe gegaan en komt nooit meer terug..

  Jammer, een droom.
  Deze slinkse parasiet durft alleen in NL een grote bek op te zetten.

  Stem de linkse kliek weg zodra het kan.
  Stem PVV of FvD enn Nexit voor het te laat is.

  1. palko

   @Zwaluw, Dat groene vliegtuig naar Moskou zal ongetwijfeld vliegen op gebakken lucht. Helemaal in lijn met de huidige D’66666-visie.

 6. HD

  Misschien dat Sjoerd Sjoerdsma deze trotse mensen zelf kan gaan ophalen uit Rusland, en met een beetje mazzel vinden ze Sjoerdskie dan terug achter een muurtje in Moskou.

 7. palko

  Ik zou Sjoerd Sjoerdsma en al zijn non-valeure en sufkoppige D’66 partijgenoten willen oproepen eens goed naar het lied ‘Dromen zijn bedrog’ van Marco Borsato te luisteren.

 8. Dirk Jansen

  Indoctrineren met westerse waarden? Jaha.. daar zijn wij koploper in. Kijk maar hoe geweldig goed vluchtelingen en migranten zijn geïntegreerd met de westerse waarden… Damn wat zijn linkse politici toch naïef.

  1. Shadow1100

   President Putin:
   “Leef in Rusland zoals Russen!
   Elke minderheid, waar ze ook vandaan komt, moet in Rusland werken en eten, Russisch spreken en de Russische wetgeving respecteren als ze in Rusland wil wonen.

   Als u de voorkeur geeft aan de wet van de sharia en het leven van moslims wilt leiden, raden wij u aan om te gaan daar waar dat het staatsrecht is.
   Rusland heeft geen moslimminderheden nodig. De minderheden hebben Rusland nodig en we zullen hun geen speciale voorrechten verlenen of proberen om onze wetten aan uw wensen aan te passen, hoe luidkeels ze ook “discriminatie” uitroepen.
   We zullen geen énkele minachting voor onze Russische cultuur tolereren.

   De Russische manier van leven en traditie is niet verenigbaar met het gebrek aan cultuur of de primitieve kennis van sharia en moslims. Als dit, onze eervolle wetgevende instantie, overweegt om nieuwe wetten op te stellen, moet zij in de eerste plaats rekening houden met het belang van de Russische natie, aangezien moslimminderheden geen Russen zijn.

   We moeten beter lering trekken uit de zelfmoord van de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Nederland, Duitsland en Frankrijk als we als natie willen overleven. Moslims staan op het punt deze landen te veroveren.”

 9. rexm

  Die dominee van D66 straalt van arrogantie, wat een fluitketel.
  Frankrijk wisselt al jaren studenten uit met Rusland en samenwerking op cultureel gebied, mede ook Duitsland.
  Probeer maar eens in Rusland, om alleen al om het land bij elkaar te houden, als in oost Rusland de zon op komt gaat hij in het westen onder.
  Dat kan alleen een groot leider zoals Putin.
  D66 kan hun eigen partij leden nog niet eens algemene ontwikkeling bij brengen, laat staan om weer met de bekend vinger te gaan wijzen.
  Sjoerd, volgens insiders heb je altijd de verkeerde boeken gelezen.

 10. Eppo123

  D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma vindt het belangrijk “om meer Russen kennis te laten maken met Nederland, onze democratie, rechtsstaat, onze vrijheden en gelijkheden.” Het blijft een rare partij die D66. Zonde van tijd, houd je liever bezig met het ‘ bijsturen’ van niet-Nederlanders, die hier wonen en zich niet aan onze waarden en normen houden (om die vervolgens uit te zetten). Hier heeft onze samenlevening namelijk veel meer behoefte aan.

 11. Adriaen van Bergen

  Ollongren wil de vvmu drastisch inperken en, het liefst, de burger buiten spel zetten. Dus daar hebben we geen Russen voor nodig.

 12. Augustus

  Dus afrikanen en arabieren kunnen hier gezellig Sharia huishouden, maar conservatieve Russen moeten hier maar komen om zichzelf te laten bekeren tot westerse waarden?

  LOL

 13. Pieter48

  D66 heeft al jaren geen idee wat er onder de van oorsprong inwoners van dit land leeft. D66 ers leven op hun eigen planeet. Het is beter voor dit land als D66 nooit meer meer zou regeren . Of ze leveren ons uit aan Brussel of ze laten ons land volstromen met tandartsen. Poetin zal hard lachen als hij van dit geweldige plan hoort. In dit land valt er nog veel op te knappen wat jaren lang afbraak beleid heeft veroorzaakt.Dus D66 begin met de puinzooi hier aan te pakken en laat Rusland over aan de Russen.

 14. Pieter48

  Kan Sjoerd als hij toch denkt zich met beleid van andere landen moet bezig houden aan Erdogan vragen of christenen in zijn land een kerk mogen bouwen.Voor zijn partij is het geen probleem als er in elk Nederlands dorp een moskee gebouwd zou worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.