Sjoerd Sjoerdsma

D66 wil 'gewone' Russen binnenhalen en indoctrineren met westerse waarden

Geen categoriesep 27 2020, 20:00
De helden van D66 hebben de zware taak op zich genomen om die zielige 'gewone' Russen te redden van hun eigen overheid. Iedere keer wanneer de Russische overheid handelt op een manier die vooral goed is voor Rusland, roepen ze bij D66 weer om sancties tegen dat land. Heel sneu, want die sancties raken natuurlijk altijd de gemiddelde Rus. En diezelfde Russen probeert D66 nu te 'redden'.
Sjoerdsma lijkt al helemaal een messias-complex te hebben ontwikkeld. Misschien omdat Rusland hem in 2008 op de zwarte lijst heeft gezet? In ieder geval, hij wil nu Russische studenten, wetenschappers, journalisten en kunstenaars naar Nederland zien te halen.
Bij D66 komt het blijkbaar niet in ze op dat dit plan ook compleet averechts zou kunnen werken en dat de Nederlandse studenten geïnspireerd raken door alles wat die Russen ons dan vertellen. Nee joh 'wij zijn het westen, daar kunnen zij juist wat van leren!' is kennelijk de gedachte.
Maar ja, laten we het vooral doen! Nuanceren we dat schrikbeeld in de media over 'de Russen' ook weer een beetje. Maar ik geloof niet dat ze allemaal als vrijgevochten liberaal democraat zullen worden herboren. Écht niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten