Grieken krijgen hulp van mysterieuze ‘mannen in het zwart’ bij grensbewaking tegen asielzoekers

Asielzoekers die de Grieks-Turkse grens proberen over te steken worden tegenwoordig tegengehouden door Griekse politie-eenheden en de kustwacht, die worden bijgestaan door mysterieuze ‘mannen in het zwart’. Veel getuigen beweren dat het Duitssprekende mannen zijn, die mogelijk van de Europese grensbewaking Frontex zouden zijn. Als dat zo is, dan doet de EU exact hetzelfde als de Russen op de Krim!
De Volkskrant legt de nadruk vooral op die arme asielzoekers waar de rechten van werden ontnomen op het moment dat ze terug de rivier in werden gedrukt. En om dat onrecht nog wat meer te benadrukken, toveren ze het verhaal van ene Marwen (27) tevoorschijn.

De Marokkaanse Marwen is al zeven keer hardhandig tegengehouden en moest soms zelfs in alleen z’n onderbroek terug zwemmen naar de Turkse kant van de grensrivier. Maar hij gaat het gewoon een achtste keer proberen hoor!

“In zijn vaderland Marokko was hij werkloos en kansloos, maar niet politiek vervolgd.”

Ja, heel sneu dat de Grieken hem niet iedereen zijn tijd laat verdoen door opnieuw een zinloze procedure te starten. Wát een drama!

Dit is dus wat je krijgt als het probleem blijft bestaan en er te lang wordt weggekeken of eindeloos wordt vergaderd, dan gaat men het zelf oplossen. Maar het klinkt niet echt alsof het zomaar Griekse burgers zijn of agenten/militairen die in hun vrije tijd komen helpen grenzen bewaken. De Griekse overheid ontkent namelijk alles, terwijl die ‘mannen in het zwart’ ook op boten van de kustwacht mee staan te helpen.

Het lijkt er dus meer op dat de EU en Griekenland zijn overeengekomen dat Griekenland hulp krijgt bij het bewaken van de eigen grenzen en dat er verder wordt weggekeken. Dat zou betekenen dat ze van Poetin hebben afgekeken toen op de Krim. Het zou mij niets verbazen in ieder geval.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. J.Pz. Coen

  Niks mis mee dus. Is er ook nog iets zwarts dat wel deugd. Dat heet het recht in eigen hand nemen en gezien de oeverloze besluiteloosheid van de EU een logisch gevolg hiervan. Om de woorden van Ernst maar even te citeren; “wat je zaait zal je oogsten”.

 2. Ernest Stern

  “Als dat zo is, dan doet de EU exact hetzelfde als de Russen op de Krim!”

  Tja, als dat zo zou zijn. Dat zou voor een verstandige journalist een reden zijn om dit gerucht eerst even te checken.
  Maar we zijn hier op DDS en daar beginnen we eerst te babbelen en het checken laten we over aan anderen. Als het niet klopt beginnen we gewoon over iets anders te babbelen.

  1. vandaag

   enz

 3. Meriadoc Brandebok

  “Laatste ontwikkeling: mannen in het zwart die Duits spreken. Diverse migranten getuigden daarvan. Ook Marwen kreeg met ze te maken, tijdens zijn laatste inreispoging. ‘Ik was doodsbang dat ze zouden ontdekken dat ik Duits spreek.’ Gruber: ‘Wie zijn het? Dat is de vraag. Vermoedelijk Duitse leden van de Europese grensbewaking Frontex. Alleen, bewijs het maar eens.”

  Dus zet Merkel eindelijk de Waffen-stoottroepen in om de migranten te verjagen, is het weer niet goed. Erg verwonderlijk, van DDS, die toch altijd voor een strikter migratiebeleid pleit.

 4. HD

  Geweldig die zwart geklede Duitsers, en waar kan ik doneren voor de goede zaak.
  Kan iemand een foto maken van die uniformen, ben erg benieuwd hoe de doodskoppen er uit komen.

  1. Ernest Stern

   Duitse militairen in uniform wekken hier nog steeds veel enthousiasme.

   1. vandaag

    enz

 5. gargamel

  In verband hiermee wil ik ook een voorbeeld uit Servië noemen: Lokale jongens kwamen ontmaskerd naar het AZC aan de grens met Kroatië en waarschuwden de migranten; elk geweld of andere vorm van geweld tegen de lokale bevolking wordt niet getolereerd, met als gevolg dat er sindsdien geen incidenten meer hebben plaatsgevonden. Het probleem ligt vooral bij de lokale autoriteiten, die royaal donaties ontvangen van de EU, maar een zeer klein bedrag wordt specifiek gebruikt om de omstandigheden van migranten te verbeteren. Iedereen heeft recht op asiel, het wordt geregeld door verschillende verdragen, maar het misbruik wordt niet bestraft, bovendien steunt Brussel openlijk zo’n gewelddadige poging van alle geluksjagers / ons ongeluk), zodat iedereen kan begrijpen dat deze hele uittocht is geprogrammeerd . Daarom wacht mijn zoon, die 40 jaar geleden in Amsterdam geboren werd, nog steeds op een sociaal appartement, gelukkig heeft hij een goede opleiding en werk en woont hij in een degelijk appartement, waar hij bijna 1000 euro voor betaalt. Maar dat is geen reden om deze situatie te tolereren, ik heb de redenen aan het begin vermeld. Denk maar aan Keulen twee jaar geleden, zolang anderen het lot van dit volk beslissen, is er geen uitzicht op verbetering.

  1. gargamel

   ” Van ons volk” Sorry,

   1. evil knievel

    Verontschuldigen is niet nodig smurfeneter!😉
    De meerderheid hier is niet zoals Sterretje n zn verbeteraars!🤫😁

    1. gargamel

     Als er geen argumenten zijn, blijven alleen sarcasme en cynisme over.

  2. Loelap

   Dat had je ook in Rusland. Toen migranten Russische vrouwen bepotelden (à la Keulen), werden er een paar het ziekenhuis ingeslagen. Die Russen laten zich niet doen,die idio politieke correctheid kennen ze daar niet.

 6. evil knievel

  Sinds wanneer l*lt Will Smith Duits!?😕

 7. Blondie

  Ik geloof niets van die wild west verhalen.

  Gewoon een vervolg op de al jaren van leugens, de gelukszoekers komen nog steeds met Honderd duizenden richting West Europa.

  Dit jaar 2020, komen er nog minstens 100.000 naar Nederland en Rutte die lacht wat en roept alleen maar hou je bek.

 8. Vriend

  ‘Men in Black’ was toch een succesvolle topfilm?

 9. sonny

  “mannen in het zwart?”
  Huurlingen van de EU!

 10. Heras

  Nou, ik hoop niet dat het fake news is. Misschien geschiedt er dan toch gerechtigheid.

  Volgens het verdrag mogen er niet eens asielzoekers in griekenland zijn want alles zou in regio’s opgevangen worden.

 11. vandaag

  hoe meer bewaking hoe beter , zitten 3.000.000 islamieten in de grensregio te wachten op een doorbraak.

  minder , minder , minder
  stem sociaal , stem PVV , stop de migratie en omvolking

  1. Jannes-46

   Reeds dus, als het ware.

 12. rexm

  Als de EU het zelfde doet als Rusland op de Krim, heeft de EU tenminste wat geleerd, mits het resultaat gelijk is aan de Krim.

 13. kees cup

  “Als dat zo is, dan doet de EU exact hetzelfde als de Russen op de Krim!”

  Exact? Russen?
  O dan gaat de EU dus gewapenderhand de griekse kant van die grensstreek bezetten, Von der Leyen gaat dat dan eerst ontkennen om daarna een referendum voor aansluiting bij de EU te organiseren.
  Maar de grieken zitten toch al in de EU, ze eten er zelfs van!

  Wout! uw vergelijking is onz!n. dds wordt langzaam aan steeds ongeloofwaardiger, op naar de nul lezers, heel betreurenswaardig.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.