Kabinet probeert oppositie te paaien met lullige zorgbonus en huurverlaging

Het kabinet heeft steun nodig van de oppositie, zowel in de Eerste- als in de Tweede Kamer. Rutte-3 lijkt met goedkope maatregelen de oppositie zover te willen krijgen dat ze diverse begrotingen alsnog zullen steunen. Maar partijen die zich hier voor laten strikken kun je volgens mij niet meer serieus nemen.
De bonus voor zorgmedewerkers die eerst 1.000 euro zou zijn? Die is nu nog maar 500 euro. En de huurverlaging voor bewoners van sociale woningbouw waar de oppositie al veel langer om riep? Die werd keer op keer geweigerd. Minister Ollongren moest er niets van weten, maar is er nu dan toch door. En de cultuursector krijgt een lullige 15 miljoen euro extra, want alle subsidie zou naar de Randstad gaan. Zo, nu is de oppositie vast weer tevreden!

Dat Rutte-3 met zulke slappe oppositie-pleasertjes komt is toch diep triest? Maar dat krijg je als de VVD in de veronderstelling is 40 zetels te kunnen gaan halen. Premier Rutte rekent er schijnbaar volledig op dat het effect van de coronacrisis hem en zijn partij er wel doorheen gaat loodsen bij de volgende verkiezingen. Want, zo zegt hij: “Juist in deze coronacrisis heeft het kabinet samen met de oppositie schouder aan schouder gestaan om de problemen aan te pakken. Dat is wat mensen waarderen.”

Het is ook niet zo gek dat hij dat denkt, want in de peilingen staat de VVD ruim aan kop, ondanks dat het overheidsbeleid aan alle kanten rammelt.

Waarom gaan we bijvoorbeeld nu nog steeds van het gas af en moet er geïnvesteerd worden in dure en niet (of nauwelijks) rendabele alternatieven? Waarom is er al jaren een krapte op de woningmarkt en hoe heeft dat kunnen gebeuren? En hoeveel van de sterfgevallen door corona neemt het RIVM voor zijn rekening met hun economisch gemotiveerde wanbeleid?

Dat zijn allemaal terechte vragen toch? Maar als we de peilingen bekijken dan lijkt het alsof Nederlanders haast te bang zijn om kritiek te uiten op dit kabinet en de overheid. Alsof je niet mag schreeuwen vanaf de zijlijn, terwijl men zelf praktisch verplicht werd om langs de zijlijn te staan!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Blondie

  Inderdaad Wout, deze Rutte heeft in die 10 jaar, van de Nederlandse bevolking angstige personen gemaakt, die drie keer omkijken voor zij één stap verzetten.
  Die blind zijn voor de rotzooi die Rutte over hun heen strooit en gedwee de leugenachtige Rutte volgen.

  Kom tot jezelf Nederland, toon weer eens ballen.
  Vertel deze Rutte, dat hij samen met Jaap honderden oudjes de moord heeft laten steken, door het niet verstrekken van PBM’s aan hun verzorgers.

  Misschien hebben Rutte en Jaap, juridisch gezien met deze handelswijze wel mensenlevens in de waagschaal gesteld.

 2. Jack Flash

  Rutte geeft niets zonder vooraf te stelen.
  Deze film hebben we te vaak gezien.

 3. Cootje

  Socialisten hoef je in de toekomst een leuke baan te beloven en alle etnische profielen gaan overboord ,,socialisten hebben het nog geprobeerd met de allochtonen maar die zijn helemaal ingewerkt in het thee drinken en de subsidie stromen die zijn voor zich zelf begonnen . Het spreekwoord zegt je moet een aap niet leren klimmen . En dat is een mooi spreekwoord in deze tijd

 4. Cootje

  Worden beoordeeld?

 5. Cootje

  Een aap niet leren klimmen

 6. Cootje

  Een aa,p niet leren klimmen .

 7. Cootje

  Die komma maak het verschil in de de advertentie

 8. Cootje

  Is toch een gewoon spreekwoord een aa,p niet leren klimmen

 9. gargamel

  Niets anders dan met één hand te geven, met twee terug te nemen!

 10. Yoyo

  De tijd van Rutte’s sigaren-uit-eigen-doos is weer begonnen!
  We trappen er niet meer in dit keer, Markie!!

  1. Logica

   Wij niet yoyo maar niet iedereen doet zelfstandig onderzoek of interesseert zich voor politiek. Die volgen de leiders die ze vertrouwen. Leiders die lachen en relaxt zijn ( wie zou ik bedoelen?) of een politicus die weer een mooi sociaal verhaaltje afsteekt om vervolgens in een kabinet met Rutte Nederland weer weg te geven, op de AOW’ERS te bezuinigen en de vaste lasten te verhogen. Zuid Europa gaat binnen 2 jaar weer vragen om geld. En Rutte gaat weer toegeven. Nu onder het mom dat Italië inderdaad bezuinigt. Ja, dat doen ze door 1% van de gemaakte afspraken na re komen. Mijn God, mensen moeten het eerst in merendeel in hun portemonnee voelen willen ze wakker worden. Maar nog 4 jaar Rutte, dat zal alleen met links gebeuren, maakt de schade onherstelbaar. Als Rutte en Wilders uiteindelijk dan de troep op mogen ruimen dan hebben ze daar 30 jaar voor nodig. Maar dan hebben ze maar 4 jaar.

 11. Factor

  Onderzoekje onder 13.000 lezers/kijkers van RTV Drenthe.

  <80% wil Rutte niet meer als mp, lijkt mij logisch.

  1. Factor

   ht*ps://i.imgur.com/v8RStbj.jpg

  2. Logica

   Ik hoop dat dat ook in het NPO journaal komt. Pff, tuurlijk niet. Walgelijk corrupt zooitje.

 12. vandaag

  Het wordt steeds moeilijker zijn partijkartel in stand te houden. Elke zetel die hij verliest betekent nog een clubje binnen harken voor de meerderheid.

  stem sociaal , stem PVV

 13. Duckday

  Stem gewoon PVV !! Geef ze een kans dan weten we wat we er aan hebben.Dit huidige kabinet het handje klap beleid moet afgelopen zijn Wat zijn we er op vooruit gegaan we zijn weg bezuinigd Bijna alles is onbetaalbaar Huren stijgen tot ongekende hoogte Het open grenzen beleid en de euro is de ondergang van dit mooie land. Breek het kartel en kom op voor UW rechtendenk na en stem dan gewoon PVV die opkomt voor dit land en zijn inwoners. Laat ze het nu eens bewijzen

 14. R.H.J. van Hees

  Jep geef mij maar Trump. Een man met ballen. Kunnen we van Rutte moeilijk zeggen. Er is veel kapot, vooral op economisch en sociaal vlak. En persoonlijk leed. Dus opRutte en snel. Nexit en heel snel af van links gebral. Het is niet wat de meeste mensen willen bij gebrek aan beter, maar toch hup fvd. Vanuit Zwinderen een prettige voortzetting.

  1. Logica

   Dat vinden steeds meer mensen. Dat zijn wel mensen die zich voor politiek interesseren.

   Vandaag nog een collega gesproken die Trump een slechte president vond. Op mijn vraag waarom wist hij geen antwoord te geven. Typisch iemand die alleen NPO kijkt.

 15. Jannes-46

  Rutte loopt alleen maar te zwaffelen. Naar links, naar rechts, maar vooral ertussen in.

  1. Jannes-46

   Vergat ik nog; stem PVV.

 16. homefront

  Mark Rutte mag van mij nog vier jaar premier zijn (Afgesloten)
  Oneens
  79.18% (10,289 stemmen)

  Eens
  20.82% (2,705 stemmen)

  Totaal aantal stemmen: 12,994

 17. Pieter48

  Rutte gaat het Nederlandse volk paaien.Dat komt goed uit.Mogen wij ook kiezen waarmee we gepaaid willen worden. Zo ja dan wat geheimen open baren die al jaren lang verborgen dienen te blijven. Om er maar een te noemen. Wat zijn de totale kosten van de instroom van vluchtelingen- en gelukzoekers. Maar dan alle kosten. Dus ook de kosten die gemaakt worden om de aanstaande terroristen de schaduwen af te luisteren in eventueel te veroordelen. Deze mensen verachten onze maatschappij maar ze eten er wel van. Om dan uit dankbaarheid zo af en toe een aanslag te plegen of voor te bereiden veroorzaakt een ongemakkelijk gevoel bij de meeste Nederlanders.

  1. Logica

   PRECIES Pieter!!! Uitzonderlijk goede vraag.

   Misschien willen Ernest, Meriadoc Brandenburg, Piet51 en andere linksen hier eens antwoord op geven.

   Ik verwacht dat ze zeggen dat menselijk leed boven geld gaat. Nee, niet binnenlands leed maar leed in de hele wereld.

 18. Yoyo

  Ikzelf vraag bij vrienden en kennissen zo af en toe eens terloops wat ze zouden gaan stemmen.
  Deze mensen komen van allerlei lagen in de bevolking van kapper tot tandarts ,zeg maar.
  Soms best verrassend wat er als antwoord komt.
  Veel VVD-ers zwaaien af( ik ook) naar zowel PVDA… als PVV of FVD.
  Verder ook veel mensen die op SP gaan stemmen.
  En ook veel mensen die NIET gaan stemmen, omdat ze al het vertrouwen in de politiek hebben verloren.
  Het is zaak om deze mensen zover te krijgen vooral toch te gaan stemmen met hun gezonde verstand.
  Daar valt politiek wat te halen…

  1. Logica

   Ja To go, mensen die niet gaan stemmen zouden in hun hart PVV of FVD willen stemmen. Vooral PVV. Maar die hebben decennialang geleerd dat Wilders staat voor racisme. Dat is totaal niet waar, vergelijk zijn uiitspraak over minder marokkanen maar eens met de uitspraken van Samson en Spekman (voor de onnozelen: ex partijleider en voorzitter van de Pvda), die zijn vele malwn erger. Dus stemmen ze maar niet. Dat geldt ook voor stemmers op de SP. Die willen net als de PVV en FVD socialer beleid maar durven immigratie niet aan te pakken. Intern te verdeeld maar als SP stemmer hoef je je niet te schamen. Zo voelen ze dat.

   Het is jammer dat mensen 50+ stemmen. Als die stemmen naar de PVV en FVD zouden gaan dan kunnen die partijen heel groot worden. De PVV en FVD staan ook keihard voor onze pensioenen. Zelfde geldt voor de partij voor de dieren. De PVV wilde graag een dierenpolitie. De PVV kreeg zijn zin maar het werd gelijk afgeschaft toen het CDA onmogelijke eisen ging stellen om hun linkse achterban tevreden te stellen.

 19. rexm

  De angsthazen zitten in de 2e kamer, de faalhaas partijen laten de kiezer in de steek en luisteren naar faalhaas Rutte.
  Wat wil de burger dan nog, de ene kant wordt hij/zij bang gemaakt en de andere kant is hij/zij machteloos.
  Elke dag op het journaal komt een vreemde ziekte voorbij, van corona tot malaria en alles wat er tussen zit, of een of ander zielig bedel filmpje over zielig Afrika.
  Je kunt in principe maar twee dingen doen, braaf naar de slachtbank gaan of eens goed gaan nadenken op wie dat men gaat stemmen, slechter als nu kan het bijna niet meer.
  Het wegkijk moraal van 10 jaar Rutte.
  Stem: PVV en Nexit.

 20. Pescador

  Heeft dan werkelijk niemand in de gaten dat rutte zwaar dement aan het worden is ??hij is echt niet meer in staat om een fatsoenlijke beslissing te nemen , hij leeft in een andere wereld en moet snel opgenomen worden, beter voor hem maar ook voor het land, rutte gedraagd zich als een landverrader , daar wist het nederlandse volk in 40/45 wel raad mee

 21. Logica

  Lachen met dit Rutte kabinet. Wilders komt op voor de zorgmedewerkers om ze extra’s te geven maar men zegt duidelijk NEE. Prinsjesdag; het kabinet geeft een bonus van 1000 a 1500 euro. Ik heb dit al eerder voorspeld in een van de nieuwsberichten. Ik heb ook voorspeld dat Rutte 2x hard nee zou zeggen om daarna alsnog ja te zeggen met de mededeling dat hij veel voor Nederland heeft binnengehaald. Heb ik een azen bol? Absoluut niet. Ik doorzie deze simpele trucjes waar heel veel non politiek ingestelde mensen weer met open ogen intrappen.

  1. Meriadoc Brandebok

   Een eenmalige bonus is geen structurele salarisverhoging.

   1. homefront

    Eenmalige bonus? waar? en wanneer? eerst € 1000,– nu € 500,– maar vooralsnog heeft niemand iets ontvangen…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.