Ollongren wil gezondheidscheck voor verkiezingen in coronatijd: ‘we gaan meer stemmen per post’

Minister Ollongren beschrijft in een brief aan de Tweede Kamer een aantal maatregelen die zij wil nemen voor de verkiezingen in coronatijd. Zo introduceert ze een ‘gezondheidscheck’, waardoor ze verwacht dat er in maart veel meer met volmachtstemmen en via de post zal worden gestemd. Maar gaat dat zo wel werken?
Het deel van de verkiezingen waar het daadwerkelijk om gaat, namelijk het uitbrengen, het sorteren en het tellen van de stemmen, wordt veelal gedaan door oudere mensen. Die lopen extra risico, dus moet er gekeken worden naar een veilige oplossing. Om exact dezelfde reden kunnen veel stembureaus straks niet meer in zorgcentra terecht. Hartstikke logisch.

Maar de oplossingen voor dit probleem zijn dat allerminst! Een ‘gezondheidscheck’ die je vertelt dat je beter thuis kunt blijven als je klachten hebt? Ja, dát zet zoden aan de dijk…
Met voornamelijk kwetsbare ouderen als doelgroep in het achterhoofd, zit ik met de volgende vraag: Waarom richt men zich op het digitaal beschikbaar maken van stemmachtigingen? Daar snappen veel senioren nog steeds niet veel van en misbruik ligt dan op de loer. Toch?

En dan te bedenken dat er straks, wat Ollongren betreft, per persoon niet twee, maar drie volmachtstemmen mogen uitgebracht. Daar profiteerden de Denk-kamerleden al enorm van toen ze nog bij de PvdA zaten. Dat werd toen gewoon stemmen ronselen genoemd. Gaat dat straks niet gewoon weer gebeuren? Ik denk het wel namelijk.

Waarom zetten ze niet gewoon overal stevige tenten neer en vormen dan een wachtrij in de open lucht? Dan heb je alle ruimte voor elkaar en is ook direct zichtbaar hoe druk het is. Én dan heb je minder kans op besmetting door slechte ventilatie. Ook zou je het hele stemproces wat uit kunnen rekken, zodat je een dag langer kunt stemmen. Ik heb dat liever dan dat we straks tijdens de verkiezingen weer beelden gaan zien van allerlei jongeren die ineens heel ‘begaan’ zijn met de senioren in dit land. Volgens mij kan er überhaupt maar moeilijk worden gecontroleerd op fraude, aangezien de spoeling bij de politie en de hulpverleners nu al ontzettend dun is. Dit gaat nooit goed.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. hans-e-pans

  Dat per post stemmen zal dan ook wel gemanipuleerd kunnen worden.

 2. Heras

  Waarschijnlijk omdat de poststukken ineens “zoek” kunnen raken.
  Er zit altijd een addertje onder het gras, bij dit soort types.

  Wat heeft ze überhaupt bijgedragen aan de Nederlandse economie . Nul, nada, niks.

  1. Janna47

   Ik vertrouw het niet dat ze zich zo inzet voor de verkiezingen….verder hoor je haar niet. Wat mij betreft had ze beter helemaal thuis kunnen blijven….

 3. CLoVis

   
  Hugoschenko heeft nog wel
  een handige app voor haar.

  1. CLoVis

   Resultaat gegarandeerd.

 4. Jack Flash

  “Stemmen per post”. Dat “wijf” haalt alles uit de kast om de verkiezingen onbetrouwbaar te maken.

 5. Blondie

  Op 11-03-2017 was de gespeelde minioorlog, met de Turken in Nederland,
  toeval de tweede kamer verkiezingen waren op 15-03-2017

  Kijk bij de vorige verkiezingen voor het Europese Parlement, was het stemmen in Nederland op 23 Mei, op 26 Mei werden de stemmen bekend gemaakt, deze stemmen zijn dus 4 dagen beschikbaar geweest voor manipulatie.

  En nu deze manipulatie voor 2021, het stemmen is onzichtbaar, wie stemt is onzichtbaar en het tellen is onzichtbaar, vult U de rest zelf maar in.

 6. pasco

  Het verzorgend personeel in de zorgcentra zijn overwegend links, zou dat de integriteit niet aantasten, deze mensen geven tenslotte aansturing mbt de volmachtstemmen en de aangewezen personen hieromtrent!

 7. ko vadis

  Even alvast het volk masseren. De volgende stap van Ollonkreng wordt een voorstel tot uitstel van broodnodige verkiezingen, de21e.

  1. Armilus

   Ko
   Die Baudét weet nu al dat hij is verslagen.

   Partijkartel is te machtig voor de partijsloper…

   Zolang de VVD groot blijft heeft de PVV en het FvD het nakijken.

 8. SubTec

  We gaat NIET stemmen per post.
  Handig al die oudjes die toch niet meer stemmen omdat ze te ver heen zijn…. kan je hun stembiljetten lekker gebruiken om op je eigen partij te stemmen
  Links zal gegarandeerd hele teams het land in sturen die deze oudjes wel even “helpen” met het invullen van het biljet.

 9. ervi

  Allemaal zo doorzichtig. Eerst opperen dat de verkiezingen wellicht worden uitgesteld.
  Dan nu deze maatregelen. Het zou me niet verbazen dat de regeringspartijen in Maart een “eclatante” overwinning behalen.

 10. nexit nu

  Waarom wil deze bi.tch per post stemmen ?

  Iedereen heeft digid en we mogen elk loket van de roverheid zo bereiken. We mogen belastingen zo betalen , vergunningen aanvragen , leges betalen maar stemmen wil niet zo lukken.

  Das ook logisch want digitaal stemmen is het minst fraude gevoelig en daarmee is de uitslag niet zo te beinvloeden als stemmen per post of per rood potlood.

  1. evil knievel

   CDA,Nexit nu!?😬

 11. Appelstroop

  Zullen we dat maar niet doen Ollongren?
  Vertrouw je voor geen meter.

  1. Jack Flash

   Sluipmoordenaars van de democratie zijn bij voorbaat onbetrouwbaar.

 12. Bjornernst

  Ieder stemgerechtigd persoon in Nederland heefd toch een bsn en een DigiD dus hoe moeilijk kan het zijn om het stemmen te digitaliseren.

  1. carpediem

   nou niet moeilijk , contr0le kwijt op de uitslag is een feit

   Gaan we digitaal stemmen ? reken er maar niet op

   stem in ieder geval sociaal , stem PVV

  2. evil knievel

   N dan lezen:”bedankt voor uw stem voor Hugo de bonteschoen”!?🤨
   D8 t niet,piet!😜

 13. Bunky01

  Dit zijn de eerste verkenning die leidt naar de grote overwinningstruc voor D66, CU, PVDA, CDA GL, etc. Het geopperde idee van stemmen via de bsn en Digid kan verkeerd uitpakken. Anoniem stemmen is er dan niet meer bij. Al met al; ik voorzie CDA lijsttrekkers toestanden. Met dank aan mw Ollongren. Bijna alle politici zijn zo onbetrouwbaar als de p.

 14. evil knievel

  Hetzelfde Kilo Utregt Tango smoesje als in de states dus!?🤣
  N kat in t nauw…..😉

 15. Pescador

  Olegren is niet te vertrouwen , die moet ……………. wat een domme kip.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.