Onderzoek gestart naar ‘gillende’ supporters. “Feyenoord neemt het niet zo nauw met de corona voorschriften”

Een voetbalpotje in de Eredivisie ontketent een ware rel, mensen door het hele land waren mensen verontwaardigd dat er zo veel supporters aanwezig waren. En om het nog erger te maken gingen deze supporters ook nog gillend hun club toejuichen, het moet niet gekker worden…


Gisteren mochten er 13.000 supporters aanwezig zijn, in de praktijk waren dit er wat meer. Dit kwam omdat mensen uit één familie kaarten konden bijkopen voor hun kinderen. Op televisie was te zien dat mensen die dicht op het veld zaten, zich niet altijd goed aan de anderhalve meter hielden. En dit schoot in de verkeerde keelgat bij sommige Nederlanders.

Het bestuur van Feyenoord erkent dat de supporters misschien hier en daar wat regels hadden verbroken. Om het boetekleed aan te trekken gaat de club nu een heus corona-onderzoek doen.

“Inderdaad is op momenten duidelijk hoorbaar geweest dat het publiek zich uitte, bijvoorbeeld door kortstondig een paar regels uit een clublied te zingen, door gejuich of juist door het uiten van ontevredenheid,” aldus woordvoerder Raymond Salomon. “Dit is bij deze wedstrijd niet anders geweest dan bij andere wedstrijden tijdens deze en ook de vorige speelronde. De vraag is of je deze vormen van emotie rond een wedstrijd volledig kunt uitbannen.”

De club gaat om tafel zitten met de lokale driehoek en het Erasmus MC om te kijken wat het effect is van juichen en gillen in het stadion.

„Om te zien of ondanks onze maximale voorbereiding dingen in het vervolg toch nog anders zouden kunnen.”

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Cor Grijpstra

  De wedstrijd was dan ook om te gillen, op deze manier voetballen gaat hem niet worden.

  Trouwens, de supporter is geen robot, lawaai maken, schreeuwen hoort er bij.
  Wil je dat niet, dan geen publiek, maar een lachband.

  Sterkte Feyenoord
  Cor de Ajax fan.

 2. JochemX

  Beste mensen, wanneer stoppen we eens met die onzin? Laat je niet bang maken. Die corona-maatregelen slaan helemaal nergens op. Terug naar het echte normaal.

 3. Blondie

  Een advies aan de trainers, donder het type Rutte uit je team.

 4. Factor

  Onzinregels hoef je niet te houden.

  1. JochemX

   Ja, maar je kunt wel 390 euri aftikken als de pet van een BOA verkeerd staat.

 5. kotenko

  “ Het moet niet gekker worden “ schrijft Bart .
  Het moet inderdaad niet gekker worden dat dit als iets absnormaals word gezien .

 6. Wim Vreeswijk

  Duizenden supporters van Feijenoord hebben massaal een zeer onvrijwillige, langdurige en pijnlijke quarantaine moeten ondergaan en dan is het logisch en menselijk dat ze tijdens de voetbalwedstrijd emotioneel mee kunnen leven met hun club. De reactie van Rutte dat supporters letterlijk en dan citeer ik ‘hun bek moeten houden’ is dan ook buiten elke orde en fatsoen en een premier volstrekt onwaardig.

 7. vandaag

  wie neemt de corona voorschriften nog serieus na ferdinand zijn actie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.