Peilingen! Stabiele electorale situatie ruim 5 maanden voor de verkiezingen, Grapperhaus heeft het definitief verziekt!

In de meest recente peiling van Maurice de Hond zien we deze week geen verschuivingen in vergelijking met vorige week. Wel zien we dat het vertrouwen in bepaalde ministers is gedaald (Grapperhaus) en bij anderen juist is gestegen (Koolmees, die notabene alweer bijna met politiek pensioen gaat).

Bij het vertrouwen in de ministers staat Wopke Hoekstra (CDA) fier bovenaan. Opvallend detail is is dat ook Mark Rutte nog steeds veel vertrouwen krijgt van het electoraat. Dit ondanks de harde kritiek van de afgelopen weken op zijn coronabeleid.

Rangorde vertrouwen in de ministers van het kabinet Rutte III. Bron: Maurice de Hond / Peil.nl

Ferd Grapperhaus heeft het echter wel verziekt bij de kiezer. Hij staat nu op een twijfelachtige 12e plek van de vertrouwensmonitor van De Hond.

Bij het vertrouwen in de fractievoorzitters staat Lodewijk Asscher (PvdA) nu op de eerste plaats. De verschuivingen in het afgelopen halve jaar zijn beperkt gebleven.

Rangorde vertrouwen in de fractievoorzitters. Bron: Maurice de Hond / Peil.nl

De rangorde wordt vooral bepaald door wat kiezers van andere partijen van je vinden. Asscher scoort vrij goed bij kiezers van alle partijen behalve onder het electoraat van de PVV en FVD. Bij Wilders is dat juist weer precies andersom.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Cor Grijpstra

  De opmars van het FvD is verontrustend, vanmorgen een weergaloos optreden van Baudet bij WNL.

  FvD is niet meer te stuiten.
  Lugar krijgt gelijk, het FvD wordt de grootste..

  1. vandaag

   ach , laten we gewoon de verkiezingen afw88

   Peilingen zijn peilingen en geheel afhankelijk van de groep die bevraagd is.

   stem sociaal , stem PVV

   1. wesley benley

    enz

  2. Cootje

   Ik ben een Baudet Wilders fan , maar je heb gelijk Baudet ging compleet af , maar als je al sins Hans Janmaat tegen de gevestigde orde bent of zeg zakkenvullers in stand gehouden door het old boys netwerk en je net zoveel fouten mag maken als Pinokkio dan heeft hij nog een weg te gaan , en Corona gaat in Europa het gedrocht de unie slopen en dat is het belangrijkste , als je Spanje en Frankrijk ziet kunnen die dadelijk niet meer op eigen benen staan , en wordt Baudet door Corona op zijn wenken bedient , hoef ze niet altijd verstandig voor te praten

   1. Logica

    Corona is een lastig probleem. Het is erg besmettelijk maar procentueel komen er maar erg weinig mensen op de IC terecht. De cijfers waarmee politici in het begin strooiden sloegen ook nergens op.

    Er zijn in meerdere landen grote groepen artsen die het oneens zijn met het gevoerde beleid. In Duitsland bijvoorbeeld.

    Nee, corona is geen griep en het kan de longen sterk beschadigen. Maar aan de andere kant heeft een lockdown ook zo zijn nadelen voor de gezondheidsrisico’s. Elk jaar overlijden er mensen aan de griep. Duizenden zelfs. Hoeveel griep hebben we dit jaar tot nu toe volgens het RIVM?

  3. Logica

   Ach peilingen. Voorafgaand aan corona ging het erg slecht met Macron, Merkel en ook Rutte. De mening van mensen kan snel veranderen. Dat hebben we al zo vaak gezien. We wachten het af. Stemmen op Rutte betekent opnieuw een links kabinet met verdergaande macht naar de EU en meer immigratie en klimaatmaatregelen. Als Rutte wint dan is het zo. Ik ben een democraat. Nederland zal krijgen wat het verdient.

   1. vandaag

    mooi gesproken 👍👌

 2. Vanduinen

  Wat goed is zal zich uit kristalliseren.

 3. Cor Grijpstra

  Vraag aan Baudet, waarom gaat het niet zo goed met het FvD.

  Stilte, eh weet het niet , blijf mijn verhaal vertellen.
  Man heeft geen zelfkennis, ziet niet dat hij het probleem is.

  1. wesley benley

   Hij mag zich dan in -bepaalde- onderwerpen goed verdiept hebben, dat blijkt toch niet voldoende te zijn voor goed politieke leiderschap.

 4. vandaag

  Die smerige biljartbal heeft nu de wet aangepast. Hij krijgt nu geen strafblad door ZIJN aanpassing. Was hij voor zeer streng optreden want overtreders zijn asocialen is hij nu voor gematigd zonder strafblad anders had ie moeten aftreden.

  Kennelijk is het virus niet zo gevaarlijk anders nodig je toch niet al je familie en vienden uit ? Met de kennis uit eerste hand van een minister kunnen we de corona idioterie dus nog verder ontkrachten en kwalificeren conform dat wat is , een verkoudheidvirus met mogelijke complicaties door een infectie van de ademhaling op bepaalde plaatsen.

  Stop de corona idioterie , infuenza veroorzaakt al sinds jaar en dag een veelvoud aan dodelijke slachtoffers.

  zoals in 2016 h**ps://www.ad.nl/gezond/griepgolf-treft-veel-mensen-die-anders-nooit-ziek-zijn~aae8e106/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

  of het hele artikel hier
  h**ps://www.wyniasweek.nl/ik-zou-graag-een-paar-vragen-stellen-als-dat-mag/

  1. Piet51

   @vandaag
   Lees jij je teksten weleens voor- of nadat ze gepubliceerd zijn? Dan was je vast iets aan je laatste opgevallen: “Stop de corona idioterie , infuenza veroorzaakt al sinds jaar en dag een veelvoud aan dodelijke slachtoffers.”
   Corona is er nog geen jaar. Als de influenzadoden van de laatste 10 jaar vergelijkt met de corona-doden in de laatste 6 maanden, klopt je vergelijking, maar is die tegelijkertijd idioot. Als je de doden in de laatste 6 maanden wilt vergelijken, is het aantal corona-doden veel meer dan 10x zo hoog. Maar dat is ook geen eerlijke vergelijking. Kortom, elke vergelijking gaat mank. Het aantal griepdoden (soms enkele honderden, vaker rond de 3000 en bij uitzondering 9000) ligt vaak in de orde van grootte van het aantal corona-doden, tot nu toe tenminste en alleen dankzij drastische maatregelen.

   1. vandaag

    blabla bladieblabla

    1. Piet51

     @Vandaag
     Laat je nog even je onevenaarbare visie op de uitslag van het Zwitserse referendum horen?

     1. wesley benley

      Daar krijg je geen antwoord meer op.

     2. vandaag

      volgens mij staat dat er lang , tról malle pietje kan dat dus in elk draadje vragen maar de stront vlek zit er weer naast , hij liegt weer 🙂 🙂

     3. wesley benley

      Hoezo een goedkope afleidingsmanoeuvre?

     4. Piet51

      @vandaag
      Al eerder gepost? Zou kunnen, maar dat heb ik dan gemist en waarschijnlijk gewist. Waar staat die reactie?

     5. Piet51

      @vandaag
      Gevonden, denk ik. Maar daar adviseer je om de uitslag toch maar even af te wachten. Je bent erg hardnekkig, maar daar heb ik begrip voor. Het wordt allemaal ook wel erg moeilijk voor je. Trump krijgt een fiscale douw, Wilders komt maar niet vooruit, Baudet idem, maar dan nog veel minder. De EU wordt sterker, meer geld naar het klimaat, Moria-kinderen en andere migranten, etc., enz.

     6. Ernest Stern

      Het zijn inderdaad zware tijden voor rechts-populisten.

 5. AidemediA

  Het is natuurlijk een grove schande dat grapperhaus nog op deze lijst staat. Deze huilie huilie aso, had er onmiddellijk uit gegooid moeten worden. En nu nog erger, hij krijgt geen strafblad. De andere overtreders nu ook niet, maar in eerste instantie waren zij de sjaak. Hoe noemt men zoiets? Je eigen straatje schoonvegen. En omdat het jammer genoeg niet anders kan, dan allemaal maar geen aantekening. Wat een walgelijke machtswellusteling. En rutte staat achter deze pias. Nederland is een bananen democratuur geworden met dit pinokkio kabinet.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.