Rutte maakt iedereen weer doodsbang: coronavirus is bezig met een ‘comeback’ en het is ‘tijd om het tij te keren’

Jullie premier — niet de mijne, ik heb al lang duidelijk gemaakt dat hij mij niet vertegenwoordigt — zei vandaag tijdens zijn jaarlijkse gewauwel gedurende de Algemene Politieke Beschouwingen dat het coronavirus met een comeback bezig is. Daarom zal het kabinet vrijdag (morgen) extra maatregelen aankondigen. 

Jawel, Rutte zei zich ernstig zorgen te maken. Het aantal besmettingen loopt namelijk heel snel op. Zo werden er vandaag iets van 1.500 nieuwe besmettingen gemeld. Weliswaar is het aantal ziekenhuisopnames totaal voor iemand met gezond verstand geen reden voor paniek om over het aantal doden nog maar te zwijgen (nog steeds zo’n 6.200, wat significant minder is dan tijdens de griepgolf van 2018, toen we helemaal niets deden), maar toch. Volgens Rutte moet er wel degelijk iets gebeuren. “Het zijn niet alleen de jongeren,” die eronder ‘lijden,’ aldus jullie premier.

“We komen deze vrijdag vervroegd naar buiten met de inschaling van regio’s in risicoschalen,” aldus Rutte. Het is “tijd om het tij te keren…” “We kijken naar nieuwe maatregelen, we kunnen daar nog niet op vooruitlopen,” aldus de VVD’er.

Je zou denken dat oppositiepartijen vervolgens even duidelijk zouden maken dat het allemaal best wat kalmer kan; dat er gezien de situatie in de ziekenhuizen absoluut geen reden is om in alarmfase 5 te gaan. Het is immers nog maar enkele maanden geleden dat we het erover hadden dat het virus zijn gang zou gaan en dat het aan het kabinet was om de druk in de ziekenhuizen enigszins te beperken. Zolang dát lukte was het oké.

Nu niet meer. Nee, opeens moeten we dat ‘nieuwe coronavirus’ helemaal onderdrukken. Elke zieke is reden voor zorg. Dat de ziekenhuizen het prima aankunnen boeit de politiek én de media niet meer. Er moeten meer, meer, meer maatregelen komen… omdat er meer positieve PCR-tests zijn.

Lodewijk Asscher van de PvdA wil dat Rutte erkent dat er te weinig getest wordt. Jesse Klaver maakt zich ook zorgen om de testcapaciteit. Dat geldt zelfs voor Lilian Marijnissen van de SP. Zo gaat het maar door. Steeds weer doen de meeste oppositiepartijen — de enige uitzondering is het Forum voor Democratie — er een stapje bovenop. De overheid moet wat hen betreft meer, meer, meer doen. Iedereen en alles moet kapot, want corona.

Als deze mafklappers het na de komende verkiezingen voor het zeggen krijgen wordt het er geen haar beter op. Onze enige hoop is FVD… en een wakker geworden bevolking die het gewoon niet meer accepteert.

Volg mij op Twitter en op Parler.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. RPML

  De dochter van de buren MAG op dit moment niet naar school want ze is neusverkouden, niks niezen, niks hoesten, geen koorts… maar de viroloog-juf vind het te riskant…en zo heeft ze 4 klasgenootjes heengezonden. Het kind wil niets lievers dan naar school naar haar vriendjes en vriendinnetjes na maandenlang er al van verstoken te zijn geweest.

  Stoppen met laten testen, de enige manier om het virus en de waanzin eromheen te stoppen.

  1. Factor

   @RPML: De propaganda heeft flink kunnen tieren, de angsmolen heeft snoeihard gedraaid, noem het c-woord en je krijgt (bijna) alles gedaan. Inmiddels ben je op de hoogte van de agenda, The Great Reset, mede mogelijk gemaakt door Willem Alexander c.s. is in volle gang.

   1. RPML

    Vergeet niet dat Rutte in zijn allereerste toespraak het had over ‘groepsimmuniteit’ (datgene wat nu aan het gebeuren is) en toen de Kamer hem hier enkele maanden later aan herinnerde hij glashard ontkende ooit het woord ‘groepsimmuniteit’ in de mond te hebben genomen…

    h++ps://www.youtube.com/watch?v=0Zh_rqnfFSY

    1. Ernest Stern

     Ik geloof niet dat hij glashard ontkende het woord groepsimmuniteit gebruikt te hebben. Sterker, dát is wel een leugen.

     1. Factor

      etc

     2. RPML

      Als je het filmpje gezien zou hebben zou je dergelijke bagger niet uitkramen onnozele… sterker nog, je valt wederom door de mand met je totale gebrek aan inhoudelijke kennis

     3. Factor

      @RPML: Open deuren kun je niet intrappen! 😉

     4. Maurits Dekker

      Ernest Ster, u liegt.
      U bent een leugenaar.

  2. EvertB

   “Stoppen met laten testen, de enige manier om het virus en de waanzin eromheen te stoppen.”

   Je stopt het virus niet door te stoppen met testen. Wat is dat voor een kromme redenering?

   “..waanzin..”. Nederland moet het coronabeleid veel meer baseren op kennis die er is. Wij lopen op diverse punten steeds achter bij actuele kennis. Sinds dit voorjaar is immers al bekend dat het virus ook overdraagbaar is vóórdat mensen symptomen vertonen.
   En wat doen wij? Wij blijven alleen mensen met symptomen testen in Nederland. Deze keuze mag Hugo de Jonge aangerekend worden.
   Verder, er is ook nieuwe kennis over het effect van het gebruik van mondkapjes. Nog steeds wordt die niet toegepast. Het RIVM stelt dat mondkapjes schijnveiligheid bieden terwijl wetenschappelijk al is aangetoond dat die opvatting niet op gaat.

   En als het kabinet nu ook vaker helder gaat communiceren over de context van besmettingen nemen de paniekerige reacties ook af.

   1. RPML

    De redenering is net zo krom als de basis die nu gekozen wordt om de maatregelen aan te scherpen; als ik maandag 4 liter brandstof verbruik, dinsdag ook, woensdag ook… en dat tot en met vrijdag… en dan op zaterdag ineens 10 liter brandstof verbruik wil dat niet zeggen dat mijn auto kapot is… ik heb gewoon meer gereden.
    Record aantal besmettingen…. nee, record aantal “gemeten” besmettingen. Als je meer test, krijg je meer positieve resultaten. Als je meer IQ-testen uitvoert vind je ook meer debielen.

    1. Pauline Kummer

     Nee hoor, u kunt in het voren getankt hebben…Dat is ook een mogelijkheid.

    2. Brenda Welsh

     Juist, mindervermogenden, op DDS volop aanwezig.

     1. vandaag

      enz

 2. Ernest Stern

  Dat het virus een comeback maakt is onbetwistbaar, het aantal besmettingen loopt snel op.

  In hoeverre er reden voor paniek is is een andere vraag. Het aantal ziekenhuisopnames loopt trager op en de IC-capaciteit is ook nog niet kritiek.
  Een andere kwestie zijn de gevolgen van een Corona-besmetting voor betrokkenen: het wordt steeds duidelijker dat veel patiënten langdurige ernstige klachten houden. Het bagatelliseren van een Corona-besmetting is daarom ook onverantwoordelijk.

  Het lijkt me daarom ook geen toeval dat de enige DDS-redacteur die een Corona-besmetting opliep er beduidend voorzichtiger over spreekt.

  1. Jack Flash

   Agenda 2030.
   Rutte is een l*l.

  2. Factor

   enz propaganda etc

  3. Cootje

   Het oplopende virus vooral in zuid Europa brengt daar de banken in moeilijkheden .ze kunnen daar niet voor zich zelf zorgen het wordt bij een tweede golf de vraag of ze kunnen overleven met hun ingestorte economieën , dus hier in Nederland niet te veel tulpjes telen die kunnen alleen betaald worden van rondpompend geld dus van een sigaar uit eigen doos , vroeger teelde ze aronskelken

  4. vandaag

   1 I.C opname !! tról

   enz

 3. Yoyo

  En steeds minder mensen nemen Pinokkio nog serieus.
  Nederlanders laten zich niet maar alles aanleunen.
  Er zijn grenzen, Mark.

 4. RPML

  En ja hoor, de intelligente tak van de ambtenarij heeft alweer iets bedacht: ‘het vervroegen van de sluitingstijden’; kortom, iedere eerste klasser VMBO heeft nu al bedacht dat hij eerst een kratje bier bij de AH moet inslaan voor thuisgebruik, om deze met zijn vrienden soldaat te maken na ‘het vervroegen van de sluitingstijden’

  1. Ernest Stern

   Als vmbo-ers zich thuis gaan bezatten is de kans op besmettingen evident lager, dus daarmee is het vervroegen van de sluitingstijden voldoende gemotiveerd.

   1. RPML

    Als je het niet begrijpt functioneer je op hetzelfde niveau als de ambtenarij; geeft niet hoor, ik had je ook niet hoger ingeschat…

    1. vandaag

     de stront vlek is de ambtenarij

   2. Eertienator

    Wat is dat voor hypocriete onzinnige redenatie? Een virus of dergelijke maakt geen onderscheid tussen vroeg of laat op de dag. Deze hele plandemie is dikke b.s

   3. vandaag

    ja het virus – wat er nog van over is – zal de avondklok respecteren en niemand meer besmetten

    1 i.C opname op 10.000 positieve testen

    wat een sukkels

  2. Pauline Kummer

   Dan heeft Nida toch gelijk. En dan na afloop gaan de vrienden gezamenlijk gezamenlijk met de auto naar huis. Onderweg passeren ze een fietser…

   1. Factor

    etc

 5. Heras

  Ga zo door (T) Rutte. Maak iedereen BOOS. Doet goed in de peilingen hoor, want we zijn jullie kotsbeu met die eeuwige stampij om niets

  1. Yoyo

   Er zijn ook wat andere peilingen bekent, waar Rutte er bepaald minder uitkomt.
   Meer realistisch,
   “Wilt u door met nog eens 4 jaar Rutte?”
   80 procent tegen, 20 procent vóór .
   En die peilingen zie je niet op de NPO of Telegraaf.

   1. Cor Grijpstra

    @Y
    Die peiling ken ik, dat was onder PVV, SGP, FvD en SP aanhangers.
    Zeg representatief voor de NL kiezer.

    Als SP lid ben ik geen grote fan van Rutte maar als premier doet hij het niet slecht.

  2. deZwaluw

   Het kabinet faalt op alle fronten.
   Coronapaniekzaaierij = afleidingsmanoeuvre.

 6. Cor Grijpstra

  Jullie premier, niet de mijne zegt de man die woont in Turkije.

  1. M.Dikker

   O ja, over Turkije gesproken. Gaat Erdo hem weer redden tijdens de verkiezingen in maart of zou er nu iemand anders hem uit de stront trekken?

  2. vandaag

   enz

 7. Blondie

  Rutte weet zich nooit meer wat te herinneren, wat nadelig is voor zijn functioneren als MP in Nederland.
  Maar als hij in zijn eerste leugen was gestikt, had Rutte nooit een probleem kunnen worden.

  Ga weg Rutte, je wordt de nagel aan de doodskist, van veel van mijn leeftijdsgenoten.

  Ga weg knul.

  1. Brenda Welsh

   Bent u 14 jaar ?

   1. vandaag

    enz

 8. vandaag

  rutte is K N E T T E R G E K ! Het aantal I.C gevallen is gestegen met 1 bij bijna 10.000 positieve testen.

  rutte is een volslagen debiel en ik heb werkelijk geen idee wat deze man drijft of wat zijn dubbele agenda is. Hij moet weg.

  stem sociaal , stem PVV

 9. Pauline Kummer

  Cijfers liegen niet, een andere premier kan daar niets aan veranderen. Een prima man !

  1. vandaag

   Als de cijfers niet liegen is ie K N E T T E R G E K.

   1 I.C geval op 10.000 positieve testen . rutte is dus een volidioot.

  2. andergeluid

   omdat jij het zo goed weet kijk dit dan even youtube.com/watch?v=fyVYjaX5q68
   misschien dat je dan pas van je stoel valt.

 10. Lex

  Waar blijft een gesteunde motie van wantrouwen, weg met die kl…zak
  Door zijn angstzaaierij en wan beleid gaat de hele boel naar de kloten.

  Ik hoop dat dit kabinet snel gaat vallen.

  1. vandaag

   men heeft al gezegd , we zullen rutte niet te hard aanpakken want na de verkiezingen moeten we weer door 1 deur

   walgelijk partijkartel.
   stem sociaal , stem PVV

 11. harte385

  Liever corona dan lid blijven van EU en stoppen met opname van buitenlanders en vooral racisten er uit zetten zoal Akwasi en Jerry Arfriyie dit tuig moeten we hier zeker niet hebben

 12. andergeluid

  Dit is er pas echt aan de hand youtube.com/watch?v=fyVYjaX5q68
  Maar dat mag ook iedereen weten toch dus de horeca kan gewoon open