Tandeloze WTO: ‘Amerikaanse importheffingen op Chinese goederen zijn illegaal’

Importheffingen die de Verenigde Staten invoerde op Chinese goederen zijn illegaal, dat zegt de Wereldhandelsorganisatie (WTO). De Amerikanen kunnen de beslissing aanvechten, maar ja, waarom zouden ze?
In 2018 voerde de VS importheffingen in op Chinese goederen, voor ruim 550 miljard dollar. Er ontstond toen een ware handelsoorlog tussen de beide landen, ingezet door president Trump. De WTO noemt de acties nu illegaal, maar kan in de praktijk dus vrij weinig.

Het is niet zeker of de importheffingen überhaupt het gewenste effect hebben gehad. Sectoren die erdoor werden beschermd (minder competitie) konden hun prijzen verhogen. Sectoren die deels afhankelijk zijn van Chinese (deel-)producten hebben de importheffingen moeten doorrekenen aan de Amerikaanse consument. De klap is dus grotendeels opgevangen door de Amerikanen zelf.

Het vervelende is ook dat het effect van die handelsoorlog minder goed zichtbaar is geworden vanwege corona. Het zorgde namelijk wel voor flink wat opschudding, ook in Europa.

Als Joe Biden de verkiezingen gaat winnen, dan zal hij de VS weer een meer betrouwbare partner maken voor zijn handelspartners. Als Trump wint, dan zal hij de boel alleen nog maar verder opschudden denk ik. De mensen die hem in bedwang wisten te houden, zijn inmiddels vertrokken of ontslagen. Ik denk niet dat hij opnieuw met handelsoorlogen zal gaan dreigen, maar wel dat hij een protectionistisch beleid zal gaan blijven voeren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Morgan4321

  Biden start liever een echte oorlog, zoals hij al aankondigde. Waarschijnlijk ergens in het midden Oosten, waarna de EU de migranten weer mag incasseren. Een geluk is dat Merkel dan waarschijnlijk al weg is.

 2. HD

  Er speelt meer dan we denken, kijk de documentaire, ride the red dragon.
  Erg interessant.

 3. Ritter

  “De mensen die hem in bedwang wisten te houden, zijn inmiddels vertrokken of ontslagen. Ik denk niet dat hij opnieuw met handelsoorlogen zal gaan dreigen, maar wel dat hij een protectionistisch beleid zal gaan blijven voeren.”
  =============

  Trump is geen “handelsoorlog” begonnen…………die oorlog is jaren terug begonnen door de Chinezen met hoge tariefmuren; het stelen van intellectueel eigendom en dat soort maatregelen.

  De EU klaagt al jaren over China maar had niet de moed om iets tegen China te doen.

  Trump heeft die moed wel en wil de boel “gelijktrekken”

  Overigens voeren veel Europese landen nu een ” China beleid” ; in navolging van Trump!

  Ook heeft Trump gunstige handelsdeals gesloten ( b.v het vervangen van Nafta)

  Iets anders is dat Trump zijn belofte tot vrede en het terugtrekken van troepen heeft nagekomen. Er word nu onderhandeld om de oorlog in Afganistan te beeindigen.

  Zo net heeft Trump de historische UEA deal gesloten waarbij in het Midden-Oosten een nieuwe weg is ingeslagen.

  Kortom, geen nieuwe oorlogen; vredesdeal in het Midden Oosten en blijven praten met NK en Rusland.

  Wanneer krijgt Trump de Nobel prijs voor de vrede.
  =======================

  Trump organiseert de Abraham Accords Signing Ceremony

  ht*ps://youtu.be/ZNrVQM7xejg

  1. Cootje

   ++++++++++++

  2. Beukman

   Wanneer krijgt Trump de Nobel prijs voor de vrede.

   Het doel van deze deal is dat de betreffende landen elkaar meer wapens kunnen verkopen.
   Bahrein en de VAE zitten samen met SA in een coalitie om de burgerbevolking van Jemen tot pulp te bombarderen.
   Onder de slachtoffers, onschuldige burgers die niemand kwaad hebben gedaan, zijn veel babies, kinderen en vrouwen. Hoofden van babies veranderen in pulp, kinderarmpjes worden afgerukt. Na zijn bombardement is de grond met uitgesmeerde dode lichamen van kinderen, vrouwen en mannen, badend in het bloed.
   Degenen die het overleven, wacht de hongerdood.
   Dat bombarderen gebeurt met wapens die Donald aan SA heeft verkocht. Om precies te zijn aan de enge moordenaar Kashoggi, die de gewoonte heeft journalisten die slecht over hem schrijven in stukken te laten zagen.
   Donald bedekte dit met de mantel der liefde.
   Hij vond dit kennelijk minder erg dan het feit dat Hillary Clinton jaren daarvoor wat slordig was geweest met haar mailserver.

   Nee, ik denk niet dat Donald recht heeft op die Nobelprijs. Wat niet wil zeggen dat hij hem niet zal krijgen.

   1. Grasmaaier

    Sjouwen met lijken en lijkkisten werkt altijd, denkt Beukman. Kom, laat ik er nog een afgerukt armpje en wat uitpuilende darmen tegenaan gooien.

    1. Beukman

     Om mijn vriend Ritter te citeren, maaier: “Dit zijn de feiten.”

     1. Grasmaaier

      Beukman, op dit moment zijn er op 24 plaatsen op de wereld oorlogen, onlusten, opstanden, oproer of terroristische acties gaande. Ik heb eergisteren een aantal van die hellholes genoemd in een discussie met Canta.

      Jemen is erg, maar de andere 23 niet minder. Daar kun je dezelfde feiten turven.

      Je berichtgeving is dus weer zeer eenzijdig en uitsluitend bedoeld om Trump te bashen. Zie je dat zelf niet?

     2. vandaag

      voedt de tr0l nu eens niet , beukh0l zuigt enkel ..

      Dat trump geen oorlog heeft ontketend kan deze linkse gladjakker niet hebben. Zinloos om met dit adept een discussie proberen te starten.

      narcisten koesteren zichzelf

     3. Beukman

      Ach gut, wordt die arme mijnheer Trump weer door mij gebashed? De geweldige vredesapostel, die wapens aan SA heeft verkocht zodat het land vrede kan sluiten met Jemen?

     4. vandaag

      .

     5. vandaag

      jij kan niemand bashen tr*l , daar mis je kennis en kwaliteiten voor

      achterklap en laster zijn jouw kwaliteiten

  3. NO8D0

   @ritter 100% mee eens

 4. Cootje

  Wat een top president is trump voor de Amerikanen en dat hij eerst 4 jaar puin moest ruimen die de eerste gekleurde filosoof als president heeft achter gelaten. Die als politie agent van de wereld met zich liet sollen, en de geloofwaardigheid van de Amerikanen terug bracht tot een derde wereldland . Nog 4 jaar trump is een zegen voor Amerika , en de rest doet er niet toe , die betalen niets eens hun contributie en laten zich piepelen door de Chinezen , behalve australie

 5. Ritter

  “Als Joe Biden de verkiezingen gaat winnen, dan zal hij de VS weer een meer betrouwbare partner maken voor zijn handelspartners.”
  ============
  Joe Biden zal weer banen uitbesteden in het buitenland en in het gareel lopen van China.

  Vergeet niet dat de familie Biden ( zijn zoon) miljoenen heeft verdient in China. Alleen maar om hij de naam Biden had kreeg hij bestuursfuncties.

  Overigens als Biden word gekozen zal het niet Biden zijn die het beleid gaat bepalen maar zijn (extreem) linkse staffers. Want Biden is te ziek om President te zijn en weet amper wat er zich om hem heen gebeurt.

  Deze staffers zijn van het Antifa type; dus open grenzen en dat soort dingen.

  Biden zit 47 jaar in de politiek en als je kijkt naar het wat hij heeft gedaan voor de “gewone” man is dat het sluiten van fabrieken, het uitbesteden van banen naar China en oorlog voeren.

 6. Ritter

  Toen Trump president werd waren er nog veel “overblijfselen” van de Obama administratie in zijn regering.

  Wat die deden was constant de boel saboteren en naar de media lopen met allerlei onzin verhalen ( de z.g anonieme bronnen)

  Onderhand zijn deze mensen eruit gewerkt en heeft Trump een veel beter team achter zich. Een team waar hij op aan kan en die ook veel heeft bereik met handelsdeals en vredesdeals.

  De aanhang onder Latino’s voor Trump neemt toe ondanks de media die constand de leugen verspreiden dat Trump tegen Latino’s zou zijn. Waar Trump in werkelijkheid tegen is , is tegen illegale migratie uit Zuid Amerika.

  Trump heeft twee dagen geleden een meeting georganiseert met Latino’s die zeer positief werd beoordeeld door Latino’s.
  ==============

  Trump organiseert Latino’s voor Trump-rondetafelgesprek
  ht*ps://youtu.be/4smqvTrg_sI

 7. Ritter

  Voor degene die wil weten waarom Trump dit China beleid voert kan onderstaand artikel lezen.

  In essentie kon China voor Trump gewoon zijn gang gaan………nu steekt Trump daar een stokje voor.
  ===============================

  Waar Trump gelijk in heeft: China speelt vals spel

  The Donald, Drumpf, The Chosen One, Cheeto Man, Mr. Brexit of Pumpkin Pinochet. Een kleine greep uit de bijnamen voor de 45ste president van de Verenigde Staten. Voor de een is hij een messias die de wereld komt redden, voor de ander is hij Beëlzebub in levende lijve. In Europa wordt er over het algemeen met argusogen naar de ‘Leader of the free world’ gekeken.

  Ook in de Nederlandse media krijgt hij er geregeld van langs. Los van wat je van hem vindt, is er op zijn minst één onderwerp waar hij goed in de smiezen heeft wat er aan de hand is. Het gaat hier om de exportpolitiek van China en de schade voor de VS (en Europa) die dit beleid veroorzaakt.

  h*tps://www.vrij-links.nl/artikelen/opinie/waar-trump-gelijk-in-heeft-china-speelt-vals-spel/

 8. vandaag

  illegaal ? komt er straks een generaal pardon op de heffingen ? 🤣😂🤣

 9. Ritter

  Het blijkt dat Black Lives Matter een deel van zijn activiteiten vanuit China financiert, met name die waar ze lobbyen om het wetgevingsproces te beïnvloeden.

  Black Lives Matter-functionarissen hebben openlijk toegegeven dat ze een marxistische agenda volgen, waaronder mede-oprichter Patrisse Cullors, die in een interview in 2015 zei dat de groep wordt geleid door ‘getrainde marxisten’.

  h*tps://www.washingtonexaminer.com/news/report-blm-co-founders-lobbying-wing-is-funded-by-a-pro-communist-china-group

 10. A-BBa

  Een slecht artikel zonder goede onderbouwing

 11. Henk Albarda

  Nadat diverse US presidenten, samen met China, weg hebben gekeken bij de 60 jaar massieve diefstal van Westerse Innovaties en Patenten door China, wordt nu ineens de US door de frauderende en door en door corrupte WTO aangesproken op ‘illegale’ tarieven?

  WTO laat naar je kijken, dit is te ridicuul voor woorden.

  En DDS, heel misschien worden een aantal producten tijdelijk iets duurder, maar aangezien JUIST door de acties van Trump, het amerikaanse bedrijfsleven de productie verder gaat automatiseren, gaan de US kosten IN de US omlaag.

  Mochten de Democrats via al hun gelegaliseerde illegale sluipweggetjes erin slagen de 53 % meerderheid Amerikanen die Trump stemmen, af te bluffen, dan gaat de US een ongekende tijd van indreunende economie tegemoet. Daarnaast volgt er dan een burgeroorlog tussen BLM, Antifa en het Amerikaanse volk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.