Treurige Telegraaf moet van VVD-bazen weer Baudet bashen

Belachelijk VVD-huisblad De Telegraaf opent aanval op Baudet: “Verdrietige poging.” Helaas voor de nepkrant is de enige “verdrietige poging” de neprecensie van Baudets optreden… en die van Klaas Dijkhoff, die op totaal ongeloofwaardige wijze wordt opgehemeld.

Zelden zo’n briljante speech gezien als die van Baudet gisteren bij de Algemene Beschouwingen. Geheel uit het hoofd maakte de FVD-leider 10 jaar Rutte met de grond gelijk. En passant muntte hij ook nog dé politieke benaming van het jaar: Klaas Winterslaap, voor de immer passieve brombeer Dijkhoff, die zich vrijwel nooit in de Kamer laat zien en altijd low energy overkomt.

Maar de VVD-bode ziet het anders. Die stelt dat Baudets optreden een “verdrietige poging” was. “Terwijl zijn concurrent Geert Wilders de PVV in de spotlights wist te zetten rond de zorgsalarissen, werd van Baudet in de Kamer niets vernomen. Een comeback tijdens de algemene beschouwingen bleef op de eerste dag in ieder geval uit,” aldus de VVD-hobbykrant. “Drieënhalf jaar na zijn beëdiging blijkt Baudet nog steeds meer thuis in zaaltjes met partijgenoten dan in de vergaderzaal waar hij voor naar Den Haag is gestuurd.”

Dit is totaal geschift. Baudet was gisteren werkelijk bijzonder goed bezig. Hij deed het allemaal uit zijn hoofd, benoemde steeds weer de pijnpunten van tien jaar Rutte, en antwoordde prima — en duidelijk met kennis van zaken — toen hij onderbroken werd door andere partijleiders. Het was een prima optreden.

Maar waarom doet De Telegraaf dit dan? Dat is heel simpel. De krant is het huisblad van de VVD. De nepliberalen zijn doodsbang voor Baudet omdat FVD in het verleden al bewezen heeft dat ze de strijd aan kan gaan met de VVD en kiezers kan wegsnoepen bij die partij. Forum heeft potentie — meer dan de PVV. En dus moet Baudet kapotgeschreven worden.

Hilarisch genoeg was De Telegraaf wél bijzonder positief over Klaas Winterslaap. Ja, ja, Klaas had fantastisch gepresteerd. Inspirerend. Motiverend. Kundig. Charismatisch!

“Net als in 2019 probeerde de liberale fractieleider het dit jaar met een persoonlijk verhaal,” aldus De T. “Hij richtte zich tot de volgers van het debat, tot de Nederlanders, die wellicht net zo onzeker zijn over de stand van het land als hij. Het ge-je en ge-jij van de politicus Dijkhoff blijft wennen, maar een beschouwing was het zeker.”

En dan komt het. “Hij deed zelfs denken aan zijn verre voorganger Jozias van Aartsen, die tijdens dit grote debat in 2005 droomde van Nederland als het New York aan de Noordzee. Van Aartsen kreeg complimenten van links tot rechts om dit visionaire verhaal. Dijkhoff mocht woensdag op lof van GL en zelfs de Dierenpartij rekenen. De VVD’er pleitte voor een eerlijke handel, minder afhankelijkheid van het buitenland en een sterke overheid, wat past bij de al langer op handen zijnde verplaatsing naar het politieke midden.”

Het was een visionair verhaal van Dijkhoff en dat wordt bewezen doordat hij complimenten krijgt van de PvdD en GroenLinksDus van twee extreemlinkse, groen-geobsedeerde partijen? Ik weet niet of ik nou moet lachen of moet huilen. Het is zó dieptriest dat het eigenlijk buitengewoon vermakelijk is.

Volg mij op Twitter en op Parler.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. Aborifa

  Klaver maakte het nog bonter. Beschuldigt Baudet van geld aannemen van Russen. Gotspe, GL zit vol met communisten en russofielen. Kom met bewijzen Klaver!

  1. Ernest Stern

   De feiten liggen er wel.

   ht*ps://www.nrc.nl/nieuws/2020/04/16/wat-zit-er-achter-baudets-flirt-met-rusland-a3997009

   1. Factor

    enz

   2. cronewillie@gmail.com

    klaver kan op jou steun rekenen?

   3. Oepsie

    Ach ja, ons aller speklapje, heeft een groot vertrouwen, in de berichtgeving van de NRC.
    Zegt alleen al genoeg van zijn reactie en zijn daar aan te koppelen intelligentie.
    Speklapje moet hulp krijgen, voordat het te laat is.

   4. Aborifa

    Verspreidt NRC feiten? Deze krant draagt slechts het geloof van GL van D’66 uit.

    1. Antihedo

     Nee, deze site vertelt de waarheid. Aan de inhoud van de berichten weet je ook wie de sponsoren van deze site zijn. Objectiviteit is bij DDS wel ver te zoeken.

   5. Jannes-46

    Meneer Stern, wij hebben absoluut geen vertrouwen in de tendentieuze berichtgeving van NSB-Handelsblad.

 2. vandaag

  Als iedereen nu maar onthoud dat we het partijkartel MOETEN wegvagen al kijk je enkel naar de twee dossiers energietransitie en migratie

  stem sociaal , stem PVV

  1. Cor Grijpstra

   @vandaag
   De PVV gaat nooit maar dan ook nooit mee regeren.
   De uitspraken van Geert zijn het bewijs.

   Zie vorige verkiezingen.

   1. vandaag

    enz

   2. Factor

    enz

  2. Ernest Stern

   onthoudt

   1. vandaag

    enz

   2. Factor

    enz

 3. Cor Grijpstra

  Proest- hij deed het allemaal uit zijn hoofd, volgens Mike.

  Tja, je moet wat doen voor je geldschieter.

 4. Ernest Stern

  Gênant moment gisteravond. Baudet hield een ronkende boreale rede in de Kamer en de enige reactie erop was een vraag over zijn duistere contacten met de Russen.

  Baudet is uitgepoept, mooier kan ik het niet maken.

  1. vandaag

   enz genant

  2. Factor

   etc

  3. Chalres Bingley

   @ernestje ;Baudet is uitgepoept
   @ernestje slechts in @ernestje zijn beperkte mikrowereldje ,dat dan weer wel.
   @ernestje bedient zichzelf altijd van grootspraak ,hij heeft namelijk niks in zijn leven bereikt ,behalve 10 jaar dds vervuilen met een hoop blokletters.

  4. cronewillie@gmail.com

   de enigste die onder gescheten is
   zal jij zijn denk ik maar.

 5. RPML

  Het loopt Den Haag en de media dun door de broek… de werkelijke problemen van dit land worden weggewuifd, onder het tapijt geschoven, met de mantel der liefde bedekt, verdraaid of simpelweg genegeerd. Zolang zij dit blijven doen en het kassa-bonnetje keer op keer bij de werkende burger neerleggen, wordt de morele en electorale overwinning van de PVV en het FvdD met de dag groter; niet dat dit overigens gaat helpen, de aan het Staatsinfuus hangende ambtenarij zal voldoende zand in de raderen gaan gooien om iedere poging tot structurele veranderingen te doen mislukken.

 6. Chalres Bingley

  10 jaar kaalslag door Rutte , daarvoor door kabinetten paars.
  Niet westerse allochtonen (islamieten)worden onze ondergang als we daar niet snel een halt toe roepen op die mensen, en beginnen met zoals Baudet zegt ,de onrendabele( dat is meer als 90%) aan te sporen om naar land van voorouders te gaan.
  Een goede speech van Baudet .
  Klaver kwam zich aan het einde nog even belachelijk maken ,Baudet krijgt de kiezers op een presenteerblaadje aangeleverd door klaver oa.

  1. vandaag

   QUOTE Baudet krijgt de kiezers op een presenteerblaadje aangeleverd door klaver oa. END

   Laten we het hopen. Mijn ervaring is dat men erg kort van geheugen is en in het stemhokje erg wispelturig.

   stem sociaal , stem PVV

 7. Florissa

  Helemaal niks ,en dat is nog zacht uitgedrukt,dat die zogenaamde journalisten zich niet kapot schamen om voor deze pulpkrant te werken ,dit heeft niks meer met nieuws brengen te maken,waarheden hebben ze het niet over,waarom zou er nog iemand dit flutkrantje kopen of lezen .

 8. Meriadoc Brandebok

  Wilders kon gisteren vol op het orgel over zijn veroordeling inzake zijn xenofoob-racistische uitlatingen. Dat kon hij minstens de hele ochtend uitmelken. Daardoor verdween Baudet naar de achtergrond. De Televaag heeft gelijk.

  1. Jannes-46

   Beter vol op het orgel dan op de darabuka.

 9. Yoyo

  Die Dijkhoff is geen schim meer van wat hij ooit was, hij is niet meer van deze tijd.
  Dijkhoff’s warrige en vooral saaie verhaal werd slim onderuit gehaald door Baudet, die zijn huiswerk WEL goed had gedaan.

  En ergens denk ik dat Klaas stiekem jaloers is op Thierry.

 10. LifeBuddy

  HaHahaHa, jesse gelooft de npo die al jaren lang met geraffineerde propaganda roeptoeterd Tegen de democratie. Ik vond dat jesse best wel een brede jas aan had. Misschien was jesse wel even langs het studenten huis van gl. geweest om iets groots op te halen.

 11. Bunky01

  De laatste door hr Baudet gesproken woorden gericht aan hr Klaver zijn voor mij DE uitsmijter van de avond. “Je moet niet alles geloven wat je op de NPO ziet, Jesse”.
  Voor de rest kwamen alle pijn- en faalpunten voorbij. Jammer dat ministers dan met hun telefoon bezig zijn (mw. Schouten!) Verder zou hr Baudet er goed aan doen om wat eenvoudiger Nederlands te spreken, dat zou hem m.i. extra stemmen kunnen opleveren.

  1. Yoyo

   Bunky01++++++++++

 12. Cor Grijpstra

  Baudet speelt toneel en de rechtse reaguurders trappen er in.

  Zie hem stoer kijken, de Castro van de lage landen.

  1. vandaag

   rutte speelt toneel en de linkse reaguurders trappen er in.

   Zie hem stoer kijken, de Castro van de lage landen.

   1. lucinde

    Nee, niet echt..blijft toch een VVD’er die Nederland mede heeft gesloopt in de afgelopen 10 jaar.

  2. Factor

   etc

 13. DubbelZout

  “Hij deed het allemaal uit zijn hoofd, benoemde steeds weer de pijnpunten”

  Nou knap hoor Michael
  Hij herhaalde tot in den treure massa immigratie, klimaatonzin, EU en Rutte
  Ja, dat kan iedereen uit zijn hoofd
  In mijn vak noem je zoiets recursie

  1. vandaag

   enz

  2. lucinde

   Meneer Baudet komt slecht uit zijn woorden en gooit er dan onbegrijpelijke zinnen tegenaan…

   Dan Wilders…ieder woord duidelijke taal.

   1. Jannes-46

    Klip en klaar als een klontje. Zelfs de linksmiegels hier kunnen hem (waarschijnlijk) begrijpen.

 14. lucinde

  De insinuatie dat Baudet door de Russen wordt betaald is belachelijk.

  Ook in Moskou hebben ze wel door dat Baudet een slechte investering is.

  Wat een flapdrol als je hem met Wilders vergelijkt

  1. Tom Bombadil

   Inderdaad het is veel waarschijnlijker dat groenlinks door rusland betaald wordt. Immers groenlinks is gewoon de nieuwe communistische partij…

   Weetje die ideologie………………… Die al honderden miljoenen doden op hun naam heeft staan.

 15. lucinde

  De reaguurdertjes weten niet hoe snel ze het over Dijkhof of Klaver moeten hebben om de aandacht af te leiden van de treurniswekkende bijdrage van Baudet.

  1. vandaag

   trieste tról

  2. Fortiori

   Wilders kreeg tenminste nog een vriendschapsspeldje. Op elke verzamelaarsbeurs zie je ze opduiken, dat dan weer wel.

 16. Ernest Stern

  Dat Baudet uit zijn hoofd stond te babbelen was goed te merken.

  1. Factor

   enz

 17. Cootje

  Zolang in onze bananen republiek banken hun misdaden kunnen afkopen met 750 miljoen € boete zonder dat er een rechtspersoon individueel wordt vervolgt is het een bananen republiek, als Sophie In t veld wonend in Brussel als lid van de Europese dievenbende 15 jaar hotel overnachtingen kan declareren en zich met plusminus 4 ton euro’s in 15 jaar verrijkte zonder strafvervolging , en dan vinden ze het raar dat in de criminelen sector waar 30/40 miljard in Nederland omgaat , ze enkele politie mannen met een klein modaal salaris kunnen omkopen die kunnen namelijk niet declareren of witwassen , en ze zitten ook niet in de categorie Grapperhaus in t veld of of hoog geplaatst bankpersoneel. Maar klassen justitie heb je ook in derde wereld landen , wie appelen vaart die appelen eet telt niet voor iedereen

 18. Blondie

  Politiek stelt geen drol voor, kijk maar wat er in de tweede kamer en in het kabinet rond loopt.

 19. Piet51

  Die aanvallen van collega fractieleiders op Baudet zijn mij ontgaan. Azarkhan vroeg n.a.v. de razendsnel gepresenteerde grafiekjes om de migratiecijfers aan te vullen met de vertrokken migranten om zo een beter beeld te geven. En Klaver deed na de speech een wat merkwaardige poging om vermeende contacten met een Russische vertrouweling van Poetin toe te lichten. Baudet reageerde wat schaapachtig en werd gered door de voorzitter die dit geen bijdrage aan het debat vond en de discussie sloot. Verder werd blijkbaar niemand uitgedaagd om Baudet te interrumperen.

  1. RPML

   Baudet was niet scherp genoeg; er zijn 750.000 niet Westerse allochtonen erbij gekomen in 10 jaar, en om Azarkhan tevreden te stellen had hij kunnen melden dat ca. 200.000 belastingbetalende mensen die de kosten daarvan mede-financieren het land helaas hebben verlaten; kortom, de kosten van bijna 1 miljoen niet Westerse allochtonen zijn erbij gekomen in 10 jaar tijd en die door steeds minder belastingbetalers moeten opgebracht worden, maar ook die redenatie had Azarkhan niet prettig gevonden neem ik aan.

  2. RPML

   Klaver deed een onnozele poging Baudet te verdenken van Russische (financiële) invloeden; als er één partij verdacht zou kunnen zijn is het wel Groen Links, ze zijn ontstaan uit o.a. de CPN die jarenlang vanuit Rusland is gefinancierd.

   1. Ernest Stern

    Zo onnozel was die vraag aan Baudet niet:

    ht*ps://www.nu.nl/politiek/6045312/baudet-hint-op-russische-betalingen-in-aanloop-naar-oekrainereferendum.html

 20. stemanhanneke@gmail.co.

  tsjonge tsjonge.
  Hoe objectief is de dds wel niet.
  Baudeth wordt weer eens de hemel ingeprezen

 21. stemanhanneke@gmail.co.

  Sorry Baudet

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.