Veiligheidsregio’s in conflict met kabinet – vanavond overleg over mogelijke mondkapjesplicht

Het rommelt een beetje tussen het kabinet en de veiligheidsregio’s. Het kabinet is namelijk van mening dat Nederland prima in staat om te werken via regionale maatregelen, de burgemeesters zijn het hier niet mee eens zij vinden een landelijke aanpak beter. Ondertussen komen beide partijen vanavond bijeen om te praten over een mondkapjesplicht voor contactberoepen. 


Burgemeesters zien het wel zitten, een mondkapjesplicht voor contactberoepen – dus zowel de kapper tot serveerster zou dan een mondkapje moeten dragen tijdens werktijden. De burgemeesters zelf hopen op een verplichte registratieplicht bij de horeca. Hierdoor hopen zij meer overzicht te krijgen.

Het kabinet maakt zich zorgen om het aantal besmettingen, daarom wil zij geen halfslachtige maatregelen nemen, maar een nieuwe lockdown zal er waarschijnlijk niet komen. Wat er dan ‘overblijft’ is nog maar de vraag.

Het kabinet blijft aansturen op voornamelijk regionale maatregelen, dit omdat ze dan lokale brandhaarden snel onder controle kunnen krijgen. Burgemeesters zijn hier juist geen voorstander van, zij vinden het verschil tussen nationale maatregelen en lokale maatregelen te warrig voor de gewone man.

,,We moeten oppassen voor verwarring door te veel aparte maatregelen. We zijn meer gebaat bij maatregelen die goed begrepen worden.’’

Ondertussen is de GGD bang voor een ‘waterbedeffect’, oftewel de gevolgen van regionale maatregelen. Toen men de maatregelen in bepaalde veiligheidsregio’s hadden verzwaard zagen verhuurders van feestlocaties en bruiloften dat mensen hun evenementen naar een andere regio verplaatsten, om zo de nieuwe regels te omzeilen.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. JochemX

  Wat een rotzooitje. Dat is Rutte en de Jonge zwaar aan te rekenen.

  1. NO8DO

   Het is Rutte en de Jonge zwaar aan te rekenen dat de burgemeesters op hun handen blijven zitten?

   Iets met drank en aardbeien?

  2. Fijnproever

   Neen, u hebt ongelijk, het zijn de café knokkers die er een rommeltje van maken. De uitbater incluis. In het gezellige IJssemeerstadje Medemblik liep het uit de hand. Als het publiek zich fatsoendelijk gedraagt is er niets aan de hand en kan iedereen een leuke avond hebben. De burgemeester valt niets te verwijten.

 2. Sandman

  Sorry dat ik het even aanhaal, maar als ik Bruls in de media zie voorbij komen dan straalt hij alles uit wat ook maar ongezond kan zijn. Hij zou zelf minimaal 3 maanden op water en brood in quarantaine moeten om zo’n 75 kilo af te vallen. Onvoorstelbaar dat zulke personen zich in de landelijke media moeten vertellen wat wij moeten doen tegen corona, terwijl je erbij kunt fantaseren dat dit heerschap dagelijks grote hoeveelheden als een veelvraat zit te verorberen.

 3. NO8DO

  Burgemeesters willen graag de schuld van genomen maatregelen bij een ander gedeelte van de Nederlandse overheid neerleggen.
  Bijzonder slap van al die ambtsketting dragers.
  Gewoon zelf verantwoordelijk zijn voor instellen en handhaven van gewenste/noodzakelijke maatregelen.

 4. Willem Alexander

  Ik ben ervoor dat Hubert Bruls per direkt wordt gemuilkorfd!
  Met Bisonkit!

  Moet dat varken ons leven nog verder verpesten.
  We weten toch al lang dat de mondkapjes geen enkele funktie hebben dan alleen ons gedrag te veranderen. What the fuck. Wie is die vetzak om dat te bepalen??

  Animal Farm 1984: Nou als er iemand op napolean lijkt dan is het deze omhoog gevallen vetzak.

 5. RPML

  Zie hier de rubberen ruggengraat van ambtelijk Nederland; zodra er verantwoordelijkheid wordt gevraagd gaan ze kijken op wie ze die kunnen afschuiven. Den Haag bij de regio’s en de regio’s bij Den Haag. Je zult maar als burgemeester 1 corona-dode in je gemeente hebben en dat tegenover de gemeenschap moeten verantwoorden! Dat er ondertussen 2 onder de bus zijn gebleven, 10 aan kanker en 5 aan een hartaanval doet niet terzake… zo lang hun eigen salaris niet in gevaar zijn is blijven ze rigide.

 6. 56RdK

  Rutte c.s. laat zich sinds de uitbraak leiden door die faalwetenschapper met dat faalinstituut, die Van Dissel met zijn RIVM! Ten koste van nu alleen al duizenden doden en vele andere ellende. Dat deed en doet Rutte c.s. om hun eigen falen te verbloemen.

  En die burgemeesters, die prevaleren hun eigen carrière boven die van het algemeen belang, boven de volksgezondheid van hun inwoners. Want kartelpolitiek!

  En ja, hadden we in januari de grenzen gesloten gehouden voor zakelijk en vakantieverkeer, geen carnaval laten vieren, tijdelijke uitgangs- en groepsverboden ingesteld, iedereen verplicht tot het overal dragen van mondkapje en andere waar noodzakelijk beschermingsmiddelen gegeven, hadden we nu weer normaal kunnen leven.

  Maar ja, wederom Rutte c.s. ….

 7. Drollevanger

  Die dikke meneer kan het nog ver brengen.
  Liep die buik ook niet voorop met voorgedrukte formulieren om Wilders een oor aan te naaien?
  Ik snap trouwens niet dat met politieke voorgedrukte formulieren zwaaien richting politiebureau in Nederland mag, als je een onpartijdige burgermeester bent.
  Of behoren burgermeesters in dit land niet meer onpartijdig te zijn, als ze maar deugen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.