Wybren van Haga roept op: onderteken deze petitie om terug te gaan naar normaal

Wybren Van Haga roept zijn Twitter-volgers op om in actie te komen. Hoe? Door een petitie te ondertekenen die pleit voor het terugkeren naar het oude ‘normaal’ van voor de coronacrisis. Op moment van schrijven hebben 789 mensen hun digitale handtekening gezet. Van Haga hoopt dus dat dit er aan het eind van de dag significant meer zijn.

De samenvatting van de petitie leest als volgt:

Deze petitie is geschreven met respect voor een ieder die getroffen is door COVID-19, overleden door het coronavirus (SARS-CoV-2), haar nabestaanden en met respect voor al het corona zorgpersoneel, dat onder overbelastende omstandigheden dit jaar hun uiterste inzet hebben gegeven.

De volgende conclusies en eisen kunnen als schokkend worden ervaren, dat begrijpen wij zeer goed. In de gehele petitie nemen wij een ieder stap voor stap mee, in hopelijk begrijpelijke taal, hoe wij tot onderstaande punten zijn gekomen.

 • Het doel van de bestrijding van COVID-19 (Corona) is het beschermen van de kwetsbaren en het kunnen bieden van zorg aan iedereen, ook wij ondersteunen dit doel;
 • De PCR-testen (dit zijn de “corona testen” uit de teststraten) zijn ingezet als middel om in een vroeg stadium te kunnen signaleren of het hierboven genoemde doel in gevaar kan komen;
 • De PCR-testen (corona testen) hebben echter al sinds juni helemaal geen voorspellende waarde meer in het bereiken van het uiteindelijke doel, namelijk het beschermen van de kwetsbaren en het doel om zorg te kunnen blijven bieden aan iedereen;
 • In deze petitie leggen wij stap voor stap uit, waarom de PCR-test (corona test) niet geschikt is voor het massale testbeleid van de overheid;
 • De PCR-test (corona test) kan simpelweg geen besmettingen aantonen, maar de overheid blijft positieve test uitslagen steevast besmettingen noemen;
 • Het huidige testbeleid moet daarom in de huidige vorm dan ook per direct worden gestopt;
 • Sinds mei 2020 is het doel al bereikt. Het doel om kwetsbaren te beschermen en het kunnen bieden van zorg aan iedereen;
 • Sinds mei 2020 is de pandemie (epidemie) in Nederland feitelijk voorbij;
 • Ook al nemen de ziekenhuis- en ic-opnames nu toe, waarbij zeer te bediscussiëren valt of dit een uitbraak betreft zoals in maart dit jaar, dan dienen de maatregelen beoordeeld te worden op effectiviteit en proportionaliteit (middel niet erger dan de kwaal);
 • De coronamaatregelen die geen enkel cijfermatig aantoonbaar effect hebben gehad op het verloop van de pandemie, mogen nooit meer in de toekomst als zodanig ingezet worden;
 • De coronamaatregelen die wel cijfermatig aantoonbaar effect hebben gehad op het verloop van de pandemie, moeten worden beoordeeld op proportionaliteit (middel niet erger dan de kwaal), om in de toekomst ooit als zodanig weer ingezet te mogen worden;
 • De Nederlandse Vereniging voor Cardiologie (NVVC) vreest dat door de coronacrisis dit jaar 150.000 tot 200.000 hartpatiënten niet de zorg krijgen die ze nodig hebben;
 • Integraal Kankercentrum Nederland stelt dat er inmiddels minstens vijf duizend kanker diagnoses nog niet zijn gesteld;
 • De Nederlandsche Bank (DNB) schat in, dat er in 2021 ruim 400.000 meer werklozen zijn dan in maart van dit jaar. Waarbij de personen die meer zouden willen werken op kunnen lopen tot 1,5 miljoen (onbenut arbeidspotentieel);
 • Als klap op de vuurpijl is er becijferd dat het stilvallen van de economie wereldwijd uiteindelijk kan leiden tot wel 100 miljoen doden;
 • De overheid verzuimt om openlijk het debat met andere (medische) professionals aan te gaan;
 • De overheid dient een actieve rol in te nemen in het wegnemen van onterechte angst;
 • De coronanoodwet, waarbij het parlement volledig buitenspel gezet kan worden, heeft geen enkele basis meer om doorgevoerd te worden en moet ingetrokken worden;
 • We hopen dat de media dit oppikt, om ook deze kant van het verhaal te belichten.

Premier Rutte en minister De Jonge, we kunnen deze golf nog stoppen. De vloedgolf aan tunnelvisie, de vloedgolf aan het volledig kwijt zijn van de realiteit. Wij eisen dat Nederland per direct weer terug gaat naar normaal. Het enige normaal.

Epidemieën zullen altijd blijven bestaan, ook aankomende winter, ook in de jaren die komen gaan. Laat de angst voor een uitbraak onze samenleving niet in een wurggreep houden, maar laten we allen accepteren dat griepgolven of coronagolven onderdeel zijn van onze samenleving. Deze zijn altijd al onderdeel van onze samenleving geweest, zolang de mensheid bestaat! Uiteraard met oog voor de kwetsbaren en het kunnen bieden van zorg aan iedereen.

Je kunt de petitie hier ondertekenen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Meriadoc Brandebok

  De maatregelen zijn er juist om het coronavirus onder contr0le te houden, zodat men niet terug hoeft naar de beperkte afsluiting.

  De maatregelen zijn noodzakelijk, welke theorie over de verspreiding men ook aanhangt. Elke regering, zelfs die van Trump, adviseert min of meer dezelfde maatregelen. 1 tot 2 meter afstand, handen wassen, geen grote gezelschappen.

  Het “oude normaal” komt niet meer terug, zelfs niet na het vaccin. Als je dat als politicus beweert praat je de mensen naar de mond.

  1. NoDoubt

   De politici durven niet meer terug. Kosten meer dan 100 miljard en volgens hun methode zijn we er nog lang niet. Welvaart kapot, economie kapot, welzijn kapot. En voor wat??. Een handje vol mensen die zijn overleden. Minder dan de mexicaanse griep. We moeten de kosten gaan verhalen bij China. Want het is een synthetische virus en zij hebben het laten ontsnappen.

   1. Blondie

    NoDoubt.
    Verhalen bij China, gelijk als de woorden van Trump, wat is die Trump toch een kanjer.

 2. JBoul

  Michael is de enige van alle DDS auteurs die weet wat er aan de hand is, keep up the good work

 3. Seneca

  als dit werkelijk een dodelijke pandemie zou zijn, dan was het niet nodig om iedereen te testen om te bewijzen dat het bestaat. als dit werkelijk een dodelijke pandemie zou zijn, dan zouden de mensen – letterlijk – doodziek zijn en bij wijze van spreken, dood op straat neervallen. als dit werkelijk een dodelijke pandemie zou zijn, dan zouden de ziekenhuizen bom-en bom vol zijn. als dit werkelijk een dodelijke pandemie zou zijn, dan zouden veel van je vrienden en kennissen, overleden zijn. het bestaat slechts in de hersens van de dames en heren regeringsleiders, de leiding van de WHO (die het op lijst A geplaatst heeft waar ook zwarte pest en ebola op staan) het rivm en natuurlijk in de hersens van die mensen die weinig zelfvertrouwen hebben, alles voor ‘zoete koek’ slikken en geloven in de onfeilbaarheid van de diverse overheden. overigens dat zijn meestal van huis uit religieus opgevoede mensen, die hun geloof verloren hebben en zich vastklampen aan vadertje staat.

 4. ZWEEDSE K0K

  Doortrapte vogel.
  Even dwarsliggen en dat natuurlijk niet namens het FvD.
  Baudetje wast schijnheilig zijn handjes in Pilates water.

  Teken op #StopdeHagaWaanzin

 5. DubbelZout

  Willem, Thierry en nu Wybren
  Wil de echte corona opperwappie opstaan ?

 6. maraton

  Deze man is uit de VVD gezet vanwege zijn vastgoed gesjoemel.
  En je moet het wel erg bont maken als de VVD je buitengooit!

 7. Appelstroop

  Filmpjes van groepen mensen die als zombies over straat lopen, filmpjes van mensen die ineenstorten op straat, waarvan dan werd gezegt dat het corona was, de 3,4% sterfte als je het krijgt(WHO), hele landen compleet in lockdown, niemand mocht hun huis uit, rijen van een kilometer bij supermarkten in andere landen, elke dag grote koeienletters met doden in de kranten, wuhan lab, dierenmarkt, vleermuizensoep, event21, moet toegeven dat ik em ook wel even kneep in het begin. Het is en blijft nog steeds een nare ziekte, maar het is wel een stuk minder erg dan werdt geschetst. Landen als Zweden zouden helemaal kapot moeten zijn, en dat zijn ze niet. Hou me evengoed braaf aan de regels, maar ik sta er niet achter. Bescherm de ouderen en zwakkeren en probeer zoveel mogelijk weer te openen, zeker dingen in de buitenlucht. En misschien eens met een groep journalisten/onderzoekers uitzoeken wat hier nou echt allemaal gebeurd is en het even op een rijtje te zetten, het was me nogal een informatie stroom. Ik hoor toch wel van een hoop mensen (ja ook op links) dat ze toch wel het gevoel hebben dat er iets niet helemaal klopt, maar het is vaak moeilijk de vinger op de zere plek te leggen bij zoveel informatie en chaos. Een ideale voedingsbodem voor alu-hoedjes, die er hun eigen smeuige waarheid van maken. De petitie gaat niks uithalen denk ik, hoop van de punten zijn al in debatten langsgekomen en worden weg gewuift door het kabinet, denk niet dat dit opeens gaat veranderen. Tenzij er miljoenen ondertekenaars zijn, en dat gebeurt niet.

  1. RPML

   Zet virologen/wetenschappers die 100% zekerheid willen alvorens iets definitief te noemen in één ruimte met politici die 100% zeker willen zijn dat ze niet politiek verantwoordelijk kunnen worden gemaakt, en dit is het resultaat. Daar hoef je geen complotdenker voor te zijn.

   Als vervolgens blijkt dat:
   – De Jonge het RIVM politieke statements laat doen in plaats van wetenschappelijke ten aanzien van mondkapjes
   – De Jonge de voorzitter van de IC-faciliteiten woorden in de mond legt die hij niet gezegd heeft over de uitbreiding van de capaciteit
   – in het OMT iemand zit die de landelijke testfaciliteiten beschermd met als gevolg dat er te weinig getest wordt
   – De Jonge een deal sluit met de farmacie die als Staatsgeheim wordt neergezet,

   Dan wordt wel duidelijk dat een schoolmeester volstrekt incompetent is op deze positie.

   Bij mooi weer kan iedereen zeilen.

   Zijn dagen zijn geteld, ik lees net dat hij al wat verantwoordelijkheden mag gaan afschuiven om het wat minder druk te krijgen… ze bedoelen dat hij meer kansen krijgt om verantwoordelijkheden te ontduiken.

 8. Piet51

  Als iemand schrijft, dat de PCR-test geen besmetting kan aantonen, bewijst die persoon er helemaal niets van begrepen te hebben. Elke volgende uitspraak zal dan gecheckd moeten worden en elke ondernomen actie is dubieus. Deze petitie, die sterk rust op een oordeel over de PCR-test, is dan ook waardeloos en misschien zelfs gevaarlijk.

  Die PCR-test toont nu juist met 99% zekerheid aan, dat iemand wel of niet besmet is. Die test toont met veel minder zekerheid aan of iemand nog besmettelijk is. Een besmetting van een tijd geleden kan maken, dat iemand niet besmettelijk meer is. Dat is het verschil, besmetting en besmettelijkheid. Als uit de test blijkt, dat iemand besmet is, is niet 100% zeker dat d9ie persoon ook besmettelijk is. Als je dat wilt weten, moet je naar symptomen kijken of verder onderzoeken. Maar die info over wel/niet besmet zijn is wel degelijk interessant.

  1. homefront

   pietje is helemaal hyper natuurlijk als het gaat om corona, pietje laat zich vooral lijden door corona, pietje heeft geen normaal denk vermogen meer….

   1. wesley benley

    blabla bladieblabla

    1. vandaag

     helaas , ongecontróleerd kopieergedrag heeft ons doen besluiten uw voordracht voor de originaliteit prijs in te trekken.

     Helaas kan ik u niet anders berichten 😂🤣😂🤣😂

     1. wesley benley

      Origineel?? Hahahaha!!!

  2. vandaag

   blabla bladieblabla

 9. LifeBuddy

  Zet een petitie op om Pinokkio met zijn cda,d66,pvda,gl,en cu uit de kamer te gooien. Als je ziet wat een Ellende deze ultra sLinkse in nederland hebben uitgehaald, is dat een Misdaad tegen de Mensheid. Onderteken deze petitie snel om ze weg te krijgen.

 10. Piet51

  Het lijkt mij, dat de opstellers van de petitie de cijfers van de laatste dagen hebben gemist en niet bij de petitie hebben betrokken. Alles in de uitgebreide petitie-tekst wijst daarop.

  1. Seneca

   @ad 51
   misschien was het u niet opgevallen, maar mensen komen te overlijden dan wel aan ongelukken, ziektes; heeft men onderliggend lijden, dan is een longontsteking die je bij griep kan krijgen, het laatste zetje. waar is de verkoudheid, griep, keelontsteking gebleven? bestaan die niet meer? u gelieve mij geen reactie te geven want waar uw (financiële) interesses liggen, is genoegzaam bekend.

   1. Piet51

    @Seneca
    Ik ben toch zo vrij een reactie te geven. Want je laat zo wel heel duidelijk zien hoe weinig interesse je hebt in andermans mening. Maar alleen door discussie scherp je je eigen visie aan, kan ik je verzekeren. Ik doe hier o.m. mee, omdat ik in mijn eigen krant, Trouw, bevestigd word in die visie. Maar hier kom ik allerlei mensen tegen die daar gaten in proberen te schieten. Resultaat: soms een heel kleine aanpassing bij mij, maar meestal een sterker onderbouwde mening. Ik ga ervan uit, dat dit omgekeerd ook werkt. Probeer het eens.

    1. Seneca

     @51
     het feit dat u vol ‘trots’ verklaart dat uw visie bevestigd wordt door ‘Trouw” sterkt mij – uw reacties bevestigden mij dit reeds – in mijn overtuiging dat u de mening van de Trouw redactie ventileert. u zegt wel een discussie te willen voeren, maar alles wat buiten de mening van de Trouw redactie valt, past niet in uw straatje. kortom: u bent een individu dat mooie woorden gebruikt maar wel inhoudsloos is. iets van ‘holle vaten…?’

  2. homefront

   pietje is een angstig zielig figuur met hypergonderige smetfrees

   1. Piet51

    @homefront
    Wat is in vredesnaam “hypergonderig”? En een “smetfrees” lijkt me meer iets voor een timmerman.
    Tip: mijd moeilijke woorden.

 11. leukeditter

  pietje, covid 19 kan niet door die test gevonden worden . wel corona types

  1. vandaag

   bespaar je de moeite , malle pietje denkt ook dat je kunt vaccineren op muterende virussen

   1. wesley benley

    blabladiebla

    1. vandaag

     enz

   2. Piet51

    @vandeaag
    Elk virus muteert, de ene gevaarlijker dan de andere. Wat dacht je van succesvolle vaccins als die tegen polio, pokken, mazelen en een aantal andere? Ze bieden levenslange bescherming. Ook het griepvaccin werkt, zij het tot de volgende mutatie, een seizoen later. Maar 3,5 miljoen Nederlanders maken er toch jaarlijks gebruik van.

 12. Heras

  Toen het virus hier ineens “opdook”, was enkele weken lockdown gerechtvaardigd. Maar nu al maanden niet meer. De overheid had hier tegenin moeten gaan
  Maar ze zullen wel bloedgeld hebben ontvangen. Of de bekende zilverlingen.
  De media is net zo schuldig.

  1. Willem Bever

   Sterker nog faciliteert wellicht net zo kwalijk

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.