Zorgpersoneel demonstreert ‘online’: Malieveld ligt vol met schoenen

Vandaag vindt er een ‘grote’ demonstratie op het Malieveld namens en voor het zorgpersoneel in Nederland. Omdat de organisatie de demonstratie niet te groot wilde houden zijn grote delen van de demonstratie online. Veel mensen zijn er fysiek niet bij, maar om er toch symbolisch bij te zijn ligt het veld bezaaid met schoenen


De demonstratie staat bekend als een online demonstratie voor de zorg in Nederland. Afgelopen week zijn er schoenen ingezameld om een extra krachtige boodschap af te leveren. Onder het motto  ‘Wij kunnen niet gaan, maar onze schoenen wel’ probeert de organisatie wat extra aandacht te genereren voor het zorgpersoneel.

De organisatie van de demonstratie is niet blij met de waardering voor het zorgpersoneel. In het begin stond heel Nederland nog te klappen voor de zorg, maar van dit gevoel lijkt weinig over aldus de organisatie. Ook heeft de politiek de zorg in de steek gelaten menen ze.

‘De zorgmedewerkers kregen aan het begin van de coronacrisis nog een daverend applaus, maar zagen vervolgens wegrennende Kamerleden en voorstellen voor salarisverhoging keer op keer weggestemd worden’

De demonstratie is om 14.00 uur begonnen, en de organisatie hoopt op deze manier weer wat goodwill te creëren voor het zorgpersoneel in Nederland. Ze hopen dat de demonstratie een krachtig signaal geeft richting de Tweede Kamer – en met name richting de coalitie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

3 reacties

 1. Bolland

  Geest is uit de fles, deze nep pandemie heeft niet gewerkt en het volk begint te morren en te demonstreren, geweldige actie van de zorgmedewerkers

  Regeringsleiders hebben zich in eigen voet geschoten, met het voorspellen van inktzwarte scenario s, “overgrote deel van Nederland wordt besmet”: Rutte en 60.000.000 miljoen Duitsers gaan besmet worden Frau merkel ( wetenschapper?????) Ze Sloten de bevolking op, en namen krankzinnige maatregelen die ook nog eens snoeihard gehandhaafd werden, waardoor heel veel landen NL incl in een soort politiestaat zijn veranderd

  Nu komt de tijd dat ze ter verantwoording worden geroepen, dit is pas het begin

 2. Blondie

  Kijk het zorgpersoneel is te behoudend en te eerlijk, alleen vergeten ze één belangrijk ding, Rutte heeft een opdracht en die is verre van behoudend en zeker niet eerlijk.

  Kom op voor je rechten en prik door die Rutte leugens heen en bedenk dat mensen met onderliggende ziektes, nog steeds niet op de prio lijst staan van de Rutte clan, want daar past hun opdracht niet bij.
  Corona moet de mensen angst inboezemen.

  En weet je, veel van jullie Familie leden horen bij de vergeten groep, met onderliggende ziektes, of worden gedoogd in de verzorgingshuizen.

  Rutte geeft pas op als Nederland is gesloopt op allerlei gebied.

 3. Pierre Tombale

  Staan die schoenen soms symbool voor het falen van Pipo de Jonge aka Hugo de Clown vanwege zijn schoenen fetisj?
  Dan heb ik daar alle begrip voor.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.