Ab Osterhaus over tal van illegale feesten: ‘strengere lockdown dreigt op deze manier’

De politie had haar handen vol aan de illegale feesten afgelopen weekend, week na week lijken er steeds meer illegale feesten te worden opgedoekt door de politie. Nu de horeca haar deuren moet sluiten om 22:00 uur besluiten jongeren massaal om zelf maar grote feesten te organiseren. Dit tot ergernis van virologen, die vrezen dat we door dit onverantwoorde gedrag een lockdown krijgen. 


Het blijft een moeilijk dossier, al sinds de eerste versoepelingen organiseerden jongeren tal van illegale feesten. Ondertussen is de politie in het weekend alleen maar bezig met het opdoeken van deze feestjes. Virologen kunnen dit amper begrijpen, want beseffen deze feestgangers niet dat op deze manier het virus nooit verdwijnt?

In Haarlem kunnen zo’n honderd feestvierders een boete verwachten vanwege het bezoeken van een illegaal feest. Volgens Marianne Schuurmans, voorzitter van de veiligheidsregio, is deze boete meer dan terecht.

„We zien het aantal besmettingen én het aantal ziekenhuisopnames flink oplopen, iedereen zou juist nu moeten meewerken. Belangrijk is dat jongeren beseffen dat als ze nú niet feesten, des te eerder de horeca weer kan gaan draaien en er weer legale feesten georganiseerd kunnen worden.”

Ook viroloog en Op1-paradepaardje Ab Osterhaus is niet te spreken over het gedrag van mensen die nu nog naar illegale feesten gaan. Volgens hem zou inmiddels iedereen moeten weten dat illegale feesten potentiele brandhaarden kunnen zijn. Zoals carnaval en de après-ski-festijnen dat in februari en maart waren.

„Er is maar een klein deel van de bevolking nodig die het virus blijft uitzaaien om weer in een strengere lockdown terecht te komen. Daar maak ik me grote zorgen over. Het is dan ook terecht dat er gehandhaafd word.”

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. RPML

  “Virologen kunnen dit amper begrijpen, want beseffen deze feestgangers niet dat op deze manier het virus nooit verdwijnt?”

  Misschien dat iemand deze viroloog dan kan uitleggen dat het influenza-virus al meer dan 100 jaar bestaat, jaarlijks duizenden doden oplevert en ook nog eens muteert waardoor er geen werkend vaccin tegen is?

  1. ZWEEDSE K0K

   Misschien dat iemand deze viroloog dan kan uitleggen dat het influenza-virus al meer dan 100 jaar bestaat

   Mocht het covid19 virus niet tot de influenza familie behoren, lijkt mij deze informatie zinloos.

  2. Potsdam

   U bent slimmer dan de virologen, kunt u eens met hen in gesprek gaan?

 2. wesley bentley

  Laten ze maar gaan demonstreren in Minsk als ze zo graag iets illegaals willen doen.

 3. Adriaen van Bergen

  Je zou ook het omgekeerde kunnen doen.
  Alles weer gewoon bij het oude.
  Dat virus blijft toch ronddolen tot het einde der tijden, net als het Spaanse griepvirus van begin vorige eeuw.
  Daar ga je met lockdowns enz. niets aan doen.
  Het middel van de lockdown en het dragen van mondmaskers is erger dan de kwaal.
  In Duitsland zijn al 4 kinderen overleden alleen maar door het dragen van een mondkap.

  1. ZWEEDSE K0K

   In Duitsland zijn al 4 kinderen overleden alleen maar door het dragen van een mondkap.

   Was dat soms in het Duitse Brühl ?

 4. JochemX

  Gouden tijden voor de pers. Elke dag sensatie en gelukkig wat virologen die helpen bij het paniek en angst zaaien. Deze hype moet je koesteren en zo lang mogelijk uitmelken. Corona als verdienmodel.

 5. Blondie

  Deze Ab is waarschijnlijk een redelijke tennisser en op de golfbaan weet hij ook waar het balletje heen moet en na een dag sportief bezig zijn drinkt hij zijn droge sherry.

  Blijven doen Ab en laat de rest gewoon aan de bevolking over.

  1. JochemX

   Nee Blondie, hij drinkt wijn, maar wel bij sloten.

 6. vandaag

  strengere lockdown met ongeveer 150 mensen op de I.C ?

  Man ga lekker een vogelaartje doen want je bent knettergek

 7. saddy

  Je kunt veel zeggen over Ab maar hij weet toch iedere keer maar weer flink te cashen door paniek te zaaien.

  Wacht, voor wie schrijf ik dit eigenlijk? Volgens Ab is iedereen immers al overleden aan de vogelgriep, de varkenspest of Covid-19

 8. Heras

  Hebben ze deze terrorist nog niet opgepakt..

 9. Freba

  Duizenden jaren geleden zeiden de Meesters uit het Oosten het al: “Kennis/Wetenschap Is Niets, Ervaring Is Alles”. Osterhaus is een charlatan. Splitste de NL overheid een vaccin in de mik, dat niet werkte, uiteraard a raison van 800.000.000 , Handel=Handel
  Gelukkig is het “Vrije en vooral zich democratisch noemende Westen aan het instorten. Aan het eind van de eeuw zijn China en India leidend. Europa overspoelt met miljarden afrikanen. Zal me een feest worden. Maar wellicht ontwikkelt Gates c.s. een virus, dat de boel uitroeit. HIV en Ebola kwamen toch niet “uit de lucht” vallen?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.