Forum krijgt geen vergunning voor drive-in evenement met 1000 auto’s bij Brabanthallen

Forum voor Democratie krijgt vanwege de coronaregels geen vergunning voor een drive-in evenement met ruim 1000 auto’s bij de Brabanthallen. Een groot parkeerterrein aan de Diezekade in Den Bosch zou de locatie moeten worden voor een groot evenement, maar daar zet de gemeente Den Bosch nu een streep doorheen. Maar of dat ook terecht is…
Een woordvoerder van de gemeente laat weten:

“Wij hebben het voorstel langs de Noodverordening gelegd en komen tot de conclusie dat een dergelijke bijeenkomst nu niet mag. (…) Wij verlenen er geen vergunning voor. Ook past het niet in de milieuvergunning en kan er geen incidentele ontheffing voor worden verleend.”

Ze zoeken bij FVD naar een innovatieve manier om het normale leven weer een beetje op te pikken en de lokale ondernemers een hart onder de riem te steken, maar corona vereist natuurlijk wel wat aanpassingen. Zo kwamen ze op het idee om een drive-in evenement te doen. En met wat technische snufjes wilden ze het mogelijk maken om via de FM-radio in je auto live mee te kunnen luisteren naar de sprekers. Op zich een hartstikke leuk idee dus: een soort silent disco met auto(radio)’s.

En ik heb die Noodverordening er nog eens op na gelezen en vraag me eerlijk gezegd af of de gemeente hier wel correct heeft gehandeld. Met diezelfde logica zou een file dan óók een probleem zijn, toch? Want in principe moet iedereen tijdens dat evenement in z’n auto blijven zitten. Die parkeerplaats heeft ruimte voor 1.600 auto’s dus afstand houden moet sowieso geen probleem zijn dan. Sterker nog, ze houden daar waarschijnlijk meer afstand dan wanneer men in het verkeer vaststaat.

Er zijn trouwens wel eerder zulke evenementen georganiseerd. Weliswaar met iets minder auto’s maar het idee blijft verder hetzelfde. Directeur Jeroen Dona van de Brabanthallen licht dat toe in het AD:

 “Het ging dan om enkele honderden auto’s. We hebben hier een aantal bedrijven gehad dat zo’n evenement organiseerde voor het personeel. Op deze manier konden ze toch met z’n allen bij elkaar komen.”

Mensen moeten zich ook vooraf aanmelden via Eventbrite, want zo gaat dat namelijk altijd bij evenementen van FVD. Zo weten ze precies wie ze kunnen verwachten, dus daar kan het ook niet aan liggen. Veiligheid staat bij hun namelijk ook gewoon voorop.

Ik ben dus eigenlijk wel benieuwd waar het drive-in idee nou schuurt met de regels van de Noodverordening. Het is ook best wel raar dat de gemeente Den Bosch niet naar specifieke regels verwijst.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

25 reacties

 1. vandaag

  uiteraard , elk geluid tegen de corona idioterie wordt in de kiem gesmoord.

  15.000 mafklappers van blm en kozp op de dam geen probleem
  100 demonstranten tegen de corona idioterie worden opgepakt en uiteen gedreven

  1. Cor Grijpstra

   @V

   Lid van het FvD?

   1. vandaag

    nee druiloor , zou je inmiddels wel moeten weten! Weer een gegeven dat linkse betweters enkel bezig zijn met onzin verkondigen en niet lezen wat anderen schrijven

    stem sociaal , stem PVV

 2. Cor Grijpstra

  Wel benieuwd of Baudet zich als enige kandidaat lijsttrekker naar voren schuift.
  Denk dat hij 120000 + uitkering 70000 euro uit kas FvD niet laat schieten.

  Democratie is bij het FvD en de PVV ver tezoeken.

  1. Jack Flash

   Red de democratie.
   Stem PVV/ FVD

 3. EvertB

  Jammer dat de drive-in geen doorgang vindt, Wout. Zou toch een primeur zijn geweest. Lekker op een zaterdag. De muzikale begeleiding is al geschreven.

  h++ps://m.youtube.com/watch?v=WABWNOEwC9A

 4. Ernest Stern

  Het belangrijkste nieuws over het FvD wordt op DDS oorverdovend verzwegen:

  ht*ps://www.ad.nl/politiek/interne-twijfel-of-baudet-leider-fvd-moet-zijn~a43abc60/

  1. homefront

   “Een prominent lid van Forum voor Democratie heeft openlijke ‘twijfel’ of Thierry Baudet wel de lijsttrekker moet zijn van de partij bij de komende verkiezingen. ”

   1 prominent lid!

   1. Ernest Stern

    Hij organiseerde ook een peiling op Twitter. 84% was het met hem eens.

    ht*ps://joop.bnnvara.nl/nieuws/leiderschap-thierry-baudet-ter-discussie-binnen-forum-voor-democratie

    1. Beukman

     Maar hoe betrouwbaar is een peiling binnen je eigen bubbel?

     1. Ernest Stern

      Het is een aanwijzing dat binnen de FvD bubble er twijfel bestaat over Baudet.

      Terecht, lijkt me.

     2. Fascal

      Leugenaar, je liegt zodra je ademt.

    2. homefront

     Nee hoor jij liegt, het is een poll die nergens over gaat.

     “Als mogelijke alternatieven voor het leiderschap noemt Van der Noort het Amsterdamse gemeenteraadslid, Noord-Hollands Statenlid en Eerste Kamerlid Annabel Nanninga.”

     1. Ernest Stern

      Ik erken dat de poll tekort schiet in representativiteit, Homefront, maar het is voor Baudet op z’n minst een verontrustend signaal.
      Meer wilde ik er ook niet mee aangeven.

     2. homefront

      “maar het is voor Baudet op z’n minst een verontrustend signaal.”

      Nee hoor dat is het helemaal niet

     3. Ernest Stern

      Welles.

      😂

     4. Fascal

      Zwendelaar!

    3. EvertB

     “Wie de statuten van de club leest, waant zich in Noord-Korea. Het driekoppig bestuur bepaalt het reilen en zeilen van de partij en eigenlijk bepaalt alleen datzelfde bestuur wie er in het bestuur mogen zitten. Napoleon, Sneeuwbal en Schreeuwer uit Animal Farm hadden het niet beter kunnen bedenken.”

     Niet de wervende tekst die mij kan verleiden. Ik haak af.

     1. Ernest Stern

      Geestig is ook dat Baudet in het Bestuur zit die de lijsttrekker moet aanwijzen.

      Wij van WC-eend bevelen de WC-eend Baudet aan als de allerbeste lijsttrekker.

     2. Fascal

      Leugenaar en oplichter!

     3. wesley bentley

      Je liegt

    4. Demokratie1

     LOL….. Joop bnnvara……

  2. Beukman

   Van der Noort laat doorschemeren dat de toon van Baudet naar andere partijen de groei van Forum in de weg zou kunnen zitten. De ‘kritiek op het beleid mag best snoeihard zijn’, maar ‘het uitgangspunt moet wel respect zijn voor andere politici’. ,,Nederland is een coalitieland en het gaat niet werken om weliswaar heel erg gelijk te hebben, maar geen lijntjes naar andere partijen te hebben om uiteindelijk in een coalitie je agenda, of een deel daarvan te kunnen uitvoeren.

   Dapper van Van der Noort om dit stuk te publiceren, maar ik vrees dat hij het niet helemaal begrepen heeft. Misschien kan hij beter overstappen naar de partij van de afgesplitste Otten? Dat is een partij met redelijke standpunten, redelijke mensen en een redelijke manier van met elkaar omgaan. Daar zal hij zich beter op zijn plaats voelen van bij FvD.

 5. Henk Albarda

  Het zal nog even duren voor DE Nederlandse burger echt wakker wordt, maar op termijn zullen gemeente bestuurders voor een tribunaal moeten komen voor het tussen 2010 en 20.. (?) voortdurend met 2 maten meten.

  De vriendjes van zittende bestuurders en de ergste racisten in dit land mogen elke gewenste demo uitvoeren, maar wee jij, als je een andere mening uit dan die van zittende bestuurders!!!!

  Ennuh, heer Cor Grijpstra, heer Beukman, heer Ernestine Stern, u behoort ook bij degenen die voor dat tribunaal komen en naar Damascus worden gestuurd om die stad te heropbouwen.

 6. Ernest Stern

  DDS zou mogelijk eens aandacht moeten besteden aan de interne strubbelingen het FvD.

  ht*ps://www.destentor.nl/politiek/gemor-binnen-fvd-baudet-luistert-niet-naar-kritiek-je-belandt-nog-eerder-op-een-zijspoor~afff297d/?referrer=https://news.google.com/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.