Horecaondernemers stappen naar de rechter vanwege coronasluiting: “Er is geen enkele reden voor sluiting”

Op z’n minst 30 horecaondernemers spannen een kort geding tegen de Staat om de coronasluiting voor de restauranthouders ongedaan te krijgen. Ze vinden de sluiting van alle eetgelegenheden nergens op slaan, er is door de overheid weer buitenproportioneel gehandeld, en maatwerk is natuurlijk weer niet geleverd.Ondernemers vinden het belachelijk dat de overheid besloot de gehele horeca plat te gooien. Tal van ondernemers, die hun restaurant keurig hadden ingericht volgens de coronamaatregelen, worden hard gedupeerd.

„Ik zie dat gasten zich keurig aan de afstandsregels houden en dat ze bovendien ook het personeel scherp in de gaten houden. Omgekeerd doen wij dat bij onze gasten. Er is geen enkele reden voor sluiting

Volgens het OMT hadden eetgelegenheden prima open kunnen blijven, het OMT had alleen een paar strengere eisen willen invoeren voor die horecatak. De ondernemers voelen zich gesteund door dit advies van het OMT, zij vinden dat Rutte en De Jonge hun beslissingen moeten heroverwegen.

„Met dat advies is niets gedaan en dat is heel vreemd. Wij ondernemers snappen er niets meer van: het ene OMT-advies is heilig, terwijl het andere zonder opgave van redenen in de wind wordt geslagen.”

In Duitsland heeft de horecasector eerder al wat successen geboekt bij de rechter, ze hopen dat dat ook gaat gebeuren in Nederland.

„Aanleiding is een uitspraak van een Duitse rechter die afgelopen week de in Berlijn afgekondigde sluitingstijd van 23.00 uur van tafel veegde. De maatregel zou volgens hem juridisch rammelen en geen wezenlijke bijdrage leveren aan de bestrijding van het corona-virus. Wij bezien nu wat dit kan betekenen voor de situatie in Nederland”

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. saddy

  Heel interessant want in Berlijn heeft de rechter in een eendere zaak de horeca gelijk gegeven.

  1. Blondie

   saddy.

   In Duitsland zijn rechters (nog) onafhankelijk.
   In Nederland is ca 80% lid (sympathisant) van D’66.

   1. saddy

    In Duitsland niet helemaal meer. Voormalig SED-lid die onder toezicht staat van veiligheidsdienst wordt desondanks door Merkel in de hoogste regionen bevorderd, en zo zal er wel meer zijn.
    En de staatanwaltschaften zijn net zo medegenloos en partijdig als in Nederland.

 2. Appelstroop

  Off topic, maar deze is toch vrij creatief 🙂

  h**ps://www.dumpert.nl/?selectedId=8002295_63ad4df7

 3. Rieks

  De rechters hier volgen keurig de politiek.

 4. Cycle25

  Horecastop, rond de eeuwwisseling begonnen en nu in uitvoer.

  Horeca komt niet meer terug, de meeste ondernemers geloven dit wauwel kabinet niet meer en zal gewoon voorgoed de deuren sluiten. Wellicht een kans voor nieuwkomers, aangezien deze regering alles wat Hollands behapt verwijdert aankomende maanden.

  Het hoort bij het onderdeel om elk nationaal sentiment op te ruimen, Brussel wacht rustig af.

  1. Jack Flash

   Cycle @ klopt als
   een bus..

   1. Louise

    Sluit als een bus en klopt als een zwerende vinger. Hardnekkig misverstand die klopende bus. Staat ook raar.

    1. Fascal

     Taalnazi stinken uit hun riool, mond mag ook.

 5. Fascal

  Rutte en zijn piraten trekken zich van niemand wat aan hoor, die varen blind op de Bilderbergrechters.

 6. vandaag

  En terecht , rutte kan beter in de zorg investeren want als Nederland geen 1500 patienten meer kan opvangen in haar 300 ziekenhuizen draait de corona competitie om heel andere dingen dan het aantal besmettingen – lees gezonde geteste mensen met een snotneus – .

  stop de corona idioterie

  griep blijft griep
  verkoudheid blijft verkoudheid
  Het ringvirus is niet anders

 7. JFU

  Ze hebben helemaal gelijk, alleen de rechtspraak in ons land volgt de linkse politiek, en is niet neutraal. Bijvoorbaat een verloren zaak….helaas.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.