Kappersstudenten boos: ‘Alleen maar aandacht voor Europees-haardracht en niet voor black-hair’

Er is onenigheid ontstaan onder ROC-kappersstudenten. Volgens enkele kappers in opleiding is er binnen de opleiding te weinig aandacht voor de verzorging van ‘black hair’. En daar zou volgens de kappers verandering in moeten komen.

ROC-studenten Leonardo, Kadir en Jamila laten tegenover de Amsterdamse stadszender AT5 weten niet blij met hoe de opleiding tot ‘allround’ kapper is ingericht. Volgens hen is er enkel aandacht voor de verzorging van Europees haar en nauwelijks tot geen aandacht voor de verzorging van black hair. En daar moet verandering in komen, aldus de kappers in opleiding.

AT5 noteert:

“Kapster Shirley Wijngaarde, oprichter van Chokka’s Blackhair Centre in het centrum, herkent het probleem. Zelf volgde ze zo’n dertig jaar geleden haar opleiding in de Verenigde Staten, omdat een specialisatie in black hair in Nederland destijds niet mogelijk was.”


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Reinoud van Gelre

  Zwart haar knippen/scheren kan dus in Amerika. Dat wordt dus verhuizen naar Amerika voor deze verongelijkte studentjes…

 2. sonny

  “black hair?
  Kroeshaar kan je beter flamberen, is verder niet veel mee te doen!
  Overigens is het opvallend dat negroïde vrouwen vaak het haar blond verven!
  ‘Blond & blank’ is stiekem toch hun droombeeld, ondanks het anti-blank racisme?
  Die lui zijn behoorlijk hypocriet!

  1. Sando

   Luize bol bedoel je Bij dat haar zitten altijd vol luizen al jaren !

   1. knabbel-001

    Je kan rustig stellen dat “europees” haar de normale haardracht is,
    tegenover “black hair” wat in de meeste gevallen lijkt op de haardracht van een bosneger…niks mee te beginnen.

 3. gustav

  In Nederland wonende donkere mensen met een legale dan wel illegale migratieachtergrond/status, zijn de laatste jaren erg opstandig, agressief en ontevreden!
  Ze snappen het blijkbaar niet en nooit, Nederland is een NOORD-EUROPEES land!
  Indien er zóveel heimwee is naar de stammencultuur van het land van afkomst, niemand zal hun terugkeer daarheen betreuren!
  AUB vertrek dan, en liefst vlug !

  1. Loelap

   Het Westen is succesvol, hun herkomst landen niet en dat kunnen ze niet goed uitstaan. Dat maakt ze boos en opstandig. Met andere woorden, ze zijn jaloers. En daar bovenop krijgen ze te horen van de media dat ze zielig zijn en dat de autochtonen slecht en racistisch zijn.
   Weg gaan ze niet want Nederland biedt ze teveel voordelen. Maar goed er zijn gelukkig ook genoeg donkere mensen die hier hun kansen pakken en wel tevreden zijn met Nederland.

 4. PG

  Ik denk dat ze wellicht een punt hebben, maar het riekt ook naar populistisch BLM gedrag.
  Anyway; Als ze dat nou eens als optionele specialisatie opnemen, dan kunnen de leerlingen uit de randstad weer tevreden zijn. In de provincie zul je die vaardigheid niet echt vaak nodig hebben. Dan lijkt mij basiskennis voldoende.

 5. ervi

  Hoe is het mogelijk dat Sylvana Simons deze afschuwelijke misstand over het hoofd heeft gezien?
  Of zou zij gewoon naar “Maison Truus”, bij haar om de hoek, gaan?

 6. pasco

  Geen slecht idee van die aankomende ‘donkere’ knip-virtuozen!
  Dan hoeven de ‘regulaire kappers’ niet in die onwelriekende luizebossen te woelen!

 7. hans-e-pans

  Ben nu al weer benieuwd wat het volgende gepigmenteerde probleem zal zijn.

 8. Blondie

  Weer een item wat de omvolking aangeeft.

 9. Banne de Booyer

  SizeCut Louisiana style met de Drillrapp machete uitgeschoren A U B? ‘ Wilt uw een gelletje erin?”

 10. M.Dikker

  Het verbaast me dat kennelijk niemand van de “black community” zich in de behandeling van “black hair” wil verdiepen. Hoeveel decennia zijn er al getinte mensen in onze samenleving? Tijd genoeg gehad om er zelf iets aan te doen lijkt me zo.

 11. M. Brandenburg

  OPvallend dat de eeuwige slachtoiffers nooit met de oplossing komen, ze kunnen zo een opleiding zelf in elkaar zetten zo moeilijk is dat niet, het zelfde wanneer men klaagt over pleisters niet in de juiste kleuren of ondergoed dat niet dezelfde kleur als de huid heeft, alsof blanken dat wel kunnen zeggen, we zijn niet wit we zijn niet licht gekleurd en het ondergoed is ook voor blanken in afwijkende kleuren van hun huid, het zijn echter de cultuurverrijkers die zich er aan storen, je zou denken met alle hulp, subsidies en ander gratis geld dat je ontvangt en zelfs dispensatie wanneer je de verplichte papieren niet hebt, zou je denken dat alle omstandigheden gunstig zijn om op kosten van de belastingbetaler dit zelf te regelen en er rijk mee te worden.

  1. M.Dikker

   Inderdaad. Ik heb zelfs een reactie gezien over Gillette reclame dat dit door een blanke man werd uitgevoerd, dus Gillette is niet voor donkere mannen, was zijn conclusie. Volgens mij hebben ze zich dit erg aangetrokken bij de reclames, want Gillette’s nieuwste reclame is uitsluitend met donkere mensen en in de overige reclames is er bijna niet 1 reclame meer waar geen getint persoon in voorkomt. Het begint een beetje kinderachtig te worden allemaal.

 12. vandaag

  de kapper heeft alle aandacht voor mijn zwarte haar. studentje moet dus een vreselijk vervelende arrogante rotkop hebben als niemand zijn zwarte haar wil zien

 13. A-BBa

  Ze willen het en ze zullen hun zin krijgen want onze politici hebben zieltjes nodig voor de verkiezingen en ze willen in geen geval als rassist worden bestempeld. Dus wie is er nu dom: de ‘kroeshaartjes’ of ‘wij’?

 14. Adriaen van Bergen

  De mensen die dus al 30 jaar black hair knippen, die kunnen toch hun kennis doorgeven?
  Zo doen wij dat in Europa namelijk wel.

 15. Angelus pacis

  Gezeur in de marge…….Hoe gek, in ‘pak em beet’ kongo hebben ze geen aandacht voor Europees haar. Niemand die zich daar te gedaan voelt worden

 16. deZwaluw

  Kappersstudenten boos: ‘Alleen maar aandacht voor Europees-haardracht en niet voor black-hair’

  Duidelijk een links statement.
  Deze beginnende studenten hebben nog nooit van marktwerking gehoord.
  Als ze te weinig gaan verdienen moet het fatsoeneren van black-hair worden gesubsidieerd.
  Een typisch linkse oplossing, betaald door mensen mer een Europese haardracht.
  Het wordt steeds gekker.

 17. 56RdK

  Vertrek asjeblieft naar het land van je (voor)ouders, het land waar alleen maar zwarten wonen en laat ons met rust! Kunnen wij weer gewoon doen, gewoon weer ouderwets Sinterklaas mét Zwarte Piet vieren, blijft onze kunst ongeschonden, kortom, blijft de Nederlandse cultuur en tradities overeind.
  Dus, verlaat dit land!

 18. Pescador

  tjonge jonge is dat een broertje van Silvana of zoiets , weer een zwarte die wat te mouwen heeft. ga dan in Afrika wonen of zoiets. jullie zetten je zelf voor paal en creëren rassen discriminatie stelletje sukkels. net als die maffe Hamelton uit de F1 voor de race knielen voor de zwarten wat een verschrikkelijke eikel en dan vinden ze het gek dat er rassen discriminatie is, ze vragen er zelf om.

 19. Heras

  Alweer een leugen van die leerlingen. In mijn tijd kregen wij al buitenlanders binnen met kroeshaar. Dat was ruim 30 jaar geleden.
  Wederom: laat je niet meeslepen door deze onzin., van enkele leerlingen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.