Officieel! Nicki Pouw-Verweij nummer drie op FvD-kandidatenlijst

Screenshot Youtube FvD

Nicki Pouw-Verweij is de nummer drie op de kandidatenlijst van Forum voor Democratie. Dat heeft de partij zelf bekend gemaakt tijdens de presentatie van de lijst in Ahoy Rotterdam, die momenteel online te volgen is.

De 29-jarige Pouw-Verweij is sinds 2019 werkzaam als Statenlid in de provincie Utrecht en als Senator in de Eerste Kamer namens Forum voor Democratie. Zij maakt nu dus de sprong naar de Tweede Kamer, mits FvD erin slaagt minimaal drie zetels te veroveren tijdens de eerstvolgende Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021. Met het oog op de huidige peilingen, Forum voor Democratie staat nu rond de vijf zetels, is dat zeker geen ondenkbaar scenario.

Nicki Pouw-Verweij studeerde tussen 2009 en 2015 geneeskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Na haar studie is ze daar te komen werken als arts-onderzoeker, waar ze sinds mei 2015 bezig is aan een promotieonderzoek over reuma.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. vandaag

  wederom een stukje know-how in het kabinet die rutte zijn oren kan wassen in het corona debat. Arme rutte krijgt het zwaar als hij nog een termijn krijgt

  1. NO8DO

   wederom een stukje know-how in het kabinet die rutte zijn oren kan wassen in het corona debat.

   Zielige vandaag.
   Ze kent het verschil tussen de 2e kamer en het kabinet niet.
   Dus een echte weldenkende dagelijkse DDS scribent .

   1. vandaag

    Als ze maar verstand heeft van geneeskunde en daarin is ze afgestudeerd
    Dat telt in het corona debat , sukkeltje
    😂🤣😂🤣

    De rest is aan te leren net zoals die andere sukkels in de tweede kamer ooit hebben gedaan.

 2. NO8DO

  De 29-jarige Pouw-Verweij is sinds 2019 werkzaam als Statenlid in de provincie Utrecht en als Senator in de Eerste Kamer namens Forum voor Democratie. Zij maakt nu dus de sprong naar de Tweede Kamer,

  De baantjes carrousel van het FvD is een goed geoliede machine.
  De volgende baantjesstapelaar staat al klaar.

  1. Ernest Stern

   Het FvD is een businessmodel. De bedoeling is zoveel mogelijk geld te verdienen.

   1. Augustus

    Dat geldt eigenlijk voor de hele overheidsmachine, daarom minder overheid – meer geld in de zak van de gemiddelde Nederlander. 🙂

  2. vandaag

   ach van de linkse meuk met burgemeestertjes , onderzoek commissietjes en andere meuk die de burger mag betalen heeft de baantjes carrousel binnen fvd geen enkele rol van betekenis in de heers en verdeel getto van het partijkartel

  3. M. Brandenburg

   Is de provincie niet de opleiding naar de tweede kamer, waar voor de gevestigde partijen de kamer een opstap is naar de door hen geselecteerde Cronies.

   De manier waarop jij klaagt is al klagen dat profclubs hun spelers bij de amateurs vandaan halen. Het een is de opleiding voor het ander, echter ik kan begrijpen dat voor links totalitairen benoemen gebeurd op basis van wie blind de partij volgt zonder zelf de kwaliteiten van het nadenken en het redeneren te bezitten.

 3. Lex

  Go go we zijn weer lekker met modder aan het gooien.

  Een doktersopleiding is geen simpele studie, Zeker ouderen verzorgen is loodzwaar werk. ik heb alleen maar bewondering voor Nicki Pouw-Verweij.

  Dit soort soort mensen heeft het kabinet hard nodig.

  Baantjes carrousel dat vind ik meer slaan op mensen die al jaren rondhangen in de eerste en tweede kamer en als ze afdankt worden wat bij de VVD uitvoerig voorkwam ze een leuk baantje krijgen als beloning.

  Om nu van baantjes carrousel te gaan spreken over iemand die nog geeneens in de 2e kamer zit dat vind ik belachelijk.

  1. KOP-UIT-DE-KLEI

   Hi allemaal,

   Mee eens Lex!
   Wie heeft het recht om iemand te beoordelen en al te veroordelen voordat deze iets heeft kunnen laten zien van haar kunnen.
   Ik heb gisteren gekeken naar deze werkelijk vernieuwende manier van voorstellen van lijsttrekkers in deze idiote tijd. Vindingrijk om niet te zeggen effectief! Niks op slot! Open!
   Zij, Niki, viel mij direct op als gedegen en open.
   Ouderen hebben echt steun nodig, maar ook mensen (jonge) die met hetzelfde probleem kampen als ouderen en dat is dementie, onvoorspelbaar gedrag, incontinentie, ongrijpbaar wat er in het hersenpannetje allemaal rondwaard.

   Vandaag is het 15 jr. geleden dat mijn dochter van 12 meter uit haar raam van haar studentenkamer (net nog geen 19jr.) gesmeten is en wel door een bekende crimineel wat in de doofpot is geduwd, ik zal de onderste steen boven krijgen, ben ik mee bezig!
   Met alle gevolgen van dien. Zij woont thuis en is zo dement als een bejaarde, zo onvoorspelbaar en erg arbeidsintensief in de verzorging, incontinent enz.
   Voor deze jonge mensen die geen plek hebben in onze maatschappij en weggestopt worden als er ergens plaats is voor jongeren. Anders moeten ze tussen de bejaarden verder leven, of liever gezegd overleven.
   Ik ken de klappen van de zweept.
   Heb al geschreven naar Van Rijn, alsmede De Jonge, niks.
   Wel ben ik bezig deze kwestie weer aan te zwengelen en dat zal ik net zo lang doen als nodig is om gedegen verzorging te krijgen voor deze mensen in nood. Het zal jouw jonge kind maar wezen toch?
   Dus mijn slotwoord is als volgt:
   Nieuw bloed, jong bloed, die moet ik hebben om hard te maken dat er een vergeten groep is, namelijk NAH = Niet Aangeboren Hersenletsel. Weinig mensen kennen iemand die dit opgelopen heeft want ze zijn opgeborgen.
   Tussen wal en schip! Daar wil ik verandering in brengen.
   Duidelijke oplossingen, daar zou ik wel eens over willen brainstormen met deze dame.
   Dus ze is heel welkom en ik ga contact met haar opnemen.

   Ik hoop dat de reacties hier op de site iets meer inhoudelijk gaan worden, want al dat gescheld en beledigen etc. vind ik niet passen op de site.

   Met vriendelijke groet,

   Kop-uit-de-klei

   1. ervi

    Wat goed dat je je voor deze vergeten groep inzet.
    Ik wens je alle succes van de wereld!

 4. Kretoloog

  Senator, Statenlid, arts-onderzoeker, promovenda, deze Nicky Pouw doet nogal wat. Maar ze zal wel het 1 en ander moeten opgeven (of afmaken) als ze 2e Kamerlid wordt. Want dat is een full-time baan (tenminste, als je het goed wilt doen).

  Ik denk echter dat Nicky een 2e Vicky wordt. Wie? Ja, die kent u niet. Maar Vicky is ook Kamerlid, zij was nr. 3 op de PVV-lijst.

 5. Henk Albarda

  Grappig artikel, waarin tenminste 1 storende fout.

  FvD staat in de peilingen NIET op 5 zetels, FvD staat volgens de minst betrouwbare peiler, peilingwatch, op 5 zetels. Het lijkt me overduidelijk dat peilingwatch een jaarlijkse bijdrage krijgt uit het rutte ‘bijzondere uitgaven’ potje.

  Laat duidelijk zijn, in 1984 leerde je op HEAO nog bij het vak Commerciele Economie dat peilingen en enquetes EN gestuurd kunnen worden, EN gemanipuleerd kunnen worden EN je vantevoren vragen zodanig kunt formuleren dat de gewenste uitslag volgt. De (praktijk) docent die het bewijs leverde, was daar heel duidelijk in, had het zelf ook uitgevoerd.

  Naar alle waarschijnlijkheid staat FvD tussen de 9 en 18 zetels (MdH zeer recent 10 zetels), afhankelijk welke partij enkele weken voor de eerstkomende TK de beste nieuwscoup heeft.
  De VVD zal waarschijnlijk tussen de 20 en de 35 zetels staan, ook weer afhankelijk van de nieuwscoup.

  Nicki Pouw-Verweij zal dus zeer waarschijnlijk in de TK komen (maar alleen de uitslag van de TK telt, niet allerlei onzinnige peilingen).

  1. Ernest Stern

   “Het lijkt me overduidelijk dat peilingwatch een jaarlijkse bijdrage krijgt uit het rutte ‘bijzondere uitgaven’ potje.”

   Zou Henk Albarda eens kunnen uitleggen welk belang Rutte c.s. er bij zouden kunnen hebben om de peilingen te manipuleren en heeft hij daarvoor enige bewijs?

   1. Fascal

    Leugenaar en oplichter!

 6. Bolland

  Goed bericht, zij heeft kwaliteiten

 7. ropart

  zij heeft een heel andere kijk op het bejaardenvraagstuk als het kartel,dat alleen in definitieve oplossingen lijkt te willen denken,

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.