Peilingen! Oppermachtige VVD klimt naar 42 zetels, 50PLUS en FVD maken flinke smakker

Ondanks dat het land moppert, mokt en mort lijkt de VVD nog niet veel last te ondervinden van coronavermoeide Nederlanders. Sterker nog: de liberale regeringspartij blijft fier bovenaan staan in de nieuwste peiling van EenVandaag… én klimt nog wat verder.

De meeste Nederlanders zijn dezemeer geïnteresseerd in peilingen over de Amerikaanse verkiezingen, die volgende week zijn, dan onze eigen Tweede Kamerverkiezingen die pas in maart zijn. Maar toch: campagnes worden momenteel in elkaar gedraaid en daarbij wordt uiteraard met méér dan een schuin oog gekeken naar of de huidige koers aanslaat.

Eén partij kan volgens de peilingen zeker zeggen dat de huidige koers resultaat lijkt op te leveren: de VVD. Die partij stijgt deze week in de peilingen van EenVandaag door naar 42 zetels, twee meer dan vorige maand. De meeste andere partijen blijven gelijk staan, al weet ook GroenLinks een zeteltje winst los te weken.

Ronduit slecht nieuws bevatten de peilingen voor twee partijen: 50PLUS is al het geruzie nog niet te boven, terwijl politiek Den Haag zich aan het voorbereiden is om het Pensieoenakkoord – dat nadelig uitpakt voor de 50PLUS-achterban – door de Tweede en Eerste Kamer te loodsen. 50PLUS lijkt echter meer met zichzelf bezig, en dat wordt dan ook niet gewaardeerd: de partij gaat van twee zetels naar slechts één. De partij zit gevaarlijk dicht in de buurt bij het verdwijnen uit de Tweede Kamer.

Ook bij Forum voor Democratie kan de vlag niet uit. De winnaar van de Provinciale Statenverkiezingen van vorig jaar is nu de gedeeld negende partij van het land, met ook twee zetels minder dan vorige maand. Thierry Baudet houdt in ieder geval de moed erin en zegt dat Trump volgende week de peilingen gaat verslaan om zo president van de VS te kunnen blijven. Het is voor FVD te hopen dat de Nederlandse polls er dan minstens zo ver naast zitten.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

93 reacties

 1. Duckday

  Geef eens aan wat de VVD voor goeds heeft gedaan Wat is de NORMALE man vrouw er op vooruitgegaan. Hoe is nu onze vrijheid. Wat voor voordeel heeft de NORMALE man vrouw van de EURO en EU dat er doorheen geslagen is dank zei de VVD.

  1. Loelap

   “Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I’m not sure about the universe”.
   Albert Einstein

  2. DubbelZout

   Ik ben zo’n normale m/v (vul zelf maar in)
   Mijn inkomen is de laatste 10 jaar gestegen met ruim 30% gestegen en nee ik was toen al lang geen beginner meer
   Succes is een keuze weet u
   Maar ja, wijzen naar een ander / “het is de schuld” van is zo lekker makkelijk he

   1. Vriend

    Met 3% loonsverhoging per jaar voelt DubbelZout zich een heuse spekkoper. En dat bij een gemiddelde jaarlijkse inflatie van 2,2%. Poeh, poeh …. die baadt in weelde.

    Ook gezien zijn volstrekt gedateerde dombokreet ‘Succes is een keuze’ (waarin zelfs Libellemeisjes niet meer geloven) schat ik DZ in op een raambtenaar schaal 9.

   2. Robin Hoed

    Het zou je vele malen beter kunnen gaan als de overheid niet jouw leven zou regelen, en meer dan de helft van je loon zou stelen.
    Maar proficiat met je 30% loonstijging.
    Nou kijk eens even hoe hoog de inflatie was in 10 jaar.
    Ben je er dan werkelijk op vooruit gegaan?

 2. lucinde

  Goed nieuws dat FvD totaal in elkaar stort, we kunnen de vergelijking met de LPF
  weer van stal halen.

  Voor de rest vermoed ik dat er idd. weinig te kiezen valt in Nederland.
  Een rode rakker stemt net zo makkelijk VVD omdat de PvdA niets beters heeft te bieden.
  Geldt, vrees ik voor alle partijen.
  Verklaart ook enigszins het succes van de PVV, gewoon om een beetje te stangen omdat er toch niets veranderd.

  Wel tof dat DDS de afgelopen 2 jaar een goede boterham heeft overgehouden aan dat kritiekloze Baudet -geslijm.

  1. Loelap

   Laat me raden: je hebt ook een tering hekel aan Trump.

   1. DubbelZout

    Laat me raden: jij krijgt een stijfje van Trump

    1. vandaag

     tegen zoveel argumentatie kan geen mens op stront vlek, stakker krijgt alleen een stijve als ze onder de 12 zijn

     1. DubbelZout

      Heb je je GGZ behandelaar nu al gebeld ?

     2. vandaag

      nee w,im , kan de eigen bijdrage niet betalen

 3. Ernest Stern

  Het in elkaar zakken van het FvD is goed nieuws en het gevolg van het deerniswekkend slechte optreden van Baudet. Ik heb vaak gewezen op de totale ongeschiktheid van deze narcistische charlatan voor de politiek en de kiezer krijgt dat nu met enige vertraging ook in de gaten.

  De Nederlandse kiezer is in grote meerderheid niet gek en kiest, zeker in moeilijke tijden, voor fatsoenlijke en professionele politici. Dat Rutte daarin hoog scoort is niet meer dan logisch.

  1. vandaag

   quote Dat Rutte daarin hoog scoort is niet meer dan logisch. end

   leg eens uit die logica stront vlek ? De zorg is volledig ontmanteld zoals de corona griep aantoont. De ziekenhuizen onlangs gesloten tonen nu aan dat je een volledige provincie niet naar Zwolle kunt sturen. In de verpleeg huizen sterven mensen in eenzaamheid. We brengen patienten naar Duitsland en Belgie omdat wij geen zorg personeel hebben.

   Wie mij kan uitleggen waarom hij op rutte stemt is een slimmen jongenb stront vlek

   stem sociaal , stem PVV

   1. Appelstroop

    Je hebt echt een hekel aan Ernest he? 🙂

    1. vandaag

     ik heb een vreselijke hekel aan dat arrogante narcistische gedrag van die tról wat dan ook nog verzand in dat neerbuigende gedrag naar anderen omdat de stront vlek zich superieur voelt. Geen enkele discussie mee te voeren maar het adept denkt dat hij de allerbeste debater is. Gewoon een miesgasser puur sang die zich bedient van tientallen accounts

     1. Ernest Stern

      verzandt

     2. vandaag

      K.M.A

     3. Loelap

      Ach, Ernst moet je met een korreltje zout nemen, dan hoef je je niet zo te ergeren. Hij reageert met als doel, reacties te ontvangen.
      Hij wil gewoon een beetje aandacht. Bij de Joop krijgt hij geen aandacht. De reaguurders zijn namelijk allemaal gutmenschen zoals hij.

  2. Cootje

   De Nederlandse kiezer is niet gek , de Nederlandse kiezer is algemeen bekend een van de zuiverste meelopers , maar nu gaat Corona een ravage aanrichten in de werkeloosheid en faillissementen , het individu gaat deze Corona ramp in zijn werk in zijn bedrijf in zijn portemonnee voelen , deze individuen weten dadelijk in begin 2021 niet dat ze van voren of achter leven. Heel Europa ligt op zijn Corona gat en onze zuiderlijken broeders Of opvreters zijn failliet en kunnen hoogste hun hand op houden , omdat moment hoeven Baudet en zeker Wilders geen campagne te voeren hoogste een beetje zout in de Corona wonden te strooien , mensen zonder idealen en zonder inkomen , kijken niet naar zogenaamde deugdelijke politiek dat zijn de zelfde mensen die dachten dat het Corona virus een ver van hun bed show was. De cijfers Corona in Europa zijn goed voor een wereldwijde recessie , wie gaat er nog geld verdienen in 2021 ? Einde van Europa in het zicht en de volkstuintjes komen er aan . Wilders en Baudet ook , scoren moet je op het juiste moment

   1. wesley bentley

    De Groot, zet die grammofoonplaat af!

  3. Aborifa

   Vind het geen goed nieuws. Maar verder heeft Stern grotendeels gelijk.

 4. vandaag

  Welke wapenfeiten voor de burger kan ik optekenen voor de VVD ?

  De corona gekte heeft nu onomstotelijk aangetoond dat onze zorg bij 1500 patienten volledig ontwricht is. rutte en zijn vvd hebben de zorg gemillimeterd en dat is uw stem waard ?

  stem sociaal , stem PVV

  1. Ernest Stern

   Ik snap de woede, vandaag, maar je realiseert je misschien onvoldoende dat je behoort tot een heel kleine extremistische minderheid die politiek niet zoveel betekent.

   1. vandaag

    je moet eens leren inhoudelijk te reageren stront vlek anders kan je beter je bek houden , vrij naar rutte

    1. DubbelZout

     “ je moet eens leren inhoudelijk te reageren”

     Moet je horen wie het zegt
     U praat de hele dag poep

 5. Eppo123

  Onbegrijpelijk dat de VVD zoveel kiezers (aldus de peilingen) aanspreekt. Zelf heb ik er overigens 25 jaar opgestemd. Maar net zo min als ik mij nu nog in Nederland herken, herken ik mij ook niet meer in de VVD. Hadden we nog maar de tijden van Wiegel vs. Joop.

 6. Heras

  Peilingen….ach.
  Volgens de peilingen in amerika staat Biden voor . hahahahaha Trump wordt gewoon herkozen.
  Peilingen…vvd stijgt hahahahha. Velen kotsen rutte uit

  1. Yoyo

   Eppo, mark my words, de VVD gaat nog klappen krijgen.
   De leugenclown kan echt Niet meer.
   Ik heb nota bene nog staan juichen toen de volksverlakkerpartij van nu grote overwinningen boekte.
   Bij vele echte liberalen, zeg maar Wiegeliaans, komt “rubberen rutte” enorm de keel uit.
   Maar veel zal er niet veranderen, elk volk krijgt wat het verdient.
   Eigenlijk is het soms beschamend Nederlander te zijn.
   Wat zijn we met zn allen langzaam gedegenereerd tot slappe zakken door links gekonkel en afbraakpolitiek.

   1. Logica

    @Up to, ik lees het nu pas maar wat een sterke reactie. Mijn complimenten.

 7. Duckday

  Laten we gewoon afwachten tot de verkiezingen gedaan zijn En hopenlijk zien we dan de echte uitslagen zonder bemoeiennis van de MEDIA. Maar voor degene die het nog niet weten.STEM gewoon PVV en breek het kartel en dan weten we gelijk of het waar was wat ze ons beloven.DUS GEEF DE PVV EEN KANS Het is de partij waar iemand beveiligd moet worden voor het vrije woord en waar diverse partijen angst voor hebben om de macht te verliezen Het zijn die partijen die steeds maar roepen kom maar binnen en dat zonder te denken alleen om dat ze meer subsidie krijen. Als je de waarheid weer geeft dan storten ze bagger over je heen

 8. Genoeg van linkse dictatuur

  Dit is weer manupilatie zoals we gewent zijn, trek mij er niks van aan je bent toch echt een nsb er als je nog op de vvd of een regerings partij stemt. Ze worden bang, voor Baudet en Wilders. Net Amerika om Trump af te zeiken. Gelukkig trappen ze er daar niet in. We weten wat Rutte gedaan heeft om Nederland kapot te maken.

  1. vandaag

   wat rutte wel gedaan heeft weet iedereen daarom snap ik het niet,

   * de zorg gemillimeterd
   * de stikstof idioterie
   * de achterlijke energie transitie
   * de van het aardgas af propaganda
   * de co2 idioterie afgetekend bij het kruisje
   * Marrakesh getekend bij het kruisje
   * uw pensioenen geschonken aan zuid Europa
   * tienduizenden gelukszoekers geaccepteerd
   * tienduizenden illegalen gekweekt na het laatste generale pardon
   * de bouw gefrustreerd zodat ie stil legt enz enz

   stem sociaal , stem PVV

   1. Piet51

    @vandaag
    “wat rutte wel gedaan heeft weet iedereen daarom snap ik het niet”

    Gewoon je best blijven doen, dan ga je het vanzelf snappen. Je kent vast één van onze grootste Nederlandse denkers die ooit zei: “Je gaat het pas zien als je het doorhebt”. Hij schreef er zelfs een boek over.

    1. vandaag

     malle pietje vergeet de inhoud weer met zijn blabla bladieblabla, zielig adept zonder inhoud

     1. Piet51

      @vandaag
      Probeer ik me een beetje aan jou niveau en denkwereld aan te passen, zodat je ook een beetje kunt meedoen,is het weer niet goed.

     2. vandaag

      je inhoud is constant malle . blbla bladieblabla

     3. wesley bentley

      blablabla

    2. Ernest Stern

     Raak!

     1. vandaag

      Ja hij was zeker raajk maar het antwoord blijft uit bij de zuigtróllen

      wat rutte wel gedaan heeft weet iedereen daarom snap ik het niet,

      * de zorg gemillimeterd
      * de stikstof idioterie
      * de achterlijke energie transitie
      * de van het aardgas af propaganda
      * de co2 idioterie afgetekend bij het kruisje
      * Marrakesh getekend bij het kruisje
      * uw pensioenen geschonken aan zuid Europa
      * tienduizenden gelukszoekers geaccepteerd
      * tienduizenden illegalen gekweekt na het laatste generale pardon
      * de bouw gefrustreerd zodat ie stil legt enz enz

      stem sociaal , stem PVV

      Wat heeft rutte nu betekent voor de gewone arbeider ? behalve het zielige geblaat van een stront vlek die hem een veer in zijn reet douwt

     2. Ernest Stern

      betekend

     3. homefront

      Ped*seksueeltje ernestje komt ook even z’n taalnazifetisj kunstje vertonen.

      Ongetwijfeld zal ped*seksueeltje ernestje komen met een argument maar ik zal iedereen gelijk even bij de les houden hier…

      Even wat uitspraken op een rij dat iedereen even weet met wie we te maken hebben..

      ernestje rechtvaardigt p̧edofilie, neemt geen afstand, bagatelliseert het, sterker nog,

      “De heer Oudshoorn heeft gelijk als hij zegt dat ik [ernestje] warme gevoelens koester jegens kleine kinderen.
      ~ernestje~”

      …fantaseren over seks met kinderen. Aandoenlijk is het ook.
      ~ernestje~

      – ernestje vindt dat het recht van vereniging* een belangrijke pijler is van onze rechtsstaat.

      * = ped*partij martijn

 9. PG

  Dat FvD nu stuk loopt verbaast mij niets.
  Ze moeten momenteel zelfs oppassen dat ze niet helemaal wegzakken.
  Met zo’n lijsttrekker heb je de NPO|media niet nodig – door zijn veelvuldige geflirt met die-hard corona- en klimaatontkenners draait hij eigenhandig FvD de nek om.
  Hij had gewoon zijn focus moeten houden op de massa-immigratie uit kansloze landen en het vaak lachwekkende beleid van de EU.

  1. vandaag

   wat zijn nou weer die-hard corona en klimaatontkenners ?

   1. DubbelZout

    Kijk in de spiegel zou ik zeggen
    Heeft op beide de maximale score

    1. vandaag

     je liegt

     1. wesley bentley

      Nee hoor dat lieg je.

     2. vandaag

      nog 2 stuks dan kun je de originaliteitsprijs van pek en veren niet meer ontlopen

  2. homefront

   De PVV is in aantocht, komt helemaal goed..

   1. Ernest Stern

    Natuurlijk, homekont, Wilders wordt de volgende premier.

    😂

    1. homefront

     Aldus ped*seksueeltje ernestje.

     Ongetwijfeld zal ped*seksueeltje ernestje komen met een argument maar ik zal iedereen gelijk even bij de les houden hier…

     Even wat uitspraken op een rij dat iedereen even weet met wie we te maken hebben..

     ernestje rechtvaardigt p̧edofilie, neemt geen afstand, bagatelliseert het, sterker nog,

     “De heer Oudshoorn heeft gelijk als hij zegt dat ik [ernestje] warme gevoelens koester jegens kleine kinderen.
     ~ernestje~”

     …fantaseren over seks met kinderen. Aandoenlijk is het ook.
     ~ernestje~

     – ernestje vindt dat het recht van vereniging* een belangrijke pijler is van onze rechtsstaat.

     * = ped*partij martijn

     1. Ernest Stern

      De pédofiel homekont fantaseert alweer over seks met kinderen.

      Zielig.

     2. homefront

      Dit argument bedoel ik dus, ik heb iedereen gewaarschuwd voor deze geesteszieke randdebiel.

      Ped*seksueeltje ernestje komt ook even z’n taalnazifetisj kunstje vertonen.

      Ongetwijfeld zal ped*seksueeltje ernestje komen met een argument maar ik zal iedereen gelijk even bij de les houden hier…

      Even wat uitspraken op een rij dat iedereen even weet met wie we te maken hebben..

      ernestje rechtvaardigt p̧edofilie, neemt geen afstand, bagatelliseert het, sterker nog,

      “De heer Oudshoorn heeft gelijk als hij zegt dat ik [ernestje] warme gevoelens koester jegens kleine kinderen.
      ~ernestje~”

      …fantaseren over seks met kinderen. Aandoenlijk is het ook.
      ~ernestje~

      – ernestje vindt dat het recht van vereniging* een belangrijke pijler is van onze rechtsstaat.

      * = ped*partij martijn

    2. vandaag

     met 30 zetels wel een serieus probleem voor het partijkartel en elke zetel meer voor de PVV is een zetel minder voor het partijkartel. Om een meerderheid te krijgen moeten straks 6 linkse ego clubjes een regeerovereenkomst maken , dat wordt laaaaachen stront vlek. Daar kan geen cabaretier tegenop

    3. Maurits Dekker

     Ernest Stern is een TR0L die dit forum misbruikt om u te treiteren en te pesten.
     Debatteren met hem is niet mogelijk.
     Houdt rechts, haal niet in en waarschuw uw mede-forumgebruikers.

 10. Beukman

  Begrijpelijk. Rutte is in zijn leidersrol gegroeid. Inzake corona uiteraard.
  En vandaag nog heeft hij Erdogan de les gelezen.

  Anders dan Wilders, de aanstichter van de nieuwe rel, beschikt Rutte niet over een safe house om zich te verschuilen. Bepaald moedig dus van Mark om zich rechtstreeks tot Erdogan. Iets wat het volk waardeert en waarvoor het hem ook zal belonen.

  1. vandaag

   hahahaha , markie gaat onbewaakt op het fietsje naar de tweede kamer

   beukhol maakt zichzelf graag belachelijk 😂🤣😂🤣😂🤣

   1. Beukman

    enz

    1. vandaag

     hahahahaha sukkeltje , markje fietst geheel zonder enige bewaking naar de tweede kamer 😂🤣😂🤣😂🤣

  2. homefront

   leugenclown rutte is een machtswellustige debiel..

   1. Ernest Stern

    Om die reden staat hij volgens homekont enorm,hoog in de peilingen.

    1. homefront

     aldus ped*seksueel en homo ernestje..

     1. Ernest Stern

      De zielige pédofiel homekont probeert wanhopig het gesprek op seks met kinderen te brengen.

      Zoek hulp, arme kerel.

    2. vandaag

     mensen zijn kennelijk vergeetachtig

     wat rutte wel gedaan heeft weet iedereen daarom snap ik het niet,

     * de zorg gemillimeterd
     * de stikstof idioterie
     * de achterlijke energie transitie
     * de van het aardgas af propaganda
     * de co2 idioterie afgetekend bij het kruisje
     * Marrakesh getekend bij het kruisje
     * uw pensioenen geschonken aan zuid Europa
     * tienduizenden gelukszoekers geaccepteerd
     * tienduizenden illegalen gekweekt na het laatste generale pardon
     * de bouw gefrustreerd zodat ie stil legt enz enz

     stem sociaal , stem PVV

     1. Ernest Stern

      “ de bouw gefrustreerd zodat ie stil legt ”

      Nederlands is een moeilijke taal.

     2. vandaag

      dank je wederom voor je perfect inhoudelijke reactie stront vlek , van een domme p3dó kan je ook niet anders verwachten

 11. Michael M

  Hahahaha, volgens mij nepnieuws. Net zo nep als op de NPO1. Dus de bevolking kiest voor de VVD, precies die partij welke jarenlang de zorgpremies lieten stijgen, inkrimping bij de politie, zware bezuinigingen, 385 euro verplicht risico overheid, miljarden euro’s belastinggeld van het Nederlandse volk via een steunfonds in de Brusselse pot liet verdwijnen. De VVD welke aan het begin beloofde elke inwoner 1000 euro netto beloofden. Waar geen geld meer naar de Grieken ging en toch ging. Mensen hier in Nederland als dit werkelijk zou zijn, werkelijk de VVD zoveel zetels te geven, dan ben ik bang dat vele inwoners een behoorlijk kort termijn geheugen hebben. Dat deze inwoners het heerlijk en fantastisch hebben gevonden dat door de VVD alles vreselijk duurder is geworden. Dan zal het humor wezen als deze mensen opnieuw kiezen voor de VVD mag hopen dat de zorgpremie met verplicht eigen risico omhoog gaat naar 1000 euro, dat de huurprijzen, de zorgpremie, de btw van 21 naar 55% gaat, de brandstof met 5 euro de liter omhoog. Mensen in Nederland interesseren zich niet voor politiek. Dat zie je aan de flinke stijging van de VVD. Alleen maar omdat mensen naar een persconferentie kijken en dat is het. Dat wordt mijn stem. Dat is het probleem met mensen. Ze kijken niet, lezen niet, interesseren niets, en zo gaan we jaren door met doorstrompelen en veranderd er uiteindelijk niets. Leegte.

 12. Michael M

  Het is niet Drank dat meer kapot maakt dan je lief is, …nee, dat is Links.

 13. Beukman

  Wat een verademing, zo’n persconferentie van Rutte, zeker als je er net een paar hebt gezien van Trump.

  Staat Donald in één stuk door te liegen, zichzelf op de borst de kloppen, anderen de schuld te geven en te beweren dat het virus op zijn retour is, Rutte geeft gewoon een realistisch beeld. Niet één keer zegt hij hoe geweldig hij is, geeft hij anderen de schuld, bagatelliseert hij de situatie of beweert hij dat het bijna voorbij is. Bovendien is hij kort en bondig. Waar Trump rustig een uur staat te lüllen, is Mark met vijf minuutjes klaar.

  Veel van de potsers alhier lijken niet te begrijpen dat dit aan de man wordt gewaardeerd, óók aan de niet-VVD-stemmers.

  1. Steven Opti

   Ja, Rutte is ECHT betrouwbaar. Komt áltijd zijn belofte na. 🤣🤣

   1. Beukman

    Dat lijkt me wat overdreven, Steven.

  2. vandaag

   67.000 “besmettingen ” 329 sterfgevallen waarbij je moet bedenken dat een meerjaars kankerpatient ook het stempel corona krijgt komen we uit op nog 0,5% mortaliteit

   op 17.000.000 mensen – 0,002 %

   wat een verademing roept beukhol dan , waardering voor het slopen van Nederland ! Ik mag hopen dat de gemiddelde Nederlander verder kijkt dan de persconferentie van hepie & hepie

   We zijn volledig krankzinnig geworden

   1. Beukman

    enz

    1. vandaag

     moeilijk he al die cijfertjes beukhol

 14. Steven Opti

  Peilingen.. 🤣🤣🤣 net zo betrouwbaar als pinokkio Rutte zelf.

  1. Henk Albarda

   Steven Opti, Complimenten! U heeft 1 van de weinige correcte reacties.

   Afgelopen 2 jaar is in grote stappen duidelijk geworden dat de peilers in dienst zijn van vriendjes van rutte, en dus de uitslagen uit de peiling laten komen die rutte wil.

   Het is mij volkomen onduidelijk waarom DDS met dergelijke krijs artikelen op elke peiling reageert, waar er maar 1 peiling is met enige betrouwbaarheid, MdH. En zelfs die zit er meestal tot 50 % naast.

   De enige peiling die enige waarde heeft, is de uitslag van de eerstkomende TK.

   1. Ernest Stern

    De bewering dat de peilingen gemanipuleerd zijn hoor ik hier vaak en meestal alleen wanneer de uitslagen voor PVV en FvD tegenvallen.
    Ik mis echter elke onderbouwing of logica voor deze bewering. Albarda biedt die onderbouwing ook niet, laat staan zelfs maar een begin van bewijs.

 15. 56RdK

  Dom volk krijgt wat het verdient!

 16. Johan voorjaar

  Nou dat worden 4 partijen 85 zetels totaal.
  VVD, CDA, D66 en PVDA.
  Dat wordt dus weer kartel 4

  1. vandaag

   Als cda en d66 nog wat binnen harken. Anders worden het 5 of 6 partijen

   Lach me nu als slap over de achterlijke symboolpolitiek die daar weer uit gaat komen

  2. Vrijedenkert

   Kabinet Pinnokio IV, maar eerst zien en dan geloven is mijn motto…

 17. Toverkol

  Weet al hoe laat het is…. peilingen door eenvandaag…..
  Vond het een beetje vreemd dat het NSB joch Rutte er zetels bij kreeg….

 18. RCS

  Ik vind dat de FVD goede standpunten heeft. Daar ligt voor mij het probleem van de neergang in de peilingen niet. Het probleem is dat dhr. Baudet vaak ongelukkige keuzes maakt die ten koste gaat van zijn partij. Daar heeft hij m.i. nog te weinig oog voor; hij zou zijn partij en haar standpunten veel meer centraal moeten stellen en niet wat hij zelf vindt. Baudet moet leren spreken namens de partij en niet namens zich zelf wat hij in mijn ogen nog veel te veel doet en dat slaat vaak negatief neer op de gekozen FVD leden die zijn partij vertegenwoordigen in het land. Blijf bij de partij standpunten en de feiten en hou je verre van complottheorieën en speculaties.

  Het duurt nog even tot de verkiezingen dus het tij kan nog worden gekeerd. Hopelijk vindt hij of zijn partij tijdig weer het licht want zoals ik eerder heb aangegeven, vind ik de partijstandpunten niet slecht.

  1. vandaag

   Dan moet baudet het leiderschap bij Theo neerleggen. Anders is FvD reddeloos verloren

   stem sociaal , stem PVV

  2. Ernest Stern

   “Baudet moet leren spreken namens de partij en niet namens zichzelf”

   Als hij dat nu nog niet geleerd heeft dan leert hij het nooit.

   1. vandaag

    jij leert toch ook niets bij stront vlek ? zwijg dan over anderen narcist

    1. Ernest Stern

     Nog geen hulp gevonden voor je strontproblemen, vandaag?

     1. vandaag

      ik heb geen hulp nodig stront vlek

 19. Henk Albarda

  DDS geeft buitensporige aandacht aan 1 van de minst betrouwbare peilers van Nederland.

  Als DDS had opgelet, had DDS geweten dat we in Nederland 1 peiler hebben die een enkele keer in de buurt komt, en dat is MdH. In de MdH peiling (die ook slechts voor 50 % betrouwbaar is) staat FvD op 10 zetels, VVD op 32 en PVV op 24.

  Het is zinloos op peilingen te letten. De enige ‘peiling’ die enige waarde heeft, is de uitslag van de eerstkomende TK.

  EN DDS, misschien kunt u wakker worden uit uw ‘peiling’ winterslaap? Na het laatste debat Trump tegen Biden, waren er 2 uiterste peilingen, de 1 dat Trump met meer dan 70 % had gewonnen, de ander dat Biden met ruim 70 % had gewonnen……

 20. Vliegenvanger

  Doet DDSnu ook al mee om fake nieuws te verspreiden?

 21. Adriaanv

  Ook al fake news bij DDS?

 22. GewoonJohan

  Interessant dat mijn reactie niet gepost wordt.

 23. GewoonJohan

  Okay. DDS doet dus aan selectieve weergave van reacties hieronder.
  Ik dacht even werkelijk dat jullie de beschermers van het vrije woord waren, en dat jullie met het volk waren.
  Maar jullie zijn een hoax. Of in ieder geval Tim Engelbart.

 24. Vrijedenkert

  Peilingen zeggen helemaal niks alleen een uitslag nadat er is gekozen!

  Ik denk dat de peilingen in 2016 en nu in de VS dit wel duidelijk maken…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.