Overspoelde GGD’s: ‘coronapatiënten, doe lekker zelf bron- en contactonderzoek!’

Het bron- en contactonderzoek is ze bij de GGD’s allemaal te veel geworden en nog steeds is verder niemand op het idee gekomen om callcenters bij te laten springen. De GGD’s hebben in plaats daarvan het bron- en contactonderzoek maar deels uitbesteed aan coronapatiënten zélf! Gelukkig hebben we straks de CoronaMelder!
Nederland lijkt voor de highscore te gaan wat corona-besmettingen betreft. Kritiek op de maatregelen mag niet meer van Rutte, dus doe ik een poging om het iets anders uit te leggen: Waar er eerst nog angst was dat er te weinig gekwalificeerd personeel zou zijn om het bron- en contactonderzoek degelijk uit te kunnen voeren, is dat criterium nu het raam uitgegooid en mogen mensen het lekker zelf op gaan lossen. Tenzij ze oud, ziek, zwak en misselijk zijn, dán wil de GGD nog wel even een belletje plegen. Maar voor de rest mogen coronapatiënten het lekker zelf fiksen!

Hier, een leuk citaatje uit het artikel erbij:

“Het kabinet heeft meermaals herhaald dat het bron- en contactonderzoek een van de belangrijkste middelen is om de opmars van het coronavirus in te dammen.”

Echt, hoe krijg je het voor elkaar?! De GGD’s zaten maanden geleden al met exact hetzelfde probleem. Toch bleven we het aantal testafnames per dag maar opschroeven en in de tussentijd kwam niemand met een oplossing voor dit capaciteitsprobleem. Echt, het zou mij niet verbazen als er weer een of ander helder licht met het argument aan kwam kakken dat meer testen niet perse tot meer contacten zou leiden. En dat het wetenschappelijke bewijs daarvoor ontbreekt, ‘dus laten we maar vooral geen voorzorgsmaatregelen nemen’. Zo cynisch ben ik inmiddels wel geworden, ja.

Het is toch niet uit te leggen dat coronapatiënten, die dus ook nul expertise hebben op dat vlak, nu zelf maar moeten gaan bellen? Dan kon er makkelijk een paar honderdduizend euro worden uitgetrokken voor een paar maandjes callcenter-service. Of hebben die het sinds de uitbraak ook allemaal zo druk met lui die nieuwe abonnementen afsluiten voor allerlei onzin? Wat een gepruts.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. vandaag

  ach , schei toch uit met die onzin , stel nou eens 6.0000 besmettingen per dag. Gezin grote 4p iedereen uit het gezin heeft met 1 persoon contact dan wordt het sommetje 6.000 x 4 x4 = 96.000 mensen

  We zijn volslagen krankzinnig dat we dit als route pad hebben gekozen

 2. gustav

  Wat ook negatief werkt is de steeds groter wordende demotivatie van het zorgpersoneel in het algemeen, de overheid behandeld deze mensen immers beschamend incorrect!
  Om illegalen te huisvesten, uitkeringen en goedkope zorgverzekeringen te verschaffen is ruimschoots geld ter beschikking!

  1. vandaag

   tja ambtenarren die thuis veilig thuis werken – lees thuis verblijven en op afroep even online verschijnen- aan de keukentafel krijgen een ruimhartige vergoeding plus salarisverhoging en de verpleging krijgt niets behalve de zwarte piet

  2. pasco

   gustav:
   Als men het zorgpersoneel laat vervangen door getinten en anderssoortige inboorlingen en/of illegalen, dan komt komt er vanzelf geld vrij!
   De multiculturele diversiteit liefhebbers van sekte Rutte3, trekken dan vanzelfsprekend álle registers open, om deze lui geldelijk tot tevredenheid te stemmen!

 3. saddy

  Bron Onderzoek? Dat telefoon-nummer in Wuhan had je er toch direct bij kunnen zetten.

  Contact-onderzoek? De meeste mensen hebben het al gehad, ze hebben er alleen niets van gemerkt. Ik zag vandaag een krantenkop: “Virologen vragen zich af waarom steeds minder mensen ziek worden van Covid-19.” Nou, dat komt omdat bijna 100% het al gehad heeft, dus dankzij de jeugd, de feesten en de mensen die normaal zijn blijven doen is bijna iedereen resistent geworden. Goed gedaan jongens!

  Als de GGD het te druk heeft: Een Belgische huisarts stuurde een nieuwe, ongeopende PCR-test naar het lab en die kwam als positief terug! Deze methode gaat een stuk sneller.

 4. Blondie

  Er is niets wat dit Linkse Rutte Kartel zelf oplost, iedere keer wordt de Zwarte Piet bij andere gedeponeerd.
  Het natrekken van je contacten, ook dit is weer zo’n punt van onvermogen, van het Linkse Rutte Kartel.
  Angst kweken daar is Rutte goed in.

  Het Linkse Rutte Kartel, is een slap zootje niksnutten.

 5. leukeditter

  dacht dat we meer zorgpersoneel moesten opleiden? motie wilders voor meer zorgpersoneel van tafel geveegd door GL..D666..VVD..CU..CDA ..PVDA .. vieze smerige doedelzakken

 6. Banne de Booyer

  Weer een van de typische pap en nathoud maatregelen die sterven in de knop. Hoe omslachtiger hoe beter. Verzamel gegevens, vindt de rode draad en bescherm jezelf en dierbaren in plaats van lijdzaam voor de tv zitten om nieuwe regeltjes en ” oplossingen” af te wachten van peppi en kokkie tijdens de 2 wekelijkse variété voorstelling.

 7. Arbeider65

  De GGD. Hoogopgeleid, minimaal HBO en voor een habbekrats werken. Wat kunnen die HBOérs eigenlijk tegenwoordig nog? Is het nu zo moeilijk om onderzoek te doen……

 8. Banne de Booyer

  Gebrek aan duidelijke regie en planning. Feestvieren over linkse idealistische onderwerpen waarbij weinig spaanders vallen en veranrwoordelijkheid zeer vluchtig is, dat is voorbij. Ambtenaren krijgen alvast een kado zodat ze weten waar ze op moeten stemmen. Heerlijk om te zien dat de dames en heren finaal door het ijs zakken met deze paniekerige, wijfelende, bange houding. Drammen over windmolentjes en zonnecelletjes en wijven in vluchtelingkampen zijn toch echt de prio’s van de linkse luchtfiets club.

 9. Banne de Booyer

  Laat de instanties maar lekker aanmodderen. Lukt niet na 50 jaar op hun luie reet te hebben gezeten en niets uitgevoerd te hebben. Duitsers zijn veel beter in dit soort zaken. Aanpakken ipv alles kapot discussiëren.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.