Sinterklaas is terug! Lodewijk Asscher wil staatsschuld opdrijven van 60% naar 80%

PvdA-leider Lodewijk Asscher heeft zin de verkiezingen van volgend jaar. De socialist zegt namelijk dolblij tegen het Algemeen Dagblad dat, als zijn partij wint, hij werkelijk met belastinggeld gaat strooien

“Ons verkiezingsprogramma wordt de komende maanden doorgerekend. Maar ik weet nu al: als we na deze coronaklap verder gaan op de oude voet, dan wordt het voor mensen wel heel karig en schraal,” aldus Asscher tegen de nepkrant. “De meeste economen geven aan dat bij een lage rente en fatsoenlijke groei er geen rationele reden is om te zeggen: je moet een staatsschuld van 60 procent aanhouden. Je kunt een ander niveau afspreken. Wij denken dat een plafond van 80 procent acceptabel en verantwoord is.”

Wat? Een plafond van 80 procent? Dat is enorm. Je hebt het dan over miljarden en nog eens miljarden die extra uitgegeven worden. Dit gaat niet over vijf miljard of iets dergelijks. Nee, Asscher wil echt met (vele) tientallen miljarden gaan smijten.

“Ja, het gaat om heel grote bedragen die je dan extra moet lenen,” zegt meneer daar zelf over. “Daarvan zeg ik niet ‘hup, uitgeven maar’. Je moet nog steeds vanuit een plan investeren. Maar als we op 60 procent blijven, moet je volgend jaar gaan bezuinigen. Op de zorg, de politie en het onderwijs. Die keuze ga ik niet maken. Ik zou dat idioot vinden.”

Maar het is niet idioot om onze kinderen en kleinkinderen op te zadelen met een enorme staatsschuld? Waarvoor zij krom moeten liggen middels allerlei belastingen?

Het enige positieve aan het plan van Asscher is dat, als wij in dit opzicht Italië achterna gaan, we misschien uiteindelijk ook netto meer ‘steun’ gaan krijgen van de EU dan we afdragen. Dat is dan toch nog iets. Nietwaar?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Ernest Stern

  De corona crisis zal de staatsschuld tot dit niveau opdrijven, ongeacht de beoordeling ervan door Asscher.
  Of meent van der Galien dat de steunpakketten voor het bedrijfsleven moeten worden ingetrokken?

  1. vandaag

   onzin stront vlek , als je stopt met die achterlijke now subsidies is de gewone burger niet de sjaak voor de rekening

   Je kan geld immers maar 1 keer uitgeven en de pvda heeft dat jarenlang gedaan aan islamitische import . Hadden ze een spaarpotje gemaakt o.a met dat tijdelijke kwartje van cock hadden ze nu wat gehad om uit te geven

   stem sociaal , stem PVV

  2. homefront

   De coronacrisis is een vooropgezette crisis die wordt gecreëerd domoor waarbij het geld van de burger disproportioneel verkeerd wordt uitgegeven, het binnen harken en uitgeven van andermans geld is voor sommige politici een levensdoel geworden…

 2. Duckday

  Weer een maniak die het land kapot heeft gemaakt met kom maar binnen beleid. Hij heeft zelf in de regering gezetten en heeft alles weg bezuinigd Die meoetn we toch niet meer hebben. Stem vrij en blij op die partij die opkomt voor dit land en voor zijn mensen.Geef DIE man en die partij eens een kans breek het kartel en laten we weer baas worden in eigenland Die persoon op de foto is niet te vertrouwen eenmaal weer gezeteld krijgen we nog meer zielige bewoners en de hardwerkende kan de pot op.

 3. Cor Grijpstra

  Ben ik nu gek of is Mike knettergek.

  Mike zijn idool Trump

  De Nationale Schuld van de VS stond op $19 Biljoen (19 duizend miljard) toen hij aan de macht kwam. Het is nu $26 biljoen.

  1. vandaag

   QUOTE Ben ik nu gek of is Mike knettergek. END

   Dat je die vraag nog moet stellen stront vlek.

   p.s wat ik heb met de staatsschuld van de V.S te maken idioot ?

 4. ervi

  Zolang het geld betreft dat nu naar Brussel gaat, of uitgegeven wordt aan heilloze energieverduurzaming, migrantenopvang-en huisvesting en alle andere onzinnige subsidies mag hij van mij met miljarden smijten.

 5. EvertB

  Uit het AD-artikel: een ‘prins Bernhard-belasting’ voor mensen die tientallen huizen bezitten.

  Een rake typering voor de misstanden op de woningmarkt en dan vooral in onze hoofdstad.

  ht*ps://www.parool.nl/nieuws/groeiende-ongelijkheid-op-de-woningmarkt-van-wie-is-deze-stad-eigenlijk~b6d2a5db/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

  Uitknijpen die handel!

  1. andergeluid

   Dat geld waarschijnlijk niet voor deze slimme man want die zal wel soeverein zijn net als de koning dan betaal je geen belasting.
   Wij zouden eigenlijk allemaal soeverein moeten zijn dan wel gaan worden dan hoeven we ook geen belasting te betalen. of heel erg weinig in sommige gevallen.
   Maar ja wij zijn handelswaar en geen mens.
   We denken dat we mensen zijn net als wij denken dat er een heel erg dodelijk virus is daarom moeten we ook een niet medisch mondkapje op omdat het niet mag helpen..

   1. EvertB

    Onze Prins Bernhard, die niet soeverein is, heeft bijna 600 woningen. Deze Prins verzamelt ze en betaalt er nauwelijks belasting over. Het is echter redelijk om de slappe wetgeving hierover te wijzigen zodat daar wel fatsoenlijk belasting over wordt betaald. Samen met de andere grote huisjesmelkers (onder wie FvD’er Van Haga) kan daarmee een deel van de nieuw te bouwen woningen worden gefinancierd. Zo kan er dus iets gedaan worden aan de enorm grote wachtlijst. De praktijken van grote huisjesmelkers zorgen voor opstuwen van koop- en huurprijzen waardoor er voor beginners op de woningmarkt geen eerlijke kansen zijn.

 6. rexm

  Ja Sinterklaas spelen kunnen ze wel bij PVDA, hij bedoelt natuurlijk dat er nog meer geld gaat naar die Siësta, landen.
  Ja iets in de krant laten zetten, is heel wat anders als achter die Rutte aan te lopen in de tweede kamer, dan hoor je hem niet, de prutser.

 7. RvdBe

  Zolang dat geld binnen Nederland wordt besteed vind ik dat een goede zaak.
  Het voldoen aan de euronorm vwb de staatschuld heeft geen zin meer.
  Bij de 1e beste “crisis” kun je je geld welke je bespaart hebt toch wegdragen naar Italië ed.
  Dus gewoon net als de Zuid Europese landen lak hebben aan de staatschuld.

 8. andergeluid

  Het hele land moet naar de verdommenis alleen omdat een paar mensen met heel veel geld en macht Agenda 2030 willen door drukken .
  Jammer dat de meeste kamer leden dit gewoon weten maar omdat ze de eed of belofte hebben afgelegd het er niet over mogen hebben net als de politie, leger enz
  En wij moeten maar dom gehouden worden onder het Corona juk

 9. tata

  De opvolger van Jantje Pronk.

  1. Dolph Thans

   @tata is baby taal. Hij gaat voor MP, dat is Jan Pronk nooit geweest. U zult iets anders moeten verzinnen. Over opvolging is dus geen sprake, meen ik.

   1. werikke

    en dolph komt van adolf. als ik jou was zou je even je stamboom moeten nakijken

    1. Loelap

     Dolph Thans = Ernest Stern

     1. Ernest Stern

      Nee hoor, dat zie je verkeerd.

     2. Mogguh

      Nee hoor, Ernst Stern = W I M H -utt-en.

     3. Ernest Stern

      Dat is ook onjuist maar dat zullen we de sukkel Mogguh niet meer uit het hoofd kunnen praten.

     4. Mogguh

      Met je geblurde hoekwoning, L-aa-n van P-oo-t 284 te ’s Gravenhage W I M.

     5. Ernest Stern

      Natuurlijk, Mogguh.

      😂

     6. homefront

      dolfje staat wel het kantje van ernestje

     7. vandaag

      zelfde hautaine taal gebruik en denigrerende toontje.

      De stront vlek verraadt zichzelf continu na enkele berichten. Stijl is moeilijk te verbloemen dat is een automatisme

 10. Cootje

  Volgens mij moet geld eerst verdient worden , maar als je de Corona toestanden in Nederland en Europa ziet , laat het een ravage achter die de komende 5/6 jaar veel mensen onder de armoede grens zal brengen , met minder belasting inkomsten en meer sociale uitgaven loopt de staatsschuld automatischs op . Export stort in want zuid Europa is failliet en voorlopig niet meer levensvatbaar en aangezien wij 70% in Europa verdienen gaan die niet bijdragen aan ons herstel , behalve proberen hun hand op te houden. Corona gaat een spoor van vernieling achter laten en de 80/ 85 % staatsschuld komt van zelf , maar België en zuid Europa gaan failliet en de wereldhandel stort in

 11. Linksbuster

  Volg op twitter ‘ vizier op links’…zeeer leerzaam!

 12. macsjang

  Wat een idioot die Assjer, altijd al geweest. Titel van Sinterklaas is véél te veel eer voor die hofnar. Zijn allochtone vriendjes zullen dat zeker en vast financieren. Wat een giller, zijn verkiezingspropaganda.

  1. Dolph Thans

   Is er al iets uitgelekt over de rest van zijn programma, Mac?

   1. vandaag

    de pvda heeft geen programma , zo de wind waait, waait me jasje , tellen van stemmen in het partijkartel stront vlek. Verder niets

    1. Dolph Thans

     Heeft u verder nog iets positiefs te melden, vandaag?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.