Voorbeschouwing van nieuwe coronamaatregelen in aantocht: ´6504 nieuwe besmettingen in slechts dag tijd, 525 meer dan gisteren!´

We mogen nu daadwerkelijk onze borst gaan nat maken met betrekking tot nieuwe en strengere maatregelen om het coronavirus te proberen in te dammen. In slechts een dag tijd werden er maar liefst 6504 Nederlanders positief getest op het coronavirus. En dat in de wetenschap dat heel veel mensen momenteel niet eens getest kunnen worden, omdat het ontbreekt aan capaciteit. Nieuwe maatregelen worden dan ook naar alle waarschijnlijkheid maandag of dinsdag verwacht.

Het begint er steeds problematischer uit te zien voor Nederland. In het afgelopen etmaal werden er maar liefst 6504 nieuwe coronabesmettingen gemeld aan het RIVM, dat zijn er 525 meer dan gisteren. Het is dan ook niet de vraag of maar wanneer premier Mark Rutte en Hugo de Jonge nieuwe, strengere maatregelen zullen aankondigen. Volgens bronnen in Den Haag zou dat zomaar al eens aankomende maandag kunnen zijn, tenzij het kabinet het aantal nieuwe gevallen over het weekend wil tillen en dus dinsdag pas met een persconferentie komt.

Ondertussen ziet het kabinet Rutte III vandaag ook een klein lichtpuntje, want de langverwachte troef van Hugo de Jonge is onlangs het binnenland ingeslingerd: Feest! Iedereen kan in heel Nederland de CoronaMelder gebruiken! Wat dan alleen wel weer jammer is, is dat de GGD onlangs juist liet weten dat ze hun grootschalige bron- en contactonderzoek zullen stopzetten.

Vanuit de ziekenhuizen komt de melding dat de druk alsmaar blijft toenemen. Op zaterdag werden er 1190 patiënten behandeld vanwege het coronavirus. Het aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis moet blijven staat nu op 955, dat zijn er 51 meer dan een dag eerder, op vrijdag. Wel daalde het aantal opnames op de intensive care lichtelijk, van 239 naar 235, maar dat heeft waarschijnlijk alles te maken met sterfte.

Het is letterlijk dus dweilen met de kraan open, en het enige dat wij nu nog kunnen doen is ons naar de dichtstbijzijnde buurtsuper haasten om een drankje en een snack in huis te halen, zodat we maandag of dinsdag weer allemaal aan de buis gekluisterd zitten om te horen welke nieuwe maatregelen Rutte en De Jonge voor ons in petto hebben…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. ZWEEDSE K0K

  Eindelijk weer een artikel waarop de ontkenners los kunnen gaan.
  Helaas mis ik de mogelijkheid om deze reageerders onbeschermd op een cohort rond te leiden.

  1. RPML

   Een obesitas 80plusser lijkt me beter, net zoals vroeger als je vader je ervan wilde weerhouden brommer te rijden en je meenam naar een revalidatiecentrum.

   1. ZWEEDSE K0K

    RPML lijkt mij een aanhanger van de “OUD HOUT” theorie van Jort Kelder.
    Dat hij zelf mag zorgen nooit in deze categorie terecht te komen.

    1. RPML

     Zweedse K0K lijkt tegenstanders van zijn eigen mening moedwillig een ziekte te willen bezorgen, dat is in de geschiedenis wel vaker voorgekomen

  2. corenona

   ik ben klaar met de leugens van diederik gommers en zijn inferieure testen. De testen zijn ongeschikt en ze weten het. Ze nemen willens en wetens iedereen in de zeik. In Duitsland is de eerste rechtzaak tegen deze demagogie gestart.

   Vecht voor uw vrijheid, verzet u tegen de corona idioterie. Corona is griep en verder niets gelet op de cijfers die diezelfde diederik presenteert , nog geen 200 man op de I.C , is het dan toch een gewone influenza ? gelet op het verloop van de cijfers kan je niet ontkomen aan die conclusie een hoax is. Waarom laat de mens zich zo manipuleren ?

  3. andergeluid

   aan de nieuwe wereld orde is geen ontkennen aan intelligence.weforum.org/topics/a1G0X000006OLciUAG?tab=publications
   Straks ook niet piepen als het te laat is
   we worden China 3.0 wen er alvast maar aan.

   1. homefront

    h**ps://tinyurl.com/magnietvanyoutube

    1. andergeluid

     die link werkt niet ook niet met tt er tussen

     1. homefront

      h**ps://www.baiz.nl/media/film/WORLD%20ECONOMIC%20FORUM%20-%20COVID%20ACTION%20PLATFORM_01.mp4

  4. homefront

   zweetkokje is een angstprediker, we spreken immers over maar 0.03674576271% van de Nederlandse bevolking, dus 0,0

 2. Blondie

  Rutte, de Jonge, van Dissel, Kuipers en Gommers enz.
  Wie verteld de waarheid.
  Angst kweken is een hot item.
  Kijk zo’n App moet verplicht worden, dat is het doel waarnaar zij streven.
  Met als aanvulling een spertijd en een land met 1 Miljoen werklozen.

  Waar blijven de griepdoden in 2020.

 3. Grondeekhoorn

  Oei! Wat een verontrustende cijfers! Die moeten snel omlaag voordat iedereen straks immuun is en we met die miljoenen overpriced vaccins in de maag gesplitst zitten. Er zit niks anders op dan een volledige lockdown om het gebruik van de vaccins veilig te stellen!

  1. goedisfout

   Ab Osterhaus heeft de Whiskey al gereed staan, kneiterbesmet. Aandelen vaccin’s veiliggesteld.

  2. JFU

   Precies….daar gaat het om. Immuniteit mag niet te snel gaan.

 4. RPML

  Onze aimabele Gommers, omarmt door deze natie, roept inmiddels klaar te zijn met zachte maatregelen en roept om een snelle totale lockdown.

  Onze IC-baas die in 2017 nog in de krant mocht vertellen dat het allemaal kantje boord was op de IC’s heeft het vertrouwen van de natie ontvangen. Nu er gemiddeld 7 corona-doden vallen de laatste week en er iets meer dan 200 van de 1200 plekken op de IC’s bezet zijn heeft Gommers ook plotsklaps verstand van psychologie en economie. Hoe gaat hij het zijn kankerpatiënten uitleggen?

  Macht maakt van het meest integere mens nog een dictator.

 5. EvertB

  De voorzitter van de vereniging voor intensive care, Diederik Gommers, is klaar met wat hij noemt de halfzachte maatregelen van dit kabinet.

  Gommers is een groot voorstander van een zo snel mogelijke volledige lockdown.

  Zal het kabinet eindelijk naar hem luisteren?

  1. Arbeider65

   Waarom? Wie doet het werk dan? Ik werk bij een productie bedrijf. Jij wilt dus wel langer wachten op de mooie producten die wij maken…….? Geen idee hoe andere werkgevers hier over denken, maar ik denk dat ze er niet blij mee zijn. Hou de website van Faillissementsdossier maar vast in de gaten.

 6. SubTec

  En hoe weten ze dat er zoveel besmettingen zijn?
  De PCR test kan helemaal geen besmettingen detecteren en is daar ook helemaal niet voor ontwikkeld!
  En dat weten Rutte en RIVM !

  Dit zijn keiharde leugens om een lockdown te kunnen forceren!

 7. vandaag

  niemand heeft meer griep tegenwoordig , 3 x hoe-ra voor rutte

  1. homefront

   😉 precies griep is er ineens niet meer..

 8. ervi

  De rollen van de virologen van het RIVM lijken uitgespeeld: hun incompetentie mag niet langer afstralen naar het Nazi-regime in Den Haag.
  Dus zijn Kuipers en Gommers in stelling gebracht. Twee ziekenhuisadministrateurs die geen snars verstand hebben van virussen maar gladde praatjes hebben, en door de MSM zijn opgeklopt tot het formaat van orakel.
  Natuurlijk wil de regering allang een Total Lockdown, maar “experts met naam en faam “moeten de noodzaak aan het volk verkopen.

  1. wesley bentley

   Massaal hamsteren voor de nieuwe Oorlogswinter.

   1. vandaag

    als je clubje demonen 666 doorgaat met de boeren criminaliseren is dat goed wel mogelijk stront vlek en bood nodig omdat de tarwe niet meer voorradig is

    1. EvertB

     Nee, hoor. Nederlands tarwe is voor het overgrote deel bestemd voor vee. Zelfs de honden lusten er geen brood van.

     Jouw broodje of bordje brinta wordt doorgaans gemaakt van
     Duitse of Franse tarwe.

     1. vandaag

      dus olie domme arrogante stront vlek (ik weet het nu zeker) als er geen nederlandse tarwe meer is voor veevoer gebruiken we duitse of franse en heb je geen broodje meer dom adept.

      1 ding staat vast , als u gegeten hebt denk en bedank de boer , het is zeker niet een verrotte politicus die het eitje , het balletje gehakt , het bloemkooltje of de aardappel op u bord legt. Zelfs de stront vlek kan daar niet omheen.

      oja , stem sociaal , stem PVV

 9. andergeluid

  Al vertellen ze de leugens nog zo snel de waarheid achterhaald ze wel
  Straks hier de nieuwe wereld orde CHINA 3.0
  Dus allemaal goed Luisteren naar de uitvoerders
  De spoedwet gaat er dinsdag door dan kunnen ze hun Theater stukje weer opnieuw ten toon spreiden zie hier intelligence.weforum.org/topics/a1G0X000006OLciUAG?tab=publications
  Nog even is de cirkel rond dus slaap allemaal maar rustig verder
  maar als het zo meteen zo ver is dan ook niet meer piepen.

  1. homefront

   Precies Andergeluid, zeg het voort zeg het voort, het heet niet voor niets covid 19
   50 jaar voorbereiding…

 10. homefront

  Waar is de griep ineens gebleven?

  1. andergeluid

   niet ongeduldig worden die komt er al weer aan :):)
   Maar die noemen gemakshalve covid 20 nieuwe reeks 2 de golf
   en laat ik nu een golf 3 hebben 4 cilinder 2 liter 🙂

   1. homefront

    2 liter gti 16 v 150 pk remusje eronder met vervangende tussendemper, kn open luchtfilter erop…

 11. Pieter48

  Corona en alle vorige wereldwijde dodelijke ziekten zijn misschien wel een signaal dat deze planeet overbevolkt en over bevuild is. De mens bevuild zijn eigen nest. Zie wat er zoal achterblijft op het strand na een warme zomerdag. Dat is in het klein wat wat we aantreffen in oceanen en waar ook ter wereld.De mens is tot veel in staat zowel positief als negatief. Overbevolking is zeker zo een probleem net als de klimaat verandering. Maar aangezien de regeerders van deze planeet met andere dingen bezig zijn dan het redden van ook hun planeet gaan we zeker een droevige tijden tegemoet.

 12. 56RdK

  Rutte die deze crisis moet aanpakken, moet beheersen? Als je een debiel vraagt water naar zee te dragen maak je voor meer dan honderd procent meer kans.

  1. homefront

   Leugenclown rutte is onderdeel van de bilderberg elite….

 13. Willem61

  Meer dan 6000 besmettingen, of zijn het positief geteste met de PCR test? Dit zegt NL helemaal niets. Hoeveel van deze mensen hebben ziekte verschijnselen? Het enige wat het zou kunnen zeggen als je kijkt naar alle cijfers, is dat we al groeps immuniteit hebben. Dus kapoen met de lockdown en spoedwet. Mensen die hier wel voor zijn, kunnen misschien beter naar China of noord Korea emigreren.

 14. Sandman

  Raar dat er sinds de teststraten ineens zoveel besmettingen worden vastgesteld. Hoe betrouwbaar zijn deze testcijfers, hoeveel mensen hebben klachten?

  1. vandaag

   dat kan je zien bij de andere gepresenteerde cijfertjes , wekelijks enkele opnamen op de IC en wekelijks wat opname voor gewone zorg. Lijkt erg veel op een griepepidemie maar dat vinden de adepten van het rivm en de veiligheidsregio te makkelijk. Ze hebben dan geen rol meer in het geheel snap je ?

   corona en influenza , je hebt een kans te overlijden aan longontsteking of andere complicaties in longen en ademhaling. Is al decennia zo !

   Vraag is aan de rivm hulplijn waarom er geen griepmeldingen zijn. Niet lachen bij de uitleg aub

 15. Arbeider65

  Grootste besmettingen in de 3 grote steden, wo Amsterdam. Donder die steden in een lock-down. Zijn we ook van kaakklem af.

 16. saddy

  Ochtendkoffie, even rekenen om te kijken of ik wakker ben:
  GGD en RIVM-site: 9,1% van de testen is positief. Bij 6504 positieve testen moet je dan 71472 testen op 1 dag doen, dat zou op weekbasis 500307 testen in totaal zijn.
  (Ter vergelijking van de RIVM-site: week 39 = 207607 testen in totaal. Week 40 = 222877 testen in totaal.)
  Dat aantal van 500307 kan gewoon niet, de reagentia om deze testen te doen worden immers ook al wereldwijd schaars.
  Ken je dat trucje dat je de papieren waar de aantallen positieve testen op staan niet in het bakje “uit” legt maar na verwerking “per ongeluk” weer in het bakje “in” stopt?
  Nou, het RIVM kent dat trucje ook.
  Het trucje om in Nederland aan 9,1% positieve testen te komen terwijl het aantal positieve testen in Duitsland maar 1,68% is ken ik nog niet.
  Eerst nog maar eens koffie

  1. RPML

   Ik denk wel dat je van 5 werkdagen moet uitgaan en niet 7, maar ook dan kloppen de getallen van het RIVM inderdaad niet.

   1. saddy

    Je hebt gelijk.
    Je kunt je ook in het weekend laten testen en de ziekenhuizen testen dan ook maar die aantallen vallen op maandag pas op het buro natuurlijk.

 17. splatoon

  Waarom gaat DDS mee in de slight of hand die ‘het aantal besmettingen’ heet? Dit is totaal niet relevant. Alleen het aantal doden is relevant. En dat ligt op dit moment ergens rond de nul.

  Stop nou met het meedoen van dat achterlijke ophitsen en gek maken van de bevolking en ga je inzetten voor het per direct afschaffen van deze waanzin. Wij willen onze vrijheid weer terug!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.