Wybren van Haga: ‘Ik geloof niet in complotten, maar wel in machtsmisbruik, perverse belangen en incompetentie’

Voormalig VVD-Tweede Kamerlid en tegenwoordig FVD-prominent Wybren van Haga heeft gisteren wéér bewezen dé politieke revelatie van het jaar te zijn. In de Tweede Kamer ging hij namelijk helemaal los op het wanbeleid van het kabinet én de totaal onbetrouwbare PCR-testen. 

“De PCR-test geeft bij een lage prevalentie ontzettend veel fout-positieven,” aldus Van Haga terecht over de PCR-test die bijzonder onbetrouwbaar is, maar wél gebruikt wordt om vast te stellen dat mensen al dan niet besmet zijn met het nieuwe Chinese coronavirus. “Bovendien is de PCR-test óók positief als je een half jaar geleden corona hebt gehad. En sinds kort is de PCR-test nóg minder betrouwbaar, omdat het aantal cycli is verhoogd.”

Dit klopt volledig. En ja, het is een schande. “Kankerpatiënten en mensen met een blinde darmontsteking worden hierdoor onterecht als Covid-patiënt geregistreerd, en werknemers zitten hierdoor 10 dagen voor niets thuis in quarantaine,” ging Van Haga terecht verder.

Daarom vroeg hij zich af: “Waarom doen we bij een positieve PCR-test eigenlijk geen aanvullend klinisch onderzoek?” En: “Waarom doen we überhaupt geen onafhankelijk onderzoek naar de betrouwbaarheid van de PCR-test?”

Op basis van deze test “lopen de ziekenhuizen vol met Covid-patiënten” — of in ieder geval met patiënten waarvan gezegd wordt dat ze Covid hebben. En zelfs dat is niet helemaal waar. Zoals Van Haga het terecht verwoordt lopen de ziekenhuizen namelijk niet zo zeer vol als dat we “tegen de capaciteit van onze ziekenhuizen en onze IC-bedden” aanlopen.

Maar hoe kan dat? Nou, best simpel. Dat hebben we allemaal te danken aan het wanbeleid van het kabinet Rutte-De Jonge. “Ernst Kuipers zei het al: Noordrijn-Westfalen is ongeveer even groot als Nederland en heeft 5 keer zoveel IC-bedden. Dat is een politieke keuze,” aldus Van Haga. “Waarom hebben we eigenlijk in de afgelopen 10 jaar het aantal IC-bedden gehalveerd. En waarom hebben we in de afgelopen 7 maanden niet veel meer opgeschaald?”

Dit zijn dé twee kernvragen — de sleutelvragen — waarop het kabinet steeds weer weigert antwoord te geven. Want als dit gedaan was, was er helemaal geen noodzaak om wat voor lockdownmaatregelen dan ook te nemen. Het sterftecijfer valt immers zelfs volgens de cijfers van het RIVM behoorlijk mee. Als “de mate van besmetting!” het probleem is omdat de zorg het niet aankan, welnu, dan kan je gewoon opschalen, waardoor al die patiënten behandeld kunnen worden — zónder dat we net moeten doen alsof ebola wereldwijd losgaat.

Of zoals Van Haga het gisteren verwoordde, “want als de capaciteit het probleem is, dan hadden we alles op alles moeten zetten om meer IC-bedden te regelen.”

En Van Haga was nog niet klaar met het benoemen van voor het kabinet ongemakkelijke feiten. “De medische en economische nevenschade van het falende kabinetsbeleid en de disproportionele maatregelen die het kabinet daardoor heeft genomen gaan inmiddels alle grenzen te buiten,” ging hij dapper verder.

“Voorzitter, ik stel vragen over zaken die aantoonbaar onjuist zijn. Maar ik krijg geen antwoord. Er wordt wat gelachen en alles wordt afgedaan als complotdenken en kwakzalverij. Voorzitter, ik geloof niet in complotten. Maar ik geloof wel in machtsmisbruik, in perverse belangen en incompetentie,” antwoordde Van Haga critici. “En met mij inmiddels vele artsen, biochemici en ingenieurs.”

“Grote groepen in de samenleving gaan kapot door het wanbeleid van dit kabinet. Een beleid waarin we struikelen van lockdown naar lockdown. En daar waar onze premier in het begin nog dapper sprak over groepsimmuniteit, gaan we nu over naar groeps-stupiditeit. Met een naderende lockdown die volstrekt onnodig zou zijn als de capaciteit in de ziekenhuizen op orde was gebracht.

Zo is het maar net.

Kijk Van Haga’s hele optreden:

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. LifeBuddy

  Groeps-Stupiditeit, VVD-CDA-PVDA-GL-D66-CU-SGP,Groeps-Stupiditeit is een prachtige benaming van de afgelopen 12 jaar en tot aan maart. Daarna hebben we het er nog sporadisch met elkaar over, ”herinner je het nog” ”Weet je nog wel ” van die ultra sLinkse Groeps-Stupiditeit. HAHAHAHA

 2. Ernest Stern

  “Voorzitter, ik geloof niet in complotten. Maar ik geloof wel in machtsmisbruik, in perverse belangen ”

  Dit gebabbel over machtsmisbruik en perverse belangen wordt ook wel het spuien van complottheorieën genoemd.

  1. rickardinho

   Misschien moet je eens machtsmisbruik intypen op google. Dan zie je duizenden artikelen over politici die het woord zegt het al misbruik maken van hun macht. Dat jij te dom bent om dit te snappen en dan afdoet als ‘complottheorie’ laat goed zien hoe laag jou IQ werkelijk is. Verder heb je inhoudelijks natuurlijk weer niks te melden op het artikel. Omdat meneer van haga keiharde waarheid spreekt. Doet pijn hé

  2. RvdBe

   Idd, ik geloof ook niet dat er machthebbers zijn die misbruik maken van corona om bepaalde ideeen of maatregelen er onder de radar doorgeven drukken, zijn ze veel te eerlijk voor……
   Ernest leefde nog lang en gelukkig.

 3. Blondie

  Kijk Van Hage alles wat achter gesloten deuren gebeurt, riekt onfris en is onfris.

  1. Jack Flash

   Nieuws over PCR is allang bekend, men klopt er alleen de cijfers mee op.
   Maar dat is uiteraard de bedoeling.
   Snurk maar lekker verder sukkels.

   1. Ernest Stern

    Over de PCR-testen worden de meest belachelijke beweringen gedaan terwijl men op het internet zich er grondig over kan laten informeren.

    ht*ps://www.ntvg.nl/artikelen/covid-19-een-fout-positieve-pcr-testuitslag/volledig

 4. vandaag

  het is wat het is en wie niet horen wil moet voelen

  stem sociaal , stem PVV

 5. henk43

  Gezien zijn verleden( uitgekotst bij de VVD) heb ik geen geloof en vertrouwen in de heer Wybren van Haga

  1. Jack Flash

   Zijn reputatie als huisjesmelker staat wmb los van zijn huidige politieke uitspraken.

 6. DubbelZout

  Michael heeft overduidelijk een nieuwe liefde gevonden nu Thierry er niets meer van bakt

 7. Johan voorjaar

  Kan wezen, ik hoor vandaag dat Duitsland, 4 á 5 meer IC dan Nederland, over twee weken vol zit met corona.
  Maar hoe zat het ook alweer met allochtonen die de IC’s bevolken waardoor Henk en Ingrid met een blinde darm kunnen barsten omdat hun lekker massale bruiloftsfeesten blijven houden.

 8. C.A.Barstow

  Waarom, waarom, waarom, vraagt van Haga zich af.
  Dat is niet zo moeilijk te bedenken toch?
  Het enige wat die smerige landverrader Rutte de afgelopen jaren heeft gedaan
  is ons land en volk verkwanselen en alles kapot bezuinigen om al die miljarden euro’s weg te sluizen naar dat linkse ratten nest in Brussel.

  Stem die landverraders weg, stem tegen de EU,
  Stem FvD/PVV

 9. de ziender

  Ja, Haga slaat de spijker op z’n kop. en hier bij de DDS maar doorgaan met het van meet al aan leuren met -ondeugdelijke- mondkapjes. Over een jaar of tien vallen wellicht de eerste mondlapjesdoden vanwege het ingeademde glasfiber wat zich in de longblaasjes gaat hechten. Mede dankzij de DDS.

  1. henk43

   En ik geloof niet in de Ziender en Wybren van Haga

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.