Nieuwe cijfers coronadoden: pas vanaf 70+ kans van 2,08% aan corona te overlijden

We horen steeds dat het land heel snel op slot moet. Ja ja, als de besmettingscijfers niet snel omlaag gaan moet er een lockdown komen. Dat nieuwe Chinese coronavirus is namelijk heel erg DODELIJK. Nou, uit de daadwerkelijke cijfers van het RIVM blijkt dat allemaal nogal mee te vallen.

De voorzitter van de raad van bestuur van het OLVG, “hét stadsziekenhuis van Groot-Amsterdam,” deelt op Twitter “belangrijke nieuwe analyses.” Uit die analyses blijkt dat de “risico’s van corona fors zijn afgenomen”:

Dit is allemaal gebaseerd op de brondata van het RIVM zelf. Daaruit blijkt dat de overlijdenskansen na een positieve test onderverdeeld in leeftijdsgroepen als volgt is:

10-19: 0,00%
20-29: 0,00%
30-39: 0,01%
40-49: 0,02%
50-59: 0,05%
60-69: 0,33%
70-79: 2,08%
80-89: 7,77%
90+: 12,08%

Totaal: 0,40%

Let wel, uit buitenlandse data blijkt het algemene sterftecijfer rond de 0,25% te liggen. Wat feitelijk een “ernstige griep” is. De kans is dus groot dat de RIVM-percentages hierboven nóg verder zullen dalen naarmate er meer getest wordt.

Maar zelfs als dat niet het geval is maken deze cijfers duidelijk dat de overlijdenskansen zo klein zijn dat een totale lockdown op geen enkele manier dan ook te verantwoorden is. Je kan de oudere leeftijdsgroepen beschermen als ze dat zelf willen (heel veel 80-plussers en 90-plussers zullen dat niet willen. Die worden liever wekelijks bezocht door familie dan dat ze een jaar langer leven maar helemaal alleen wegrotten in hun kamertje), maar daar is alles dan wel mee gezegd. Hele economieën op slot gooien om de samenleving tegen dit te “beschermen” is totaal gestoord; de oplossing creëert veel meer en veel grótere problemen dan het probleem zelf.

Aan het begin van dit jaar dachten we dat het sterftecijfer rond 3% zou liggen. Dus tien keer hoger dan wat het geval is. Nu weten we dat dit niet eens bijna het geval is. Het nieuwe coronavirus is veel minder dodelijk dan gedacht (goddank!).

Het enige probleem dat er wel is? De zorg. De IC’s kunnen de vraag nauwelijks aan bij het hoogtepunt van de golf, en datzelfde geldt mogelijk voor de reguliere zorg. Maar dit probleem had heel gemakkelijk opgelost kunnen worden als alles opgeschaald was de afgelopen maanden. Het kabinet had dit vrij gemakkelijk kunnen regelen… en kan dit nog steeds doen. Op die manier hoeft er geen lockdown te komen, maar kan het zorgsysteem de vraag gewoon aan.

De enige vraag die rest is: waarom zijn onze politieke ‘leiders’ zo koppig? Waarom houden ze ten koste van alles vast aan beleidsmaatregelen die de economie nodeloos ruïneren? Je gaat bijna denken dat ze de gelegenheid heel blij met beide handen aangrijpen om meer macht naar zich toe te trekken.

Volg mij op Twitter en op Parler.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. vandaag

  ach , mensen met enige rekenkundige vaardigheden wisten dit al maanden. Mensen die zelfstandig kunnen denken hadden die sommetjes al lang gemaakt.

  Linkse mafklappers die graag angst verspreiden hadden een andere mening. Beukhol en de stront vlek worden weer naadloos op hun onkunde gewezen

 2. Piet51

  Er wordt hier en elders nog steeds veel te veel gefocust op het aantal doden. Dat aantal valt gelukkig mee. De experts hebben het dan ook al maanden over de belasting van de zorgsector en die valt niet te ontkennen. En natuurlijk had, achteraf, die zorg niet ingekrompen moeten worden. Maar dat is achteraf gepraat, waar we nu even niets aan hebben. ik hoop, dat dit ooit nog eens grondig uitgezocht wordt, zodat een volgendekeer beslissingen die ook na jaren nog te verdedigen zijn.

  1. Blondie

   De gene die de zorg onder Balkenende en Rutte hebben gesaneerd moeten worden berecht.

   1. Piet51

    @Blondie
    Met berechten schiet je helemaal niets op. Dan wordt er namelijk alleen naar schuldvraag gekeken en niet naar hoe het zover is gekomen en wat een volgende keer beter kan. Voor dergelijke politieke evaluaties bestaan veel beter instrumenten. Het zou mij zeer verbazen als het niet zover komt als we uit deze crisis zijn. Enquetes o.i.d. zijn wel voor simpeler crises gehouden.
    Een proces kan altijd nog, maar ik ben ervan overtuigd, dat het zover, gelukkig, nooit zal komen.

    1. Blondie

     Kijk Piet51, met een slappe zakken oplossing los je niets op.

     Gewoon berechten, deze Ochtend toevallig een Mevrouw op TV gezien, die haar Vader heeft verloren aan een hartprobleem en die Vader was in geen een ziekenhuis welkom, VOL GEEN BED BESCHIKBAAR.

     Dus gewoon laten voelen, wat zij andere personen hebben aangedaan.

     1. Piet51

      @Blondie
      Ik kan me je idee voorstellen, maar het enige dat je ermee bereikt is het voorzien in de behoefte aan genoegdoening bij enkele direct betrokkenen. Verder wordt onze samenleving er niets beter van en niemand leert ervan.

     2. vandaag

      terwijl er per ziekenhuis gemiddeld 8 bedden door corona patiënten bezet zijn,

      corona is een toverwoord om het eigen falen te verbloemen. 77.000 zorgmedewerkers ontslagen in 2 jaar , aantal I.C bedden gehalveerd.

      rutte moet niet berecht worden maar gewoon voor de rest van zijn leven op water en brood de pathologische leugenaar

      stem sociaal , stem PVV

    2. M. Brandenburg

     Berechten schiet je alles mee op, wanneer bewindslieden kunnen worden vervolgd voor nalatigheid dan geeft dit een extra motivatie om de juiste keuzes te maken, criminaliteit neemt toe omdat je de greznen oplaat dan houden we daar de bewinslieden verantwoordelijk voor en met de cijfers in de hand is dit gewoon te bwijzen. Het feit dat het de staatspartijen kunnen doen en laten zonde3r ooit verantwoordelijk te worden gehouden met echte consequenties maakt dat ze dit soort beleid kunnen voeren, in het bedrijfsleven kunnen bewindslieden ook gewoon worden vervolgt, in tegenstelling to overheidspersoneel blijft het dan niet bij een standje.

  2. RPML

   Dat is al na de griepgolf van 2017/2018 grondig onderzocht. Conclusie: we hebben te weinig IC’s voor dergelijke gevallen en dat mag nooit meer gebeuren… vervolgens gingen ‘we’ van 2400 naar 1200 IC’s…

   1. RPML

    h++ps://www.ggdkennemerland.nl/ghor/ghor-kennemerland-in-beeld/oktober-2019/onderzoek-naar-zorgcontinuiteit-tijdens-de-laatste-grote-griepepidemie

   2. vandaag

    en nog veel belangrijker , trapten we 77.000 zorgmedewerkers eruit.

    rutte heeft de zorg uitgebeend. rutte is een hufter en leugenaar

  3. vandaag

   BLABLA BLADIEBLABLA

 3. Bolland

  Goed stuk, en bevestigd wat we al lang weten, we worden bang gehouden voor niets, propaganda dagelijks op tv je hoort niets anders als Corona met allemaal publiciteitsgeile experts en gedeelte bevolking neemt het bloedserieus helaas.

  Benieuwd wanneer deze bubbel klapt..

  1. Piet51

   @Bolland
   Gelukkig neemt een deel van de bevolking corona serieus en volgt de maatregelen. Dat deel is gelukkig ook heel groot. Slechts plm. 25% is het oneens met de maatregelen, waarvan zelfs een deel liever strenger wil. De kleine minderheid ziet maatregelen in welke vorm dan ook niet zitten.

   1. vandaag

    maatregelen tegen een verkoudheidsvirus , de enige juiste maatregel is de zorg op sterkte brengen

    😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    blabla bladieblabla voor de hersen gespoelde linkse deugmenschen

    1. M. Brandenburg

     Het linkse denken, via de overheid je wil opleggen aan het volk die ander moet veranderen om te voldoen aan jouw ideologie, op rechts zie je het probleem, je benoemt het probleem je zoekt een oplossing voor dat specifieke probleem, Corona wisten we al in Mei is enkel voor een kleine risicogroep gevaarlijk de rest merkt er niets van, dan zoek je een oplossing die past, voor de zorg tover je Ahoy om in een noodhospitaal en je kan direct 685 Corona patienten onderbrengen en de reguliere zorg gaat op dezelfde voet verder, je laat de oudjes de keus, of afzonderen of op dezelfde voet verder met de kans dat wanneer je twee onderliggende gezondheidsproblemen hebt je er aan kan overlijden. In beide gevallen word het leven van het individu en de economie niet kapot gemaakt.

     Het niet denken in specifieke oplossingen zie ik ondertussen dan ook al niet meer als incompetentie maar puur kwade wil van onze linkse totalitaire leiders.

 4. Blondie

  Prachtig toch, zelfs bij ons op de soos gaan de oudjes het eerst dood.

 5. LifeBuddy

  Jazeker pakken ze de gelegenheid met beide handen aan om meer macht naar zich toe te trekken. Ze [mis]gebruiken corona om straks in maart weer stemmen te winnen. MAAR, de ultra sLinkse vergeten dat corona over lijken gaat .

 6. NoDoubt

  RIVM is een onbetrouwbaar instituut, die lab-testen op straat gebruikt. Eigenhandig het recyclen verhoogt naar 50 zonder wetenschappelijke onderbouwing. Bewust geen IFR testen doet. We worden bedonderd door het WHO:
  h**ps://www.minervanett.no/corona/the-most-logical-explanation-is-that-it-comes-from-a-laboratory/361860

 7. NoDoubt

  We leven in een dictatuur:
  Sinds dinsdag staken Spaanse artsen en verpleegkundigen door heel het land. Spaanse media spreken van de eerste artsenstaking in 25 jaar. De artsen verzetten zich tegen een nieuwe wet die bepaalt dat ze tijdens de noodtoestand, die weleens maanden kan duren, alle taken moeten uitvoeren die de overheid hen oplegt.

 8. Cycle25

  En de griepsterfte is…..verdampt….ineens…

  1. Piet51

   @Cycle25
   Er is niets geheimzinnigs aan de sterftecijfers i.v.m. griep in 1019/2020. Ze zijn niet verdampt, verdwenen, aangepast, bij corona bijgeteld, o.i.d.
   Kijk op nu.nl/nucheckt/6068824/nucheckt-griep-heeft-coronacijfers-amper-beinvloed-griepgolf-was-mild.html

   Dit is overigens niets bijzonders want sinds het begin van de telling, ik dacht in 2009, waren er drie jaren met heel lage sterftecijfers, dus heel milde griepseizoenen.

   1. Ernest Stern

    Dat lijkt me dan een geluk bij ongeluk. Als de we dit jaar ook een zware griepgolf hadden gehad was het leed niet te overzien geweest.

 9. Vrijedenkert

  Ik kom net uit de winkel, ik ontsmet mijn handen en kar bij binnenkomst en vertrek en hou netjes afstand en als het uitkomt wacht en ik even als een andere klant bezig is hij een stelling!
  Complete volksstammen mondkapjesfanatici doen buiten smerige oude mondkapjes op en raken deze steeds aan en ontsmetten geen handen en houden geen afstand maar verlangen van anderen ook dat ze die nutteloze weggooi mondkapjes gaan dragen…

  Veel maatregelen zijn compleet nutteloos en een overheid die individuele brave burgers en ondernemers bekeuren maar bij grote groepen jeugd en allochtonen niet durven handhaven.

  1. M. Brandenburg

   Een mondkapje beschermt anderen wanneer jij van heel dichtbij in hun gezicht wil niezen of hoesten (hoe vaak heb je dit gedaan in de afgelopen 7 maanden? ik niet 1 keer, buiten dit heeft een mondkapje nul waarde. De rest van de wereld is al opgeschoven naar aerosolen, en dat is exact wat zonder moeite door je kapje vliegt en ook de besmettingen kan verklaren, alsmede het complete ontbreken van besmettingen in goed geventileerde ruimtes en buitenlucht.

 10. saddy

  Mooi van Maurice dit overzicht en goed om te horen dat professor Ioannidis 6 maand geleden al raak zat.

  Maurice heeft het over de lagere sterfte door betere maatregelen maar hij vergeet het immunsysteem. Ouderen kunnen ook afweer opbouwen.

  Verder zijn de cijfers INCLUSIEF andere ziekten. (de sterfte-cijfers zijn laboratoriumbevestigde gegevens, geen autopsies)

  Hij neemt de hittegolf-doden van deze zomer ook mee in zijn oversterfte, zou hij dat niet doen dan komt hij op het Ioannidis-percentage denk ik.

  De oversterfte-getallen klinken ernstig maar liggen bijna op het niveau van de 2018-griep.

  Zijn conclusie “De risico’s zijn zodanig laag dat voor de niet-kwetsbaren geldt dat angstig door het leven gaan waarschijnlijk schadelijker is voor de gezondheid dan het virus zelf” is een hele belangrijke.

  1. Fascal

   ifr = 0,13%

  2. M. Brandenburg

   Wanneer je luistert naar de Hondt in een van zijn vele vidoes op youtube, dan hoor je dat hij overduidelijk aangeeft dat de oversterfte gedurende de hittegolf volledig op conto van de hitte komt. De cijfers hier zijn puur op Corona gebaseerd.

   1. saddy

    Die aanname van volledig op conto van de hitte had ik ook, echter:
    Maurice: “”Als je de totale oversterfte tot nu neemt, circa 11.000″”
    Ik lees daar niet een voorbehoud tav hittegolf in, dus niet puur corona.

    Beter met cijfers als de Hondt is Bodo Schiffmann met bv zijn video corona 151 (duitse taal)

   2. saddy

    Sorry, met Maurice bedoel ik Maurice vd Bosch, daar gaat het hierboven over, niet over de Hondt.

 11. M. Brandenburg

  Exact wat de critici al sinds Mei/April roepen. Immers die lieten zich niet leiden door het we gaan allemaal dood principe. Het probleem met de zorg is een gecreerde, het Ahoy in Rotterdam kan binnen twee dagen tot een noodhospitaal omgebouwd worden, zet het leger in en contracteer tijdelijke krachten uit vrije Aziatische landen (niet Cuba ten eerste is de opleiding van medici daar veel lager dan men doet voorkomen, ten tweede worden de medici die worden gestuurd gechanteerd door de overheid, het grootste deel dat zij verdienen moet aan de staat worden afgedragen, enkel zij met familie mogen het werk, doen zodat ze de familie kunnen gijzelen en terugkeer van de medici op deze manier kunnen garanderen, wie dit weet heeft niets mee gekregen van het schandaal in Brazilie waar de Braziliaanse PvdA dit had toegepast, medici bleken niet alles te kunnen en ze moesten van een honger salaris maanden rondkomen, terwijl de rest van het geld naar de Cubaanse staat ging, uiteraard hadden de Braziliaanse socialisten hier geen probleem mee, links heeft namelijk geen moeite met het uitbuiten van het volk) Het probleem van de zorg is door iemand uit de vrije markt binnen een week volledig op te lossen helemaal wanneer je weet hoeveel mensen alleen in Nederland werkeloos zijn en een baan in de zorg zoeken.

 12. oehoe

  Jullie bericht is niet gebaseerd op juiste berekeningen. Op de website van het RIVM kan je de “Wekelijkse update epidemiologische situatie Covid-19 in Nederland vinden. In paragraaf 12.3 – 12.4 kan je zowel het aantal positief geteste personen als het aantal overledenen vinden. Gemiddeld zit er 3 weken tussen de positieve test en het overlijden, dus om de sterftekans te berekenen, deel je de sterftecijfers door het aantal besmettingen van 3 weken eerder. Dat is voor de hele bevolking, alle leeftijden: 7.142 overleden (cijfers van 27 oktober) gedeeld door 144.999 positief getesten (cijfers 6 oktober) is een sterftekans van 4,93%. Voor de leeftijdscategorie 60-64 is deze kans al 2,28 % en die kans loopt verder op met de leeftijd. Bijvoorbeeld 70-75 jaar heeft 14,38% kans om te sterven ipv de genoemde 2,08%. Bij 80-85 jaar is de sterftekans 29,94% en bij 85-90 jaar is de kans ruim 1 op 3 om te sterven na een positieve test. Is echt wel meer dan “zomaar een griepje”!!

 13. de ziender

  Dus, zo zou ik tegen de hoofdredacteur willen zeggen, trek je keutel in en kijk nog eens goed waar -onder meer- Jensen van meet af aan op heeft gewezen. De hele corona-idioterie behelst een totaal ander doel en we merken het al dat de vrijheid al meet dan een half jaar is geroofd.

  Met goed onderzoek had oom de DDS tot een andere conclusie kunnen komen, maar de DDS heeft hier, tot nog toe, gefaald….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.