Baudet doet redelijke handreiking: ‘Interim-bestuur aanwijzen, dan stop ik gebruik FVD socials’

In een nieuw statement doet Thierry Baudet een handreiking aan het bestuur van Forum voor Democratie. Hij is bereid af te zien van het gebruik van FVD’s socials, op voorwaarde dat er een interim-bestuur komt dat toezicht moet houden op een eerlijke lijsttrekkersverkiezing.

“De drie bestuursleden die zich tegen mij hebben gekeerd (Astrid de Groot, Lennart van der Linden en Rob Rooken) zijn de afgelopen dagen keer op keer hun beloften niet nagekomen. De social media aan hen overdragen is daarom een onredelijke eis die van niemand verlangd zou kunnen worden,” aldus Baudet.

“Deze drie bestuurders dreigen met royement, maar als ik geroyeerd word kan ik niet meedoen aan lijsttrekkersverkiezingen. Daarom eis ik dat er een onafhankelijk ad-interim-bestuur komt dat toezicht houdt over de komende lijsttrekkersverkiezing. Tot die tijd zal ik geen gebruik maken van de FVD-socials, maar deze wel in beheer houden,” aldus Baudet.

Dit is natuurlijk een duidelijke handreiking aan de drie leden van het bestuur die nu tegen hem zijn — er staan nu twee aan de kant van Baudet (incluis hijzelf), en er zijn drie tegen hem. En nee, er is niets vreemds aan.

Luister, dit is vrij simpel: Forum voor Democratie is niet van Lennart van der Linden. De partij is ook niet van Annabel Nanninga, de vreselijke Bart Nijman, Nicki Pouw-Verweij óf zelfs maar van Thierry Baudet. Forum voor Democratie is van de léden. Die moeten dus in staat zijn te bepalen wie de nieuwe partijleider wordt… en wat het ideologische fundament van de partij is.

Dit is geen vreemd verzoek. Het gaat niet ‘te ver.’ De partij — het bestuur, de gekozen functionarissen — zijn duidelijk tot op het bot verdeeld. Dan is er maar één logische route om te volgen: het probleem voorleggen aan de leden.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

40 reacties

 1. lucinde

  Redelijk of chantage?

  1. Nostradamus

   Redelijk.

 2. Cor Grijpstra

  Regenjas, hoed, parkeergarage, achter de schermen wordt door Baudet gewerkt aan een nieuwe partij.

  PBVN – Partij Baudet Voorwaarts Nederland.
  Verwachting 8 zetels.

  1. Loelap

   Is de nachtzuster als langsgekomen voor je pillen?

  2. EvertB

   Ha, wel kort dag voor oprichten nieuwe partij én meedoen met parlementsverkiezingen in maart 2021. Uiterlijk 24 december moet je alles geregeld hebben bij de instanties. Toch zal Baudet dit als een optie kunnen zien als hij supersnel wordt geroyeerd of zijn lidmaatschap van Forum per direct wordt opgezegd.

 3. ZWEEDSE K0K

  Baudet doet redelijke handreiking: ‘Interim-bestuur aanwijzen, dan stop ik gebruik FVD socials’

  Redelijk?
  Gewoon je reinste chantage.

  1. Vriend

   Chantage kan ook redelijk zijn.

   1. Loelap

    Redelijk!

  2. NationalSniper

   Chantage. Zoiets als tegen een medebestuurslid zeggen: geef de inlogcodes anders ben je geroyeerd. Of: Jij er uit of ik er uit. Of

 4. Cor Grijpstra

  Arme redacteur Bart R, schopt de baas van DDS je zomaar aan de kant…

 5. Lex

  Hier de laatste toespraak Thierry Baudet.

  ht*ps://www.youtube.com/watch?v=pW4CQfu6jzo
  *=t
  Ik heb waardering voor Tierie dat hij zo het kwaad binnen de partij aan het bestrijden is.
  Als je een coup binnen de partij ziet aankomen dan moet je soms drastische maatregelen nemen.

  Ik vind heel begrijpelijk dat hij het aan de leden overlaat. Het is nu de taak van het interim-bestuur om een nieuwe partijleider te kiezen.

  Ik vind het zo erg dat er weer zulk schorem binnen de partij is. Het is altijd moeilijk voor een partij om het kaft van het koren te scheiden.

  Dit is de redenen waarom de PVV geen leden partij is geworden. De tafelen van Lijst Pim Fortuin.

  Jammer dat er weer doemdenkers zijn, met negatie scenario’s.

  1. Thant dolph

   Hij heeft het juist níet zien aankomen. Volg je het nieuws eigenlijk wel een beetje …

   1. Loelap

    Wat weet jij daar nou van wijsneus!

    1. Thant dolph

     Je mag dan bijdehand reageren, maar een echt antwoord geef je niet.

     1. Loelap

      Doe jij dat dan wel?

     2. Thant dolph

      Ik geef een “inschatting”, een mening over het totaalbeeld zoals dat de afgelopen paar dagen naar buiten is gekomen… daar kun je het wel of niet mee eens zijn.
      Zonder daar -per definitie- snibbig op te hoeven reageren.

     3. Marija

      Thierry door schade en schande wijs geworden, ziet nu wel dat een deel van zijn partij uit hebberige jongelui bestaat.
      Geen figuren die het landsbelang op het oog hebben maar roddel, achterklep en eigenbelang.
      Doodzonde dat Joost Eerdmans hierin is meegegaan.
      Maar wellicht vinden zij nog een oplossing.
      Thierry Baudet is een markante persoonlijkheid en heeft denk ik zijn politieke lesje wel geleerd en weet nu ook wel wie hij kan vertrouwen, in ieder geval niet die kleuterklas die hem aan het kruis nagelt.

 6. NationalSniper

  Zo klaar hiermee. Kinderachtig gedrag van beide kanten.

  Mogelijk is er laks opgetreden tegen gekkies in de JFVD die in chats (overigens geen JFVD chats) rare dingen hebben gezegd. En nazi liefhebbers en complotdenkers moeten er gewoon uit punt (en dan bedoel ik echte aluhoedjes, tegenwoordig wordt je al uitgemaakt voor complotdenker als je m.b.t. Corona andere standpunten hebt dan de overheid).

  Baudet is zeker niet altijd handig en moet zeker wegblijven van complottheoriën, met name op buitenlands beleid heb ik dat gemerkt. Op gebied van Corona totaal niet, dat is gewoon feitelijk. Dat je praat met bezorgde demonstranten is logisch, en daar zitten misschien wel wat 5G gekkies tussen of mensen die ontkennen dat SARS-CoV-2 bestaat. Net als dat je ook praat met Coronagekkies die de complottheorie volgen dat er een levensgevaarlijk virus rond gaat.

  Maar goed.
  Dan trekt hij zich terug als lijsttrekker en daarna zelfs als voorzitter.
  Die column van Nanninga op een Baudet-bash site is ook erg kinderachtig. Even de vuile was buiten hangen en iemand natrappen die al ligt. Jammer, ik had haar hoog zitten. Fantastisch bezig in Amsterdam.

  Maar dan moet Baudet ook nog helemaal uit het bestuur, wat niet kan, want gaan de leden over. En zelfs uit de partij. WTF? De 3 bestuursleden willen de leden dus omzeilen.

  Dan kinderachtig gedoe van sloten kantoor verwisselen.
  En ja ook niet netjes om eenzijdig zonder de rest van het bestuur lijsttrekkersverkiezingen te gaan uitroepen.

  Overigens wel een goed punt. Al is het kort dag.

  Dit voorstel is overigens een goed punt om uit de impasse te komen. Er moet een nieuw interim bestuur komen met mensen die niet tot één van de kampen behoren en door allen vertrouwd worden.

  Vervolgens is het aan de LEDEN om te bepalen wat Baudet zijn positie zal zijn, wat het nieuwe bestuur wordt en te beslissen over deze situatie. Waarbij ALLES besproken wordt en alle informatie op tafel komt, van alle kanten.

  Waarbij iedereen afspreekt akkoord te gaan met de beslissing van de leden en dat alle kikkers in de kruiwagen blijven zitten.

  Als er niet akkoord wordt gegaan met een ALV en lijsttrekkersverkiezing dan is dat het bewijs dat er gewoon sprake is van een ordinaire coup.

  1. NationalSniper

   Baudet heeft zeker zijn zwaktes. Maar afgezien van Hiddema zie ik geen betere. Valt me erg tegen dat Hiddema per direct is opgestapt, beetje l*llig naar de kiezers.
   Baudet en Hiddema zijn grote stemmentrekkers. Hopen dat je met het binnen houden van Baudet ook Hiddema weer terug krijgt.

   Je kunt ook nog denken aan een duo-lijsttrekkerschap van Baudet en iemand van de andere vleugel.
   Je moet geen situatie hebben waarin 1 van de 2 kampen totaal wint en de rest er uit gaat. In beide gevallen verlies je leden en kiezers.
   De boel moet bij elkaar. Met Baudet en met Nanninga.

   Gooi je Baudet er uit dan mag je blij zijn als je de 2 zetels behoudt van de vorige verkiezingen. Er is nu te veel aan de hand om met elkaar te gaan ruziën. Land wordt kapot gemaakt met Coronamaatregelen, Klimaatmaatregelen, immigratie, EU enz.
   Ego’s aan de kant en samen tegen het regime.

   1. Loelap

    Mee eens, goed verwoord!

   2. Yoyo

    Helemaal eens!

   3. RCS

    De grootste fout in deze is gemaakt door mevr. Nanninga met haar ingezonden TPO brief waarin ze Dhr. Baudet volledig afmaakt en een mes in zijn rug steekt. Ze had haar statement al gemaakt maar moest zonodig de heleboel verder op scherp zetten en Dhr. Baudet persoonlijk beschadigen. Dat Dhr. Baudet dit niet over zijn kant zou laten gaan, daar kon je gewoon op wachten na die brief. Van iemand verwachten die de partij heeft opgericht dat hij er geen deel meer van mag uitmaken (alsof zij daar over gaat) is stupide en compleet absurd. Dit had in mijn ogen op een nettere manier kunnen worden opgelost door hem bijvoorbeeld een eervolle functie te geven. Maar nee, hij MOEST weg. Een absurde eis.

 7. Beukman

  Nogmaals Thierry, zoek iemand van buiten jouw partij om te bemiddelen. Anders gaan jullie er zeker niet uitkomen.

  Overigens vind ik jouw verzoek om een eerlijke lijsttrekkersverkiezing wat wringen, gezien het feit dat je Trumps ongefundeerde beschuldigingen van fraude tijdens de Americaanse verkiezingen beaamde. Zou jij het accepteren als je de gewenste lijsttrekkersverkiezing niet won?

 8. Meriadoc Brandebok

  GeenStijl: “The OG Ophef: dit signeerde Jared Taylor in zijn boek voor Thierry Baudet”

  Schokkend.

  1. Beukman

   Brrr.
   “Op een opmerking dat de wereldbevolking uit 7 miljard mensen bestaat, reageert Jansen met “That is, if you count the Africans.”

   Jansen heeft gefungeerd als Thierry’s Greet Hofmans.
   De Correspondent heeft dit ook weer goed in de smiezen gehad, eer wie eer toekomt.

 9. Rieks

  Geen enkel begrip voor Baudet, ontsteld over zijn domheid, had van hem meer wijsheid verwacht. Immers, hij had twee zwaargewichten binnenboord, Hiddema en Cliteur op de achtergrond. Die heb je gewoon nodig want met alleen nobodies red je het niet bij verkiezingen. En Hiddema en Cliteur komen zeker niet terug bij zo’n onvoorspelbaar personage als Baudet. Intellect bij Baudet ja, maar wijsheid en strategisch inzicht neen.

  1. Beukman

   Otten was degene die Baudet op het rechte pad hield. Hij waarschuwde dat de partij zou ontsporen met zijn vertrek. Hij heeft gelijk gekregen.

   Hiddema kreeg geen vat op zijn jonge vriend, getuige het feit dat hij de motie van wantrouwen mede ondertekend heeft.

   En Cliteur? Die had trouw gezworen aan Thierry, reden waarom hij gisteren ook vertrokken is. Maar absolute loyaliteit aan een persoon is in de politiek een onzuiver motief.

 10. halo1

  Dat probleem van “nazi(isme)”‘-verwijt is natuurlijk altijd de Achilleshiel van rechts: het nazisme is nu eenmaal achteraf het mooiste geschenk ever voor links, want als ze schaakmat staan met iets….. jawel : “‘jullie zijn “”bruin!”..altijd prijs!.. ook nu dus weer. Maar volgens mij schuilt de nazi in potentie in iedereen, sowieso in de zomernacht bij een mug in de kamer, bij muizenoverlast, maar ook als je constant getergd wordt..door links als tokkies wordt neergezet en je in de overreactie gaat We moeten de nazi in ons weliswaar bestrijden, maar zo raar is het nu ook weer niet. Thierry moet hier een duidelijk(er) standpunt over innemen..en gewoon doorrrgaan…!

 11. Thant dolph

  “Hier is een ordinaire machtsstrijd gaande. Een aantal mensen binnen Forum voor Democratie willen mij framen als halve nazi omdat ze mij de partij uit willen hebben. Dit is een onaanvaardbare coup; Ik voel me verraden”,
  aldus Thierry Baudet over de chaos binnen de partij bij ‘Dit Is De Dag’ (een programma van de publieke omroep).

  1. vandaag

   En wat heb je nu gezegd met je citaat strónt vlé®k ? hersenloos adept

   1. Thant dolph

    Als je niet eens iets inhoudelijks kan verzinnen met dat Korsakov-brein van je kruip dan alsjeblieft weer je schuilkelder in. Gedegenereerde non-valeur.

    1. Fascal

     Leugenaar en zwendelaar.

     1. Thant dolph

      De eeuwig zuigende en poepende!

  2. Beukman

   Volgens Pouw-Verweij vond Freek dat ’heulen met de vijand’ en ziet hij dat als ’het ergste wat je kan doen’. De senator, wist niet wat ze hoorde, schrijft ze in haar brief. „Ik gaf aan dat ik vond dat we antisemitisme of nazisme niet moesten tolereren. Thierry vroeg toen: ’waar komt jouw kruistocht tegen het antisemitisme vandaan? Bijna iedereen die ik ken is antisemiet.’ ”Meerdere aanwezigen vroegen volgens de brievenschrijfster of Baudet een grap maakte. „Maar dat ontkende hij.

   Op een gegeven moment riep Thierry dat corona de wereld in gebracht was door George Soros en anderen om ons onze vrijheid af te nemen en een nieuwe wereldheerschappij te starten. Hij riep dat het Hillary Clinton ’en de p*dofielen’ niet gelukt was, maar dat het via corona nu wel zou lukken.”

   Bron: gs.
   Zit Pouw te liegen, óf is het werkelijk zo beroerd gesteld met Thierry?

   1. Ernest Stern

    Ik acht het niet waarschijnlijk dat Pouw zat te liegen.

    1. Fascal

     Waar de leugenaar is daar is bloemkist

   2. homefront

    Beukhol citeert graag een brievenschrijfster maar uit de mond van Baudet komen de woorden die er toe doen en wat word hier nu eigenlijk echt gezegd…?

 12. EvertB

  @thierrybaudet
  wil een boedelscheiding binnen @fvdemocratie
  , zegt hij in Goedemorgen Nederland. “Laten we uit elkaar gaan. De mensen die bij Forum willen blijven, blijven.

 13. Drollevanger

  Uiteraard is het forum eigendom van de leden. Dus alleen die leden kunnen en mogen zich uitspreken over de toekomst van die partij, niet een aantal jaren later ingevlogen bestuursleden.
  Ik heb persoonlijk nooit op het FVD gestemd, maar nu na de messteken in rug van de oprichter, denk ik serieus om straks op Baudet te stemmen. Ceasar was ook al verbaasd toen zijn beste vriend Brutus hem in zijn rug stak.
  “Tu quoque, Brute fili mi”. Riep Ceasar stervend.

  1. Thant dolph

   “Et tu Bruté?”

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.