1600px Vladimir Putin and Xi Jinping 2019 06 15 03

China en Rusland weigeren Joe Biden te feliciteren: 'Wij wachten op de officiële resultaten'

Geen categorienov 09 2020, 14:00
Hier kunnen de media én linkse politici in Europa het één en ander van leren: eerst wacht je de officiële resultaten af, daarna feliciteer je de winnaar. Je zou denken dat dit heel normaal is, maar blijkbaar begrijpen tegenwoordig alleen China en Poetin dat dit zo hoort te gaan.
Zowel China als Rusland hebben laten weten dat ze Joe Biden vooralsnog niet feliciteren met de door hem opgeëiste verkiezingsoverwinning. China stelt dat het "opgemerkt heeft dat de heer Biden verklaarde dat hij de winnaar van de verkiezing is," en daar blijft het bij. "Ons begrip is dat het resultaat van de verkiezing zal worden bepaald in overeenstemming met de Amerikaanse wetten en procedures," aldus een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken.
In Rusland denken ze daar net zo over. Het Kremlin heeft laten optekenen dat het "notie heeft genomen van de aankondiging van president Donald Trump dat hij juridische processen zal voeren met betrekking tot de verkiezingen." Daarom wordt er geen officieel commentaar gegeven. "Wij vinden het correct om te wachten op de officiële resultaten. Ik wil u eraan herinneren dat president Poetin herhaaldelijk heeft gezegd dat hij de keuze van het Amerikaanse volk zal respecteren," aldus de woordvoerder. Maar dat moet dus eerst officieel zijn.
Op opmerkingen van journalisten dat Poetin Trump wél snel feliciteerde na de verkiezingen van 2016 reageert het Kremlin op heel logische wijze. "Het verschil is vrij duidelijk," aldus de Kremlin-woordvoerder, "toen waren er geen aankondigingen van juridische uitdagingen."
Zo, die zit. Nu de linkse mainstream media weer met hun Biden-aanbidding.
Volg mij op Twitter en op Parler.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten