Column Jan Roos: Ik voel geen blijheid na het vertrek van Thierry Baudet, eerder medelijden

In iets dat op een afscheidsboodschap leek, maar toch niet was, sprak Thierry Baudet gisteravond over een trial by media. Nu heb ik helemaal niks met de mainstream media, liever gezegd: ze zijn de nagel aan de doodskist van dit land, maar met zijn terugtreden hebben zij weinig van doen. Het waren de misdragingen van een aantal radicale jeugdleden en het slappe optreden daartegen die hem in dit parket hebben gebracht. Of liever gezegd, het was zijn loyale vriendschap aan Freek Jansen, het hoofd van de JFVD, die juist de klokkenluiders aanpakte in plaats van de fascismeverheerlijkers.

Natuurlijk hebben de media niets anders gedaan dan bewijzen gezocht. Maar ook gevonden. En dat laatste is Baudet kwalijk te nemen, niet de valse boodschappers. Alles dat niet links is moet kapot in ons land. Daar weet ik alles van. Dus juist dan moet je voorkomen dat die aasgieren, die hyena’s, gevoed worden. Waar Baudet op “gevallen” is waren zijn eigen partijgenoten, die er genoeg van hadden.

En hij was al een gewaarschuwd man. Zijn optreden met allerlei complotdenkers over het coronavirus had de boel intern al flink op scherp gezet. Ook toen was er een spoedoverleg waarin door Statenleden en Eerste Kamerleden vriendelijk doch dringend werd verzocht met die onzin op te houden. Bij Annabel Nanninga, het eerste schaap dat over de dam ging in het verzet tegen Baudet, was er al iets gebroken. Zij had als eerste gevraagd, dus nog voordat alle andere kopstukken in die vergadering erom vroegen, om op te houden met het paaien van de viruswaanzinnigen van Willem Engel. Zijn reactie sprak boekdelen. Juist na Nanninga’s verzoek pakte hij de megafoon op om de harde kern van complotdenkers voor de Tweede Kamer toe te spreken. Het was een middelvinger naar de vrouw die voor de partij in de Amsterdamse gemeenteraad, de Noord-Hollandse Staten en de Eerste Kamer zit. Het bleek een bijzonder onverstandige stap te zijn.

“Ben je nou blij?” Die vraag kreeg ik de laatste dagen een aantal keer op Twitter. Ik begrijp niet waarom mensen denken dat ik blij ben. Want waarom zou ik blij zijn? Baudet vroeg mij om hulp na de Marokkanen-tweet. En toen we dat eenmaal hadden afgesproken wilde hij die hulp als ‘troubleshooter’ niet meer omdat ik in de “verkeerde bloedgroep” had. Daarmee eindigde onze relatie.

Maar blijheid voel ik niet. Eerder medelijden. En niet alleen met hem, maar ook met zijn opvolger. Want Baudet blijft partijvoorzitter en wil via het lijstduwerschap alsnog in de Kamer komen. Dus straks zal je zien dat de lijsttrekker minder stemmen krijgt dan de partijvoorzitter. Dan zit je daar ook niet echt lekker op je blauwe stoel. Het tijdperk-Baudet is dus allesbehalve voorbij, zoals ze in de kranten nu roepen.

Maar de tijd dat FvD een grote partij kon worden met een toekomst in bestuurlijk Nederland is voorgoed vervlogen. En dat is niet de schuld van de media.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

13 reacties

 1. Ernest Stern

  “En toen we dat eenmaal hadden afgesproken wilde hij die hulp als ‘troubleshooter’ niet meer ”

  Onze Janneman als troubleshooter.

  🙂

 2. vandaag

  onze ernest als eeuwige strónt vlé®k

 3. RvdBe

  FVD zakte te ver weg in de peilingen, Baudet effect weggeebt.
  Eerdmans is geen verkeerde, recht voor zijn raap zonder minerva en boreale praat.
  Nanninga mag het ook worden, het bewijs dat vrouwen ook tegen de stroom in een eigen mening kunnen vormen, is meer geëmancipeerd dan die linkse meeloopvrouwtjes die denken dat te zijn.

 4. Vanduinen

  Duidelijk: “Het is niet de schuld van de media” Een paar kwajongens die te ver gingen met over de Joden niets dan goeds. Geert stapt ook niet op wanneer er iemand uit zijn club iets over de Moslims ventileert. Sterker nog, hij neemt het voortouw. En de last man standing.

 5. Beukman

  Zij had als eerste gevraagd, dus nog voordat alle andere kopstukken in die vergadering erom vroegen, om op te houden met het paaien van de viruswaanzinnigen van Willem Engel. Zijn reactie sprak boekdelen. Juist na Nanninga’s verzoek pakte hij de megafoon op om de harde kern van complotdenkers voor de Tweede Kamer toe te spreken. Het was een middelvinger naar de vrouw die voor de partij in de Amsterdamse gemeenteraad, de Noord-Hollandse Staten en de Eerste Kamer zit. Het bleek een bijzonder onverstandige stap te zijn.

  aldus Jan, met wie ik het voor de verandering eens ben.

  Dit voorval toont aan hoe losgezongen van de werkelijkheid de activist Baudet geleidelijk aan het raken was, en over hoe weinig politiek realisme de man beschikt.

  Trek je terug op je erf, man! Ga boeken schrijven! Daar word je gelukkig van. De wereld verandert ook wel zonder jou.

  1. FreeThinker

   Ja de wereld veranderd binnenkort in een totalitaire socialistische staat.

 6. ExtreemMidden

  De puinhopen van extreem rechts.

  1. vandaag

   welk kabinet was dat ?

 7. Michael M

  Net als koud en warm, donker en licht, bezem en blik, zout en zoet, vloeibaar en vast, hebben we ook links en rechts. Zoals de yingyang. Als we dit landje dat al naar de klote is gegaan laten besturen door 100% links, dan is het wachten op de voorspelling van Nostradamus. Jammer dat FVD de zoveelste partij is dat zijn rug niet recht weet te houden. Als we allemaal links stemmen dan veroorzaken we een complete catastrofe en komt er vanzelf oorlog als de complete wereld op 1 klein kluitje in ons te kleine overvolle landje komt vestigen. De democratie vergaat. Onze vrijheid brokkelt af. homo’s als ik krijgen het steeds moeilijker. Alcohol ook. En rechten van vrouwen.

 8. Michael M

  Enneh, er hoeven maar 2 rotte eieren in een doos te zitten en de hele linkse media maakt van een mug een olifant.

  1. Logica

   PRECIES Michael!!

 9. Michael M

  Ik denk dat ik zelf maar een partij opricht: De partij LMNIDL. oftewel Laat Me Niet Inpakken Door Links

 10. Logica

  Laat onze linkse vrienden maar de champagnefles opentrekken. Hebben ze jarenlang Baudet belachelijk gemaakt, krijgen ze straks misschien met Eerdmans te maken. Moeten ze weer opnieuw beginnen, inclusief de linkse media.

  Eerdmans heeft ruime ervaring met linkse rattenstreken. Dat heeft hij ondervonden ten tijde van Fortuyn maar ook bij Leefbaar Rotterdam. Hun uitstekende werk werd door de Rotterdammers gewaardeerd en opnieuw maakten ze de Rotterdamse FVD/ Leefbaar, tot grootste partij. Maar Rode Khmer aanhanger en Groen Links marxist Paul Rosenmöller mocht als informateur weer eens een links collectiefje in elkaar draaien waarbij niemand met Leefbaar wilde samenwerken. En dus kreeg Rotterdam waar het niet om vroeg.Links is vreselijk. De echte sociale mensen zitten bij PVV en FVD. Denkt u daar maar eens over na als lezer.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.