Corona-paniekkippen woedend op prins William: hij hield zijn coronabesmetting geheim!

In Groot-Brittannië zijn een aantal coronapaniekkippen hartstikke boos op prins William. De oudste zoon van prins Charles (en daarmee na Charles de tweede troonopvolger) was eerder dit jaar namelijk besmet met het nieuwe Chinese coronavirus. Maar in plaats van dat aan de grote klok te hangen besloot hij zijn besmetting geheim te houden.

De Telegraaf — altijd bereid om wat olie op het vuur te gooien als een koningshuis betrokken is bij een controverse — bericht dat de prins waarschijnlijk ziek was toen hij op 16 april virtueel het NHS Nightengale-ziekenhuis in Birmingham opende.

Je zou denken: ‘Ja dus? Wat maakt dat nou uit? Goed toch? Zo zorgde hij niet voor paniek.’

Nou, daar denken coronageobsedeerden heel anders over. Die zijn witheet van woede. Want, zeggen zij, de prins had juist zijn besmetting moeten en kunnen gebruiken om duidelijk te maken aan zijn landgenoten dat iedereen — ongeacht afkomst en klasse — ziek kan worden van dit nieuwe virus.

Op sociale media vragen Britten zich ook af of William de strijd tegen het coronavirus niet had kunnen helpen door wel te zeggen dat ook hij besmet was geraakt. Dat had laten zien dat het echt iedereen kon overkomen. Zijn argument om niet voor paniek te willen zorgen, wordt door velen ter discussie gesteld.

“Wie kunnen we nog geloven?” vraagt Richard Palmer van de Daily Express zich bijvoorbeeld af. Ook Patricia Treble van het Canadese blad Maclean’s zeurt dapper mee: “Dat een ernstige ziekte zes maanden verborgen wordt gehouden geeft te denken.”

Wat een ongelooflijke onzin, zeg. Een zwakbegaafde melkkoe begrijpt nog dat een virus iedereen ziek kan maken; dat dit niet alleen geldt voor Jan met de Pet, maar ook voor prins William. Maar dat hij Covid-19 heeft is verder helemaal niet relevant geweest, voor wie dan ook. Het is zijn lichaam, zijn privédomein. En als hij geen informatie wil geven over een coronavirus dat hij heeft opgelopen, dan is dat aan hem.

Overigens kan ik mij de tijd nog herinneren dat ‘we’ graag wilden dat onze leiders er bewust voor kozen ons geen angst aan te jagen. Zeg maar, precies wat prins William hier gedaan heeft.

Kunnen we alsjeblieft teruggaan naar die tijd?

Volg mij op Twitter en op Parler.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Jack Flash

  Nieuws wat er niet toe doet.
  Het leidt weer lekker af..
  Leuk voor de Story& Privé.

 2. Kretoloog

  Dit heeft weinig met paniek van doen, maar alles met transparantie. En in dat laatste zijn de koningshuizen (ook in NL) niet erg bedreven. Met als gevolg dat voorlichtingsdiensten achteraf heel veel moeten doen om misstappen uit te leggen cq recht te breien.

 3. Blondie

  Het Linkse Rutte Kartel heeft Nederland in een poel van ellende gestort, met hun hysterie rondom de Corona hype.

  Nee dan deze William, mondje dicht 2 Aspro’s en ff relax.

 4. M. Brandenburg

  Ach weet je wat het is als al die mensen die besmet zijn aangeven dat ze besmet zijn en gewoon hun leven kunnen doorleven dan krijg je de situatie dat mensen gaan zien dat het virus voor Jan en alleman geen donder voorstelt, en dat opname in een ziekenhuis een kleinere kans heeft dan een prijs winnen in een loterij.

 5. Ernest Stern

  Voor beide argumenten lijkt me iets te zeggen. In elk geval denk ik niet dat dit verzwijgen gebeurde uit kwader trouw.

  1. vandaag

   wat wil de stront vlek nu zeggen ? dat hij al die weken onzin heeft lopen verkondigen ?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.