D66 wil graag van de zetels af: willen CO2-uitstoot nog sneller verminderen

De weerstand tegen het huidige klimaatbeleid en de kosten die daarbij komen kijken zouden alle alarmbellen bij de voorstanders ervan moeten doen laten rinkelen. Maar D66 staat daar boven en gaat er gewoon lekker nóg harder in. Zij willen in 2030 de CO2-uitstoot verminderen met maar liefst 60 procent!

En let wel, het gaat hier niet eens zozeer om de D66-politici zelf, maar om hun leden. In het conceptverkiezingsprogramma deed de partij al een schepje bovenop het huidige doel van 50 procent, door te streven naar 55 procent. Maar de leden vonden dat te karig en wilden er nog een 5 procentpunt bovenop! Laten zien dat je keihard deugt, zonder te kijken hoe dat moet worden bewerkstelligd en wie daarvoor moet gaan betalen, is natuurlijk het allerbelangrijkste.

Bij D66 zijn ze er blijkbaar volledig van overtuigd dat een hogere belasting op vervuiling enorm gaat helpen. Niemand binnen die partij staat er kennelijk bij stil dat bedrijven die belasting gewoon door zullen gaan rekenen naar de consument. Of dat weten ze stiekem wel maar draaien daar liever omheen. Die kans zit er ook dik in, kijk maar:

“D66 kiest in haar verkiezingsprogramma voor een verschuiving van belasting op arbeid naar belasting op vervuiling. Zo gaat de groene keuze lonen en wordt werken aantrekkelijker. We scherpen de nationale CO2-belasting aan en voeren een generieke heffing in voor de industrie. We bouwen vrijstellingen en uitzonderingen op de energiebelasting af, net als subsidies op fossiele projecten. Tegelijkertijd helpen we de industrie om sneller te verduurzamen.”

De industrie moet die CO2-belasting gaan bekostigen en de Energiebelasting gaat dus weer omhoog. En “helpen de industrie te verduurzamen” gaat ook met belastinggeld. Met deze lui aan de macht financier je dus straks de windmolenproducent, die zo’n ding naast je huis bouwt zodat de D66’er eindelijk z’n Quooker de hele dag kan laten stoken en z’n Tesla (die je ook hebt gesponsord) op kan laden. Maar dan krijg je er misschien wel even een goed gevoel voor terug!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

6 reacties

 1. Jack Flash

  D66 krijgt haast, want het draagvlak begint hard af te nemen.
  De laatste stuiptrekkingen voordat ze helemaal verdwijnen.

  1. vandaag

   Zou fijn zijn. Op naar de 0 zetels echter je ziet het aan de regentenclub de partij van de allochtonen. De wederopstanding is zo gebeurd door het korte geheugen van de burger

 2. vandaag

  Deze club idioten hebben de relatief schone en zeer effectieve Hemwegcentrale gesloten om ernaast een dure onrendabele inefficiënte vervuilende bio-massa centrale te bouwen terwijl ze weten en wisten dat bio-massa veel vervuilender is dan die oude gerenoveerde kolen centrale.

  d666 is een hypocriete club die symboolpolitiek boven de waarheid plaatst en schijt heeft aan de kosten

  stem sociaal , stem PVV

 3. homefront

  d666 is een zieke partij, zo antichristelijk als het maar kan… demonisch genoemd, volledig tegen het leven..

 4. rexm

  Malle pietje komt ook weer om de hoek kijken, let op baas boven baas, morgen komt Hassan Klaver weer met wat nieuws.

 5. Drollevanger

  Het deugende deel in de Nederlandse poitiek wordt steeds gekker.
  Wat de onafhankelijke wetenschap via de “GroeneRekenKamer”van CO2 zegt.

  CO2 daarvoor verantwoordelijk zou zijn geweest, dan hebben we gezien dat daarvan 3,6% van menselijke oorsprong is. Dus van die temperatuursverhoging zou maximaal 0,035 x 0,4 = 0.014°C door de mens veroorzaakt zijn (voor Nederland is die bijdrage nog veel kleiner). Zelfs die bovengrens is zo weinig dat je dit met de huidige methoden niet kunt meten. Maar in werkelijkheid is die menselijke bijdrage nóg veel kleiner omdat andere belangrijke oorzaken zoals variaties in de zonnestraling en de thermostatische invloed van de watercyclus uiteraard niet mogen worden weggelaten. Dus waar hebben we het over?

  We hebben aangegeven dat CO2 een noodzakelijke voedingsstof is voor alle flora op aarde (land en zee). De geschiedenis van de aarde bevestigt dat meer CO2 zorgt voor een groenere aarde en voor het behoud van een zuurstofrijke atmosfeer. En dat dit nog steeds zo geldt, wordt bevestigd door een omvangrijke studie in Nature (2018): ‘In de afgelopen 35 jaar is de aarde 7 procent groener geworden.’ CO2-emissie verdient dus zeker niet (alleen) de kwalificatie ‘vervuiling’. Integendeel, het is onmisbaar voor alles wat leeft op onze planeet.

  Ik vraag me af wat astma en andere longpatienten denken van het via Deugend Links en CO2 terugdringen van zuurstof.
  Nu zit er 400 pmm in onze atmosfeer. Pas bij 5000 pmm is het waarneembaar voor dierlijk leven. Dus we hebben nog minstens 4600 pmm speling.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.