Thierry Baudet heeft sleutels partijkantoor terug: 'Bestuurders Van der Linden en Rooken moeten opstappen!'

Thierry Baudet heeft sleutels partijkantoor terug: 'Bestuurders Van der Linden en Rooken moeten opstappen!'

Vandaag gaan de ontwikkelingen bij Forum voor Democratie weer razendsnel. Het meeste recente nieuws? De twee bestuursleden die tégen Thierry Baudet zijn zeggen dat ze hem (met zijn goedkeuring) hebben uitgeschreven als bestuurder bij de Kamer van Koophandel. Baudet zegt dat dit helemaal niet met zijn instelling gebeurd is en zelfs illegaal is. Hij eist daarom dat de twee opstappen en "de partij niet langer in gijzeling houden."

Baudet had net een video opgenomen waarin hij uitlegde dat de stand van zaken door het opstappen van Astrid de Groot gisteren 2-2 is in het bestuur van de partij. Er is dus een patstelling. Het gevolg? Er kunnen geen beslissingen genomen worden. Het is zelfs zo erg, aldus Baudet, dat de partij hierdoor geen kieslijst kan inleveren en dus niet mee kan doen aan de verkiezingen. Levensgevaarlijk. De twee bestuursleden -- Lennart van der Lienden en Rob Rooken -- moeten daarom weg vindt hij.

Op hetzelfde moment dat hij die video plaatste zetten de twee anti-Baudet leden van het bestuur een aankondiging online waarin gemeld werd dat Baudet was uitgeschreven als bestuurslid bij de Kamer van Koophandel. Aan het AD lieten zij weten dat dit met toestemming van Baudet gedaan was.

Het enige probleem? Baudet zegt dat hij daar helemaal niet mee akkoord is gegaan. Hij noemt het besluit "illegaal" én in strijd met de statuten van de partij.

Korte tijd later gaf Baudet een persconferentie. Dat deed hij staande voor... het partijkantoor van Forum voor Democratie. Want geloof het of niet: hij heeft weer een sleutel in handen gekregen. Terecht, natuurlijk, het is een grove schande dat hij er niet in kon. De man is volksvertegenwoordiger en bestuurder van de partij.

?s=21

In de persconferentie maakte Baudet duidelijk dat het wat hem betreft over en uit moet zijn met Van der Linden en Rooken als bestuurders. De uitschrijving van hem als bestuurder is overduidelijk, aldus Baudet, in strijd met de regelgeving. Het kan niet... maar dat ze het toch proberen bewijst maar weer dat deze mensen werkelijk tot alles toe in staat zijn om hem eruit te wippen -- of in ieder geval om het hem zo lastig mogelijk te maken, aldus de FVD-leider.

Natuurlijk gaat Team Baudet dat dan ook terug laten draaien -- als de Kamer van Koophandel al akkoord gaat met het verzoek tot uitschrijving. Er zijn immers regels voor en die lijken met voeten getreden als we Baudet moeten geloven (en hij lijkt me gelijk te hebben).

Tenslotte ook een punt over antisemitisme. Zijn vijanden proberen hem de hele tijd weg te zetten als een jodenhater. Zoals dit plaatje duidelijk maakt is dat de grootst mogelijke leugen:

Baudet heeft zich altijd ingezet voor de Joodse Nederlanders. Zijn grote liefde, Davide Heijmans, is zelfs van Joodse afkomst. Hem van antisemitisme beschuldigen is dus écht onzinnig. Believe me, een antisemiet gaat echt niet met een keppeltje oplopen, een chanoekia aansteken, én ook nog eens trouwen (of zich verloven) met een meid van joodse afkomst.

Eigenlijk was er geen speld tussen te krijgen. Lennart van der Linden heeft het altijd goed gedaan als bestuurder bij Forum voor Democratie, maar de manier waarop hij dit afhandelt is niet best. Het goede nieuws is natuurlijk dat er nog wel mogelijkheden zijn: zo'n man kan nog een handreiking doen aan Baudet en op zijn schreden terugkeren. Baudet kennende staat zijn deur altijd open.

?s=21

Maar wat in ieder geval moet gebeuren is dat a) Baudet met rust wordt gelaten als bestuurder, b) dat er een ALV gehouden wordt waarin leden de lijsttrekker én het bestuur kiezen, en c) dat alles geregeld wordt dat Forum voor Democratie mee kan doen aan de verkiezingen. Oh, en d) dat de backstabbers (Nanninga en co, die de bestuursleden tegen Baudet hebben opgezet) die gelekt hebben uit privé gesprekken (en mogelijk uitspraken verzonnen hebben) niet meer terugkeren bij de partij. Want als je zó onbetrouwbaar bent hoor je niet thuis bij een partij die zichzelf conservatief-liberaal noemt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties