Hans Wiegel: “De VVD is teveel opgeschoven naar links, dat is een onhandige koerswijziging!”

Het VVD-monument van statuur, Hans Wiegel, is niet te spreken over de huidige koers van de partij. Volgens Wiegel is de VVD onlangs teveel naar links opgeschoven. “Een onhandige koerswijziging”, aldus de VVD-coryfee.

“Heel veel mensen die op de VVD stemmen zitten daar niet op te wachten”, aldus Wiegel bij WNL op Zondag. “Ik zorgde altijd dat er rechts van de VVD geen ruimte was. Ik ben er een beetje somber over. Hoe gaat dit uitpakken?”

Volgens Wiegel hebben we helemaal niks te vrezen voor het Forum voor Democratie, dat nu op een krappe 8 zetels staat in de peilingen. Wel moeten we oppassen voor de invloed van Geert Wilders en zijn PVV, die ook nu nog alles behalve lijkt uitgespeeld. “De PVV is de gevaarlijkste concurrent op rechts”, aldus Wiegel.

In de peilingen lijkt de VVD het, ondanks de kritiek van Wiegel, vooralsnog uitstekend te doen. Volgens de meest recente peiling van Maurice de Hond staan de liberalen met 36 zetels zelfs fier bovenaan. De PVV volgt op rechts met 24 zetels en FVD moet het doen met slechts 8 zetels. Code Oranje lijkt daarentegen de nieuwe binnenkomer in Den Haag: die partij staat robuust op iets meer dan een zetel.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

17 reacties

 1. sonny

  Voor pragmatische ontwikkelde mensen is er bij de Tweede Kamerverkiezingen 2021 maar één keus, de PVV!
  Nederland is inderdaad van ONS!
  ONS staat voor de mensen die ónze cultuur, normen en waarden willen behouden. Negroïden, moslims die van een andere mening zijn gedaan, gaan hun geliefde leefcultuur maar praktiseren in het land alwaar hun roots liggen, dat kan en mag toch!
  Probeer in hun land van oorsprong maar eens de islam te bekritiseren, anticonceptie te promoten, Christelijke kerken te bouwen, besnijdenis en eerwraak te verbieden!
  Je komt nooit meer thuis!
  Maar van de “westerse” wereld eisen ze tolerantie, culturele zelfmoord en vooral niet te vergeten, ‘gratisgeld’!

 2. Ernest Stern

  Electoraal lijkt de koerswijziging bepaald niet onhandig.

  Feit is dat het gehele electoraat naar links is opgeschoven en de VVD is zo handig en verstandig om de bakens in die richting te verzetten.

  1. Maurits Dekker

   Ernest Stern is geen forumdeelnemer maar slechts een TR0L

  2. Linksbuster

   Quote….de VVD is zo handig en verstandig om de bakens in die richting te verzetten….end.
   VVD is dus een partij zonder principes, hoofdzaak, het kartel blijft aan de macht en kunnen hun pionnen blijven inzetten in bestuurlijke functies, blijkbaar het enige doel van dit politieke bedrijf.
   KOR ( Kick Out Rutte)
   Stem PVV.

   1. Ernest Stern

    “VVD is dus een partij zonder principes”

    Geen enkele partij schrijft nu een partijprogramma dat inhoudelijk afwijkt van wat men 50 jaar geleden schreef.
    Dat geldt zelfs voor de PVV, die in haar korte geschiedenis al vaak de bakens verzette.

    1. ikweetwatikwil

     Verklaar je nader Stern. Eigenlijk schrijf je zomaar wat beweringen.

    2. vandaag

     pppppppffffffffff , strónt vlé®k snapt plotseling de functie van een partijprogramma niet meer !

     Strónt vlé®k denkt dat je politiek kunt bedrijven onder de noemer , zoals de wind waait me jasje. Strónt vlé®k moet even bij de partij van de allochtonen gaan vragen wat de gevolgen daarvan zijn.

  3. vandaag

   Goed gezien strónt vlé®k , allemaal in dezelfde links extreme hoek gaan zitten dan kan de PVV alles in het gat naar het midden en rechts oppakken.

   Na de verkiezingen roept iedereen , “we hebben ook wel een groot gat gelaten ” waarna men geschokt verder gaat tot de orde van de dag en de PVV begint met de formatie.

   de wens is de vader van de gedachte maar het komt steeds dichter bij

 3. Eppo123

  Waren er nog maar politici als Wiegel.

  1. Brenda Welsh

   Diie zijn er talrijk. De z.g. zelfbenoemde huiskamer of zolderkamer politici.

 4. Yoyo

  Ik hoop dat Hansie gelijk heeft.
  Een voorzichtige voorspelling is dat Rutte afgestraft gaat worden door wakker geworden electoraat.
  Peilingen zijn peilingen en kunnen in onzekere tijden er flink naast zitten.
  Nederland is gebaat bij een stoer rechts beleid.Links kan echt niet meer, in de huidige tijd.

 5. Rene van der Grijp

  Wiegel. Toen hij kwam was het een frisse wind en hij won veel stemmen voor de VVD, vooral omdat hij zo goed gebekt was. Daar kon toen niemand tegenop.

  Maar ik kan me niet herinneren dat hij zich ooit tegen de multicul heeft uitgesproken. Kennelijk durfde hij zijn handen daar niet aan te branden of dacht hij dat het wel mee zou vallen.

  Janmaat werd in die tijd als een melaatse behandeld en dat heeft er zeker toe bijgedragen dat geen enkele politicus zich daarna nog tegen de multicul durfde te keren. Alleen Bolkestein durfde dat, maar ook hij moest op eieren lopen en hij heeft niets kunnen bereiken.

  Na Bolkestein sloeg de VVD al linksaf, maar toen hoorde ik Wiegel niet.

  Inmiddels is duidelijk dat de multicul de grootste ramp is die West-Europa sinds WO2 is overkomen en dat was te voorzien. Het was aan de rechtse partijen in West-Europa (met in Nederland de VVD) om het tij vroegtijdig te keren, maar ze hebben allemaal gefaald. Ook Wiegel.

  1. Mieke Helgersma

   Wiegel promootte het nut van buitenlandse werknemers. Dus kon hij onmogelijk tegen de multicul zijn.

   1. Rene van der Grijp

    Die buitenlandse werknemers werden niet voor niets GASTarbeiders genoemd. De bedoeling was dat ze na gedane arbeid met een goed gevulde beurs weer huiswaarts zouden gaan.

    Dat is echter veel te weinig gebeurd en ze bleven hangen. DAAR had de politiek zich tegen moeten verzetten maar daar hadden ze de ballen niet voor. Ook de VVD niet.

 6. Brenda Welsh

  FvD wil alzo niet breed vertegenwoordigd in de tweede kamer. Met de hulp van de jongerenafdeling en de malle fratsen van de clown haken vele supporters af.

  1. vandaag

   Ach dom links adept , er zijn weinig andere mogelijkheden in het politieke landschap. Je mag gaan voor links of voor PVV en FvD .

   Meer keuzes zijn er niet. Wens je geen linkse club dan zijn je keuzes zeer beperkt.

   stem sociaal , stem PVV

 7. RvdBe

  Principes en politieke kleur is de vvd toch al vreemd, als je gaat voor het electoraat en plucheplakken doet de vvd het goed, alleen nog wat brave goedgelovige burgers vinden die je daar bij helpen en je zit weer 4 jaar gebakken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.