Ik zeg het héél duidelijk: racisme heeft geen plaats in de politiek!

Gisteren publiceerde GeenStijl weer een paar prive-appjes van JFVD’ers. Hoewel ik er een broertje dood aan dat mensen de inhoud van dit soort privé-gesprekken doorgeven aan ánderen, en hoewel ik helemaal klaar ben met GeenStijl omdat ze al maanden een hetze voeren, moet mij wel iets van het hart: deze berichtjes maken me bij-zon-der misselijk.

Ik maak dit dus toch maar even duidelijk: elk individu dat racistisch is dient uit elke partij gezet te worden, of het nou FVD VVD D66 of GroenLinks is. ‘Jongeren’ (en trouwens ook ouderen) met ronduit racistische denkbeelden moeten WEG. Punt.

Hier zijn de appjes. Ik plaats ze niet hier omdat ik de inhoud ervan niet op deze site wil zien. Als die berichten afkomstig zijn van die Ruben (met wie ik overigens letterlijk nog nooit contact heb gehad), als uit onderzoek blijkt dat hij racistisch tot op het bot is feitelijk, moet die onmiddellijk op zoek naar een andere baan. Geen enkele werkgever moet dat accepteren, en al helemaal geen werkgever die in de politiek zit. En ja, het is een goede, juridisch grondig argument om iemand de wacht aan te zetten.

Dat dit niet via trial by media moet gebeuren is evident. Je kunt niet zeggen: “OMG GeenStijl publiceert wat screenshots, weg met hem!” Het moet goed uitgezocht worden en op basis van dat onderzoek moeten er harde (indien nodig) conclusies getrokken worden. Want racisten gaan maar lekker naar de NVU ofzo. Die moet je met geen stok willen aanraken.

Dus. Als Baudet deze strijd uiteindelijk wint — en hij lijkt nog altijd aan de winnende hand te zijn, want de stappen van het bestuur van gisteren lijken mij juridisch onhoudbaar — moet dat onderzoek waar hij het eerder over had er wél komen. En als vervolgens uit dat onderzoek blijkt dat er radicale elementen rondlopen bij JFVD én dat er zelfs iemand is binnengeslopen bij de inner circle, dan moet daar iets aan gedaan worden. 

En nee, het is niet relevant of die persoon “net een huis heeft gekocht” of niet.

Hier is wat er gedaan moet worden als dit er eenmaal opzit: er moet onderzocht worden of die apps afkomstig zijn van de persoon in kwestie. Als blijkt dat dit zo is moet vervolgens gekeken worden of hij een patroon heeft van het maken van zulke opmerkingen. Dan moet vastgesteld worden of hij het méénde of dat het (bijzonder smakeloze) grappen waren. Als blijkt dat a) het zijn berichten waren, b) hij een patroon heeft van het verzenden van dit soort walgelijke gekkigheid, en c) het zijn echte denkbeelden zijn, dan moet hij op straat worden gezet. Indien blijkt dat de antwoorden anders zijn, dan kunnen andere stappen genomen worden. Maar het moet wél uitgezocht worden én de bereidheid móét er zijn om racisten eruit te gooien.

Overigens zegt dit natuurlijk niets over Baudet zélf. Ik ken hem behoorlijk lang en heb hem nog nóóit op een racistische uitspraak kunnen betrappen, terwijl we wel zo ongeveer ieder mogelijk onderwerp besproken hebben in het verleden. Sterker nog, in gesprek met mij heeft hij zich altijd heel hard verzet tegen alles dat racistisch is. Ik ken hem dus, en weet dat hij géén racist is. Geen antisemiet. En geen hater van wie dan ook op basis van afkomst, ras, of geloof. Het is een grove schande dat ik dat moet zeggen terwijl iedereen die hem persoonlijk kent dit kan beamen — maar niet iedereen dat doet uit politiek belang. Ook dát is misselijkmakend.

Ik bedoel maar, zou een racist dit delen?

Juist daarom is het van belang dat, als Baudet dit wint, hij dit onderzoek laat doen en actie neemt als dat nodig blijkt te zijn. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit inderdaad gebeurt. Want, laten we dit vooral niet vergeten, hij wilde dit onderzoek al laten uitvoeren voor de coupplegers in actie kwamen. Als Wybren van Haga en Paul Cliteur daartoe in staat waren gesteld door hun partijgenoten was er ondertussen misschien al een bijltjesdag geweest.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel
   

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

84 reacties

 1. ZWEEDSE K0K

  Ik maak dit dus toch maar even duidelijk: elk individu dat racistisch is dient uit elke partij gezet te worden,
  Jongeren’ (en trouwens ook ouderen) met ronduit racistische denkbeelden moeten WEG.
  Ik plaats de racistische denkbeelden niet hier omdat ik de inhoud ervan niet op deze site wil zien.

  Michael, leest u de reacties op uw eigen website wel eens?
  Ik krijg sterk de indruk van niet.

  1. Forlan

   Als dit inderdaad de standaard zou zijn zou ik me hier totaal niet prettig voelen. Aangezien jij dus blijkbaar alleen maar racistische drek voorbij ziet komen rest me de vraag;

   Wat doe jij hier eigenlijk?

   Zoals ik al eerder heb getypt: ik zie hier zelden of eigenlijk nooit iemand met bepaalde denkbeelden tegen het Jodendom of de LHBTQ wereld. Linkse salonsocialisten, wannabe commies en deugneuzen worden wel regelmatig (en terecht) onder vuur genomen, precies door opruiende huichelaars die berichten typen zoals JIJ.

   1. ZWEEDSE K0K

    Forian ziet hier zelden of eigenlijk nooit iemand met bepaalde denkbeelden tegen het Jodendom of de LHBTQ wereld

    Tman 1 jaar geleden Beantwoorden
    Er is helemaal niets mis met het Nationaal Socialisme, in vergelijk met onze huidige parlementaire sociaal democratie!
    De Duitse n*zi’s hebben een cruciale fout gemaakt en het Nationaal Socialisme een slechte naam bezorgd, door alle Joden te willen uitroeien, inplaats van de Joden alle bestuurlijke,media en politieke macht te ontnemen, dat zou politiek en praktisch afdoende geweest zijn

    1. Willem Bever

     Wouw @ zweetsok
     En daar moet je wel een jaar voor terug in je archief vn dds saved….deplorable

     Bij Joop had je dat van gister nog wel kunnen vinden maarrja dat is rechtsbashen en dat mag

     1. Thant dolph

      “Bij Joop had je dat van gister nog wel kunnen vinden”

      Liegen omdat het je goed uitkomt!

  2. Loelap

   Verbeter de wereld en begin bij jezelf Kok, zou ik zeggen

  3. Willem Bever

   @Zweetsok

   Racisme in NL is begonnen na de oprichting van de Postcodeloterij 🙂 en start
   van de massale import van gelukszoekers.

   Beide maar afschaffen dan ?

 2. ZWEEDSE K0K

  Beste Michael.

  U heeft helemaal gelijk indien er geen eerder artikel was geweest, geen onderzoek was aangekondigd, de klokkenluiders niet waren geroyeerd en de racisten niet waren gepromoveerd.
  hpdetijd.nl/2020-05-05/top-fvd-en-jfvd-wisten-wel-van-appgroep/

  Maar helaas, dat is wel gebeurd.

  1. Willem Bever

   @Zweetsok

   Wellicht dat u uw energie eens kunt richten op onze nieuwe medelanders en hoe zij zich uitten jegens de oorspronkelijke inwoners uw missie zal dan vele malen glorieuzer zijn

   1. ZWEEDSE K0K

    Onderwerpen welke u meer aanspreken hebben niet echt mijn prioriteit.
    Dus begint u er zelf maar over.

    1. Willem Bever

     Bedankt voor de bevestiging wegkijker
     Niet in staat te relativeren en te prioritiseren.

    2. Linksbuster

     Kokje is tegen alles en iedereen die nederland graag leefbaar willen houden…dus de grenzen voor minderbegaafde figuren uit afrika willen sluiten.
     Dat honderdduizenden nieuwe echte jodenhaters ( moslims) de grenzen van west europa overspoelen wil hij niet zien…sterker nog..daar is hij een groot voorstander van.
     Hypocriet.

 3. Meriadoc Brandebok

  Gauleiter Freek Jansen, onder wiens toezicht het antisemitisme plaatsvond, en die zelf zalvend over de economische formule van Hïtler sprak, staat op de kieslijst. De notoire racist en antisemiet Ruben Hermse kon als fractiemedewerker aan de slag. En als je soms denkt dat het racisme sinds gisteren is opgehouden? Nee, in appgespraken wordt er al weer druk gespeculeerd over het neerschieten van Rob Rooken, volgens Baudet de “couppleger”.

  Baudet huldigt zelf ook bruine opvattingen. Zo meent hij dat we de negers er op den duur toch wel uitgooien en stak hij de draak met Pouw-Verweij over antisemitisme. Volgebs Bart Nijman noemde hij zichzelf eens de “Mussolini”. Hij hitste een menigte mensen op met een neptweet en meent dat we miljoenen Nederlandse burgers moeten laten sterven als dat ons “vrijheid” oplevert.

  Baudet is een smerige fascist, Freek Jansen is een fascist, Ruben Hermse is een fascist, de JFVD zit vol met fascisten, en door de blind adorerende achterban wordt dit allemaal maar goed gevonden. Het is doodeng.

  1. ZWEEDSE K0K

   De relatie Baudet/Jansen begint te lijken op Wilders/Graus.
   Weinige snappen de eeuwige hand boven het hoofd, ondanks alle gebeurtenissen.

   1. Beukman

    Ik moet meer denken aan Koningin Juliana en Greet Hofmans.
    Baudet is makkelijk beïnvloedbaar, Jansen maakt daar handig gebruik van en gebruikt Thierry om invloed te verwerven.

    Daar komt bij dat Baudet dwaas-romantische ideeën heeft over loyaliteit. Hij meent dat hij zijn jonge vriend niet mag dumpen omwille van hun gezamenlijke verleden.

    Wat hij zal moeten doen is zijn zwaard pakken, en hem diep in het hart van Freek stoten. Dan pas is hij weer vrij.

    1. Willem Bever

     Neen beuk
     Oproepen tot een conflict en dat met degens beslechten
     is niet erg efficient……wel vaak een voorkeur van links btw
     Een goed gesprek en elkaar overtuigen met argumenten is verstandiger en
     veel belangrijker langdurig.

     1. Beukman

      Ik roep niet op tot een conflict, ik zeg dat Thierry zijn boze geest Jansen moet uitdrijven. Dat kan alleen door hem uit te partij te zetten en zijn vriendschap met hem te breken.

      Koningin Juliana had gelukkig Bernhard nog die Hofmans het paleis uitschopte. Hopelijk is er ook iemand die Thierry een handje kan helpen, want ik vrees dat hij het niet alleen kan.

    2. Willem Bever

     Baudet’s boze geesten zitten in je hoofd

   2. ikweetwatikwil

    Je vergeet Jesse Klaver/ Bouchallitht. Bij dit duo is het duidelijk dat er iets mis is.

   3. Meriadoc Brandebok

    Als de brief van Pouw-Verweij accuraat is (en dat is het geval), dan is Baudets bescherming van GauleiterJansen hoogstwaarschijnlijk ingegeven door het feit dat Baudet er min of meer gelijke opvattingen op nahoudt. Volgens Pouw-Verweij wilde Thierry ook alle royementen ongedaan maken.

    1. Willem Bever

     Allemaal speculatie en achterklap occult fantasietje gestoeld op wat app’jes hoe oppervlakkig ben je dan

     1. Meriadoc Brandebok

      Willem, ik heb Baudet vaak bekritiseerd om zijn manier van politiek voeren. Ook heb ik vaak geageerd tegen zijn idee om de EU te verlaten. Maar ik heb hem nooit een fascist genoemd. De feiten zijn echter niet meer te ontkennen: Baudets uitlatingen komen overeen met de sociaal-darwinistische theorieën van de Nazi’s, met het racisme ten opzichte van zwarten door Nazi’s en met de antisemitische denkbeelden van de Nazi’s. Zijn gehele opinie vertoont overeenkomsten met fascisme. En zijn laksheid ten opzichte van Nazi Jansen, de FvD-jugend, enzovoorts, doen daar nog een schepje bovenop.

      Thierry Baudet is een platte fascist die zijn denkbeelden met opzichtige charme-offensieven prpbeert te verhullen.

     2. Willem Bever

      Bok sorry maar je verbind dingen die er niet zijn en je huilt gewoon met de wolven.
      Niets van al wat je noemt heb ik ooit uit Baudet zen mond horen komen.

      Speculatie en achterklap nix meer om moedwillig je politieke opponent schade te berokkenen……het zg links framing cancelcultuur hoe je het ook wilt noemen.
      Helaas iets typisch van deze tijd waarin tolerantie geen plaats meer heeft…triest

     3. Thant dolph

      Een debatteerder die iedereen met een andere mening dan de zijne met het etiket “occult” wegzet, is anders ook niet bepaald helder in zijn hoofd te te noemen….

      Ga je eerst maar eens schamen voor het smijten met rare termen!

     4. Telex

      Inderdaad Meriadoc haalt overigens Nazisme en Facisme als zijnde een en hetzelfde door elkaar. Kenmerkend is dat hier duidelijk geen stelling wordt genomen op feiten maar veronderstellingen, Overigens vraag ik mij af of b.v. Groen links toppertje Paul Rozenmuller met zijn adoreren van Pol Pot ook geen Nazi genoemd kan worden. Een linkse dan wel te verstaan!

     5. Meriadoc Brandebok

      @Willem Bever

      Nee, ik huil niet mee met de wolven in het bos. Ik geef Baudets opvattingen accuraat weer.

     6. Meriadoc Brandebok

      Het zijn feiten, Telex, geen veronderstellingen. Er zijn verschillende betrouwbare getuigen die eenduidig verklaren over hetgeen Baudet heeft gezegd. En het nazisme was natuurlijk een fascistische ideologie. Dat is waar Baudet zich thuisvoelt, dat is waar diens aanhangers zich thuisvoelen.

  2. Steiner

   Ach gossie,het kneusje van DDS heeft zijn oordeel al klaar,alsof iemand geïnteresseerd is in zijn hysterische oprispingen.

   1. Meriadoc Brandebok

    Ik heb niet de illusie dat cultisten interesse hebben in welke andere opvtting dan ook, Steiner.

  3. Willem Bever

   Hoe ziekelijk is links ? Occult fantasietje geeft het perfect example.
   Doordraven in waanideeën zoek hulp man

   1. Logica

    Vraag hem eens hoe hij de visie van Paul Rosenmöller op de Rode Khmer ziet. Daar ga je geen antwoord op krijgen.

  4. JochemX

   Gauleiter? Man hou op met je stompzinnige associaties. Ga eens een boek lezen over de Nazi’s en hun organisatiestructuur. Jou een Stalinistische showproces-rechter noemen is volgens mij een realistischere associatie. Neo-Stalinist!

  5. Loelap

   Wordt het niet eens tijd voor de Joop?

 4. liefdevol rechts

  Iemand beschuldigen van racisme is zelf bekennen dat je een racist bent

 5. Yoyo

  Ik sta volkomen achter jouw bericht, Michael.

  Het onderzoek moet uit maken welke ” rotte appels” eruit moeten, dat is gewoon klip en klaar.

  Waar het mis ging ,is dus de haast, paniek waarmee alles ineens moest gebeuren.
  Baudet had alleen enorme weerstand dat ” de media”
  dit bevolen, zonder gedegen onderzoek.

  Eerdmans ( die bij Beau zat gisteravond) zei dat hij Thierry wat extremer in gedrag vond worden, en dat dat een beetje van de laatste tijd was.
  Hij reageerde op Peter R. De Vries, die hem terecht de vraag stelde, of hij dit niet had kunnen zien aankomen.
  Eerdmans zei eigenlijk( parafrase)” Ik heb ook geen glazen bol”.

  En dat is dus wel wat zwak, omdat dat zo af te doen.

  Mij zit dus dwars, dat het tijdstip van alle commotie wel heel erg ” getimed” uit komt.
  Het kan het sluitstuk van een “fantastisch goed ” opgezette en uitgevoerde framing zijn.

  En dat stinkt natuurlijk net zoals fascistische en rascistische uitingen van wie dan ook.

  1. ZWEEDSE K0K

   Wie is het “baldadige gedrag veroorzaakt door alcohol” van Baudet en de vooraankondiging van Freek over de publicatie in het Parool op die vrijdagavond aan te rekenen?

  2. ikweetwatikwil

   Weer mee eens Yoyo

 6. JFU

  De grootste racisten zijn de anti racisten.

  1. ZWEEDSE K0K

   Is deze opmerking gericht aan het adres van Michael Van Der Galien?

   1. Loelap

    Ik denk aan jou.

  2. Willem Bever

   ++

 7. Cor Grijpstra

  Michael mag weleens kijken bij grote broer GeenStijl,
  28 nov – 09-09

  Het onverholen antisemitisme van Thierry Baudet – Een tijdlijn van getuigenissen

  1. Willem Bever

   Coretje
   Duik eens in de geschiedenis ipv zeuren over een tijdlijn van antisemitisme en speculeren op een patroon.

   Verdiep je eens in sociale heilstaten de dood en het verderf dat deze hebben aangericht
   combineer dat dan met de aanhangers in bv de senaat die lovend waren over gestapelde schedels….daar zou je je druk over moeten maken wat dat is fact en geen speculatie.
   Maar ach dat is ook een vd specialismes van links framing ….en idd het is net reclame als je het maar vaak genoeg hoort ga je het misschien ook nog geloven

   1. Thant dolph

    Tsja … wegkijken voor persoonlijke ontsporingen van ‘favorite sons’ met het excuus dat het vroeger allemaal nog veel erger was is een valkuil voor menig alt-rechtsadepten…. en als je er dan wat van zegt is het antwoord steevast dat je “geen idee hebt”….

    1. Loelap

     Wegkijken is anders de grootste hobby van Links

 8. rexm

  De meeste kunnen zich hierin wel vinden, narcisme heeft geen plaats in de politiek!
  Kunnen nog geen ei bakken, zitten ze al met borden te zwaaien.

 9. nicks

  Steeds meer mensen blijken bij het beruchte diner te zijn geweest. In welk restaurant? Krijgt die uitbater een boete? Of op het partijbureau? Hoeveel mensen mochten daar bij elkaar komen? Boete? Waarom barst de bom in de week van verhoren bij de kindertoeslagen? Of als bekend wordt dat Rutte een Syriëonderzoek blokkeert?

 10. halo1

  Je kan ook redeneren dat al die prive-opvattingen niet ter zake doen: alleen de speerpunten van het FVD : anti- (dit) Europa, milieu(hysterie), (massa)immigratie doen dat wel …

  1. Thant dolph

   Een debatteerder die iedereen met een andere mening dan de zijne met het etiket “occult” wegzet, is anders ook niet bepaald helder in zijn hoofd te te noemen….

   Ga je schamen voor het smijten met rare termen!

   1. homefront

    bloemkist heeft geen idee wat “occult’ inhoudt of stiekem toch wel? neehhh hij heeft geen idee, het heeft immers niets met meningen te maken… de domoor..

    1. Thant dolph

     Aldus een gehersenspoelde jehova getuige die aan biblicisme doet…

   2. Thant dolph

    Trôllentrio/fascal/bever/homefrutje

    1. homefront

     michel!

     1. Thant dolph

      Bever!

 11. Beukman

  Dus. Als Baudet deze strijd uiteindelijk wint — en hij lijkt nog altijd aan de winnende hand te zijn, want de stappen van het bestuur van gisteren lijken mij juridisch onhoudbaar — moet dat onderzoek waar hij het eerder over had er wél komen. En als vervolgens uit dat onderzoek blijkt dat er radicale elementen rondlopen bij JFVD én dat er zelfs iemand is binnengeslopen bij de inner circle, dan moet daar iets aan gedaan worden.

  aldus MvdG.

  Tenzij ik me vergis is Jansen, Baudets eigen Greet Hofmans, de grote winnaar in deze bloederige strijd. Onder zijn invloed staat Baudet, en Jansen staat te popelen om nog een paar van zijn eigen vriendjes binnen te laten, danwel Baudet de deur voor hen te laten openen. De partij fungeert immers nog steeds als een pinautomaat en een baantjesmachine, en dat trekt allerlei gespuis aan.

  Baudet zal het lef moeten hebben om nu eindelijk eens zijn loyaliteit aan Jansen ondergeschikt te maken het partijbelang, en Jansen verwijderen. Aldus roeit hij het kwaad met wortel en tak uit en is de betovering verbroken.

  1. Willem Bever

   Wat beschrijf je hier nu eigenlijk? Hoe het, zeg maar, “Kartel” al jaren
   zichzelf de bal toespeelt?
   Noem eens wat van die baantjesmachine waarover je het hebt bij Forum…..dan noem ik er een paar vh Kartel kijken wie als eerste “zen bek moet houden”

   1. Beukman

    Willem, waarom denk je dat Annabel, Cliteur, Pouw en al die anderen al die tijd hun mond hebben gehouden? Die begrepen heel goed dat Baudet ondanks zijn onfrisse trekjes ook de stemmenmagneet van de partij was.

    Nanninga, Cliteur en een paar anderen stapelden daarnaast baantjes én salarissen binnen de partij. De vele leden brengen ook een heleboel geld binnen, en daarnaast was er de overheidssubsidie die met bakken bij de partij binnenstroomde. FvD was een goed functionerend businessmodel, en is het nog steeds.

    Als je meer wil weten over de pinautomaat-functie, dan raad ik je aan om je te verdiepen in de periode vóór het vertrek van Otten.

    1. Willem Bever

     @Beuk

     Goede vraag

     “waarom denk je dat Annabel, Cliteur, Pouw en al die anderen al die tijd hun mond hebben gehouden?”

     Ik heb begrepen dat het voor Nanninga nogal principieel was dus waarom niet op een veel eerder moment gillend aan de bel getrokken
     en vastgehouden?….dat is raar…en de timing komt anderen wel heel goed uit
     Ik ga er gemakshalve van uit dat er (partij)contacten waren 😉
     De tijd zal het ons wel leren. De roddel en achterklap en “vermeende” app’jes
     in ieder geval niet.

     PS stapelende salarissen hebben niet zoveel te maken met de baantjesmachine die ik aanhaal. Ik doel dan meer op de leden van politieke partijen die redelijk gelijke tred houden met het aantal ambtenaren wat we in nl hebben en we daarin dus een zware oververtegenwoordiging zien van ahum de gevestigde orde.

     “De vele leden brengen ook een heleboel geld binnen, en daarnaast was er de overheidssubsidie die met bakken bij de partij binnenstroomde. FvD was een goed functionerend businessmodel, en is het nog steeds”

     En in hoeverre verschilt dit met andere politieke partijen??? wat is je punt ???

     Dus hou nou eens op met cancelen voordat je van de hoed en de rand weet
     Je weet maar nooit

 12. Appelstroop

  Een report knopje bij berichtjes op deze website zou al enorm helpen.
  Genoeg racistische drek voorbij zien komen, en het is maar een klein groepje, wel vaak dezelfden.

  En met dubbele standaarden kun je racisme in de politiek of in de maatschappij sowieso niet aanpakken, antisemitisme idem.

 13. Lex

  Ik was de afgelopen dagen aangeslagen en woedend over de bananenrepubliek praktijken die daar binnen de partij plaats vinden en ik ben geen eens lid van die club.

  Kun je nagaan hoe FVD leden zich moeten voelen. Ik bind er geen doekjes omheen ik ben een PVV stemmer vanaf het begin en hoopte dat beide partijen samen een coalitie gingen vormen met aanvulde partij(en).

  Onaanvaardbare praktijken daar binnen die tent.

  De leden en alleen de leden kunnen een bestuurslid naar huis sturen. Dus zijn ze strafrechtelijk bezig, ook wijzigingen bij de kamer van koophandel daar moet Tierie Baudet ook zijn handtekening voor zetten.

  Ik heb 15 jaar in het bestuur gezeten van een computer vereniging en heb ook al het een en ander meegemaakt. Ook mij wilde ze als voorzitter wippen, De meerderheid van leden gingen hier niet mee akkoord dus konden ze mij er niet eruit zetten.

  Dit heeft de vereniging toen leden gekost. De oproerkraaiers zijn geroyeerd en de club draaide nog jaren in goede saamhorigheid verder tot 2016.

  Het zou mij niets verbazen als dit bij FVD vooropgezet spel is en dat mogelijk ook politiek Den haag hier iets mee te maken heeft, die willen maar wat graag van Tierie Baudet af.

  Hij was gewoon te lastig stelde vervelende vragen, bracht dingen aan het licht. O.K. hij is dan wel geen minder goede partij bestuurder maar als politicus kam hij steeds beter uit de verf.

  In de huidige tijd kan bijna niets meer verborgen blijven, vroeg of laat komt alles boven water.

  Het voortbestaan van FVD is afhankelijk van de leden, zij zijn nu aan zet en zij bepalen wat er verder gaat gebeuren. Ze hebben weinig tijd want het nieuwe kalenderjaar komt er aan, de tijd dat verenigingen hun contributie gaan innen.

  Het enige wat we kunnen doen is afwachten.

 14. Bolkestein

  Ik zeg het heel duidelijk: Zweetkok heeft geen plaats op DDS.

 15. Meriadoc Brandebok

  Voor hen die allemaal denken dat het zo’n vaart niet zal lopen: h**ps://www.geenstijl.nl/5156539/het-onverholen-antisemitisme-van-thierry-baudet-een-tijdlijn-van-getuigenissen/

  Straks kan niemand meer zeggen dat men het niet heeft geweten. De Duitsers geloofden heilig in de Führermythe – ze keken weg of keurden het goed. Ondertussen gingen er miljoenen Joden naar de gaskamer. Het geval-Baudet toont aan dat een grote groep mensen de les nooit heeft geleerd: als de “messias” langskomt, is men bereid om alle normen opzij te zetten en alles te accepteren. En als het plan van de messias zich dan heeft voltrokken, is de Pontius Pilatus-impersonatie van het handen wassen in de onschuld evident.

  Arm, arm volk. Hoe loopt dit af?

  1. Beukman

   Meriadoc, het is bepaald onthullend, dat stuk op geenstijl. En niet alleen door de beschrijving van de Stalinistische wijze waarop Otten de geschiedenis van Forum werd uitgegumd – lees ook het nieuwste boek van Baudet zelf over de geschiedenis van de partij.
   Ook hoe Baudets vrienden een voor een walgend afstand van Thierry nemen, is pijnlijk om te lezen:

   Ook Roger Scruton, de in januari overleden conservatieve denker die door Baudet als een vriend mentor beschouwd wordt, had voor zijn dood al afstand genomen van Baudet. Niet alleen heeft hij verklaard dat Baudet ‘zijn ideeën verkeerd uitlegt’, maar ook dat hij zijn betogen “altijd te ver doorvoert.” Daarnaast bevestigt een bron aan GeenStijl het rondzingende gerucht dat Scruton in een private conversatie verklaard heeft dat Baudet “zich gevaarlijk ontwikkelt” en dat hij “uiteindelijk veel mensen in zijn val mee zal sleuren.”

   1. Meriadoc Brandebok

    Als conservatieve denkers als Scruton en M*rr*y afstand nemen van Baudet, en duiden dat hij is geradicaliseerd, dan zit er iets fout. Het kan niet anders. Wie blijft ontkennen dat Thierry er fascistisch gedachtengoed op nahoudt, heeft een groot bord voor de kop.

    Het komische is dat Thierry’s sektarische cultisten morgen weer op de moslims schelden.

    1. Beukman

     Ene Leon Verdonschot schrijft dat er echt wel het een en ander mis is in de politiek.

     Alleen komt het alternatief voor de gevestigde politiek van stugge dossiervreters als Pieter Omtzigt en Renkse Leijten. En niet van mannen die het liefst om zichzelf wenen.

     revu.nl/artikel/312017/narcisten-zijn-gewoon-jankerds-eigenlijk

    2. henkie

     Het grote probleem is dat we respect moeten hebben voor iedere identiteit en iedere religie behalve het kristendom (waar ik zelf niks mee heb) en de witte.

     Van alle kanten zijn er oproepen om “misstanden” aan te pakken aangaande de te hoge posities van witte mannen en vrouwen.

     Voor de witte hoeft geen respect te worden opgebracht en geen consideratie met zijn wensen en gevoelens.
     De witte moet boeten voor het leed die hij heeft veroorzaakt.

     En dat is prima, als het maar de tokkies zijn en Jantje modaal en minimaal.

     De elite is zich al jaren aan het inlikken bij de toekomstige machthebbers en onderwijl verdienen ze aardig mee aan de nieuw aan te boren industrieen;
     immigratie industrie, milieu industrie, klimaat industrie, internationaal recht industrie en ga zo maar door.

     Door corruptie, oplichting en bedrog waar het partijkartel aan schuldig is, van PvdA t/m VVD leven we in een land met hoge inkomens, vergeleken met de omringende landen, maar desalniettemin inkomens (zelfs dubbele) die onvoldoende zijn om van te leven. Voor deze grote groepen mensen moeten de tekorten worden aangevuld;
     huurtoeslag
     zorgtoeslag
     kinderoppastoeslag
     kwijtscheldingen van locale/provinciale belastingen
     En ga zo maar door…..

     Het bedrijfsleven kan blijven profiteren van niet hogere inkomsten, jan modaal betaalt de rekening.
     Massa Import van allochtonen die gemiddeld 5 jaar productief zijn geweesttegen goedkope lonen, die vervolgens massaal in de WAO zijn gedumpt; wederom De tokkies, Jantje modaal en Jantje minimaal betalen de rekening, en ga zo maar door ……….

   2. henkie

    @ Beukman

    Geen stijl Bart Nijman “EU trekt nepnieuws-beschuldiging GeenStijl in”
    Moet uit ander vaatje tappen om weer gerespecteerd te worden.

    Gaan onzin verhaal Baudet plaatsen, doet het altijd goed.

  2. henkie

   @ Meriadoc Brandebok

   Geen stijl Bart Nijman “EU trekt nepnieuws-beschuldiging GeenStijl in”
   Moet uit ander vaatje tappen om weer gerespecteerd te worden.

   Gaan onzin verhaal Baudet plaatsen, doet het altijd goed.

   1. Meriadoc Brandebok

    Kijk maar weg, henkie. Je kunt niet zeggen dat je ht niet geweten hebt. As je eenmaal wakker wordt zul je je mijn woorden herinneren.

 16. ervi

  Ik begrijp dat alle reaganten het erover eens zijn dat racisme geen plaats heeft in de politiek.
  Dan is iedereen hier het met me eens dat het diversiteitcultisme onmiddelijk dient te verdwijnen.

  1. homefront

   Per direct, d666 dient zichzelf op te heffen

  2. henkie

   @ervi

   Helemaal mee eens.

   De politiek correcte dogma van de afgelopen 50 jaar heeft Institutionele en systemische rascisme en discriminatie gecreeerd dat tot de dag van vandaag operationeel is; tegen de witte bevolking.

   Onderdrukking en uitsluiting, censuur en hersenspoeling, het ontnemen van zijn vrijheid een maatschappij kritische opinie te uiten.

   Het doel en het duurt niet lang meer; opheffing van “volk en vaderland”.

   Die laatste woorden kunnen mij nu kwalificeren als nazi, fascist, NSBer en ga zo maar door.

 17. Drollevanger

  Ik heb al diverse berichten gelezen waarop wordt beweerd dat de verloofde van Baudet Joodse wortels heeft. Ze heet Davide Heymans. Als ik Heymans google kom ik op A Heymans, de schrijver van “Jood zonder ster.”
  Kan in de toekomst nog leuk worden in huize Baudet. Of de complete anti Forum hype berust op laster.
  Pim Fortuin werd doodgeschoten, werkt slimme laster beter vraag ik me dan af.
  Persoonlijk heb ik nooit op het Forum gestemd. Daarnaast vind ik Israël een dapper landje, maar ik ben wel nieuwsgierig hoe deze media hype afloopt.

  1. henkie

   @ Drollevanger

   Ik vind je goed bezig.

   Maar het zou mooi zijn als je je naam wat beter waar maakte, zoals je merkt gaan hier een aantal drollen flink tekeer.

   Wanneer ga je die afvangen zodat wij er geen last meer van hebben?
   Zou leuk zijn toch?

 18. Drollevanger

  Dan nog wat. Als ik beweer dat gemiddeld een neger harder kan lopen dan een Chinees. Is dat dan laster. En heeft een Koreaan spleetogen?

 19. Drollevanger

  Ene Appelstroop beweerd hieronder dat een report knopje gewenst is in verband met racisme.
  Dat komt er dus op neer dat als men iets niet ziet het daarna verdwijnt. Wat een eigenaardige ideeën.

  1. homefront

   Ja het fascisme en nsb gehalte zit bij sommige ernstig diep hoor..

  2. ZWEEDSE K0K

   Dat komt er dus op neer dat als men iets niet ziet het daarna verdwijnt.

   Ik geef mij gewonnen.
   Dit gaat ver boven mijn bevattingsvermogen.

  3. Appelstroop

   Leuk stromannetje?

   Ik zeg iets, jij geeft een verkeerde interpretatie en geeft daar dus je oordeel over, goedkope truukjes. Je zou bij de media kunnen werken.

   Michael zegt geen plaats voor racisme in de politiek, dan is mijn stelling: dan hier dus ook niet, een beter milieu begint tenslotte bij jezelf. Dan is een knopje om te reporten zoals bij vele forums wel gewenst. Dan kan een moderator kijken of het daadwerkelijk niet door de beugel kan.

   Hoe je aan “als men iets niet ziet, het daarna verdwijnt” komt, weet ik ook niet. Hij had het over geen plaats, hij zei niet dat racisme moest verdwijnen, want dat gaat natuurlijk niet. Genoeg andere forums waar je de racist kan uithangen.

   Snap je het nu wel? <3

 20. ervi

  “Als de fascisten komen, zullen zij zich anti-fascisten noemen”.

  Jacques Presser; Hoogleraar en Historicus, 1947.

  1. Willem Bever

   Hetgeen zo waar is in het huidige tijdsbeeld.

   Wie vrijheid opoffert voor veiligheid is beiden niet waard
   B. Franklin van heeeel lang geleden

 21. henkie

  En de hele hetze tegen de boze witte man?
  De “politiek correcte” identiteits politiek; niets anders dan rascisme.

  En die appjes tonen niets aan; “Opmerkingen over Afrikanen en drill rap –> rascisme???
  ‘screenshots” met knip en plakwerk???

  Bovendien, bij genoeg provocatie gaan mensen inderdaad het gedrag nabootsen waarvan ze jarenlang ten onrechte van worden beschuldigd.

  Allemaal onzin

 22. 56RdK

  Waar ik doodziek en kotsmisselijk van wordt is dat inclusie-, diversiteits- en racismegezwam en -gedram in onze politiek, journaille, besturen en onderwijs.
  Gezwam en gedram gespeend van maar enig realiteitszin.

 23. Logica

  1. Nederland is het land waar racisme tegenover donkere mensen het minst voorkomt. Racisme tegenover blanken neemt daarentegen sterk toe en dus

  2. Zullen de heren Zweedse Kok, Ernst, Grijpstra en Brandebok op dit bericht ongetwijfeld weer vol gas gaan geven. De 2e WO zal er wel weer bij gehaald gaan worden en complottheorien over Baudet de ether ingeslingerd gaan worden.

  Complimenten aan Michael, ik vind het een uitstekend stuk.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.