Lokale VVD omarmt het ‘meest linkse VVD-verkiezingsprogramma ooit’ en kijkt uit naar “prettige samenwerking” met Joe Biden

Nadat de VVD onlangs hun meest linkse verkiezingsprogramma ooit presenteerde, denkt een lokale fractie van die partij alvast likkebaardend aan een “prettige samenwerking” met de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden. Het laat duidelijk zien aan welke kant de huidige VVD staat en welke koers ze verder willen varen: Tot aan de haven van Democratisch-bolwerk New York.

Het is nog maar een dag geleden dat de VVD hun radicaal-linkse partijprogramma presenteerde. De opeens (nu het ze uitkomt in de peilingen!) antikapitalistische partij van Mark Rutte heeft aangegeven een linkse koers te willen varen. Als het aan de lokale VVD-fractie uit De Bilt ligt zelfs tot in de haven van New York.

De VVD hoopt namelijk op een vruchtbare samenwerking met de onlangs tot president verklaarde Democraat Joe Biden. Het is de vraag of Biden zich in zijn fysieke toestand nog kan herinneren waar Nederland demografisch gezien precies ligt, of dat hij überhaupt nog nooit van het bestaan van Nederland heeft vernomen. Maar de VVD ziet het dus wel zitten met Biden.

Update:

Ook minister-president en VVD-lijsttrekker Mark Rutte heeft zich inmiddels aangesloten bij de euforie van de Democraten en schrijft op Twitter:

“Namens het kabinet feliciteer ik Joe Biden en Kamala Harris van harte met hun overwinning bij de spannende Amerikaanse presidentsverkiezingen. Ik kijk ernaar uit om de goede relatie tussen onze landen voort te zetten en hoop hem hier snel persoonlijk over te spreken.”

Wat we nu in ieder geval weten: Een stem op de VVD is voortaan een stem op links. De enige rechtse partijen die dan ook nog overblijven in Nederland zijn de PVV, FVD, Code Oranje en de SGP. En nee, inderdaad niet dat zooitje ongeregeld van Henk Otten die toch geen zetel gaat halen. Tot zover gaan we weer over op de orde van de dag.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Cootje

  Welke linkse hobby’s ?? Corona en een harde brexit , plus de nummer 1 positie narcotica staat , onderleiding van Pinokkio maakt Nederland een derde wereld land , waar in begin 2021 de werkeloosheid tegen de klippen op loopt , en de faillissementen niet meer te tellen zijn op een dag. In die omstandigheden zijn de individuele personen gewonde dieren en die kunnen de stembus uitslag een totaal onverwachte wending geven , Nederlandse bevolking zit al in een zuivere tweedeling en pijn in de eigen portemonnee maakt het onvoorspelbaar en is er geen peiling op te trekken , plus dat heel Europa bloed onder de Corona vlag dus geen licht in de duisternis , of wat op zeker gebeurd. MACRON annexeerde Air France en laat KLM in het putje zakken , want solidariteit bestaat in Europa alleen waneer er geld is , en anders wordt het ikke ikke , RUTTE gaat daarvan de schuld krijgen , en dat is te recht

  1. Cor Grijpstra

   Cootje droomt wat af…

   1. Cootje

    Cootje droomt zeker wat af , maar de realiteit is toch dat Corona aan een verschrikkelijke opmars bezig is , in portugal , België , Oostenrijk, Italië , Spanje , Frankrijk , Engeland , en dat het economischs in die landen over het randje gaat , en wie gaat ze redden ? Corona gaat het boeltje gewoon slopen , vrienden heb je alleen als er wat te halen is , en de komende 5/7 jaar liggen de economieën plat , want het dominosteentjes stopt nergens als het eenmaal rolt

   2. vandaag

    De nachtmerrie voor belasting betalend Nederland. rutte voor nog meer gelukszoekers , nog grotere overheid , nog meer geld rondpompen , nog meer energiebelastingen , nog meer macht en geld naar brussel , rutte de man die tekent bij het kruisje en stilletjes agenda 2030 erdoor loost

    stem sociaal , stem PVV

 2. Cor Grijpstra

  Eh, sociaal en economisch is de PVV toch linkser dan de SP?

  Maar goed, deze partijen zijn dus kansloos in 2021, voor deelname aan een coalitie.

  1. vandaag

   hahahaha , domme stront vlek denkt op voorhand dat rutte een coalitie kan bouwen met 4 of 5 andere linkse clubjes ! sukkeltje

 3. Beukman

  Wat we nu in ieder geval weten: Een stem op de VVD is voortaan een stem op links.

  Dat valt allemaal best mee (of tegen, afhankelijk van je perspectief), Kenneth.
  Zoals ik het zie is een stem op Rutte een stem op verbinding. De VVD is mijn partij niet, maar daarom hoef ik niet blind te zijn voor deze kwaliteit van Rutte. Rutte en Biden hebben dit met elkaar gemeen, overigens.

  1. Vliegenvanger

   Zoals ik het zie is een stem op Rutte een stem op een verward persoon. Die Nederland diep in de ellende brengt.
   Stem ze weg die Vieze Vuile Donders.

   1. Beukman

    Ben je zelf niet een beetje in de war, vliegenvanger?
    Waar zit je pijn?

    1. vandaag

     moeten we nou weer het lijstje maken voor je alzheimer patiënt

 4. Ernest Stern

  “Het is de vraag of Biden zich in zijn fysieke toestand nog kan herinneren waar Nederland demografisch gezien precies ligt, of dat hij überhaupt nog nooit van het bestaan van Nederland heeft vernomen.”

  Kenneth meent, net als Trump dat Biden mentaal niet helemaal fris in zijn hoofd is (kenneth, de schat, noemt dat fysiek) maar dat was niet zo slim: hij verloor twee debatten met Biden op de inhoud.

  😂

  1. vandaag

   de sukkel biden was even vergeten dat ie niet met zoon liep en stelde aan de pers zijn dode zoon voor . biden is aantoonbaar niet in staat een publieke functie te vervullen

   Kijk is goed naar de beelden hoe biden met kinderen omgaat ! Erge enge man maar ik snap datr de stront vlek hem koestert. Ze hebben dezelfde hobby

 5. RvdBe

  De vvd is aan het voorsorteren voor een links kabinet in 2021, scheelt een hoop gedoe in de formatie als je je eventuele coalitiegenoten bij voorbaat al de zin geeft.
  De vvd is geen politieke partij meer, maar een club die uitkient hoe ze zo lang mogelijk in het Haagse pluche kunnen blijven zitten.
  Principes zijn de vvd trouwens allang vreemd.

  1. Ernest Stern

   Het is verstandig van Rutte om op een samenwerking met de PvdA en GL aan te koersen. Op rechts is geen basis te vinden omdat PVV en FvD niet tot regeren in staat zijn en de electorale vooruitzichten voor het CDA zijn niet best. Appeltje eitje dus.

   1. Fascal

    Nee hoor, jij liegt zodra je wakker wordt.

 6. rexm

  Bidden gaat zich nu afvragen, wie is dat die slijmbal daar in Nederland, misschien weet hij nog eens waar Nederland ligt.
  Rutte gaat heel ver gaat met zijn arrogante gedrag, zou weleens te ver kunnen zijn.
  In de tweede kamer kan hij wel de coalitie besodemieteren, want die zijn toch incompetent, maar het gros van de burgers niet, veel burgers hebben medelijden met hem.
  WE gaan weer schoot hondje spelen, he Mark.

  1. Linksbuster

   Quote…..’maar het gros van de burgers niet’..
   Echt wel!

 7. rexm

  Het is een slimme zet van de VVD, nu kunnen andere partijen het sloop programma van 10 jaar VVD weer gaan repareren.
  Mede dan ook de steun van de linkse partijen om Nederland in zijn geheel te verkopen aan de EU, burgers let op u belasting en pensioen gelden.

 8. Fascal

  Rutte en zijn multilaterale wereldorde, ja dan moet je wel links zijn.

 9. Yoyo

  De VVD denkt hiermee slim te zijn.
  Ze gaan uit van de huidige peilingen en het slaafse electoraat; we worden toch de grootste partij…

  Meer dan ooit is het nu aan de kiezer, en zeker de VVD-gewoonte-stemmer, dit Verregaande Verkwansel Departement af te straffen voor het laffe beleid dat Rutte en consorten ons de laatste heeft aangedaan.

  Wordt wakker, en stuur deze leugen- clown weg!!

 10. C.A.Barstow

  De ondergang is in gang gezet.
  Overal ter wereld, ook in ons land, krijgt het linkse tuig met alle gevolgen van dien steeds meer te zeggen.
  Voor rechts is er werk aan de winkel, veel werk.

  Stem tegen links, stem tegen de EU,
  Stem FvD/PVV.

 11. RvdBe

  DDS is goed op de hoogte noemt de PVV een rechtse partij.

 12. Wim Vreeswijk

  Dat was ook de reden dat er een enorm gat in de kiezersmarkt ontstond en dat FVD zijn kans zag om bij de Provinciale Staten verkiezingen de grootste werd van Nederland, doch even later weer uit even hard elkaar knalde omdat het bestuurlijk al snel niet meer boterde tussen de haantjes.

 13. macsjang

  Werkelijk alles, maar dan ook alles voor het pluche. Draaikont. Brussel, roept u maar, ik Mark Rutte teken wel bij het kruisje ná 3x voor de Bühne te hebben geprotesteerd. Inlegvelletjes ruim voorhanden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.