Oepsie! KOZP-fanatiekelingen protesteren tegen Zwarte Piet, maar staan in Breda in plaats van Harlingen…

In Breda verzamelden vandaag zo’n vijftig die-hard activisten zich om te betogen tegen Zwarte Piet. Dat is natuurlijk hun goed recht, alleen stonden ze helemaal op de verkeerde plaats. Zoals DDS vandaag eerder al schreef kwam de Goedheiligman met zijn Zwarte Pieten aan in het Friese Harlingen. Een hard gelach dus.

Volgens HvNL waren er ongeveer vijftig aanhangers van de protestgroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) op de been om te betogen tegen de -in hun ogen- racistische karikatuur Zwarte Piet. Ze droegen doeken en borden bij zich met teksten als ‘Black is beautiful’ en ‘racisten schaam je!’. Wat die twee met elkaar te maken hebben blijft vooralsnog onbekend.

Voor de actiegroep zijn alleen roetveegpieten acceptabel, hoewel ook dat nieuwe fenomeen onder sommigen wordt betwist. Er was ook een tegendemonstratie van ongeveer dertig aanhangers van Zwarte Piet, maar ook die stonden op de verkeerde plek, want Harlingen was de enige echte aanmeerlocatie waar Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten voet aan wal hebben gezet vandaag.

Gelukkig was er veel politie op de been om zowel voor- als tegenstanders van Zwarte Piet uit elkaar te houden. Het laatste dat we moeten willen is een escalatie dat ten koste gaat van een -ooit zo- vriendelijk kinderfeest.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

11 reacties

 1. Blondie

  Deze Zwarte Pieten haters, willen natuurlijk niets weten, van de negerhut van Oom Tom Tom, anders hadden zij niet voor l.l gestaan in de verkeerde gemeente.

  Prachtig, de Familie Oele en Wappers, was ook in verkeerde gemeente aanwezig.

 2. Jack Flash

  Als black beautifull is zouden ze juist blij moeten zijn met zwarte Piet.

  1. Linksbuster

   Zwart absorbeert niet alleen al het licht maar ook alle subsidies.

 3. Linksbuster

  Off topic…
  Lees ook ‘ vizier op links’..op twitter en zie hoe de linkse kanker zich overal heeft uitgezaaid.

 4. RvdBe

  Black is beautyful, snap niet dat de zwarten altijd maar naar bevestiging zoeken bij de blanken.
  Dat geeft toch aan dat ze zich minder voelen, ze doen of ze zo trots zijn op hun zwarte huid zijn, maar eigenlijk zien ze daar ook geen reden toe.
  Hopeloos volk met een minderwaardigheidscompex.

 5. gustav

  Black is beautifull?
  Michael Jackson vond dat blijkbaar niet, hij investeerde miljoenen dollars om een wit velletje en een spits neusje te krijgen!
  En vergeet niet de (trotse?)geblondeerde negroïde vrouwen met bleek gepoederde snuiten!
  Overigens wie kan daarbij ook nog eens trots zijn op zo’n platte neusklomp midden in die zwarte snoet!

 6. pasco

  Donkere mensen hebben nu eenmaal veel pigment, dat was een belangrijke winstgevende eigenschap voor bijvoorbeeld de Zuid Amerikaanse slavenhouders, het was verdomde handig, lucratief en kostenbesparend, ze kregen bed & brood, klaar!
  Elke dag lekker in de volle zon, pigment opbouwen voor nop, zonnebank niet nodig en dus niets te klagen!

 7. vandaag

  50 extremisten die denken dat ze dienst uitmaken en met hun achterlijke gebrul een kinderfeest mogen vergallen. Van mij mogen ze van de kade getrapt worden die hufters .

 8. Henk Albarda

  Gefeliciteerd Zwarte Piet hater Kenneth steffers, je gaat consequent door met het plaatsen van inhoudsloze groen links artikelen.

  1. ZWEEDSE K0K

   Oeps, Gekke Henkie is alweer boos.

  2. Dirk Jansen

   Henk,

   DDS wordt door de rest van de Media neergezet als extreem rechts. Hier wil DDS vanaf. Tim en Ken maken hiervoor graag een ruk naar links.

   Het art

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.