Ongelooflijk: DDS werd in de gaten gehouden door Defensie

Met de onthullende reportage van NRC worden enkele dingen pijnlijk duidelijk. Naast het feit dat Defensie lak had aan alle geldende regels en aan burgerspionage deed werden ook wij van DDS in de gaten gehouden door de LIMC. Defensie heeft maandenlang data verzameld en analyses gemaakt over mogelijke nepnieuws en desinformatie door personen, bewegingen en dus ook media. Echter blijkt er vrij weinig van te kloppen, want de verdenkingen over DDS slaan echt nergens op. Het Defensieteam LIMC, Land Information Manoeuvre Centre, heeft een heus spinnenweb gemaakt met allerlei organisaties en bewegingen die mogelijk aan elkaar gelinkt zijn als het gaat om desinformatie en nepnieuws rondom corona.

Ook DDS staat erop, en wij worden gelinkt aan een club die Burgerfront.NL heet. Een zware aantijging om ons te betichten van nepnieuws over corona en ons te linken aan een club waar niemand van de redactie tot vandaag van had gehoord. Concreet bewijs van Defensie zou wel fijn zijn.

De redactie heeft even rond geneuzeld op de site van Burgerfront en ziet nu niet direct wat de link tussen ons platform zou zijn en het platform Burgerfront.

Het is een schande dat DDS op deze manier indirect wordt gelinkt aan allerlei clubs waar wij helemaal geen common ground mee hebben. Op deze manier wordt de redactie weggezet als supporters van anti-vaxx,  occultiste en esoterische gedachtes.

Defensie, en ook het artikel van het NRC, komt met geen enkel bewijs om ons te linken aan deze clubjes. Maar het meest trieste aan dit verhaal is nog wel dat Defensie dus haar eigen bevolking bespioneerd. Defensie overtreedt tal van regels door deze actie, maar zal natuurlijk haar handen in onschuld wassen. Onder het mom van ‘veiligheid’. Walgelijk.

Het zou fijn zijn als Defensie op het matje wordt geroepen voor deze actie. Want het bestuderen van individuen en Nederlandse organisaties mag helemaal niet. Ook NRC erkent dit:

Dat is ongekend, het leger mag nauwelijks iets in Nederland. Militairen mogen online net als andere ambtenaren hooguit op de website van de NOS kijken welke demonstraties tegen coronamaatregelen eraan komen, of zien wat trending topics zijn op Twitter. Maar een Facebookaccount van een individu bestuderen mag niet, sowieso niets wat tot individuen leidt. Laat staan online groepen bezoeken om een protestbeweging in kaart te brengen. Dat is inlichtingenwerk en aan strenge regels gebonden.”

LIMC is veel te ver gegaan in haar acties. In de rapporten die zijn ingezien door het NRC blijkt ook dat bijvoorbeeld een tweet van Wilders als bron wordt aangehaald. Naast ‘alternatieve’ media – ook The Post Online wordt genoemd in een rapport – werden dus ook individuen in de gaten gehouden. En dit is nog maar wat het NRC kon inzien, wie weet deden ze nog wel veel meer.

In de wekelijkse rapporten worden bijvoorbeeld NRC en RTL Nieuws steevast als ‘traditionele media’ geduid, Elsevier, Vrij Nederland, LINDA. en Shownieuws als ‘niet-traditionele media’ en The Post Online of Viruswaanzin als ‘alternatieve media’.

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

66 reacties

 1. Dirk Jansen

  En u dacht zeker ook dat Nederland een vrij en democratisch land is? 👏😂
  Geen bananenrepubliek maar een aardappelrepubliek..

 2. vandaag

  Alles wat niet met het linkse geroeptoeter meeloopt wordt gecontróleerd en weggezet als extreem gevaarlijk rechts. Behalve de islamitische haatpaleizen want als dat uitkomt breekt de pleúris uit zoals Theo Hiddema keurig verwoordde

  1. Mieke Helgersma

   Theo weet niet wat hij zegt, het is officieel: pleuritis carcinomatosa.

   1. Gerda2

    Mieke, in de volksmond is pleuris algemeen geaccepteerd.

    Pleuritis (in de volksmond ook wel pleuris, in zuidelijke dialecten zelfs fleuris) is een ontsteking aan het borstvlies rondom de longen en aan de binnenkant van de thorax, de pleura. Dit kan door een virus of een bacteriële infectie komen of door directe irritatie van de pleura.

    Ook zijn er verschillende vormen van pleuritis, niet alleen de de pleuritis carcinomatosa.

    Zoek het maar eens op als je geïnteresseerd bent!

  2. Piet51

   @vandaag
   Volgens menig rechtse politicus en deelnemer hier is het ook andersom. Alles wat niet de “visie” van PVV of FvD onderschrijft wordt extreem links genoemd. Voorbeelden zijn te gek voor woorden: VVD, CU, CDA, PvdD, 50+.

   1. Blondie

    Piet51.
    Noem eens items waarop jouw stukje is gestoeld.

    1. Piet51

     @Blondie
     Het is te lezen in honderden reacties op DDS gedurende de afgelopen jaren. VVD wordt steevast links genoemd, evenals die andere rechtse partijen. Volgens velen hier bestaat Nederland uit twee rechtse partijen en verder alleen links.

     1. Timber

      Laat ik het anders om schrijven. Ze beperken onze vrijheid en cultureel erfgoed. We leven in een semi marxistisch of semi oligopolie dicteraal regiem. Deze wordt geleid door de partij kartel. Die weer de steun krijgt van de Euro Sovjet Unie of Euro dicterale Unie.

      U mag het zelf invullen.

      Maar ze zijn slecht in hun geschiedenis, dus de boel is nu aan het instorten en om die reden proberen ze de macht te grijpen.

     2. Piet51

      @Timber
      “een semi oligopolie dicteraal regiem”
      Dat is iets heel bijzonders en een perfect thema voor een best-seller. Waar wacht je nog op?

   2. vandaag

    blabla bladieblabla

    1. Thant dolph

     De repeteerautist

     1. vandaag

      ja klopt , je herhaalt erg veel stront vlek

 3. Chalres Bingley

  Kan me best voorstellen, nadat defensie hier heeft rondgekeken, dat ze dds toch in de gaten hebben gehouden.
  Het wemelt in de reaguur sectie van de nicks (@vanduinen, @wesley @heinz @beuktr#l, @nog100niks) die aan het opruien, stoken, zuigen, bloed onder de nagels halen van alle reaguurders.
  Dat is natuurlijk extreem gedrag, en defensie zit dus via dds nu het ip adres achter deze nicks te monitoren, en daar hebben ze gelijk in.

  1. Mieke Helgersma

   Dit zal gauw afgelopen zijn wanneer DDS achter een betaalmuur zou zitten. € 2 per week. Dat zullen ze er niet voor over hebben. En een verplichte gebruikersnaam. Dus geen voortborduren op een al bestaande naam.

   1. Chalres Bingley

    @mieke ik zou dat ook graag zien.
    Een echt abonnement waarbij je je echt moet registreren als natuurlijk persoon met old school bankrekening adres en legitimatie nummer.
    Zo valt in het begin ruim de helft van de nicks af.
    Maar dat is alleen goed, die wil iedereen hier ook kwijt.
    Plus de drempel van 2 euro per week, blijft er geen ruimte voor de huistr0l over om een Nick aan te maken, immers de arme steun trekker moet al langs de voedselbank.

  2. Seneca

   @bingley
   +++++++

  3. Augustus

   Wat dacht je van dat Defensie zelf aan het opruien is zodat ze hun politieke doelen kunnen halen? Mensen die anderen willen aansporen op geweld zijn vrijwel altijd informanten e.d. Geen eerlijke gebruikers sporen hier aan tot geweld, aangezien vrijwel iedereen zich hier uitspreekt tegen het geweld uit de linkse / islamitische hoek.

  4. Thant dolph

   Laten ze dan eerst die drie stalkers die altijd aan het treiteren zijn een bezoekje brengen. Gaat helemaal nergens meer over

   1. vandaag

    eis je nu ook al huisbezoek kluizenaar ?

   2. homefront

    bloemkist merchelleke

 4. Blondie

  Het land Nederland, na ca 10 jaar Rutte.
  Noord-Korea aan de Noordzee.

  In de tweede wereldoorlog, zijn vele vaderlands lievende personen, voor dit Nederland niet gestorven.

 5. Kretoloog

  Het 1e slachtoffer is Meriadoc Brandebok. Die is ontmaskerd. Een ambtenaar die zat te tröllen op DDS. Hij moet vrezen voor zijn baantje…

  1. Chalres Bingley

   @kreet sinds wanneer vallen uitkeringstrekkers een keer de ambtenarij?

  2. LifeBuddy

   Kreto, Het 2e slachtoffer is ernestje, want die Zweet altijd als een Kok en zit op een andere side als Merel.

 6. Cor Grijpstra

  Volg Michael maar op Twitter, gaat een wereld voor je open.

  Hij zal nu wel zo trots zijn als een hond met zeven staarten, we worden genoemd 🙂 🙂 🙂

  1. vandaag

   heb geen twitter en Michael zijn prive interesseert me geen zak

   1. Cor Grijpstra

    Facebook dan?

    Michael is nog steeds actief op facebook.

    Ophouden met Facebook,
    Met een zwaar hart kondig ik mijn permanent vertrek van Facebook aan. Facebook is een vijand van conservatisme geworden, een voorstander van censuur, een supporter van linkshandig terrorisme, campagnetool voor links tot uitsluiting rechts. En het is zo krachtig en opdringerig geworden dat het de voormalige KGB rivaliseert.
    Ik kan niet met een goed hart dit netwerk vanuit de hel blijven ondersteunen. Ik ben er klaar mee.
    Daarom heb ik al mijn foto ’s en video’ s gedownload en ik sta op het punt om verder te gaan.
    Je kunt me vinden op Parler en MeW voor interacties.
    Vrede uit!

    7sept 2020

    1. LifeBuddy

     Dat heeft Michael goed verwoord en grijpstra zijn eerlijke kans. Facebook heeft Geen Face en je wordt daar geleefd. Ik wilde ”berichten Alleen voor vrienden” aanzetten en dat mocht niet van facebook zonder Face . Hoe Vrij zijn we nog in [nedere]land.?
     Een grote pluim voor Michael.

 7. Beukman

  Defensie, en ook het artikel van het NRC, komt met geen enkel bewijs om ons te linken aan deze clubjes.

  Tja, geen bewijs….
  Wat was ook alweer de communis opinio aangaande de verkiezingen in de VS? “Nog geen bewijs van fraude, maar dat zijn ze nu juist aan het onderzoeken.”

  1. vandaag

   Beukhol gaat weer aan het feit voorbij dat handelen door mensen wat mogelijk frauduleus is anders is dan een gegeven mening van mensen. Beukhol trekt het graag in het belachelijke als oppertról .

   ENZ !

   1. Jack Flash

    In Nederland hebben tot s’werelds verbazing ooit op een overleden (vermoord) persoon kunnen stemmen.
    In de States hebben overledenen kunnen stemmen voor een nieuwe president.
    Wereld op zijn kop zou ik zeggen.
    Feit blijft dat de linkse politiek hier de oorzaak van is.

    1. Piet51

     @Jack Flash
     “Feit blijft dat de linkse politiek hier de oorzaak van is.”

     Kun je dat iets meer toelichten. De overheid organiseert de verkiezingen in Amerika. De overheid werd de laatste vier jaar aangestuurd door een rechtse president. Hoe kan links in zijn algemeenheid dan verantwoordelijk zijn voor dat stemgedreag van overledenen.
     Ik weet wel een antwoord, hoor. Dat stemgedrag uit het hiernamaals is nog nergens hard aangetoond. Er waren enkele aantijgingen, waarvan er één werd geïdentificeerd als iemand met dezelfde namen als een overledene en een ander in feite een iets andere naam had dan een overledene, één letter verschil. In beide gevallen was de rechter er gauw uit: geldige stemmen.

     1. Lefty

      Nee, dat kan niemand toelichten. Blijf vooral lachen 😉

     2. vandaag

      blabla bladieblabla

    2. Jack Flash

     “Stemgedrag uit het hiernamaals”
     😂

 8. Lefty

  Iedereen bespioneerd iedereen. Dat begint al met facebook.

  1. vandaag

   twitter , dat is toch 1 van die censuur proggies ? nooit gehad geen behoefte

   1. Thant dolph

    Nee klopt!

    Andermans meningen censureren doe je zelf al de hele dag.

    1. vandaag

     leg uit stront vlekje , hoe censureer ik jouw idioterie ? je verveelt iedereen daar 24/7 mee dus van censuur is geen sprake stront vlekje

     1. Thant dolph

      O ja jochie? Dat zelfde geldt dan ook voor Twitter.
      Daar kan president Trump ook 24/7 zijn idioterie spuien zonder dat het weggehaald wordt. Van censuur is dus geen sprake.

 9. DubbelZout

  Dat ze wappies zoals vandaag via DDS in de gaten houden is begrijpelijk
  Op het moment dat de stront echt de ventilator gaat raken moet je er als de kippen bij zijn

  1. Chalres Bingley

   @dubbelzoutzuur mag @vandaag best een wappie noemen, het is immers zijn kleine geïsoleerde mening.
   @dubbelzoutzuur met zijn nicks @heinz @wesley @meriadoc @nog100nicks zijn natuurlijk echt gevaarlijk, immers welke idioot zit met 10tallen nicks de hele dag hier op dds te reaguren?
   Juist slechts een eenzame sociopaat, niks meer niks minder.

   1. DubbelZout

    Heeft u het aantal vandaag reaguursels als eens geteld ?
    Ik ben inmiddels de tel kwijt
    Over eenzame sociopaat gesproken

    1. vandaag

     tja als niet verder komt dan 1 , 2 , 3 ben je snel uitgeteld miesgasser

     😂🤣😂🤣😂🤣😂🤣 wat een inkopper weer sukkel

     1. DubbelZout

      Ja sorry
      Tot 4 tellen gaat mij boven de pet

 10. saddy

  En hoe voelt dat nu Bart, onterecht ergens van beschuldigd te worden?

  Stel je Trump eens voor: 4 jaar lang door een stel schorem overal van beschuldigd te worden, zonder enige aanleiding.
  Stel je Pim eens voor.
  Stel je Wilders eens voor.

  Begin je al een beetje boos te worden?

  1. Thant dolph

   Wel ja, draai de zaak maar weer zonder blikken of blozen om met je heilige Trump!

   1. vandaag

    Wat wordt er omgedraaid stront vlekje ?

    1. Thant dolph

     Jouw doopceel door de belastingdienst binnenkort, flessentrekker

 11. Toverkol

  Zal mij benieuwen of de NOS deze zielige Chinese praktijken zal veroordelen in het journaal…

  Wat leven we toch in een gaaf land MARK !!!! 😔

  WIR SIND DAS VOLK !

 12. LifeBuddy

  Het arische cda Bolwerk heeft hier zeer veel invloed in gehad. Uit eerdere ervaringen van arische sLinkse digi. kranten wordt je gelijk geband als je het cda in een koeie vlaai verander. Het is niet voor niets dat er bijna geen reactie op mijn berichten komt, want de meeste zijn arisch sLinks gezind.

  1. Ernest Stern

   Begrijp ik goed dat arisch en links zo ongeveer hetzelfde is voor onze LifeBuddy?

   1. Maurits Dekker

    WAARSCHUWING
    Ernest Stern is een betweterige zeikende TR0L

 13. ZWEEDSE K0K

  DDS in de gaten houden.
  Onbegrijpelijk, of toch niet.
  Een bloemlezing.

  Wout op 7-9-19
  Nee Oualid, krijg jij maar fijn de tering. Als het aan mij had gelegen kreeg die verkeersregelaar vrij spel en had hij je de knieën mogen verbrijzelen. Met je achterlijke gedrag. Wat mij betreft ben jij gewoon af, met je kut excuses.

  Door Michael van der Galien 8 maart 2020
  De droom van D66 wordt werkelijkheid: COVID-19 superdodelijk voor ouderen

  1. Dirk Jansen

   Jeetje kokkintje, hou je een dagboek bij? Of heb je gewoonweg geen leven?

 14. tata

  Het in de gaten houden van mohammedaanse haatpaleizen lijkt mij een stuk doeltreffender. Ow en pak GL meteen mee..

 15. ZWEEDSE K0K

  DDS in de gaten houden.
  Onbegrijpelijk, of toch niet.
  Een bloemlezing.

  TD 2 jaar geleden
  ik overigens heb niets met H*tler denkbeelden maar zou graag de effectiviteit van enkele zwarthemd divisies op Nederland loslaten,rotzooi opruimen!

  Tman 1 jaar geleden Beantwoorden
  Die zwarte onruststokers doen dit niet voor niets, ze hebben toch een diepzittende angst, want ze weten dondersgoed dat als het Nationaal Socialisme in Nederland/Europa de boventoon gaat aanvoeren, het snel afgelopen is met opstandige n*kkertjes en moslims!
  Het zou simpelweg een switch worden van Jodenhaat naar mosnikhaat, met uiteraard drastische gevolgen voor deze doelgroep!

  Tman 1 jaar geleden Beantwoorden
  Er is helemaal niets mis met het Nationaal Socialisme,
  De Duitse n*zi’s hebben een cruciale fout gemaakt en het Nationaal Socialisme een slechte naam bezorgd, door alle Joden te willen uitroeien, inplaats van de Joden alle bestuurlijke,media en politieke macht te ontnemen, dat zou politiek en praktisch afdoende geweest zijn!

  laus 1 jaar geleden Beantwoorden

  Het zijn gewone stomme n*kkers die een kansje zien om zichzelf in de aandacht te brengen, onder het motto: “negatieve aandacht is ook aandacht”.

  Tman op 19-11-19
  “burgemeester Johan Remkes (VVD) ziet geen reden om het protest te verbieden”
  Aan de galg met Remkes, of nog beter, wanneer wordt die l*l afgeschoten?
  En niet met één kogeltje, een heel salvo met een pistoolmitrailleur!
  De vuile n*kkerlover!

 16. AS210854

  Waarom niet de haatdragende moslims die volgens hun geloof, ieder ANDERS denkenden mogen doden.

 17. Thee

  En Jensen stopt met YouTube!

  ht*ps://commonsensetv.nl/jensen-stopt-met-youtube/

 18. Kleurloze Politiek

  Tja de nuance waarmee dds sommige onderwerpen nuanceert wordt soms te veel met een rechtse klank in de mond genomen.

  Het is soms alsof ik met de redactie zelf in discussie ben.

  En daarnaast hanteren ze bepaalde huisregels wat met geen touw aan vast te binden valt.

  En dit heeft dus wel wat weg van ondemocratische platform waar de richting van een discussie door hen sterk wordt beïnvloed zo niet sterk wordt bepaald.

  1. homefront

   De islam is ondemocratisch

 19. Kleurloze Politiek

  @homefront

  De Islam is volgens mij niet het oorzaak dat dit platform van DDS onder de loep ligt.

  Dus als je al problemen hebt met de Islam dan DDS echt de oplossing

  Sterker nog ik denk juist dat dit platform de ruimte en voedingsbodem geeft om al dan niet linkse of Rechtse extreme haat uitingen te doen.
  Wat zeker niet mijn ding is maar helaas proef ik dit zo nu en dan wel bij sommige leden hier.

  Dus het is dan ook niet zo gek dat er een extra scherpe kijk op dit platform wordt gehanteerd.

 20. outofyourmind

  Kan mij niet voorstellen dat defensie enige interesse heeft in de reaguurders op deze site. Tja als de GGZ hier gaat monitoren op potentieel verwarde personen dan is dat begrijpelijker.

 21. Robin Hoed

  Iedereen die de overheid wantrouwt is een wappie, want de overheid is gewoon 100% te vertrouwen, en je bent geschift als je dat niet doet.
  Logisch dat de overheid dan optreedt hiertegen, toch?

  1. vandaag

   ja , zeer logisch , daarom begin ik Mao , Lenin en Stalin beter te begrijpen. rutte had goede voorgangers want uiteraard heeft het leger dit MET een mandaat gedaan en niet uit eigen beweging !

 22. Drollevanger

  Ik geloof eerlijk gezegd dat er op het ogenblik maar 2-3 rechtse partijen zijn die voor onze volksaard uitkomen en voor een Joods-Christelijk Europa staan.
  Dat zijn volgens mij de PVV, de SGP, en de FVD.
  Maar als er nog meer zijn hoor ik dat graag.
  Persoonlijk ben ik niet overdreven religieus, maar ik ben toch blij dat onze wortels bij het Christendom liggen.
  Hoewel ik wel vind dat we teveel over ons heen laten lopen.
  We mogen best trots zijn op onze cultuur en geschiedenis, en vandaar grenzen trekken.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.