Bizar: Nederlandse krijgsmacht bespioneerde Nederlandse burgers en bewegingen

NRC heeft zojuist een bizarre onthulling gepubliceerd. Sinds de uitbraak van het coronavirus en Nederland langzaam op slot ging besloot het leger om bepaalde groepen in de gaten te gaan houden – lees: te bespioneren. De Nederlandse krijgsmacht besloot om zich te gaan gedragen als de AIVD en massaal Nederlandse burgers te bespioneren. Ze hebben hiervoor een heel netwerk van coronacritici in de gaten gehouden. Van Robert Jensen tot aan de Gele Hesjes. Zonder mandaat heeft Defensie op eigen houtje besloten om bepaalde groepen en burgers in de samenleving in de gaten te houden. In het geheim heeft Defensie een team opgericht, Land Information Manoeuvre Centre (LIMC), het team werd halverwege maart opgericht om zicht te krijgen op de coronacrisis en het nepnieuws in kaart te brengen.

Defensie heeft normaliter maar beperkte mogelijkheden om te opereren binnen Nederland, en wat ze nu hebben gedaan valt natuurlijk al helemaal niet onder de toegestane bevoegdheden. Ze begeven zich op het terrein van de AIVD en de politie. Nu blijkt uit de reportage dat Defensie al langer een centrum wilde hebben om te kunnen experimenteren met informatie als wapen, en de coronacrisis was natuurlijk de perfecte gelegenheid.

LIMC heeft tal van data verzameld over groepen zoals Viruswaanzin en de Gele Hesjes maar ook individuen doken op in het rapport. Zo zou een tweet van Geert Wilders als bron worden gebruikt.

Minstens één militair is undercover gegaan op een online platform met complotdenkers aldus bronnen van het NRC. Defensie ontkent dit, dit zouden ze namelijk niet mogen doen – maar mensen bespioneren mag dan weer wel.

Dat de groei van het aantal Viruswaanzin-adepten met de dag groeit, en zorgelijk is in sommige gevallen, dat beseffen wel meer mensen. Maar dit is zeker geen legitieme reden dat Defensie op eigen initiatief beslist om haar eigen bevolking te gaan bespioneren. We hebben nog altijd de pers, die als controlerende macht werkt, en ook de politie en de AIVD, die dit soort instanties en mensen terechtwijzen.

In een vrij land mogen ook coronawaanzinnigen hun mening uiten, of deze mening nu klopt of niet, ze hebben het recht hiertoe. Kan je het niet uitstaan dat deze mensen onzin verkopen dan zorg je voor een weerwoord, zoals de reguliere media de afgelopen maanden doen. Wanneer zij te ver gaan en oproepen tot geweld en daardoor de openbare orde bedreigen dan hebben we gelukkig altijd nog de mensen van de AIVD en de politie om in te grijpen. Maar Defensie? Bemoei je liever met je eigen taken en neem niet de rol over van de AIVD en de politie.
 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

59 reacties

 1. Dirk Jansen

  “Zonder mandaat”

  Tuurlijk. Diegene die dat geloven zijn pas wappies.

  1. vandaag

   Als dat waar is kunnen we binnenkort het lijstje namen verwachten van mensen die vervolgd gaan worden voor het schenden van de privacy !

   of loop ik nu te dromen ?

   stem sociaal , stem PVV

  2. Shadow1100

   Zo’n nieuwe dienst heeft veel geld, onderkomst, mensen en apparatuur nodig.
   Ik denk dus dat een eenvoudige soldaat die even niets te doen had een ongebruikt schuurtje heeft ingericht met zijn oude geheime zender spulletjes en met vriendjes allerlei frequenties heeft afgeluisterd en een boek heeft gemaakt van krantenknipsels en screenshots van websites. Niets gezegd tegen de sergeant. ECHT NIET….
   Dit is bedacht en uitgevoerd in de HOOGSTE regionen. Toevallig, zowel de minister(es) als de staatsecretaris(es) zijn (corona)ziek thuis zodat ze zich met hun voorlichters kunnen beraden op de leugens die ze straks weer aan de 2e kamer en het klootjesvolk kunnen opdissen. (Ik heb daar geen directe herinnering aan, dat is mij NIET medegedeeld, toen was ik met reces, dit valt onder een ander ministerie, met de kennis van nu dan zou…..)
   Mevrouw Ollongren krijgt hier een ….. poes van. George Orwell (1984) kon dit nog niet in zijn stoutste dromen verwachten……..

 2. Kretoloog

  Ja ja, en de DDS-redactie maar meesmuilend doen over complottheorieën en wappers. Blijkt toch wel een kern van waarheid in te zitten.

  1. Kretoloog

   wappers = wappies

  2. Freba

   Het Korps Landelijke Politie Diensten in Driebergen heeft een Israelisch softwarebedrijf “ingehuurd” om “zaken” te regelen. Overigens al jarenlang. Dit betekent dat zij toegang hebben tot alle bestanden in NL. Tevens wordt bijna alle software voor de
   VS-oorlogsindustrie in het Beloofde Land ontwikkeld. Heeft niets met complotten te maken, dat heet al jarenlang Strategisch Management. Landen voeren geen hap-snap-beleid zoals Jan Modaal dat wel doet. Dus die z.g. verontwaardiging is niet op zijn plaats. Feiten van algemene bekendheid behoeven geen bewijs.

 3. Mogguh

  En maar zeiken over wat er in Rusland allemaal mis zou zijn…..

  1. Freba

   Zaken vallen pas op bij een ander, als je ze zelf ook doet. Anders zou het niet opvallen (bij een ander). M.a.w.: ” Met Boeven Vang Je Boeven”.

 4. Vriend

  Niet alleen Jensen & Co worden in de gaten gehouden, ook DDS.

  Daarnaast zijn hier natuurlijk overheids/AIVD-tr0llen en infiltranten werkzaam, zoals Meriadoc Brandebok.

  Dag jongens! (Zwaait naar de digitale spionnen van het LIMC)

  1. Ernest Stern

   Ik ken mijn goede Vriend voldoende intelligentie toe om aan te nemen dat hij een grapje maakt.

   1. Maurits Dekker

    WAARSCHUWING
    Ernest Stern is een TR0L

   2. Vriend

    Heb je het artikel in NRC al gelezen, Ernest? En ook de infographic bekeken? Zoals uit het artikel blijkt wordt het brave TPO al onder de alternatieve media gerangschikt. Welke beoordeling denk je dat het rechtse en dwarse DDS dan meekrijgt?

    1. Ernest Stern

     Mijn opmerking betrof jouw grap volgens welke Meriadoc een AIVD-tról zou zijn, beste Vriend.

     1. Vriend

      Stern, daar hebben we het al jaren over: AIVD of gewoon een betaalde overheidstr0l – het maakt niet uit. Het fanatisme waarmee hij zich in uiteenlopende dossiers heeft vastgebeten en inhoudelijk verdedigt, valt niet anders te verklaren. Jij en Beukman zijn ‘gewone’ querulanten en tr0llen, maar Brandebok is obsessioneel en beschermt op een rigide wijze overheidsstandpunten.

     2. ZWEEDSE K0K

      De Duitse plantsoenendienst ZZPer zegt een beetje omslachtig: Ik kan hem met valide argumenten niet aan, dus ik scheld er maar op los.

     3. Ernest Stern

      “AIVD of gewoon een betaalde overheidstr0l – het maakt niet uit”

      Het is belachelijke onzin, goede vriend, en je weet het.

     4. Loelap

      Daar heb je gelijk in Vriend. Bij GS zie je hetzelfde fenomeen.
      Reageerders die overduidelijk in opdracht van een politieke partij of anderszins, op het forum aanwezig zijn.

      Brandebok = Frits Jansen. Een reageerder van het (extreem)linkse forum De Joop.

     5. Vriend

      ‘Dat is belachelijke onzin’ is geen argument Stern, en je weet het.

      Ik ga er voorshands van uit dat jij een onnozele fluim en belachelijke nitwit bent. En dat is zo klaar als een klontje.

     6. vandaag

      stront vlek denkt nog steeds dat ie vrienden heeft . Kennelijk krijgt hij nu waangedachten van zijn medicijnen

     7. Meriadoc Brandebok

      Vriend en zijn kameraden kunnen inhoudelijk niet meer tegen me op, dus dan krijg je dit.

    2. Dirk Jansen

     Juist vriend,

     Elke vorm van rechtse media wordt in de gaten gehouden, en zelfs ontmoedigd. ON! is hier een ‘mooi’ voorbeeld van. Maar ineens is er Omroep Zwart, heel toevallig. De overheid speelt hele vieze spelletjes.

     ht*ps://www.ad.nl/politiek/ongehoord-nederland-boos-slob-verandert-spelregels~a1c0b586/

     1. Ernest Stern

      Natuurlijk Dirk, het is één groot complot.

     2. lucinde

      Alle media zal in de gaten gehouden worden, maar idiote sites met redelijk groot bereik kunnen vast op extra aandacht rekenen.

      Vaak zijn dat complotsites (niks rechts aan, gewoon stupide) vage radicale sites, doorgedraaide milieuclupjes, anarchisten en neo-nazi’s (ja, die zijn heel rechts)

      In dat kader zal DDS ook wel gevolgd worden…niet de redactie, wel enkele
      ReGuurders

     3. vandaag

      ik zie dat de stasi zich ook gemeld heeft

   3. ZWEEDSE K0K

    Ik ken mijn goede Vriend voldoende intelligentie toe om aan te nemen dat hij een grapje maakt.

    Duitse plantsoenendienst ZZPers maken geen grapjes.

    Rammstein 8 maanden geleden Beantwoorden
    Dit is niet vol te houden. Binnen drie weken krijg je rebellie, burgerprotesten, massademonstraties en daarmee een avondklok en het leger op straat.

   4. ZWEEDSE K0K

    Ik ken mijn goede Vriend voldoende intelligentie toe om aan te nemen dat hij een grapje maakt.

    Duitse plantsoenendienst ZZPers maken geen grapjes.

    Het is gel*l dat je viroloog moet zijn om het corona virus te kunnen beoordelen:
    de werking, de risico’s en het gevaar zijn met een paar uur fanatiek inlezen uitstekend in te schatten en te beoordelen.

    1. Vriend

     Zweedse Kok zou ook dol- en dolgraag een overheidstr0l zijn, maar ook na 34 sollicitatiepogingen is hij afgewezen wegens te onbeduidend, onbenullig en dom. Zelfs voor het plakken van digitale postzegels had hij onvoldoende skills.

     Ook zette zijn Diploma Dyslectie geen zoden aan de dijk: het mocht allemaal niet baten – de dombo heeft gewoon niks in huis.

     1. Loelap

      Hahahahaha 😂

     2. ZWEEDSE K0K

      De Duitse plantsoenendienst ZZPer zegt een beetje omslachtig: Ik kan mijn eigen waanzin onmogelijk ontkennen , dus ik scheld er maar op los.

    2. vandaag

     het micro cockje weer met zijn gewauwel

 5. JochemX

  Beste Bart, ‘dat de groei van het aantal Viruswaanzin-adepten met de dag groeit, en zorgelijk is in sommige gevallen, dat beseffen wel meer mensen’. Misschien heeft die groei zo zijn redenen.

  1. Loelap

   Wat dat betreft zijn we niet veel opgeschoten sinds de middeleeuwen.
   Toen werd er ook in van allerlei onzin geloofd, zoals bijvoorbeeld in heksen, kwakzalvers en van allerlei andere onzin. Je kon het ze niet kwalijk nemen, mensen waren door gebrek aan onderwijs vaak onwetendheid en dom.

   Die complotdenkers van nu zijn daar een moderne variant van.

   1. JochemX

    Beste Loe, tot op zekere hoogte. Het wordt eng als de overheid zich ermee gaat bemoeien. De heksen werden door het toenmalige gezag verbrand. We zijn inderdaad niet veel opgeschoten, of liever helemaal niets.

 6. LifeBuddy

  Dan hebben we gelukkig altijd nog de mensen van de AIVD en de politie om in te grijpen. Maar Defensie mag van mij ook meedoen, om degenen te straffen die een Misdaad tegen de mensheid op hun geweten hebben. Nu zullen we een deze weken op het geraffineerde Nep nos in het nieuws wel horen dat ze de daders opgepakt hebben en de kinderen terecht zijn.
  h*tps://www.ad.nl/buitenland/10-000-gevluchte-kinderen-na-aankomst-in-europa-vermist~aa041476/

 7. Maurits Dekker

  “Zonder mandaat heeft Defensie op eigen houtje besloten om bepaalde groepen en burgers in de samenleving in de gaten te houden.”

  Defensie doet niets zonder orders van hogerhand, t.w. de minister van defensie die verantwoording aflegt aan het kabinet. Rutte weet vanzelfsprekend alles hiervan.
  Dus dat zonder mandaat is natuurlijk onzin.

  1. Kretoloog

   En laat die mandaatgever nou net met Corona thuis zitten.

   1. JochemX

    Ze zit niet met Corona thuis, maar heeft een positieve pcr-testuitslag. Ze is kiplekker en die pcr-testen zijn net zo betrouwbaar als Rutte.

  2. Stanly2000

   En Rutte heeft er geen actieve herinnering aan en als dat niet helpt verklaren we het staatsgeheim. De DDR is er niets bij!

 8. Mogguh

  Kan defensie mooi al die islamitische haattempels afluisteren.

  1. Jack Flash

   Krijgsmacht houdt burgers in
   de gaten.
   Politie gaat steeds meer drones gebruiken.
   Cameratoezicht om in onze auto’s te kunnen kijken sinds vandaag geloof ik.
   Wordt gezellig in ons kikkerlandje.

 9. Blondie

  De opdrachtgevers moeten zich voor de rechter verantwoorden en Rutte is de hoofdverantwoordelijke, die moet zeker door de kamer ter verantwoording worden geroepen.

  Het Noord Korea aan de Noordzee is gewoon al een feit.

  1. JochemX

   Gaat nooit gebeuren Blondie. De rechters worden al jaren door allerhande opdrachtgevers benoemd.

   1. Vanduinen

    Niet. Nee, niet allerhande, maar de regering (Koning en ministers)

    1. vandaag

     hahahahahahahaha , dagdromertje

 10. EmmerZ

  Goed geschreven artikel! In een gezond land is vrijheid van meningsuiting een grondrecht. “Er is niets zo permanent als een tijdelijke maatregel van de staat”. Het gezwel genaamd “overheid” groeit altijd maar in 1 richting: GROTER.

  1. Mieke Helgersma

   Prima ontwikkeling, die apende bestuurders aan te pakken. Komende dagen zal zo’n prent als een verrassing in de brievenbox belanden. Jammer, je had er ook lekken van kunnen eten.

   1. vandaag

    off topic weer eens stront vlek

    1. Brenda Welsh

     Wel juist. Lees maar wat er geschreven wordt door: Mogguh 2 uur geleden Beantwoorden

     Kan defensie mooi al die islamitische haattempels afluisteren. En appende imams voegt ik er maar aan toe.

 11. rexm

  Als de krijsmacht maar de juiste personen in de gaten houd is er geen probleem.!
  Weet nog dat enkele jaren geleden het computer sijsteem van de krijsmacht niet werkte, terwijl het al 400 miljoen had gekost en nog miljoenen ging kosten, dat was madam Hennis.
  Of de computers werken, is nu nog een groot raadsel.
  In Denemarken hadden ze ook een goed sijsteem, tijdens een oefening van de NATO, schoten de vliegtuigen bijna hun eigen vluchttoren naar de vaantjes.
  Ja, het kan verkeren, daar komen de schutters.

  1. LifeBuddy

   Rexm. Hetzelfde met computers is bij het politie apparaat gebeurd. Ze kregen 1500 miljoen voor het PC. gebeuren een update te geven en ineens hadden alle bobo’s in functie een computerwinkel geopend. Gelukkig heeft Defensie In het geheim een team opgericht.

  2. Heinz

   Mevr.Hennis is een krachtige vrouw, evenals mvr. Ollongren en mevr. Carola Schouten. Types aanpakken en niet bang laten maken. Prachtig!

 12. lucinde

  Bespottelijk…

  Ik moet altijd heel erg lachen om Jensen, omdat het zover gezocht is.
  kan me niet voorstellen dat er zulke ongelukkige mensen bestaan die achter iedere
  een bedreiging zien.

  Jensen valt mij niet lastig en houdt genoeg idioten bezig zodat die mij niet meer lastig vallen.

  Anders natuurlijk als Jensen en Co. mensen op nog gekkere ideeen brengen zoals Lange Frans…dan is ingrijpen te rechtvaardigen.

  Dus afblijven van onze gekke Jens en DDS!

  1. vandaag

   sprak de idioot in een halleluja stemming

 13. de ziender

  Verbaasd mij niets. En denk maar niet dat ze dit op eigen houtje hebben gedaan. Kenmerk van een fascistische overheid is immers ook het leger inzetten tegen eigen bevolking.
  Nog meer kenmerken zijn, sinds deze overheid ons van fundamentele burgerrechten heeft geroofd:
  Kenmerken van een fascistisch of totalitair regime…

  1: Roven van burgerlijke vrijheden
  2: Censuur (thans op internet)
  3: Genocide (op inwoners van verpleeghuizen)
  4: Verklikcultuur, aangemoedigd door de overheid
  5: Inzetten van (KG)Boa’s (zoals de voormalige bruinhemden)
  6: Uitstellen en vervolgens ontmantelen van de verkiezingen
  7: demonstratieverbod
  8: Invoering van Ermächtigungsgesetz (zoals in 1933 door een nare snorremans)
  9: Herdefiniëring en vernedering van de vrije mens tot wandelende ziektekiem; ergo: ontmensing zoals ooit de Joden overkwam.
  10: Het volk holt achter de leider aan, of die nu Adolf, Mao of Mark heet….
  en dus 11: Leger inzetten tegen eigen bevolking

  Elke dag dat de repressie langer duurt ontmaskert Rutte, De jong en consorten als misdadigers.

 14. de ziender

  Beste Bart; ben je nu echt zo naïef? Wanneer ga je zien dat er positief getesten bewust besmetten worden genoemd en de veelheid van verdubbelen onnodig veel positieven creëert? Alles wordt willens en wetens in stand gehouden. en als je dat een comlotdenker noemt, ben ik daar trots op. Liever complotdenker dan complotontkenner!

 15. pasco

  Het merendeel van NL electoraat is volgzaam, naïef, tegoedertrouw en oliedom!
  Daar maken nep-vluchtelingen en inwoners met een migratieachtergrond driftig en met veel succes, misbruik van!

  1. Jack Flash

   De complotdenker denkt nog iig.
   De volgzame schapen niet.

   Sven Hulleman.

 16. rexm

  Burgers, men ziet dat de Honeckers en de Mielke figuren nog echt bestaan, iemand is hier verantwoordelijk voor, Rutte moet hier toch een uitvoeringsprotocol voor getekend hebben of gaat hij weer de onschuldige Thomas uithangen.
  Waar zijn ze in godsnaam mee bezig.
  We gaan echt de verkeerde kant op in dat knollenland, dit zijn pure STASI praktijken, zou me niet verbazen, dat ze van die EU kliek afkomen.

 17. antoon5

  1: Roven van burgerlijke vrijheden
  2: Censuur (thans op internet)
  3: Genocide (op inwoners van verpleeghuizen)
  4: Verklikcultuur, aangemoedigd door de overheid
  5: Inzetten van (KG)Boa’s (zoals de voormalige bruinhemden)
  6: Uitstellen en vervolgens ontmantelen van de verkiezingen
  7: demonstratieverbod
  8: Invoering van Ermächtigungsgesetz (zoals in 1933 door een nare snorremans)
  9: Herdefiniëring en vernedering van de vrije mens tot wandelende ziektekiem; ergo: ontmensing zoals ooit de Joden overkwam.
  10: Het volk holt achter de leider aan, of die nu Adolf, Mao of Mark heet….
  en dus 11: Leger inzetten tegen eigen bevolking

  Elke dag dat de repressie langer duurt ontmaskert Rutte, De jong en consorten als misdadigers.

  even ontleden
  1 en 2 klopt, met punt 3 verpleeghuizen zie ik geen genocide wel onachtzaamheid van het begin af, mensen hebben zonlicht en buiten zijn nodig om weerstand tegen ziekte te kunnen kweken, dat werd ontmoedigd of verboden, echter binnen in een waarschijnlijk slecht geventileerd tehuis worden ze juist ziek,
  verklikken wordt gedaan bij illegale feesten, ik kan bedenken dat zij het te goeder trouw doen en we moeten niet vergeten dat in die feestenmogelijk ook slechte ventilatie is.

  Boa inzetten kan tot extreme situatie komen, zij kunnen een mentaliteit krijgen die van de NSB bekend is, daarbij gezegd dat onder hen die het juist doen met begrip voor de situatie, de meeste denk ik, daar niet onder vallen

  Uitstellen van verkiezingen en demonstratie verbod loert om de hoek maar dat is helemaal niet zeker De laatste 2 punten vind ik, tot nu toe tenminste, overdreven, wel zeg ik erbij dat als iemand mij normaal van dichtbij benadert en een praatje maakt (het mag wettelijk niet) het mij toch een opgelucht gevoel geeft

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.