Oostenrijk sluit radicaal-islamistische moskee na horroraanslag in Wenen

Oostenrijkse autoriteiten hebben een islamitische moskee én een islamitische organisatie gesloten. Dit in verband met de vreselijke aanslag in Wenen. 

Minister van Integratie Susanne Raab en minister van Binnenlandse Zaken Karl Nehammer maakten vrijdag bekend dat de Tewhid moskee en de Melit Ibrahim Association gesloten werden. Dit gebeurde na een gesprek met de leider van Oostenrijks Islamitische Geloofsgemeenschap, Ümit Vural.

De moskee en associatie hadden banden met de 20-jarige terrorist die op maandag toesloeg in Wenen. Zowel de associatie als de moskee hadden een cultuur die “niet positief was over de Oostenrijkse staat en maatschappij,” wat in strijd met de Oostenrijkse wet is.

Niet alleen werden de moskee en associatie gesloten; Oostenrijk heeft ook intern ingegrepen in de ambtenarij. Er is namelijk bekend geworden dat de Slovaakse inlichtingendienst contact had gezocht met de inlichtingendienst van Oostenrijk over een radicale moslim die ammunitie had geprobeerd te kopen in Slowakije. De extremist in kwestie was de man die later de aanslag in Wenen pleegde.

En dat is niet alles: afgelopen zomer had de gek contact gehad met andere extremisten die al onder surveillance waren. Maar op de één of andere manier was de terrorist tóch nog door het oog van de naald gekropen.

Het hoofd van de Weense afdeling van de Oostenrijkse inlichtingendienst is daarom op non-actief gesteld. Want, zoals wel vaker bij aanslagen, eigenlijk hebben de diensten gewoon keihard gefaald. De dader kon deze vreselijke aanslag alleen maar plegen omdat de diensten niet opletten.

Let wel, niet omdat ze zogenaamd niet genoeg bevoegdheden hadden — die hadden ze wel — maar omdat ze gewoon niet scherp waren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Jannes-46

  Een goed voorbeeld doet (hopelijk) goed volgen. Nu ook alle Mo-haathutten en Erdo-kazernes in NL dicht.

 2. M.Dikker

  Hier kan niemand op tegen zijn.

  1. Loelap

   Ernest Stern is hierop de uitzondering.

   1. Ernest Stern

    Nee hoor, ik ben het er mee eens, er vanuit gaande dat deze moskee inderdaad actief geweld aanmoedigde of faciliteerde. Die details ken ik niet.

    1. vandaag

     je bent het niet eens getuige je eerdere reacties betreffende is-lam stront vlek. Je vindt zelfs spotprenten uitlokking tot geweld die details kennen wij wel leugenachtige hufter.

     je liegt weer eens stront vlek

     1. Thant Dolph

      Kun je niet lezen wat die gast schrijft??

    2. homefront

     Natuurlijk kent nedermoslimistische pleitbezorger van de islam ernestje de details niet, en daar verschuild deze smerige anti-Nederlandse nedermoslim zich dan achter..

   2. M.Dikker

    De eh… mening van Ernest Stern doet niet ter zake. Als iedereen voor is, is hij tegen en vice versa. Vindt ie leuk.

  2. JochemX

   In feite te weinig en rijkelijk laat en de andere landen doen nog helemaal niets. Probleem speelt al vanaf begin van deze eeuw.

   1. M. Brandenburg

    Foout probleem speelt zich al meer dan 1400 jaar af, het is nooit iets anders geweest, daardoor zie je dat het westen telkens rijkelijk laat vooral omdat wij ons beter voor willen doen dan de haarzaaien, moordende slavenhandelende en verkrachtende islam. Wij willen keiharde haat en moordlust bestrijden met woorden en liefde, want woorden kunnen ook pijn doen, maar de geschiedenis toont keer op keer aan om de islam op zijn plek te zetten dan wel te beteugelen is keihard geweld en ongenadig hard terugslaan de enige remedie, enkel zij die niet willen leren van het verleden zullen in de onzin blijven hangen dat geweld niet de oplossing is, diplomatie is mogelijk tussen hen die dezelfde taal willen spreken, maar of het nu totalitair links is dan wel de islam, ze blijven doorgaan tot ze de totale macht hebben en zijn periodes van relatieve rust enkel bedoeld om de tegenstander van binnenuit te ondermijnen, dan wel via omvolking en ongebreidelde voortplanting op kosten van hen die onderworpen moeten worden dan wel door het infiltreren van de diverse institutenten die de samenleving op een bepaald niveau aansturen en van daaruit hun giftige ideologie verspreidend.

    Wie leert van het verleden weet dat tegen zowel links als de islam maar een oplossing is en dat zijn helaas geen woorden. Want beiden mogen liegen om hun uiteindelijke doel te bereiken, daarom werden we vroeger ook opgevoed met wijze gezegdes als daden spreken meer dan woorden.

 3. plakband

  Oostenrijk sluit radicaal-islamistische moskee na horroraanslag in Wenen

  Doekje voor het bloeden.
  Daarna over tot de orde van de dag.
  Laat je niets wijsmaken.

 4. Blondie

  Als de haat van twee kanten gaat komen wint de sterkste.
  Let op de omvolking loopt op schema.

 5. Cor Grijpstra

  Tja, dat nieuws is nu pas doorgedrongen in Turkije.

  Wout had er een paar dagen geleden al een topic over.

  1. vandaag

   inhoudelijk niets te melden stront vlek ? houdt dan gewoon je bek tról, vrij naar rutte

   1. Reinoud van Gelre

    Inhoudelijk niets te melden, stront-vlek? Houdt dan gewoon je bek tról, vrij naar Rutte.

    (Ik heb even je berichtje aangepast, Vandaag, geen dank.)

    1. vandaag

     je doet maar wat je niet laten kunt nazi, de boodschap is nog steeds onveranderd volidioot , geen dank

     1. Reinoud van Gelre

      O , kee

 6. Heras

  Hoeveel doden moeten er nog vallen voordat europa reageert. En het valt mij op dat acties vanuit de overheid altijd vlak voor de verkiezingen plaatsvinden. Ons rutje heeft 10 jaar de tijd gehad om jihadistische stromingen te doorbreken, door echte straffen uit te delen resultaat? 0,nul.
  Nog steeds wordt de bevolking opgescheept met tuig (van de richel).
  Het is gewoon wachten op de volgende aanslag..

  1. vandaag

   Heras , 👏👏👏👏👏, volledig correct

   stem sociaal, stem PVV, dan kunnen we mutti herhalen, wir schaffen das

   1. Reinoud van Gelre

    Wilders, Oy Vey!

    1. vandaag

     yeppo , gehacked door de stront vlek.

   2. Loelap

    Rutte volgt de EU, de EU volgt de VN. Het is de bedoeling dat Europa multicultureel wordt daar is de VN heel duidelijk over. Alleen wordt dit niet aan de bevolking gecommuniceerd want die zou dat wel eens helemaal niet leuk kunnen vinden. Vandaar dat men nauwelijks/niets doet om (moslim) immigratie tegen te gaan en men met van allerlei smoesjes komt dat dat niet mogelijk zou zijn. Wat grote bullshit is.
    Valt het je niet op dat Rutte zijn b.k dichthoudt over immigratie, al 8 jaar.
    Als hierover een vraag wordt gesteld, gaat hij daar nooit op in en glibbert hij behendig naar een ander onderwerp. Heb dat altijd opvallend gevonden,
    Is het je niet opgevallen dat er wekelijks 500 mensen binnenkomen. Niet de ene week 435 en de andere week 320, nee het zijn er altijd 500. Dat klopt toch niet.
    Het is duidelijk dat deze immigratie gestuurd wordt.
    Twee weken geleden zijn er daar bovenop ook nog eens 27000 mensen volgens afspraak overgevlogen (uit vluchtelingen kampen) naar Nederland.
    Deze mensen gaan niet naar een AZC, nee die krijgen meteen een huis en moeten door de belastingbetalers onderhouden worden.
    Schandalige gang van zaken.

  2. Reinoud van Gelre

   Klopt, Heras.
   Afschaffen van democratie is de oplossing.

   1. vandaag

    vreemde figuur ben jij of is je account gehacked door de stront vlek ?
    Waar pleit Heras voor afschaffing van de democratie ?

    1. Reinoud van Gelre

     Vreemd figuur, niet vreemde figuur.

     Heras pleit nergens voor de afschaffing van de democratie, Vandaag. Maar het zou een goede oplossing kunnen zijn, nietwaar?
     Denk er eens over na.

 7. ropart

  wat ging er mis bij het openen?.

 8. Caesar

  Radicaal-islamistische moskee gesloten ?

  Zijn er nog andere soorten dan ?

  Er is geen imam die het niet opneemt voor moslims en hun geschoktheid bij aanslagen door moslims is net als bij onze politici nietszeggend en nep.
  Er is ook geen imam die geen sharia wil en aangezien de ongelovigen [en dat zijn er nog al wat] volgens Mohammed en de Koran ongestraft vermoord, verhandeld, opgelicht en bedreigd mogen worden is alle retoriek alleen maar bedoeld als ruis.
  Deze zeer agressieve ideologie kent maar één winnaar en daar hebben we er al zo’n 4 miljoen van binnen in Nederland.
  Alleen een burgeroorlog zou het tij nog kunnen keren maar wat mij betreft is de oorlog al verloren.

 9. 56RdK

  Het sluiten is maar een druppel op een gloeiende plaat.

  Het gif zal via andere wegen wel zijn weg vinden, via scholen of andere islamistische onderwijsinstellingen, net zoals hier in Nederland trouwens.
  Waar de basis wordt gelegd. De basis voor onderdrukking en overheersing!

  En dat op non-actief gezette hoofd, was dat zo eentje die was aangenomen op zijn culturele achtergrond, stond die onder invloed vanuit familie of vrienden, zoals ook in Nederland al een paar keer is gebeurd bij handhavingsinstanties?

 10. HD

  Of we het willen of niet, het zal oorlog worden.
  Enkel staan we nu al op achterstand, miljoenen moslims hebben zich al verspreid over Europa.

 11. homefront

  En zo hoort het natuurlijk ook en die idioten gelijk ook het land uittrappen alles afpakken dat ze bezitten…

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.