Twents landschap straks verpest door 245 meter hoge megawindmolens! Grootste lokale partij wil referendum in Enschede

Burgerbelangen, de grootste politieke partij in de gemeenteraad van Enschede, trekt aan de bel vanwege de mogelijke komst van 245 meter hoge megawindmolens. Als die dingen er komen, terwijl omliggende gemeenten ook al hard hun best doen om de omgeving met die krengen te verpesten, dan zal de Twentenaar vrijwel áltijd zo’n ding op z’n netvlies hebben staan. Kom maar door met dat referendum!

Uit een presentatie in de gemeenteraad over de energieplannen van Enschede blijkt dat het volstrekt onmogelijk is om drie ‘kleine’ windmolens van 150 meter te plaatsen. Diverse marktpartijen hebben aangegeven dat ze niet geïnteresseerd zijn in die dingen, want het rendement is te laag, de subsidie is te weinig en de financiering is te moeilijk. Op zich al reden genoeg voor vragen over wat het nut dan is van die dingen, maar goed.

Waar Pure Energie, Eneco, Enschede Energie, Vattenfall, Engie en de Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie (NVDE) mogelijk wél in geïnteresseerd zijn, is de megaversie van die ondingen! Burgerbelangen haalt de Alphatoren aan als voorbeeld, want die is ‘slechts’ 101 meter hoog, 11 meter kleiner dan de Domtoren in Utrecht. Dat is al een joekel van een gebouw die je, als je enigszins vrij zicht hebt, bijna altijd wel kunt zien en herkennen. Windmolens die 2,5 keer zo groot zijn kun je simpelweg niet aan het zicht onttrekken. En het wordt nog gekker als de andere gemeenten óók met de bouw van windmolens beginnen, want dan is er al helemaal geen ontkomen meer aan.

Kun je het je voorstellen dat een gemeente in een bosrijke omgeving straks drie van die apparaten neer wil kwakken, die ruim twee keer zo hoog als de Dom zijn? En dat de omringende gemeenten daar nog doodleuk een schepje bovenop doen door er allemaal ‘kleintjes’ in de buurt te gaan bouwen? Dat is alsof je zo’n windpark op de Noordzee in een compacte versie van het Groene Hart neer kwakt. Volstrekt idioot. Ik hoop dat ze dat referendum er in Enschede doorkrijgen, want hier zijn een stel megalomane fantasten aan het klooien geweest.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Blondie

  Dit is het resultaat van 10 jaar Rutte.
  Het Linkse Rutte Kartel voert de opdracht van de club van Opa Bernhard uit.
  Zonder morren of tegenspraak, voeren zij de opdracht uit.
  Boeren weg en gelukszoekers en windmolens ervoor terug.

  Rutte maakt Nederland kapot.

  1. Maurits Dekker

   Rutte vindt dat Nederland van het gas af moet.
   In plaats van gas wordt nu biomassa, voornamelijk gezonde bomen, gestookt om energie op te wekken. Complete bossen in Canada en Estland zijn al door de schoorstenen van onze energiecentrales tot CO2 en fijnstof verwerkt en hebben het milieu op ongekende wijze vervuild.
   Rutte heeft dit land veel schade toegebracht door ons uit te leveren aan de dictators in Brussel waardoor het peil van de welvaart nu lager is dan 30 jaar geleden.
   Rutte was een ramp voor dit land.
   Reken af met Rutte op 17 maart.

   1. hans-e-pans

    Deze week werd er op de TV aandacht besteed aan het door kinderen planten van bomen om dan in Nederland een groener milieu te maken.

    Bij de beelden was mijn eerste gedachte, eerst hakken ze een groot deel van de bomen om en dan weer bomen planten om te laten zien hoe goed we bezig zijn.

   2. Loelap

    Dit, terwijl Duitsland, België en Spanje op gas overstappen.

   3. Jopie

    Die bomen hebben in Canada en Estland 30/40/50 jaar CO2 lopen snuiven, nu worden ze gekapt en met (zwaar)vervuilend transport naar Nederland gebracht, verwerkt tot pellets (levert CO2) en geven in onze centrales de Canadese en Estlandse CO2 weer af.
    ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

 2. Spoetnick

  Windmolens van ca 1000 – 1500 meter hoogte zijn de toekomst.
  Met een diameter van 60 meter kunnen er 15 tot 20 gezinnen per verdieping wonen.
  Dus 300 verfiepingen x 50 personen = 15000 man per toren.
  Meerdere propellors zorgen voor voldoende energie (en frisse lucht).
  Bovenin zwiept het een beetje maar pillen tegen zeeziekte helpen goed.
  Per vierkante kilometer kunnen er 100 worden geplaatst.
  Met 15000x100xoppervlakte van Nederland, kunnen we de helft van de wereldbevolking huisvesten.
  En Rutte is nog steeds de baas.

  1. vandaag

   hahahahahaha , leuk zo de hele dag , zooooef , zooooef , zoooef , zooooef

   Na 1 maand knip je die bladen eraf

 3. Ernest Stern

  We zullen onze klimaatdoelen niet halen zonder een flinke investering in windenergie.
  Ik begrijp heel goed dat niemand ze in de achtertuin wil maar dit soort keuzes zullen we toch moeten maken.

  1. ervi

   Ernest Stern wil graag dat anderen bloeden, zodat hij op zijn PC kan blijven tr@llen.

  2. vandaag

   domme strónt vlé®k wil nog steeds niet begrijpen dat de zonnepanelen en windmolens , geld verspillers , milieuvervuilers en CO2 consumenten zijn. De strónt vlé®k zijn arrogantie is te groot om te beseffen dat alle nu geplaatste idioterie in zee en op land nog geen 8% van de energiebehoefte behelst en s’avonds in de schemer geen 5%. De stomme strónt vlé®k begrijpt nog steeds niet dat als we heel Nederland vol zetten met die meuk we nauwelijks 30% energie voorziening vrijmaken.

   domme linkse milieu en klimaat wappies willen het dood lopende niet erkennen behalve de zelf benoemde professor. Die heeft inmiddels begrepen dat zijn grachten pandje NOOIT van het aardgas af kan en/of gaat. De sukkel heeft inmiddels 100.000 euris uitgegeven aan zijn idioterie, Elk normaal denkend mens dat dit een dood lopende weg is. Behalve natuurlijk de strónt vlé®k

 4. Pauline Kummer

  Vroeger was de Nederlander trots op huzarenstukjes als de bouw van de afsluitdijk, Deltawerken.
  Nu kunnen ze windenergie molens bouwen die ons energie leveren en het is weer niet goed. Later is men dankbaar net als de Zeeuwen op hun deltawerken, de beteugeling van de Zuiderzee en inpoldering van nieuw land voor de agrarischse sector.

  1. Gerda2

   Pauline, om windmolens te vergelijken met de Deltawerken/ Afsluitdijk gaat wel heel ver of is zelfs niet van toepassing. Alleen al door het aantal windmolens die nodig zouden zijn en de mogelijkheid om energie op een andere manier op te wekken.
   Niet te vergeten de steeds toenemende aversie bij de bevolking.

   1. Pauline Kummer

    Dat opwekken op een andere manier (kernenergie) valt zeker niet in goede aarde als je op korte afstand woont. Duurt bovendien lang. Voorlopig zal het toch zonne energie zijn, windenergie. Zelfs in Saudie Arabië ondanks de olie voorraden.

    1. Gerda2

     Pauline, er zijn tegenwoordig ook kleine centrales die ook veel sneller gebouwd kunnen worden.
     Ik zou zelf liever in de buurt van een kleine centrale wonen dan bij windmolens.

     1. Pauline Kummer

      Ok, ik ben om. Kleinere centrales, per regio. Een keten van kleine centrales die aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Voor het geval dat er één uitvalt of in brand staat zoals in Japan. Ik heb ‘em.

     2. Ernest Stern

      Er is een kleine bedenking: ze zijn niet rendabel te maken.

     3. Gerda2

      Ernest@ Er is een kleine bedenking: ze zijn niet rendabel te maken.

      Rapport: ‘Kernenergie niet duurder dan zon en wind’

      Kernenergie is betaalbaar en een geschikte energiebron voor de toekomstige stroomvoorziening, concludeert een nieuw rapport. Gelijktijdig pleit de VVD ervoor drie tot tien nieuwe kerncentrales te bouwen. Kernenergie heeft het tij mee, maar komen er nu ook echt concrete bouwplannen?

      Kernenergie is CO2-neutraal, betaalbaar en kan variabele energiebronnen als wind- en zonne-energie aanvullen door de stroomvoorziening te stabiliseren. Het kan daarom een nuttige rol spelen in de toekomstige energievoorziening van Nederland.

      Dat concludeert het Oostenrijkse consultancybureau ENCO in een rapport dat minister van Economische Zaken en Klimaat Eric Wiebes (VVD) op 22 september naar de Tweede Kamer stuurde.

      Bron: Elsevier Magazine van een paar maanden terug.

      w*w.ewmagazine.nl/nederland/achtergrond/2020/09/kernenergie-rapport-harbers-778501/

    2. Jopie

     Ben jij familie van Frans Timmermans?

  2. plakband

   Windmolens neerzetten is geen huzarenstukje.
   Het is pure routine en politiek kopieergedrag.
   De technologie, de rotors, propellors en buizen zijn afkomatig uit Denemarken.
   Daar verdienen ze schatten aan ‘onze’ windmolens/belastingcenten.

 5. Edjan

  Ooit heeft “links” een hoop stemmen binnen gehaald door te roepen “moeder aarde gaat dood! Stem op ons dan gaan wij haar redden”.
  “Links” zou een schone energiebron invoeren: windmolens. Het bleek al gauw helemaal niet zo schoon te zijn en ook vreselijk duur. Er hoort ook een vreselijk duur zwaar nieuw netwerk bij. En elektrische warmteontwikkeling thuis is ook al inefficient.

  Het is dus geen beslissing die is gebaseerd op technische of economische overwegingen, maar een beslissing gebaseerd op politieke overwegingen: het verkrijgen van stemmen.

  1. Edjan

   Links is bezig de zaak te flessen. Na links de zondvloed. Want na deze kolossale kapitaalvernietiging is er geen geld meer om naar zinnigere methodes van energie-opwekking te kijken. Je kunt geld maar één keer uitgeven.

 6. saddy

  Welk landschap?

  De afspraak die het partijkartel heeft gemaakt is dat er nog 9 miljoen asielkrijgers Nederland binnen moeten komen. 27 Miljoen inwoners in totaal moeten het in Nederland worden.

  Alsof er dan nog landschap overblijft.

 7. C.A.Barstow

  Het is volkomen zinloos er tegen te vechten.
  De linkse verpesters, Rutte incluis, zullen doorgaan ons land naar de afgrond te helpen.

  Stem voor de politieke vernietiging links,
  Stem FvD/PVV.

 8. Drollevanger

  Het landschap wordt straks verpest door honderden meters hoge windmolens(fijn voor de vogeltjes) die inclusief alle andere zogenaamd duurzame oplossingen(zeer vervuilende houtgestookte centrales bij Amserdam) nooit meer dan 6 % van onze energievoorziening zullen uitmaken, al zetten we de Noordzee vol met windmolens tot IJsland.
  Waarom besteden we al dat subsidie geld niet aan het uitvinden van wel echt duurzame energie-opwekking.
  In 2002 braken we het laatste restant van een proefexemplaar centrale op Thorium af bij de Kema in Arnhem. Die centrale produceerde al 1000 megawatt vrij boven de kosten.
  Onbegrijpelijk!!! Als de zon niet schijnt en het bewolkt is, heb je ook geen energie.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.