VVD kan weer eens belofte niet nakomen – Broekers-Knol: asielachterstand is niet weggewerkt

Ondanks dat de VVD al jaren de portefeuille van ons migratie- en asielbeleid in handen heeft lukt het de partij niet echt om potten te breken. Staatssecretaris Ankie Broekers-Knol geeft dan ook vandaag in de Kamer toe dat de asielachterstand dit jaar niet is weggewerkt. De Integratie- en Naturalisatiedienst draait overuren maar komt gewoon te veel mensen tekort. Ondertussen blijft het probleem groeien. 

Er is een wachtlijst van ongeveer 15.000 man, Broekers-Knol had de Tweede Kamer beloofd dat deze wachtlijst voor het einde van het jaar zou zijn weggewerkt, maar zoals te verwachten viel was dit niet haalbaar.

Het is een pijnlijke situatie, voor zowel de IND, als het ministerie en natuurlijk ook de asielaanvragers, want zij weten nog steeds niet waar ze aan toe zijn in dit land.

Vorig jaar moest de IND 5.5 miljoen euro uitkeren aan vergoedingen voor asielzoekers die te lang moesten wachten, dit jaar staat zou de teller al op 70 miljoen euro staat als de staatssecretaris de compensatiemogelijkheid niet had afgeschaft. Deze afschaffing gebeurde enkele maanden geleden, iets waar de Raad van State erg kritisch over was.

Ondertussen lopen de asielzoekerscentra in Nederland vol, zo vol zelfs het Rijk gemeenten onder druk zetten om extra asielzoekers op te vangen. Er zijn zeker 5000 plekken nodig.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Bunky01

  En alles wat de VVD nu zegt en in de verkiezingstijd nog gaat zeggen over dit punt kunnen we beter met een hele grote zak zout nemen.
  In 10 jaar tijd is er alleen een grote kolere zooi van de asielproblematiek gemaakt.
  De belastingbetaler draait op voor deze waanzin.

  1. Jack Flash

   Ongelooflijk.
   Wat doet die knol de hele dag voor haar riant salaris?

   1. evil knievel

    Gras & hooi vreten!🤫

    1. Jack Flash

     😂

    2. Forlan

     Hahahaha scherp!!

   2. Peter Loosduinen

    Weinig !
    Wellicht een parelkettinkje kopen.

   3. Shadow1100

    Het hele asielbeleid is een farce. Het uitzetbeleid, als dat überhaupt bestaat, is nog hopelozer. Dus dan zet je toch ook een hopeloozer op. Het ouwe mensje krijgt straks de schuld én de zak, zodat ze tot haar ruime pensioen kan teren op haar wachtgeld.

  2. Peter Loosduinen

   100 % waar !!

 2. Blondie

  Rutte (VVD) is / zijn in staat gebleken, om in deze nieuwe eeuw die bijna voor 20% al weer achter ons ligt, om Nederland helemaal naar de kl..e te helpen.

  Leugens en bedrog zijn geen enkel probleem voor deze totaal verlinkste VVD.

  Zit net naar die toeslagen affaire te kijken op tv, naar zo’n persoon werkzaam bij de belastingdienst wat een schaamteloze dropveter.

 3. evil knievel

  Misschien moeten we die geluksparasieten zelf bij de De Integratie- en Naturalisatiedienst laten werken om n verblijfsvergunning te kunnen bem8igen!?🤔😁

 4. vandaag

  minder , minder , minder

  stem sociaal , stem PVV

  1. Peter Loosduinen

   Of Forum ……..
   Theo Hiddema als Min van Justitie !

  2. Eppo123

   Eens

 5. ropart

  doelbewust aangesteld om werkelijk niets te bewerkstelligen,komt ook geheel niet als een verrassing kortom ze doet een prima job!.

 6. Eppo123

  De VDD is op allerlei terreinen wat mij betreft haar geloofwaardig verloren, dus van dit bericht kijk ik niet op.

 7. RvdBe

  De vvd hoeft haar beloftes helemaal niet na te komen, die winnen de verkiezingen toch wel op hun sloffen.
  De kiezer gaat voor vertrouwd besodemieterd worden ipv de onzekerheid van vernieuwing.

  1. Eppo123

   Leuk

 8. Augustus

  Dat wijf blijft maar falen maar blijft ook maar geld graaien, maakt toch niet uit.

 9. Pieter48

  Beste mevrouw Broekers-knol.

  Hierbij een goede raad. Word toch oppas oma. Misschien gaat dat U wel lukken. Wat een land wat een soap. In het bedrijfsleven wordt men na een blunder al uit gezwaaid. Als je zoals deze mevrouw al jaren blundert mag je gewoon de vier jaar uitzitten. En dan of een prima wachtgeld of bij deze mevrouw een prima pensioen.

 10. Roependeindewoestijn

  Volstrekt incapable vrouw. Let u even op wanneer u weer stemd?

 11. Bon-vivant

  Zij is veruit de zwakste bewindspersoon van dit kabinet.
  Het kan natuurlijk zijn dat ze onvoldoende geld krijgt van onze schatbewaarder (Wobke), maar dan zou je verwachten dat ze met haar vuist op tafel slaat. En als dat niet helpt hou je gewoon de eer aan jezelf, lijkt me.

 12. Loelap

  Waarom maakt men doelbewust Nederland/Europa kapot? WAAROM

 13. Telex

  Wat er moet gebeuren is veilige landers geen procedure gunnen geen opvang maar direct bij aankomst als wetsovertreders direct op water en brood zetten. Broekers Knol kan dan het cellenblok schoonhouden en een keer per dag op een kameel water en brood distribueren. Het hoeft geen vers brood te zijn, want dat hebben we terwijl er miljarden naar Brussel gaan zelf nodig voor de voedselbanken, waarvan het bestaan in zo’n land als Nederland op zich al schandalig is. Zo langzamerhand is het nationaliteitsgevoel alleen nog waar te nemen bij het Nederlands vrouwenelftal, dat komt niet alleen door Frank de Boer neem ik aan.

 14. Telex

  Oh ja Lou Lap, de vraag kun je vinden als je de regel “follow the money” volgt en men zich realiseert als de homogeniteit en saamhorigheid uit de samenleving wordt gehaald.
  De samenleving valt als een willoos vod in elkaar en laat zich afgeleid door fake problemen en “geef het volk brood en spelen” naar de klote helpen. Stop met kinderen opvoeden met de regel eerlijk duurt het langst, je maakt er willoze zombies van. En wie profiteert? Juist de multinational die kent namelijk geen grenzen. En de baantjesjagers pikken ondertussen een aardig graantje mee

 15. Telex

  Broekers Knol wordt eerdaags op een kameel gehesen, zodra er een te vinden is die knapper is dan zij. Nou ja dan nog aar een jaartje wachten zucht

 16. Lex

  Ik hoop dat de VVD 17 maart harde klappen gaat krijgen voor hun wanbeleid.
  het slopen van de economie en heel veel faillissementen en werkeloosheid als gevolg.

  En dit allemaal voor een extra zware griep. Mortaliteit 0,25%

  Ik hoop op een ander kabinet met PVV en FVD.

 17. yellow thread street

  Het is nu toch wel eens duidelijk.
  Al die gelukszoekers zijn ongewenst, ons land is al overvol, ze pikken onze huizen in, jatten als raven, en veroorzaken veel ellende.
  Niemand zit op deze gasten te wachten.
  Flikker ze toch de grens over, verklaar ze tot ongewenste personen, en laat ze het lekker uitzoeken.
  Tijd voor concrete acties, de tijd van het gepamper is voorbij.

 18. 56RdK

  Met onmiddelijke ingang de grenzen dicht, asielaanvragen per direct afkappen, geen gezinshereniging meer voor islamistische lui en niet-westerlingen.
  Dat dient te gebeuren en niks anders!

  1. Ernest Stern

   Ik begrijp dat je dat wilt, maar je behoort tot een kleine minderheid. Dat gaat hem dus (gelukkig) niet worden.

 19. 56RdK

  Oh ja, en in 2021 in het stemhokje dat hele gevestigde zooitje: CDA, D66, GL, PvdA, VVD geheel tot nul reduceren!
  En benoem daarna die Theo Hiddema inderdaad tot minister van Justitie! Want dan hebben we sinds eeuwen én eindelijk voor het eerst een zeer capabel figuur op die post!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.