Baudet zegt heel duidelijk… ‘Nee’ hij gelooft niet dat George Soros corona de wereld in geholpen heeft

Voor de camera liet Thierry Baudet dinsdag weten — toen hij terugkwam in de Tweede Kamer — dat hij niet gelooft dat George Soros het nieuwe Chinese coronavirus de wereld in heeft geholpen. En nee, hij relativeert de holocaust ook niet.

Forum voor Democratie-leider (toch? Nog steeds? Wie kan het anders zijn?) Thierry Baudet sprak gisteren met Tom Staal van GeenStijl. Hoewel het weblog al maanden geleden de aanval opende op Baudet behandelde hij Staal met respect en beantwoordde hij al diens vragen.

De belangrijkste twee vragen die hem gesteld werden waren: gelooft hij, Baudet, dat George Soros het coronavirus de wereld in heeft geholpen én relativeert hij de holocaust? Ik gooi de video hieronder erop. Kijk het, want als je dat doet dan zie je dat hij op geen enkel moment zelfs maar met zijn ogen knippert.

Wat er die avond precies gezegd is? Geen idee. Het kan allemaal uit de context gehaald zijn, er kan ruzie zijn ontstaan tussen mensen die te veel hadden gedronken waarna er dingen gezegd werden die niemand meende… er kunnen dingen verzonnen of zwaar aangedikt zijn. Wie het weet mag het zeggen. Ik was er niet bij… en ik beoordeel mensen op basis van wat ík van ze hoor — op video, audio, in boeken, of in één op één gesprekken met mij. Ik heb Thierry nóóit zulke dingen horen zeggen. Ja, hij is kritisch op het overheidsbeleid en gelooft dat we te veel vrijheden inleveren in de coronastrijd. Maar dat is iets heel anders dan wat er nu van hem gezegd wordt door zijn tegenstanders.

Laten we mensen niet beoordelen op “van horen zeggen,” maar op “horen zeggen.” Met andere woorden, wat wij van ze gehoord of gelezen hebben, en niet wat anderen zeggen dat ze gezegd hebben. Want iedereen weet dat zelfs in het dagelijks leven mensen hele dingen verzinnen, uit de context halen of verergeren — en dat zijn dan gesprekken tussen buren, familieleden of kennissen. Als zij dat al doen, beeld je dan eens in wat politici doen als ze denken dat er ergens iets te halen valt (macht).

Ook vertelde Baudet in het gesprek met Staal dat als hij ontdekt dat iemand mensen afrekent en beoordeelt op hun afkomst, ras, geloof of seksualiteit, hij het contact met die mensen stante pede verbreekt. Voor dat soort ongein heeft hij geen geduld.

Oh ja, en zijn hele schoonfamilie is van Joodse afkomst. Hem wordt jodenhaat ten laste gelegd, maar daarbij negeren zijn critici dit toch wel belangrijke punt. Davide Heijmans is van Joodse afkomst. Haar familie is Joods. In de Tweede Wereldoorlog heeft die familie ontzettend geleden onder de nazi’s. De helft van de familie is zo ongeveer uitgeroeid, geloof ik.

Denken mensen nou echt dat een antisemiet op het punt staat te trouwen met een meisje van Joodse afkomst, en dat diezelfde antisemiet haar familie lief heeft alsof het de zijne is? Dat zou wel héél frappant zijn voor een jodenhater.

Nogmaals: laten we mensen beoordelen en afrekenen op wat wijzelf van hen horen en lezen.

Betekent dit dan dat hij alles perfect heeft gedaan met JFVD? Nee. Dat had beter gekund. En zelfs gemoeten. Een jongen die duidelijk racistische drek in appgroepen heeft geplaatst had nooit mogen werken als fractiemedewerker (ik begrijp dat hij dat niet meer is, overigens). Natuurlijk had degene die daar verantwoordelijk voor is ook daadwerkelijk verantwoordelijkheid moeten némen (door onmiddellijk van de lijst te gaan en ook niet meer terug te komen op de nieuwe lijst). Dat had anders gekund en gemoeten.

Maar om hem te beschuldigen van antisemitisme puur en alleen op basis van “van horen zeggen” en opgeschreven door een man die al tijden duidelijk een hekel aan Baudet heeft (Bart Nijman van GeenStijl)? Dat lijkt me bijzonder onverstandig.

Overigens lijkt me dat we nu wel klaar zijn met dit onderwerp. Het gaat nu eigenlijk alleen nog maar om de vraag wie de partijvoorzitter (partijleider) wordt van FVD: Baudet of een ander. Dit gezeur over brieven, gesprekken, etc. ligt ondertusen als het goed is achter ons. Er moet vooruit gekeken worden — zeker ook als je ziet dat linkse partijen op geen enkele manier dan ook verantwoordelijk worden gehouden voor de radicale banden die hún leden hebben met ronduit antisemitische, vrouwonvriendelijke, anti-Westerse organisaties.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. ZWEEDSE K0K

  Kijk nu eens wie er gezellig in de FvD 2e kamerfractiekamer zit.
  Haga, een aantal JfvDer en FREEK JANSEN
  Een prachtig interview.
  telegraaf.nl/video/773322562/opmerkelijk-interview-baudet-bij-terugkeer-in-kamer

  1. NO8DO

   Aan het theaterhuwelijk van Frank en Rogier kwam ook een einde.
   Afwachten maar.

  2. lucinde

   Pfff…die vent van is knettergek.
   Kan nog niet eens Haga benoemen.

   En hoe die over zichzelf praat…narcisme in vergevorderd stadium.

   1. Loelap

    Hebben meerdere politici last van.

 2. ZWEEDSE K0K

  Overigens lijkt me dat we nu wel klaar zijn met dit onderwerp.
  Er moet vooruit gekeken worden — zeker ook als je ziet dat linkse partijen op geen enkele manier dan ook verantwoordelijk worden gehouden voor de radicale banden die hún leden hebben met ronduit antisemitische, vrouwonvriendelijke, anti-Westerse organisaties.
  Afgesproken Micheal
  Afgelopen met zeiken en zeuren over linkse partijen op geen enkele manier dan ook verantwoordelijk worden gehouden voor de radicale banden die hún leden hebben met ronduit antisemitische, vrouwonvriendelijke, anti-Westerse organisaties.

  Wanneer verdwijnt
  dagelijksestandaard.nl/2020/12/groenlinks-islamiste-kauthar-vernietigt-digitaal-bewijsmateriaal-ontvolgt-ineens-waaier-aan-radicale-moslims/

  1. lucinde

   “BAM”

  2. Loelap

   Ik denk niet dat jij bepaalt of DDS klaar is met dit onderwerp of welk onderwerp dan ook.
   Als je niet tegen kritiek kunt op Links, kun je beter optiefen naar de Joop.
   Bovendien mag je blij zijn dat je als Links persoon mag reageren op een Rechtse site.
   Andersom kan dat niet namelijk. Joop en nu punt nl, accepteren geen Rechtse meningen.
   Zie je hoe tolerant Links is.

 3. DubbelZout

  Wie geloofd deze man nu nog
  Het is wachten op het volgende boreale hondenfluitje waarop hij vervolgens reageert dat hij er niets mee bedoeld heeft en dat zijn woorden zgn. worden verdraaid door de “linkse media”

 4. Meriadoc Brandebok

  De Polderführer bralt zijn zoveelste leugen uit. Vrijwel alle aanwezigen – Ephraïm, Vogelaar, Eerdmans en Pouw-Verweij – staan achter hun verklaring. Baudet moet nu aan schadebeperking doen, daar hij beseft dat hij met zijn fascistische standpunten geen kiezers scoort.

  Relevanter is nog dat de halve Nazi Freek Jansen inmiddels in de fractieruimte is gesignaleerd. Dat toont aan dat de Polderführer niets heeft geleerd.

  1. lucinde

   Nee…dat was een linkse dubbelganger.

   1. Meriadoc Brandebok

    😆😂

  2. Loelap

   Wat een frustratie, ga toch genieten van je AOW.

   1. Meriadoc Brandebok

    Ik heb een hekel aan fascisme.

    1. Loelap

     Dan heb je zeker ok een hekel aan GL.

     1. Meriadoc Brandebok

      Ja.

  3. Logica

   Ik heb van Jesse Klaver horen zeggen dat hij een bloedhekel heeft aan Marokkanen. Nu weet ik wel dat hij zelf half Marokkaans is dus geloof ik dat niet. Omgekeerd bij Baudet geloof je dat wel.

   1. Meriadoc Brandebok

    Als er voldoende getuigen zijn kan een halve Marokkaan Marokkanen prima haten. In dat geval zou er een oikofobie, om het met de woorden van Polderführer te zeggen, zijn opgetreden. Waarom geloof je dat het niet zou kunnen?

 5. Meriadoc Brandebok

  h**ps://t.co/DntRlkUJ0C

  Dennis de Witte staote vorige week op en krijgt sindsdien een stortvloed van haat en antisemitisme te verduren. In het Telegraafartikel geeft hij aan binnen FvD lastte hebben gehad van antisemitisme.

  “Wir haben es nicht gewüsst!”

 6. Yoyo

  Het is gewoon een kwestie van goed getimede en uitgevoerde linkse framing .
  FVD was een geduchte tegenstander van het huidige linkse kartel.
  Dat zou de kop in gedrukt moeten worden.
  En dat is ze redelijk gelukt,eerlijk is eerlijk.

  De kwestie is nu: Wie gelooft wie?

  Als je links bent, geloof je in ieder geval niet Thierry Baudet.
  Ik heb het geluk rechts-realistisch te denken, en ik sta achter deze bijzondere politicus.

  1. lucinde

   Linkse framing? Het antwoord op alles als het effe niet uitkomt.

   Vanmorgen ging mijn wekker om 06:30…
   zeker weten dat dat ook een links complot was.

  2. NO8DO

   FVD (5/8 zetels)was een geduchte tegenstander van het huidige linkse kartel.
   Ik heb het geluk rechts-realistisch te denken

   Humor!

  3. Edjan

   @ Yoyo. Ik heb Baudet heel wat rare dingen horen zeggen (of zien schrijven) maar nooit over Soros als virusverspreider en ook nooit antisemitische rommel. Ik heb sterk het idee dat dit hem in de mond wordt gelegd om hem af te branden. Links heeft in zijn heksenjachten geen enkel geweten en geen greintje eerlijkheid (zie Buikhuizen).

   Maar misschien kan iemand een video laten zien waarin Baudet staat te vertellen dat Soros dat virus heeft verspreid of waarin Baudet antisemitische ideeën staat te verkondigen? En bespaar me die verbale diarree van “ja maar hij wist het van Freek Jansen en hij keek weg”. Gewoon rechtstreeks: waar baudet het staat te vertellen.

   1. Loelap

    Mee eens!

   2. leukeditter

    is er niet.. baudet is een gekke maar uitstekend politicus die het tegenovergestelde van islamknuffelaar rutte

   3. Meriadoc Brandebok

    Zelfs iemand uit Baudets kamp, Baudets mede-Kämpfer Ephraïm, erkent dat Baudet antisemitissche zaken heeft rondgettetterd. Je opmerking over “woorden in de mond gelegd” houdt dus geen steek.

    En Freek Jansen heeft een Nazi bij de FvD-fractie aan het werk gezet! Maar Baudet vindt “geen schuld” in de man. Dat op zichzelf bewijst al dat hij een Nazi is.

    1. Edjan

     Meriadoc, je hebt de logica van een inquisiteur.

     1. Meriadoc Brandebok

      Jij hebt de logica van een pannenkoek, Edjan.

     2. Fascal

      Was het maar iedere dag zondag, schuimspuiter!

 7. Drollevanger

  Dus Baudet, de grote Jodenhatende anti-Semiet(ook Arabieren zijn Semieten) heeft verkering met een Joods meisje en gaat om met rechtse racisten en professoren.
  Deze man wil daarenboven de migratie van islamitische architecten en dokters stoppen, naast extra toezicht bewerkstellen op de EU Timmermansen en de Rutte,s onder ons, en windmolens(hoogstens 6% van onze energiebehoefte) van de horizon verwijderen.
  Verschrikkelijk, gelukkig is zijn dreigende politieke opmars gestopt via de wel altijd eerlijke media.
  Wie had het over een Mediocratie?

 8. Drollevanger

  Ik ben tegen het nazisme, het communisme en het fascisme. Maar dat wil niet zeggen dat we nergens goede ontwikkelingen aan hun denkrichting hebben overgehouden.
  Groenlinks is de uiteindelijke uitkomst van deze denkrichtingen. Maar dat betekend niet dat Gr-Links alleen de slechte ideeën van die voorgangers heeft overgenomen. Er zitten ongetwijfeld ook wat goede tussen
  Alle eeuwenoude Hindoe-tempels staan vol met hakenkruizen, is nu het hakenkruis fout?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.