‘Discussieprogramma’ Buitenhof nodigde in 2020 continu PvdA’ers, D66’ers & VVD’ers uit aan tafel, maar negeerde PVV & FVD volledig!

Het oersaaie debat- en discussieprogramma Buitenhof sloot zojuist weer een oersaai televisieseizoen uit. Waarom dit programma dan zo langwijlig is? Omdat er elke zondag steeds dezelfde grijze jaknikkers aan de Buitenhoftafel aanschuiven. Zo waren PvdA’ers, D66’ers, VVD’ers en CDA’ers weer eens oververtegenwoordigd in het zogenaamde diversiteitsprogramma, maar zagen we geen enkele keer de PVV, FVD of SGP aan tafel aanschuiven.

Het Twitter-account Diversiteitswatch hield gedurende dit jaar een handig lijstje bij van welke politieke partijen bij het VPRO-BNN-VARA-AVRO-TROS (een afvaardiging van zo’n beetje de halve Publieke Omroep dus) aanschoven om hun zegje te doen.

De statistieken van Diversiteitswatch bewijzen dat Buitenhof alles behalve een divers programma is. Oordeelt u zelf eens:

De PvdA staat in de meest recente peiling (dat zijn de peilingen van 23 december) weliswaar op 14 zetels, maar waarom Lodewijk Asscher en zijn arbeidersvrienden dan maar liefst 15 uitnodigingen kregen van Buitenhof om plaats te nemen aan de praattafel is dus wel een beetje buiten proportie.

D66 mocht 12 keer aanschuiven bij Buitenhof tegenover 10 keer voor het CDA en de VVD en 8 keer voor GroenLinks. Partijen die klaarblijkelijk niet binnen de inrichting van de diversiteit van de verantwoordelijke omroepen die Buitenhof faciliteren passen zijn: PVV, FVD, SGP, CU, en PvdD. Deze partijen kregen het afgelopen jaar geen uitnodiging van Buitenhof. Ook nog een opvallend detail: DENK mocht slechts één keer aanschuiven, en dat laat dus maar weer eens zien hoe inclusief en divers het witte mannenbolwerk van Buitenhof is.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

34 reacties

 1. HD

  Maar Asscher zal binnenkort veroordeeld worden voor zijn misdrijven tegen het Nederlandse volk, zal de NPO hem dan ook opzoeken in de gevangenis.

  1. Appelstroop

   Vervolging van 2e kamerleden is vrij zeldzaam (tenzij je minder marrokkanen in NL wil), meestal krijg je gewoon een nieuwe baan.

   1. stem weg

    klopt , de honden verschuilen zich achter het pikmeer arrest. Dat maakt de vervolging van Wilders nog gekker dan.

 2. Nico Sibelijn

  Of PVV en FvD terecht in dit rijtje staan betwijfel ik. Ik denk dat ze bij Buitenhof Wilders dolgraag zouden uitnodigen maar dat weigert hij consequent. De man kan alleen maar zenden en kan niet omgaan met inhoudelijk weerwoord. Buitenhof zou dodelijk voor hem zijn, en dat weet hij.

  Voor het FvD geldt, als het om Buitenhof gaat, waarschijnlijk hetzelfde. Bij andere programma’s is Baudet niet van de buis af te slaan.

  1. stem weg

   Als de NPO het fatsoen zou hebben om gasten te laten uitspreken zouden meer gasten een uitnodiging accepteren strónt vlé®k. Misschien kan de strónt vlé®k even de spreek woordelijke dodelijke journalist benoemen ! Er is geen enkele links politieke journalist die Wilders aankan. Wilders heeft dossier kennis

   Heb jij nog een buis strónt vlé®k ? 😂🤣🤣😂😂🤣🤣 stumperd

   1. Nico Sibelijn

    “Heb jij nog een buis strónt vlé®k ? 😂🤣🤣😂😂🤣🤣 stumperd”

    Tegen deze inhoudelijke argumenten kan natuurlijk niemand op.

  2. Appelstroop

   Wat PVV betreft heb je inderdaad gelijk, zelfs geenstijl heeft er grote moeite mee Wilders of een van z’n onderdanen in hun praatprogramma te krijgen. Maar hij speelt het slim, heeft geen media nodig, en toch de 2e partij van NL. Ze zouden sowieso gehakt van hem maken met bepaalde standpunten van hem en dat weet hij.

   1. stem weg

    ben benieuwd wie er gehakt gaat maken van het doorgerekende PVV programma

    1. Appelstroop

     soms ben je onbedoeld best grappig

     1. stem weg

      soms is het jammer dat je antwoorden ontwijkt en dat is best irritant , helaas kom je dat hier bij veel linkse adepten tegen

     2. Appelstroop

      @stem weg
      Oh was het een vraag? Ken geen interviewers want ik kijk al 15(?) jaar geen tv meer. Vond Sven Kockelmann opzich wel een goeie interviewer, die mag van mij Wilders wel interviewen over z’n doorberekende programma.

      En niet iedereen waar je het niet mee eens bent is automatisch links, als je het een beetje in de gaten houdt zie je dat ik zowel zeik op links als op rechts. Links om het totalitair denken, de zelfverklaarde morele suprioriteit en hypocriet, huichelachtig wegkijkgedrag, racisme en haat naar succesvolle (blanke) mensen, geweld tegen andersdenkenden, censuur, 100 miljoen doden in 100 jaar, etc. Rechts omdat ze het maar niet voor elkaar krijgen gewoon een fatsoenlijke partij op te richten met een fatsoenlijke leider waar de meute ook gewoon op kan stemmen. De gemiddelde VVD’er zit niet te wachten op klimaatcomplotten, islam haat/uitsluiting en is gewoon voorstander van Europese samenwerking. Maar zoals je in de peilingen ziet, die grote groep kan geen kant op met zijn of haar stem, dus blijven ze maar hangen. De stap van VVD naar PVV is NOGAL een kloof. Als PVV hun Islam retoriek gaat matigen en gewoon eens met een uitgewerkt meerjarig stappenplan komt voor uittreding uit de EU, heb je al een hele grote groep nieuwe stemmers. Maar dat doen ze niet, de reden waarom zullen we van mening over verschillen.

     3. ManX

      “Als PVV hun Islam retoriek gaat matigen en gewoon eens met een uitgewerkt meerjarig stappenplan komt voor uittreding uit de EU, heb je al een hele grote groep nieuwe stemmers.”

      Dit ben ik geheel met je eens.

     4. Nico Sibelijn

      “ Als PVV hun Islam retoriek gaat matigen en gewoon eens met een uitgewerkt meerjarig stappenplan komt voor uittreding uit de EU,”

      De islam-retoriek is het enige dat Wilders goed beheerst. Dat verhaal is sleets maar hij kan niet anders.
      Uittreding uit de EU is een wereldvreemde luchtspiegeling, vergelijkbaar met die onzin van de islamisering, van de regen in de drup.

      Je kunt van een middelmatige populist geen competente politicus bakken en van middelmatig populisme geen praktische politiek.

     5. ManX

      “Uittreding uit de EU is een wereldvreemde luchtspiegeling”

      In Great Britain denken ze daar heel anders over.

  3. usb3.0

   Onzin, programma’s als buitenhof zijn net als jij zo verschrikkelijk vooringenomen

  4. Cootje

   Zijn top omroepen om bevooroordeeld de knop op demoniseren te zetten zonder een relevante vraag , zelfs Rutte gaat er niet graag zitten Wilders heeft daar niets te zoeken , hij kan zich daar niet uiten dat Rutte in het herstelfonds 85 miljard gratis Nederlands geld heeft gestort waarvan bijv Italië 5,6 % krijgt is ruim 5 miljard gratis van de Nederlander . En als je je verhaal niet kwijt kan aan eenzijdige politieke omroepen heb je er niets te zoeken , gelukkig gaat Corona verder en is die 85 miljard niet genoeg maar voor een tweede keer durven ze niet te komen , de derde golf betekend het failliet van deze landen helpt geen inenting aan

 3. stem weg

  Uiteraard , Hilversum ontvangt jaarlijks minimaal 1.000.000.000 uit de Den Haag. Wilders wil die subsidie al jaren terugdraaien. Wiens brood men eet wiens woord men spreekt.

  De staatsomroep heeft zijn bijnaam niet voor niets gekregen maar bewijst dat ze hem nog steeds waard is.

 4. Edjan

  Ik kijk er soms een paar minuten naar. Voornamelijk als ik de afstandsbediening weer eens niet kan vinden. Ik zie en hoor dan een paar nette heren en dames zeer beleefd en vriendelijk met elkaar converseren (of is het conserveren) lichtelijk bekakt en als piek op de kerstboom vertellen ze welke prijzen zij zichzelf en elkaar hebben toegekend.
  Feest! Zoiets laat je natuurlijk niet verpesten door het plebs uit te nodigen.

 5. Cor Grijpstra

  Vreemd, de SGP geen uitnodiging, ze willen zo graag zondag’s op de TV.

 6. Cor Grijpstra

  Hoe weet Kenneth dat de door hem genoemde partijen geen uitnodiging kregen?

  Gewoon aanname….

  1. stem weg

   je bedoelt dat het lijstje bedacht is ? Denken is nog nooit een sterke kant van je geweest

   1. Cor Grijpstra

    @stem
    De lijst klopt maar als de SGP daar tussen staat dan is er niet gevraagd of ze allemaal ooit zijn uitgenodigd.

   2. Oepsie

    Een nieuwe uitkeringstrekker op dit Forum, genaamd ”stem weg”. Bekent van het parasiteren op de maatschappij. Nooit iets bereikt en haat zichzelf daarom. Kortom een onrendabele zielenpoot!

    1. stem weg

     oepsie kent mij , 🤣🤣😂🤣🤣😂😂🤣😂🤣

     Je hebt ze dus nog dommer dan de strónt vlé®k of malle pietje

     1. Oepsie

      Best wel beangstigend voor je, dat ik dat kan opmaken uit je geleuter. Ik haal mensen, zoals jij, met een doelloos leven, er makkelijk tussen uit. Je zit gewoon thuis en dat al jaren, met een minimuminkomen en weinig lichtpuntjes betreffende de toekomst. Een zielig en verbitterd persoon.

 7. ropart

  de 4 bovenste partijen worden het volgende kartel.

  1. stem weg

   Als dat waar is gaan we ons weer paars ergeren door de aperte onzin

 8. rexm

  Buitenhof is een zuiver propaganda programma, hier heeft men ook weer de kans om zaken te verschuiven naar het doofpotten spelletje of te verdraaien.
  En iedereen zit dan weer ja te kinkken met een schijnheilig gezicht.

 9. Marija

  PVV met Geert Wilders, worden al vele jaren genegeerd als tweede partij van het land, ook dat is een schande. Ook bij het vergeven van burgemeester plaatsen doet PVV niet mee, terwijl daar wel recht op is.
  Schrijf ook maar op het conto van Rutte en CDA.

  1. Heinz

   Voor Denk is dat ook zo. Denk ik.

   1. usb3.0

    Ja heinrich heeft het niet zo op Nederland

   2. stem weg

    hahahahahaha , 3 zeteltjes voor moslim extremisten waar er hopelijk in 2021 1 van overblijft. Wie wil de verlengstukken van erdogan en de koning van marokko in zijn uitzending ? straks misschien bij zwart

    de vergelijking is weer stuitend en bijzonder lach wekkend

    1. Buster Scruggs

     Waarschijnlijk schrijft Heinz dat ook om ons te laten lachen.

 10. Telex

  Puur toeval

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.