ruthuf

Peilingen! Ongelooflijk: VVD blijft na walgelijke toeslagenaffaire veruit de grootste partij

Geen categoriedec 23 2020, 19:00
In de nieuwe peiling van Kantar blijft ook de VVD op eenzame hoogte staan. Zelfs nadat heel Nederland de meest walgelijke details te horen kreeg over de Rutte-doctrine blijft de partij ongekend hoog in de peilingen staan. Ondertussen kan JA21 op één zetel rekenen in de peilingen.
Ook in de meest recente peiling van Kantar blijft de VVD op nummer één staan. Met maar liefst 43(!) virtuele zetels, wat een fikse winst is van 10 zetels ten opzichte van 2017. Ondanks dat de omvang van de toeslagenaffaire nu duidelijk is, lijkt het de partij niet te schaden.
De nieuwe partij van Joost Eerdmans en Annabel Nanninga kunnen nu ook in de Kantar-peiling rekenen op één zetel. Bij de peiling van Maurice de Hond kon de nieuwe partij zich ook al verheugen op één zetel.
Het is te bizar voor woorden dat de VVD compleet ongeschonden uit de toeslagenaffaire lijkt te komen. Ondanks de terechte aanvallen van politici zoals Pieter Omtzigt en Renske Leijten lijkt het erop dat Rutte ook dit weer van zich af kan lachen.
Voor het CDA is het 'Wopke-effect' ook beperkt zichtbaar in de peiling van Kantar, de christendemocraten mogen zich in deze peiling de derde partij van Nederland noemen. Maar het komt nog bij lange na niet in de buurt van de VVD. Ook de PVV, die in elke peiling solide de tweede partij van Nederland is, kan niet aan de scores van Ruttes beweging tippen.
Wat de VVD ook doet, het lijkt ze voorlopig nog niet te deren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten