Eindelijk bewezen: ‘Antiracisten zijn de grootste racisten van allemaal!’

Antiracisten zijn dikwijls de ergste racisten die je maar kan vinden. Misschien niet allemaal, maar toch wel verdacht vaak. Nu voor eens en altijd bewezen. Neem het echter niet van ons aan, maar van de volledig onverdachte wokealicious bron Trouw. Smullen!

Het doorgaans driftig op de woke trom slaande dagblad Trouw publiceerde vandaag een verrassende opinie, waar ene Peter Tol terechte kritiek uit op zelfbenoemde ‘antiracisten’. Antiracisten hebben altijd de mond vol van racisme in Nederland, maar zijn door hun dwangmatige manier van groepsdenken zelf ook hartstikke racistisch bezig.

Tol formuleert het probleem direct: ‘De denkfout van racisten is dat ze mensen slechts kunnen zien als vertegenwoordiger van een groep.‘ Clubs zoals BIJ1 zijn hier evengoed schuldig aan. Zij zijn immers compleet doorgeslagen in het zogeheten intersectionalisme ‒ ook wel bekend als ‘kruispuntdenken’. Waar ieder individu wordt gereduceerd tot een groep op basis van sekse, etniciteit of gender.

De auteur stelt terecht dat ook de antiracisten zich uiten in stereotypen en uiteindelijk in een racistisch narratief over diverse groepen in onze samenleving:

Als ‘witte mensen’ al een groep vormen, dan is die uiterst heterogeen, en kun je er geen generieke uitspraken over doen. Wie geen probleem ziet in grove generalisaties zoals ‘alle Nederlanders eten ham’ of ‘alle Surinamers zijn respectvol naar hun ouders’ gaat mee in het verkeerde, racistische narratief dat hij zegt te bestrijden.

Laten we eens naar de praktijk kijken. De antiracistische broeders en zusters van Sylvana Simons’ sektarische BIJ1-brigade zijn zelf ook compleet doorgeslagen in hun obsessieve drang naar groepsdenken. Kijk nu naar de Nederlandse variant van de BLM-protesten waar bizar generaliserende leuzen als ‘Witte Schuld’ en ‘Alle witte mensen zijn racistisch’ te vinden zijn.

Ook dit soort politiek is minstens net zo racistisch als datgene wat ze proberen te bestrijden. Maar de vraag is of ze dat zelf (ooit) inzien. Regressief links heeft helaas maar al te veel blinde vlekken, en zoals we de afgelopen decennia zagen: dat worden dat er steeds meer. Sterkte, Nederland.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. Mireille

  Goed Kerstverhaal. Hulde !

 2. Queen

  “Kijk nu naar de Nederlandse variant van de BLM-protesten waar bizar generaliserende leuzen als ‘Witte Schuld’ en ‘Alle witte mensen zijn racistisch’ te vinden zijn.”

  Dat is inderdaad racistisch. Gelukkig is dat een absolute minderheid die zich daarmee bezighoudt.

  Veel gevaarlijker zijn mensen die contacten onderhouden met Erkenbrand, Taylor, Kennedy en le Penn. Die geloven namelijk in superieur en inferieur.

  Mensen die voor dat soort klaplopers excuses bedenken zijn het werkelijk probleem.

  1. Loelap

   Zo klein is die minderheid niet

   1. Nostradamus

    Er zijn veel meer (actieve) links-extremisten dan de zogenaamde rechts-extremisten. Als men namelijk verwijst naar nazi’s, dan heb je het over de nationaal SOCIALISTICHE duitse arbeiders partij of de nationaal SOCIALISTICHE beweging. Beide socialistiche partijen die voor het gemak de valse frame facisme krijgen om zo (het in ogen) goede socialisme tegenover de (in hun ogen) slechterikken te zetten. Terwijl ze van hetzelfde pluimage zijn. Best komisch als het niet zo walgelijk was. Een echte neo-nazi stemt echt geen PVV maar wel SP.

    1. Queen

     Grote onzin. Het nationaal socialisme komt voort uit de conservatieve revolutie. Om goed te begrijpen waar het nationaal socialisme voor staat en uit voortkwam, de conservatieve freikorpsen. De term socialisme is enkel toegevoegd om zieltjes te winnen, de freikorpsen hadden nog maar net de sovjets van München verslagen.

     Wat niet wegneemt dat het socialisme zelf ook een extreme stroming kent.

     Anders loop eens een groep neo nazi’s tegemoet en noem ze links.

     1. sonny

      queeny@
      Het Nationalisme Socialisme, de uiteindelijke NSDAP, kwam uit de koker van Mussolini, Adolf en verdere politieke vrienden, de haat tegen het toenmalige links marxistische bestel in ‘Germania’ en Europa!
      Volgens Dolf óók nog eens aangestuurd door het ‘joodse’ juk!
      De holocaust was een strijd met aan de basis drie speerpunten, het Marxistische Duitsland elimineren, lebensraum scheppen én nevenbij de in zijn ogen verraderlijke joden en verder slavische bevolkingsgroepen uitroeien!

     2. Queen

      Sonny

      Niet eens met uit welke koker het komt. Het komt voort uit de conservatieve revolutie, zij waren degenen die democratie aanvielen, over cultuur onder vuur begonnen en een zondebok voor hun ellende zochten. Moeller van den Bruck en
      Heidegger waren bv filosofen die de conservatieve revolutie vertegenwoordigden.

     3. stem weg

      wat een dom adept. Je kan een dure titel kapen maar dat zegt weinig over de intelligentie zoals onverkort weer blijkt.

   2. Queen

    Jawel hoor. Ik ken ze niet in de Afrikaanse gemeenschap.

 3. Drollevanger

  Als men mij benoemd als racist wordt ik daar niet warm of koud van, ook de term nazi zegt mij verder niks meer. Het zijn loze kreten geworden, door het voortdurende geschreeuw vanuit de zich links rekenende hoek van deze termen. richting iedereen die de eigen bevolking op de eerste plaats zet.
  Ik ben dus van mening dat in elk land eerst de eigen bevolking een plek onder de zon moet verdienen, voordat men anderen kan helpen. Denk vooral aan het woord verdienen.
  Als je alles hebt weggegeven kun je niemand meer helpen.

  1. Piet151

   @Drollevanger
   “Als je alles hebt weggegeven kun je niemand meer helpen.”
   Een waarheid als een koe, helemaal mee eens. Maar hoeveel heb je zelf nodig om anderen te kunnen helpen? Is dat een basisinkomen, of is dat zoveel mogelijk op de bank en aan bezittingen. Is dat misschien zoveel als je in een mensenleven kunt spenderen?

   “Ik ben dus van mening dat in elk land eerst de eigen bevolking een plek onder de zon moet verdienen, voordat men anderen kan helpen. ”
   Eigenlijk ook wel mee eens, zo in zijn algemeenheid. Maar een plek onder de zon is niet zo duur en gauw geregeld. Wij, Nederlanders, hebben één van de beste plekken onder de zon. Dan geldt hetzelfde als mijn eerder genoemde opmerking. Maar daarbij komt, dat we in de moderne wereld niet meer zonder de anderen, ook de armeren, kunnen. Maar wanneer heb je zelf zoveel (ober), dat je daarvan kunt delen? Dat is, waarover het m.i. in de politiek moet gaan.

   1. ManX

    Jij kunt beter op een kansel gaan staan, dominee Piet151. Politiek is niets voor jouw gereformeerde inborst.

    1. Piet151

     @ManX
     Je valt in herhaling. Helaas zie ik niet zo gauw of ik dit als onvriendelijke opmerking moet opvatten, of gewoon als een oppervlakkige kwalificatie. Ik vind dat moeilijk in te schatten, juist nu ik mijn IQ wat heb mogen verhogen van 51 naar 151, waarschijnlijk vooral door de ervaringen hier op DDS.

     Ik ben overigens niet gereformeerd, maar zie wel met veel respect talloze Nederlanders van naam met die achtergrond die hun best doen er hier iets moois van te maken. Ze doen dat onder meer door anderen niet te vergeten. Je weet vast, dat Nederland is gebouwd op de inspanningen van vooral gereformeerden en socialisten en daar zitten veel dubbeltellingen tussen.

     1. ManX

      Over in herhaling vallen gesproken: Piet heeft al heel vaak kond gedaan van zijn gezwijmel voor religekkies in het algemeen en grefo’s en moslims in het bijzonder. Maar nu loopt hij toch wel helemaal leeg.

      Ach natuurlijk, het is kersttijd. HET moment dat ‘alle mensen deugen’ en dat godverdomme aan je zullen laten zien ook!

      Ga lekker twee weken in retraite, Piet, daar knap je van op.

     2. Edjan

      @151. Vroeg me al af waar die 100 extra vandaan kwam.

      Nederland gebouwd op de inspanningen van vooral grefo’s en socialisten. Ik ken grefo’s voornamelijk als scheldend geteisem. Ik snap dat wel: hun god is hoogst onaangenaam, niets mag, zeker niet als het leuk is en hij is bijzonder wraaklustig. Verder is het aards gezag een afspiegeling van gods gezag dus daar moeten wij allen in complete onderdanigheid aan gehoorzamen. Zoiets als de feodale toestand vóor de Franse revolutie toen er ook nog een christentheocratie heerste
      Nee Piet 151, dat komt niet meer terug.

      En dan die socialisten. Die hebben zichzelf 55 jaar geleden afgeschaft. Van arbeiderspartij werd het een club voor de redding van zielige negers, mohammedanen en vrouwen. Het vingertje werd geheven naar de boze, blanke man. Socialisten werden licht bekakte mensen, personeelsadvertenties in de Volkskrant waren er niet onder de functie van directeur. Socialisten?

     3. Oepsie

      Als lieden over IQs gaan praten, zijn dat in veel gevallen (en bewezen) zelf nooit hoger dan hun schoenmaat. En Tieft lekker op met je sprookjes, met je opbouwen gezwam. Weinig school genoten zeker. Lagere school nooit afgemaakt!

     4. stem weg

      ons arrogantje met zijn dagelijkse blabla bladieblablabla

     5. Piet151

      @ManX, Edjan, Oepsie, stem ze weg

      Waarom reageren jullie zo fel op zulke teksten als nu die van mij? Zitten jullie ergens mee? Misschien kan ik helpen. Je hoeft het maar te vragen.
      Als mensen op bepaalde onderwerpen zo fel reageren, is het meestal niet het onderwerp, dat dit oproept, maar iets innerlijks van die mensen die zo reageren. Dus kom op!

     6. stem weg

      blablabla bladieblabla

      minder , minder , minder

     7. Edjan

      Piet151,
      Ik vind dat ik heel netjes gereageerd heb op jouw opmerking: “Nederland gebouwd op de inspanningen van vooral grefo’s en socialisten”.
      Ik hou niet zo van gereformeerden en ik hou niet zo van socialisten.

     8. Piet151

      @Edjan
      Ik schreef “fel reageren” en dat kan wat mij betreft ook heel netjes. Niet iedereen hier is dat gegeven, jou gelukkig wel. Ik schrijf dit compliment hoewel ik wel wat vraagtekens zet bij termen als “scheldend geteisem” als gereformeerden bedoeld zijn en “zielige negers” als zwarte mensen bedoeld zijn. Maar o.k., die laatste terminologie is nog steeds onderwerp van discussie.

      Verder heb ik een ander beeld van de Nederlandse geschiedenis met gereformeerden en socialisten, ook feitelijk. Maar dat kan en mag hier gelukkig.

     9. stem weg

      blabla bladieblabla , een links selectief verontwaardigd stuk vreten weigert zijn verantwoording te nemen. Als je op feiten het onderspit hebt geleden gaat men over de toon zeiken ! linkse ubermenschen en je komt al snel bij hypocriet uit.

      Waar kennen we datt ook alweer van ? eeeeuuuuh wilders , trump , baudet. De objectieve waarneming probeert men altijd te weerleggen met de subjectieve linkse populistische onderbuik.

     10. ManX

      Onze policor organisatiepsycholoog Piet51 heeft het buitengewoon met zichzelf getroffen. Het komt dan ook niet bij hem op dat zijn betweterige toon en dwepende voorbeelden veel weerstand oproepen bij uiteenlopende reaguurders.

      Hij bedoelt het toch zo goed. Is zo begripvol. Hijzelf kan het onmogelijk zijn. Dus moet het wel aan de ander liggen

      Het lijkt er op dat introspectie en zelfreflectie nog door hem ontdekt moeten worden en hij nauwelijks inzicht heeft in zijn eigen motieven.

    2. Edjan

     P151,
     Ik vind dat ik heel netjes gereageerd heb op jouw opmerking: “Nederland gebouwd op de inspanningen van vooral grefo’s en socialisten”.
     Ik hou niet zo van gereformeerden en ik hou niet zo van socialisten.

     1. Edjan

      En ik geloof ook niet dat je opmerking klopt.

     2. Edjan

      Piet 151. Hoe ouder de draad, hoe moeilijker om een reactie op zijn plaats te krijgen. Een technisch probleem.

      “Zielige negers”, ik bedoel niet dat ze echt zielig zijn, ik bedoel dat ze door de “socialisten” dit label opgeplakt krijgen zodat deze namaak-salonsocialisten iets hebben om zich op te storten, om te “deugen”. Dat zij dat doen, vind jij okay, dat ik het zeg: niet.

      De gereformeerden hebben op verschillende momenten in de geschiedenis een grote rol gespeeld, bijv in de 80 jarige oorlog. Hoewel je daar verschillend over kunt denken, want terwijl het in Holland de Gouden Eeuw was, waren Brabant en Limburg hun buffers waar de oorlog verder ging.

      Ik ben meermaals door gereformeerden uitgescholden en telkens had ik het gevoel dat ze het helemaal niet tegen mij hadden. Maar laat maar, oude koeien.
      Ik gooi overigens gereformeerden en calvinisten en de anti-revolutionaire partij op een hoop. Weet niet 100% of dat klopt. Wat me het meeste hindert, is dat deze mensen geen of zeer weinig democratisch toezicht willen. Feitelijk willen ze terug naar het ancien regime: een feodaal bestuur. Dat maakt me kwaad, jazeker.

     3. stem weg

      malle pietje is een hypocriet , malle pietje probeert ook vol te houden dat er in de kamer geen weet was van de toeslagen affaire terwijl het rapport duidelijk spreekt over “wel de kennis , geen handelingen tot beëindigen ”

      malle pietje is een smerige huichelaar en probeert artiest te spelen met lappen tekst. Die onzin lees ik al maanden niet meer, blabla bladieblabla is ruim voldoende voor zijn aperte onzin. Een discussie met dit figuur is onmogelijk. Malle pietje voelt zich ver verheven boven je

     4. Piet151

      @Edjan en stemweg
      Ik ben niet gereformeerd, zoals ik al schreef, maar ben wel op de hoogte van hun ontstaan en visies. Als jullie echt meer willen weten over de gereformeerden zouden jullie het boek “De gereformeerden” van journaliste Agnes Amelink kunnen lezen, zeer informatief over ontstaan, cultuur en invloed op Nederland.

     5. stem weg

      blabla bladieblabla , malle pietje wil de commentaren niet begrijpen de narcist

   2. Linksbuster

    Quote…Maar daarbij komt, dat we in de moderne wereld niet meer zonder de anderen, ook de armeren, kunnen…..end.
    Bij piet lag zeker karl marx onder de kerstboom.
    Wij kunnen prima zonder de armen in nederland…zeg dat maar tegen rutte.

    1. Piet151

     @Linksbuster
     Bij mij ligt Het Kapitaal niet onder de kerstboom, want die heb ik niet. Het boek staat wel in mijn boekenkast, en gelezen ook. Een heel boeiende analyse die veel communistenhaters eens zouden moeten lezen. Je kunt het op veel punten oneens zijn, maar dan weet je in ieder geval hoe e.e.a. is geanalyseerd en tot conclusies verwerkt. Communistenhaat is nu heel vaak onderbuikgevoel, communistenliefde trouwens ook.

  2. Petrazoveel2

   +++

  3. Nico Sibelijn

   Ik vind je nickname goed gekozen.

   1. stem weg

    nu moet hij je nog vangen

 4. ManX

  “Regressief links heeft helaas maar al te veel blinde vlekken zoals we de afgelopen decennia zagen.”

  Dat is inderdaad het grote probleem. Vooral omdat regressief links vrijwel alle media in handen heeft en daarmee de debattoon en informatiedosering bepaalt.

  Die blinde vlekken gelden vooral voor het eigen falen, oogklepdenken en de hysterische haat tegen alles wat ‘rechts’ is en niet meegaat in hun deugfatsoensdwang.

 5. Jack Flash

  Winston Churchill
  😎

 6. Piet151

  Het artikel biedt wel een heel kort door de bocht opgestelde interpretatie van de ingezonden brief van Peter Tol in Trouw. Zijn ingezonden brief suggereert, dat antiracisten door hun dwangmatige manier van groepsdenken zelf ook racistisch bezig zijn. Maar daarmee keurt hij antiracisme zeker niet af, integendeel.

  Tol schrijft namelijk, dat het belangrijkste kenmerk van racisten hun denkfout is, dat ze mensen slechts kunnen zien als vertegenwoordiger van een groep.
  En, stelt Peter Tol, diezelfde denkfout maken veel antiracisten ook. En vervolgens stelt hij, dat we racisme uiteindelijk alleen effectief kunnen tegengaan door te erkennen dat iedereen die door afkomst, religie of seksuele geaardheid bij een groep hoort, allereerst een individu is. Dus, antiracisme is o.k., maar niet door dezelfde racistische groepsbenadering, maar door een individuele.

  Antiracisme is niet per definitie ook racistisch. Antiracisme is effectief als de ander als individu wordt gezien en benaderd en niet als stereotype lid van een groep..

  1. Nico Sibelijn

   Dat lijkt me een goede analyse, Piet151. Bovendien: Tol stelt in zijn stuk dat anti-racisten zich soms schuldig maken aan stereotypering maar dat maakt ze niet tot racisten, laat staan dat ze de grootste racisten zijn, wat de DDS-redacteur er van maakt.

 7. Logica

  Dat hebben de vaste bestuurders hier allang met voorbeelden aangetoond. Ik hoef alleen de namen Antifa en BLM maar te noemen.

 8. Linksbuster

  Hiervoor heb ik geen bewijs nodig..dat schreeuwen ze al jaren van de daken!
  Bij1, de racistenkwekerij bij uitstek, ga vooral zo door en iedereen kijkt jullie met de nek aan!

 9. Adriaen van Bergen

  Mensen die huidskleur gebruiken om onderscheid te maken zijn racistisch. Dus vooral Bij1.

 10. ropart

  ieder ras is kennelijk dubieus niet , negroide schijnt niet te deugen, arisch alleen het woord al(nog bedankt duitsland) mongolide, zeg maar eens mongool vandaag de dag tegen een chinees, de inuit, die zullen wel naar vis ruiken, mijn inziens kunnen beter alle rassen maar verboden worden want zoals het nu gaat schiet het ook niet op.

 11. saddy

  Duits onderzoek, zowel in 2019 als in 2020: Hoe er ook met de cijfers geprobeerd is te schuiven: Vrijwel alle geweld komt van links.

  Op deze site heeft ook al eens gestaan dat gewone mensen wel willen luisteren naar tegenargumenten en de discussie aan willen gaan, links wil alleen zichzelf horen.

  Samen met dit artikel is het plaatje wel duidelijk denk ik.

 12. Fatsoen74

  Goed artikel in Trouw.

  Misselijkmakend gedrag van linkse mensen die rechts denken willen afschaffen.

  Wij leven in een vrij land met een democratie, vrijheid van meningsuiting en enorme welvaart.

  Laat iedereen in zijn of haar waarde, zet je in iedere dag weer.

  Stop met klagen, zet de schouders eronder.

  Kleur, afkomst, religie speelt geen rol als men laat zien dat men vooruit wilt komen in het leven.

  Pamperen is totaal verkeerd, tegenprestaties moet men eraan verbinden. Voor niks gaat de zon op en verder is een kwestie van doen.

  Een zorgstaat is prima, maar wel tot een grens.

  Mogelijkheden genoeg in dit land, als men bereid is zich te bewijzen.

  Van klagen is nog nooit iemand beter geworden.

  1. ManX

   Fatsoen, het is wel ferme padvinderstaal die je schrijft, maar wat de essentie is van wat je wilt uitdrukken ontgaat me een beetje.

   1. PG

    Dan wordt het tijd voor een bril….

  2. PG

   Mooie opsomming
   Zou in aangepaste versie op alle scholen onderwezen moeten worden 😉
   Introduceren als nieuw lespakket ‘realistisch denken’.

 13. tata

  Het geweld van links kent geen weerga. Rellen, vernielen, bedreigen.

  1. Jack Flash

   Tata@ Vergeet vermoorden niet..

 14. liefdevol rechts

  Dat is geen nieuws, dat weet de overgrote meerderheid wel. Als je bv. het niet eens bent met KOZP of BLM of andere soort gelijke organisaties dan ben je automatisch een racist dus sluit de bange meerderheid zich daar maar bij aan omdat ze zelf niet als racist uitgemaakt willen worden, maar kijk nu….. Het komt ze zelf in hun gat bijten, de waarheid wordt eindelijk duidelijk 👍

 15. Drollevanger

  Ik vraag me af of alleen negroide zwarten last hebben van racisme.
  Ik heb minstens zo donkere Tamils er nooit over gehoord. Ook bv een Chinees of Kanaak hoor ik er nooit over klagen.

  1. Lucky Luke

   Juist gezien, het zijn alleen maar negers die zich altijd tekort gedaan voelen, kijk naar de rotzooi en armoede in Afrika, ze kunnen werkelijk niets, alleen maar de vermoorde onschuld uithangen.

 16. Bes Tolen

  Piet 151 bedoelt de sociale strijd? in de economie hadden m.i. de grefo’s niet veel te zeggen. Het waren ”kleine luiden”. Kleine middenstand en klerken e.d. In de industrialisatie in de twintigste eeuw tref je weinig gereformeerde fabrikanten aan.
  De opbouw van Nederland is geen proces van enkele tientallen jaren maar van eeuwen.
  Overigens lijkt Nederland na de zonnige zeventiger jaren waarin een andere toekomst leek te gloren dan nu, wel haar eigen karakter helemaal te verliezen. De laatste tien jaar en speciaal dit jaar 2020 gaat het heel hard. De huidige regering lijkt dat te bevorderen. Mee doordat ze veel toelaten van vreemdelingen en hun helpers, bijvoorbeeld grote gemeenten. Ook TV, pers, reclamewezen en wat al niet zijn hard bezig.

  1. Edjan

   Bes Tolen, mee eens.
   Fabrikanten waren liberalen en grefo’s zijn conservatief. Althans globaal.
   Fabrikanten komen voort uit de hogere burgerij, zij zijn de Franse revolutie begonnen en zij zijn de overwinnaars van die revolutie. Tegelijkertijd was in Engeland de industriële revolutie geweest. De hogere burgerij had het geld en de kennis om fabrieken te stichten. Zij werden de liberalen. Het volk moest als loonslaaf in hun fabrieken werken. De meeste liberale fabrikanten waren behoorlijk egoïstische uitbuiters en dat mondde dan weer uit in het socialisme.
   Dat socialisme had rond 1965 zijn materiële doelen bereikt en zocht een nieuwe doelgroep om te “helpen”. Dat werden negers, mohammedanen en vrouwen. De socialistische voormannen m/v werden steeds hoger opgeleid, rijker en vervreemdden van het volk. Nu zijn ze volkomen aan het luchtfietsen met hoge idealen etc.

 17. Lucky Luke

  Dit is en was bij ieder weldenkend mens al lang bekend, maar wordt door die schreeullelekerds nooit onderkend, die zijn alleen maar overtuigd van hun eigen gelijk

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.