FVD presenteert verkiezingsprogram én kieslijst: meer, meer, meer patriottisme, soevereiniteit, democratie en VRIJHEID

Het was vandaag — en dit kwam als een verrassing voor mij en vele anderen — een grote dag bij Forum voor Democratie. Thierry Baudet en de zijnen besloten namelijk om Tweede Kerstdag te gebruiken om hun verkiezingsprogramma én nieuwe kieslijst te presenteren. De tweede is niet heel verrassend… met één grote uitzondering. De eerste is een schitterend document dat gesteund kan worden door vrijwel elke Nederlander die rechts-van-het-midden is.

Het verkiezingsprogramma komt eigenlijk neer op meer, meer, meer trots op Nederland. Forum voor Democratie wil staan voor onze cultuur, onze tradities, onze taal, onze geschiedenis. De partij wil een forse koerswijziging teweeg brengen: geen internationalisme meer, maar nationale soevereiniteit. Niet ons schamen voor onze cultuur en geschiedenis, maar ze juist omarmen. Daarbij is het opvallend dat FVD voor een “intelligente terugtreding uit de EU” pleit. Dit is natuurlijk een heel goed punt, omdat we alleen door uit de EU te gaan onze nationale soevereiniteit echt terug kunnen pakken, maar zelfs veel zogenaamde ‘EU-sceptici’ durven daar niet écht voor te kiezen (wat betekent dat ze zich eigenlijk met huid en haar uitleveren aan Brussel).

Verder wil FVD de NPO saneren. Maar niet van 3 naar 0 publieke omroepen (wat ik de beste optie zou vinden). “Twee publieke tv-zenders met focus op informatie, taal, cultuur, geschiedenis en documentaires,” is waar Forum voor gaat. Daarbij moet gegarandeerd worden dat de twee publieke zenders neutraal en objectief zijn. Dus niet het linkse geknor waar we het tegenwoordig mee moeten doen. Áls je dan een publieke omroep wil, dan moet het inderdaad zo eentje zijn.

In het hoofdstuk “Immigratie en Identiteit” legt FVD uit hoe ze de cultuur (e.d.) wil beschermen . Of beter: hoe FVD Nederland een comeback wil laten maken. Zo is er bijvoorbeeld de Wet Bescherming Nederlandse Waarden “die bepaalt dat alle instanties (scholen, religieuze instellingen, etc.) vijf fundamentele waarden dienen te onderschrijven.” Ook wil FVD een “immigratiebeleid naar Australisch model: zelf beslissen wie hierheen komt en blijft.” Dus: geen anti-immigratie partij, maar wel een partij die immigratie wil reguleren en die ervoor wil zorgen dat nieuwkomers daadwerkelijk iets toevoegen aan Nederland. Dat is natuurlijk precies zoals het hoort. De asielindustrie moet daarbij “ontmanteld” worden, aldus FVD.

Wat de EU betreft schrijft FVD in het bijpassende hoofdstuk, “Nederland uit de euro. We voeren weer een eigen munt in en treden uit de schuldenunie. Eisen dat lidmaatschap van de Unie ook mogelijk blijft zonder deelname aan de euro, zodat landen als Polen en Slovenië niet gedwongen worden om de dramatische munt in te voeren. Zolang Nederland nog in de euro zit: nooit akkoord gaan met (nog meer) welvaartsoverdracht.”

Oh ja, en FVD wil geen Green Deal, geen coronafondsen, geen federale unie, en geen Europees leger. Zeg maar: alles wat de eurofiele VVD wél wil wijst FVD af. Gelukkig maar.

Een onderwerp waar ik gepassioneerd door word gaat over sociale en economische zaken.  FVD wil “lagere belastingen door de overheid te verkleinen en de overheidsuitgaven te verlagen.” Ook moet er een belastingvrije voet komen van 20.000 euro én wil FVD zzp’ers zowaar in staat stellen om voor zichzelf en hun gezin te zorgen. Dat is een enorme breuk met het beleid van het afbraakkabinet Rutte III dat er vooral op gericht is zzp’ers financieel de nek om te draaien.

Inhoudelijk staat dit program natuurlijk als een huis. Als je rechtse hart hier niet sneller van gaat kloppen heb ik slecht nieuws voor je: dan ben je gewoon niet zelfs maar een klein beetje rechts.

De kieslijst

De kieslijst is verder niet heel verrassend. De top van de lijst bestaat uit Thierry Baudet, Wybren van Haga en Olaf Ephraim. Geen verrassing, maar wel bijzonder verdiend voor Van Haga. Deze man beschouw ik echt als de politieke revelatie van 2020. Hij is ongelooflijk sterk bezig en laat zich door niemand de mond snoeren. Hij gaat gewoon keihard het gevecht aan met zijn oude partij, de VVD, en heeft de moed om over heel gevoelige corona-onderwerpen te praten – of hem dat nou een ban oplevert op sociale media of niet.

Deze top drie wordt gevolgd door Hans Smolders en Simone Kerseboom. Kerseboom schreef eerder dit jaar een bijzonder interessant artikel voor DDS over de vraag of Zuid-Afrika een gidsland kan zijn voor Nederland. Lees dat stuk! Dat is de top vijf. Stuk voor stuk zijn het mensen die Thierry Baudet publiekelijk én achter de schermen gepassioneerd hebben gesteund toen de coupplegers hem eruit probeerden te gooien. Dat zij zo hoog op de lijst staan is dan ook bepaald niet schokkend. Op nummer zes staat Gideon van Meijeren, een jonge jurist en conservatieve, patriottische jongen.

Na Van Meijeren zien we tot ieders grote verrassing opeens toch weer Frederik Jansen op de lijst staan. Op de lijst van vorige maand stond hij ook op de zevende plek, maar omdat hij als JFVD-leider verantwoordelijk was voor de problematiek bij de jeugdorganisatie rekende niemand erop dat hij terug zou komen. Ook al omdat hij dat zelf niet wilde volgens Baudet. Blijkbaar heeft Jansen zich bedacht, want hij staat er toch weer op. Aan de ene kant kan FVD dat doen omdat, nou ja, de bom is al gebarsten dus erger kan het niet worden. En laten we redelijk zijn, het is niet zo dat de haat van de media nóg kan groeien. Aan de andere kant had ik dit toch anders gedaan. Ik ken Jansen niet, ik heb nooit met hem gebeld of iets dergelijks… Misschien dat hij een heel vriendelijke, leuke vent is. Geen idee. Wat ik wél weet is dat onder zijn leiding jonge JFVD-leden zich ernstig misdragen hebben in appgroepen en dat dit problemen heeft veroorzaakt voor FVD. Als aanhanger Trumans The Buck Stops Here filosofie had ik daar dan consequenties aan verbonden — een filosofie die verantwoordelijkheid onderstreept niet schuld (want uit onderzoek is gebleken dat van het laatste geen sprake was).

Na Jansen zien we Pepijn van Houwelingen, Ralf Dekker en Joyce Vastenhouw. Dekker is oud-directielid van de Rabobank, Vastenhouw staat standvastig naast Baudet (en is Statenlid voor FVD in Noord-Holland).

Tot zover de top tien. Daarna zien we meer namen voorbij komen van mensen die echt conservatief-patriottisch zijn, wat heel prettig is om te zien. En er staat vooral ook veel jóng bloed op; jonge mensen, met passie, een goede achtergrond, en energie om weer wat van Nederland te maken. Tot we bij de laatste twee aankomen: Paul Frentrop en … jawel, Theo Hiddema. Zoals eerder al bericht: The Hiddemeister is back. Wat geweldig om dat nu bevestigd te zien — en ik weet daarom wel wie mijn stem gaat krijgen in maart.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

132 reacties

 1. stem weg

  Heel fijn , gooi je hengels uit in het midden gebied en hengel zo de vijver leeg die ooit de vvd toebehoorde voordat ze verschoven naar extreem links !

  Elke zetel die NIET naar het partijkartel gaat is pure winst !

  1. Cor Grijpstra

   @stem
   Je weet toch dat Baudet en Jansen bevriend zijn met extreem rechtse fguren.

   1. stem weg

    extreem rechts bestaat niet in Nederland tomaat. Slechts een handje vol aanhangers van de NVU zou je er onder kunnen scharen.

    Blijft leuk die bewering van linkse adepten , verwerp je de linkse idioterie ben je extreem rechts volgens linkse mafklappers

    Moet erg makkelijk zijn zo een simplistisch leventje in tomatenland

    1. Cor Grijpstra

     @S
     De vrienden wonen in het buitenland.

     Oja en Erkenbrand, je wel bekend neem ik aan, een christelijke broedplaats voor extreem@ rechtse ideeën

     1. ManX

      Ach Corrie, jij hebt extreemlinkse ideeen. Je bent een SP’er: marxistischer, nivellerender, extremer en linkser vind je het niet in Nederland.

      Heb je nog die poster van de Baader-Meinhof groep boven je bed hangen?

     2. Cor Grijpstra

      @Manx

      Mooi is dat, ga je zo’n christen met rare ideeen ook nog verdedigen.
      Nog even je gaat zijn partij stemmen.

     3. ManX

      Nee Cor, je weet mijn vaste keus: good old Geert.

      Maar het is duidelijk dat die valse pisnichtaanvallen op Baudet en het FvD een v olledig door links georkestreerde hetze is, en daar kom ik tegen in het geweer.

      Jij zeikt over ‘extreem-rechts’ wat gewoon door links opgeplakte labels zijn van een politieke voorkeur die zij niet delen. Dus zeiken wij, zeik ik over jouw marxistische clubje waar iedereen zijn loon moet in leveren t.b.v. de Worstendraaier uit Oss. Smerige communistische ideeen die bewezen hebben niet te werken.

      Waarom blijf je dat domme gedachtegoed verdedigen? Sla je jezelf zo laag aan?

     4. Cor Grijpstra

      @manx

      De partij ging van 26 naar 8 virtuele zetels, daar was de media niet voor nodig.

      Toen kwam er gedonder in de partij en ja, laat het dan maar aan GeenStijl over, daarna komt de rest van de media.

      Zijn contacten met extreem &rechtse figuren zijn niet te ontkennen.

   2. Linksbuster

    Hé cor
    Je weet toch dat yasser klaver en al qaq- kaag, contacten onderhouden met extreem linkse figuren en vriendjes van terrorist arafat?

    1. Willem Bever

     Ja corretje zeg daar eens wat over dat onze kak kaag terroristen steunt met tientallen miljoenen van ons belastinggeld die israelische meisjes vermoorden met ons belastinggeld….niet echt een vb van naastenliefde en verdraagzaamheid.
     Of denk je dat het door kak kaag der jeugd kwam en de struggles die ze had aan welke universiteit moest gaan studeren…….
     Of is het haar struggle for food om die weer iedere dag op de plank te krijgen.

     Of is het makkelijker om je op te winden over vermeende dingen die er niet zo duidelijk zijn als de hierboven feiten…….definieer je prioriteiten eens

   3. JochemX

    @Cor, de stasi weet altijd wie je vrienden zijn en ooit waren.

   4. Seneca

    @corrie
    zing eens een ander deuntje…

   5. Willem Bever

    Goh extreem links blijft maar dezelfde plaat opzetten bij gebrek aan argumenten…zo voorspelbaar en niet origineel

 2. Cor Grijpstra

  Tja die Freek is een stemmentrekker en de tachtigjarige Hiddema is ook niet niet meer wat het was.

  Wie gelooft dat deze partij een machtsfactor gaat worden,die kun je alles wijsmaken.

  Trump heeft verloren door fraude en g@t schiep de aarde.

  Het wachten is op de eerste blunder van Baudet.

  1. leukeditter

   tja op blunder 134 van rutte hoeve we niet lang te wachten

 3. Cor Grijpstra

  Een uitspraak van een gestoorde fanatieke FvD stemmerT.
  ””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””””
  ”Je ziet nu heel duidelijk dat de religiehaters (met name christendomhaters) corona als excuus gebruiken om religie in de verdediging te drukken. Om het de doodslag te geven in Nederland. Niet door laten imponeren. De liefde wint, God wint. Laat ze maar huilen met de wolven”

  1. Linksbuster

   # cor.
   De lijst van gestoorde fanatieke groen links en d66 stemmers is schier oneindig…zou het mij boeien kan ik ook wel krankzinnige linkse uitspraken gaan verzamelen……maar ik heb wel wat beters te doen.

   1. Cor Grijpstra

    @L
    HeP je corona, kun je niet meer ruiken 🙂 🙂 🙂

    1. Jack Flash

     Met een goeie griep hetzelfde Griepstra.

     1. Linksbuster

      En wat dacht je van een ordinaire verkoudheid jack..?

     2. Cor Grijpstra

      @J f
      Maar snapt @linksbuster het.

     3. Linksbuster

      Neen.. ik begrijp uw hersenspinsels niet corrie..maar leg uit wat er zo gevat is.

  2. JochemX

   o cor, het is niet helemaal duidelijk, ik dacht dat die uitspraak van jou kwam, maar ik ben het er overigens wel mee eens. Je Urker vriend.

   1. Cor Grijpstra

    @J
    Ook bij Jochem’s binnenkomst sloeg mijn wichelroede uit.

   2. Cor Grijpstra

    Doei, ga kijken naar mijn jaarlijkse kerstfilm -Monty Python’s Life of Brian

    1. stem weg

     autisten kijken graag hetzelfde 1000 keer ! komt zo vertrouwd over

     1. ManX

      🙂

  3. werikke

   wat wil je eigenlijk bereiken hier denk je echt dat je mensen hier op andere gedachten kan brengen dan ben je echt stom. Ik ben misschien extreem rechts en schaam mij er niet voor en ga mij ook niet verdedigen voor mijn mening maar dat jij elke dag weer zelfde riedel plempt is echt zielig. Overtuigen kan je niet en alles wat je plempt is zonde van je tijd. flikker toch lekker op naar je extreem linkse vriendjes en ga je uitkering verzuipen.

 4. Nico Sibelijn

  Wat een prettig idee dat het FvD met hoogstens 2 zetels politiek volstrekt irrelevant zal zijn.

  1. Cor Grijpstra

   @N
   De schepper van dit topic ziet dat dus niet zo.
   Die is de weg kwijt.

   1. Jack Flash

    De schepper van dit topic wordt aanstekelijk bevonden blijkbaar door extreem linkse adepten.
    Iets met facisme?

    1. Cor Grijpstra

     @J f

     De man roept bij mij zo’n weerzin op.

     1. John2003

      Dat valt helemaal niet op :)) De onderbuik is een slechte raadgever Grijpsta! Hiddema is trouwens 76.

     2. Cor Grijpstra

      Hep van hem een uitspraak op dit draadje geplaatst, dan begrijp je mijn weerzin beter.

   2. usb3.0

    “Die is de weg kwijt.”

    Nee jullie linkse fascisten zijn de weg kwijt, jullie zijn de extreem linkse minkukels hier..en dan druk ik mij nog zacht uit natuurlijk..

    1. Cor Grijpstra

     @usb 3

     Welke partij krijgt je stem maart 2021.

  2. stem weg

   das toch weer – 2 zetels voor het partij kartel strónt vlé®k. Zo kruipt de omslag dichterbij hufter

 5. Linksbuster

  Zag op het journaal die trut van von der leyen nog even schaamteloos het uitleveren van de vaccins als een succesvolle eu actie opeisen….
  En natuurlijk moest het terugslepen van bootjes met gelukzoekers door de Grieken weer uitgebreid in beeld worden gebracht, iets wat de Grieken al jaren geleden hadden moeten doen…maar dan had merkel geen miljarden overgemaakt….

  1. Pauline Kummer

   Een schat van een mens.

   1. ManX

    Pauline is een lesbo die valt op frele vrouwtjes met een te groot hoofd; zeg maar op dwergen met verkeerde fysieke verhoudingen.

    Het zal haar beschermende gevoelens wel wakker roepen .

    1. Brenda Welsh

     U leeft in een eenzame bekrompen wereld, dat is duidelijk.

     1. stem weg

      wat knap dat jij denkt dat te kunnen beoordelen 👏👏👏

      nu nog zorgen dat je uitspraken uitkomen 🤮🤮🤮

 6. ZWEEDSE K0K

  Alweer een artikel van de (op twitter) onvermoeibare Michael van der Galien, de drijvende kracht achter FvD, herstel DDS.
  De man heeft waarschijnlijk de blaren op de vingers van het typen.

  OT.
  Freaky Freek is back.

  1. Linksbuster

   Cockje nog beledigd omdat vd Galien geen prijs op zijn medewerking gesteld heeft?
   Maar wel blijven klieren hier..

  2. stem weg

   ga jij maar ziekenhuizen tellen micro zwetscockje

 7. Cor Grijpstra

  Schitterend, Mike heeft de foto van Baudet met de drankfles toch maar vervangen 🙂 🙂 🙂

  1. Linksbuster

   Baudet op de foto met een fles…oh gut oh gut .
   Ben jij van de blauwe knoop cor?.
   Naar je bezopen reakties te oordelen dacht ik eigenlijk van niet.
   Na de feestdagen toch maar weer eens langs de AA cor?

   1. Cor Grijpstra

    @Links
    Oei @linksbuster, heel erg dom, waarom zou Mike dan een andere foto plaatsen.

    Zal mij niet verbazen dat Baudet met een appje (ja ze nogal bevriend) duidelijk heeft gemaakt dat de foto nogal gevoelig ligt.

 8. LifeBuddy

  Door een “intelligente terugtreding uit de EU” zal er Veeel Minder Minder Minder kinderarbeid in de zuid europese landen zijn, waar china en noord korea handen vol geld mee verdienen over de rug van kinderen. Het Volk wordt hier Geindoctrineerd met geweld door de npo en al die andere zenders. Als je gaat zappen zie je niets anders dan dood door messen, pistolen,mitrailleurs en geweld. En voor een beetje sport of muziek op de buis moeten we diep in onze Buidel tasten. Hoezo arisch sLinks. Met GL. in de kamer, zitten volgend jaar de taliban en zusterpartij moslimbroeders Ons pensioen al te souperen. [nedere]land gaat het afvoerputje in. [gelukkig] nieuwjaar!

 9. usb3.0

  Overigens een goed verkiezingsprogramma natuurlijk, wie kan daar nou tegen zijn? oh ja linkse fascisten als corretje’s, nicootjes e.d die krijgen dan irritatie…

  1. Cor Grijpstra

   @usb 3

   Het verkiezingsprogramma is niets verandert en toch zo weinig virtuele zetels.
   Toch wel een graadmeter.

   Dat jij het geweldig vindt, tja.

   1. stem weg

    Elke zetel die niet bij het partijkartel terecht komt is pure winst tról

   2. usb3.0

    Waar leest corretje dat ik zeg dat het verkiezingsprogramma is verandert? je bent echt één grote druiloor natuurlijk

 10. John2003

  Als ik een algemene opmerking mag maken als relatieve nieuwkomer? Waardeer jullie site, het “rechtse” geluid, zeer, maar jullie zouden de site professioneler moeten maken ..meer bv naar het model van Geenstijl, wat kleuriger , zeg maar gelikter. Het is allemaal wat flets. Voorts zoeken/scrollen naar de reacties. En met 20 reacties per topic win je de oorlog niet. Excusez mijn vrijpostigheid.
  Ben ervan overtuigd dat er ruimte is voor, zeg maar, het geluid zoals dat is verwoord globaal in de hier voorliggende FvD standpunten. Dat geluid is soms “rechts” soms “links”( bv sociaal-economisch) naar mijn mening.
  Zouden we het niet “sociaal-conservatief” mogen noemen? Ik zou het wel “sociaal-nationalistisch” willen noemen, maar zoals vandaag de dag met van alles en nog wat, zal dat wel verkeerd worden opgevat.

  1. Cor Grijpstra

   @John je bent niet nieuw.
   Men is bezig met het reanimeren van DDS.

   Inkomsten vallen weg, redacteuren krijgen al werktijdskorting enz.

   1. stem weg

    nu de tróllen nog de deur uitwerken maar die strónt vlé®k staat met zijn poten wijd

    1. Cor Grijpstra

     Test

   2. ManX

    “@John je bent niet nieuw.”

    Wie denk je dat John is? Ik zie het niet zo gauw.

    Overigens ben ik van mening dat wat hij zegt volkomen juist is: meer kracht, meer als GeenStijl, meer uitdaging, meer humor, meer kleur, meer personality – het geheel is inderdaad te flets. Goed gezien John!

    Op de huidige manier doorgaan betekent een onherroepelijke dood op termijn voor DDS.

    1. Cor Grijpstra

     @Manx

     Lugar’s zoveelste nick.

     Zijn vierde poging.

     1. Cor Grijpstra

      @Manx

      Mijn wichelroede begint steeds meer uit te zwaaien bij John.

     2. ManX

      Nou, dat zie je dan verdomd snel Cor. Ik had het niet in de gaten.

      Blijft, dat zijn opmerkingen over DDS terecht zijn.

     3. John2003

      Bij de redactie,( hopelijk alles ok daar), zullen ze nu wel in een deuk liggen.
      Neem aan dat die weten dat John ( ikke dus) geen nieuwe identiteit is van een figuur die hier eerder onder andere naam is geweest. Als ze dat kunnen zien , maar ik ben geen IT deskundige.
      Sorry heren, mooier kan ik het niet maken.
      Maar niet getreurd: complot denken is, zoals jullie weten, heel groot aan het worden.
      En die wichelroede? Misschien een nieuwe bij Coolblue? Dat helpt DDS ook nog. Voor de rest : no hard feelings.

    2. Pauline Kummer

     ManX ziet het niet. Dat zal wel voor altijd zo blijven. Visie gaat het om, dat zit in je. Je krijgt het niet met een andere jas aan!

     1. stem weg

      wil de komkommer van DDS beweren dat ze uitgerust is met visie ? ongeacht welke jas het aantrekt het blijft een naïef onwetend stuk vreten.

     2. ManX

      Ik ben erg benieuwd wat jij ziet zitten, Pauline. Brand maar los.

      In al die jaren dat je hier nu de boel komt vervuilen heb ik nog geen een oorspronkelijke, authentieke, eigenzinnige of originele gedachte van je mogen optekenen.

      Maar wellicht is er een kerstwonder geschied. We wachten met smart: verlicht ons!

   3. John2003

    Qua gebruik ben ik wel nieuw heer Grijpstra. Ik ben maar een gewone consument die ziet dat Nederland naar de barrebiesjes gaat. Lees af en toe DDS. 50 jaar geleden stond ik met oranje-sjerp te zingen voor de koningin. Niet dat dat nu zo geweldig is , maar je was trots, op je eigen manier, op je land. Heb veel mogen reizen, maar zelden zie je zoveel, bijna verachting, voor het eigene als hier. We vrágen erom.
    Het lijk wel, indachtig je opmerking , alsof een “rechts” medium in Nederland niet kan bestaan. Indertijd werd “WNL op zondag” bv als “rechts” gepresenteerd. Nou ..als je zoiets had gedacht, verging je de lust snel met brave Rick. En DDS dus kennelijk ook in zwaar weer.

  2. Monty

   “Ik zou het wel “sociaal-nationalistisch” willen noemen”

   En voor de Arbeiders lijkt mij ook mooi. Niet voor de élite en hun kartel.

  3. Pauline Kummer

   U noemt maar een eind weg, voor mijn part. Grappenmaker❗

 11. Monty

  Ben benieuwd met wie Baudet een coalitie wil vormen.
  76 zetels zal hij natuurlijk nooit behandelen.

  1. stem weg

   wie gaat er in hemelsnaam zetels behandelen ? daar heb je een schoonmaakdienst voor !

   het sukkel gehalte stijgt met de minuut vind je niet strónt vlé®k ?

   Hebben we beukhol voor de Amerika draadjes hebben we grijpsta de strond gier voor de baudet draadjes

   1. Cor Grijpstra

    @Stem
    Ik word genoemd, ik besta. 🙂 🙂 🙂

   2. Monty

    ‘vind je niet strónt vlé®k ?’

    Waarom deze reactie?
    Heb ik jou uitgescholden. Is dit jou manier van communiceren.

    1. stem weg

     ik heb het toch niet tegen jou ? ik vraag wat de strónt vlé®k ervan vind.

     begrijpend lezen is kennelijk moeilijk of je moet zo een soort reactie verwacht hebben. Dan veronderstel je dat ……………………………………..

 12. Monty

  “meer, meer, meer”

  Is een positievere insteek dan
  ‘minder minder minder’.

  1. stem weg

   dat ligt geheel aan het onderwerp dombo

   meer meer meer overvallen is niet echt positief

  2. Monty

   Je schrijft onder mijn reactie.
   Of zie ik dat verkeerd?

   1. stem weg

    beter opletten sukkel , en dat is wel tegen jou

  3. Jack Flash

   Nog meer?

   ………….

   Help!

  4. usb3.0

   Meer wat?! is dan de logische vraag, maar gezien jou archief op DDS wens jij als islamfetisjist tevens zeer warme pleitbezorger van de islam meer islam dat is wel duidelijk natuurlijk…

   1. Nico Sibelijn

    jouw

    1. usb3.0

     Het probleem van taalnazi’s als nicootje is niet zozeer het walgelijke moralistische toontje dat hij steeds uitslaat, maar dat hij door zijn gezever de aandacht verschuift van de inhoud naar de vorm, waardoor de discussie stopt.
     Dé tactiek om zijn gebrek aan argumenten te verhullen.

     1. CZ

      Onbegrijpelijk dat je überhaupt de moeite neemt om zulks van repliek te voorzien. De betere lezen heeft allang gezien dat de schoft de boel hier onder meerdere namen saboteert. 🙂

 13. Emma Louise

  Met dit verkiezingsprogramma kan Baudet flink de strijd aangaan met Geertje Wilders. En ik zie deze aardige Sanguinicus nog wel wat zeteltjes van hem afsnoepen. Maar wat zal het waard zijn? Beide jongens komen toch niet in vak-K te zitten. Een land besturen is geen broodje smeren.

  1. ManX

   De tekstjes van Emma Parelketting hebben een hoog Heinz-gehalte. Dezelfde onbenulligheid.

   1. Emma Louise

    Manx heeft moeite met begrijpend lezen.

    1. stem weg

     strónt vlé®kje heeft moeite met gedrag

  2. usb3.0

   emma= ernestje

   1. CZ

    Inderdaad, e.v.a. 😉

  3. Jack Flash

   Sanguinisch temperament is juist nodig in de politiek. Baudet beschikt heus ook nog wel over die andere drie temperamenten.
   Verder denk ik dat er meer zeteltjes weggesnoept worden bij de
   VVD. Vandaar deze hysterie bij de slinkse adepten.
   Ach, denk dat het juist goede reklame is.
   Zeg ik als PVVer NB.

 14. Cor Grijpstra

  Doei, ga kijken naar mijn jaarlijkse kerstfilm -Monty Python’s Life of Brian

 15. Kleurloze Politiek

  Ik zeg hup naar de Nul zetels …
  FvAD of te wel Forum voor Antie Democratie
  en van vrijheid kun je al helemaal niet spreken..

  Overging is Baudet zwaar door de mand gevallen
  Als het gaat over het NS tweet..
  Zijn ex heeft inmiddels alles opgebiecht..
  Want zij was het zelf die door de trein conducteur werd aangesproken om een geldige vervoerbewijs
  Maar meneertje Baudet maakte er bewust een hele andere verhaal van puur om aandacht..
  Sorry maar dan ben je echt levenloos als leugen nodig hebt om aandacht te krijgen.

  1. stem weg

   heb je de commentaren op de toeslag affaire gelezen van de politiek gekleurde ?

   je linkse selectieve verontwaardiging is weer geheel misplaatst.

   het advies blijft overigens , stem sociaal, stem PVV

  2. Willem Bever

   De spliterwt hersen KP moet ff wouwelen…grijpt trug op dingen uit het verre verleden bij gebrek aan andere relevante feiten en speelt heel voorspelbaar de discriminatiekaart..huilebalk…get a life

  3. usb3.0

   De islam is anti democratisch en misleidend

 16. Brenda Welsh

  Het onderdeeltje belasting is onhaalbaar. Het is ingebouwd om als eerste te laten vallen. Theater.

  1. stem weg

   Wat goed dat jij dat al weet ! 👏👏👏

   kansloos figuur ben je 🤮🤮🤮🤮

   1. Heinz

    Ik denk aan een grap, niemand gaat toch onderhandelen met dit duo. Hiddema duwt zich ongans achter de kar en Baudet in het zadel knijpt stiekum in de rem. Ze kunnen beter een fles soldaat maken en gaan kurken in de studenten soos.

    1. stem weg

     kan niet , die soos zit al vol met idioten van het partijkartel

 17. Heinz

  Als ik die foto zie van Hiddema, dan moet ik altijd aan het Paaseiland denken.

  1. Jack Flash

   Misschien teveel gedronken Heinz.

  2. ManX

   🙂 Hij is leuk Heinz.

  3. Nico Sibelijn

   😂

 18. HD

  Goede plannen, maar Mark de intrigant beloofd al die menging loze leeghoofden gewoon € 1000,- en hij krijgt weer het torentje.

 19. Piet Klein

  Een belangrijke vraag is of een partij en in dit geval het FvD zich als rechts /conservatief etc moet profileren. Daarmee verleidt men de kiezers tot labellen van een partij naar een samenvatting in dit geval dan rechts van het midden en veel kiezers die graag ergens in het midden of misschien wel graag links willen zijn verschaft men de meest simpele redenering om zich niet te verdiepen in de partij. De partij wordt dan geduwd in hokje waar je niet bij wilt horen of krijgt extremere framing aangemeten. Tezamen met niet sterke momenten waarin het FvD implodeerde voldoende munitie om zich niet serieus in deze partij te verdiepen en zich niet serieus in de belangrijk politieke onderwerpen te verdiepen. Het overwegen zich in de standpunt van het FvD is not done. Het is de kunst de kiezer te verleiden naar de inhoud. Een kunst die Lubach in zekere mate beheerst waarmee Lubach er in slaagt een nieuwe inzichten naar voren te brengen en die dichter bij het gemiddeld publiek weet te brengen. Kijken we naar de gevestigde politiek dan is het armoe troef. Klaver wil iedere jongere 10.000 euro geven, Asscher wil iedereen baan geven en wil met o sorry de drama’s die hij heeft aangericht wegpoetsen. Rutte, Wiebes, Hoekstra willen met een afkoopsom hun falen verbloemen maar bewijzen vooral dat ze het niet konden en nog steeds niet kunnen. Er zijn veel onderwerpen die enorm fout gaan in NL in EU en dat zijn serieuze problemen die er aan komen. Wynia, Bosch, Bomhoff, Vicky van Lommel zijn opiniemakers die behoorlijk de vinger op de zere plek kunnen leggen, doe het format van Lubach er over heen en zorg dat je niet links bent niet rechts ben maar realist.

 20. Nico Sibelijn

  Baudet heeft Pepijn van Houwelingen op de 8e plaats gezet. Deze man is tenminste zo fout als Freek Jansen. Baudet schijnt nu beslist voor het neo-nazisme te hebben gekozen.

  ht*ps://ikje.blogspot.com/2016/04/pepijn-van-houwelingen-forum-voor.html

  1. usb3.0

   Nee hoor..

   1. Nico Sibelijn

    Waarom niet?

    1. usb3.0

     Baudet kiest daar niet voor, alleen links fascistische gasten zeggen dat Baudet hier voor kiest..

 21. Queen

  Wat een bespottelijk clubje is dit toch. Wilders pleegt werkelijk landverraad door de agenda te voeren voor David Horowitz, die gericht is op Amerika groot maken, daarvoor rekent hij op onnozele stemmers. Baudet is uit op de vernietiging van Nederland, daarvoor rekent hij op de woede die de vooruitgangverliezers voelen, de middelmatigen die narcistisch zijn en zichzelf geweldig vinden. Voor multinationals is dit een fantastisch programma, voor burgers een waar drama. Nog meer belasting concurrentie met de burger als verliezer.

  Trots zijn op nationaliteit, tja als je zo middelmatig bent dat je niet trots op je eigen prestaties kunt zijn ben je wel zoiets bespottelijks nodig. Jammer dat je daar een paar stappen voor terug moet doen in culturele ontwikkeling.

  Wie op FvD stemt is niet serieus te nemen.

  1. leukeditter

   en wie op rutte stemt is wel serieus te nemen????????? hou aub uw bakkes maar snel dicht bahhhh

   1. Queen

    Het gaat hier over het FvD of niet? Om met de VVD te komen slaat nergens op, partijen die op vooruitgangverliezers prooien zijn per definitie waardeloos.

    1. Logica

     Queen? Weer een nieuwe nickname van één van onze trőllen?

  2. liefdevol rechts

   Je gooit met gewichtige woorden waar jezelf maar de helft van begrijpt, het is ook daarom dat patriottisme jouw niets zegt.
   Daarom is het dan ook nutteloos met iemand als jouw verder te discussiëren.

  3. Telex

   Wie heeft er nog iets met het koningshuis? Whats in a name!

 22. Rieks

  Ook al halen ze maar een paar zetels: hebben die stemmers dan niet gezien dat die onvolwassen relclub niet regeringswaardig is? FVD stemmen is je stem weggooien, helaas

 23. Robert75

  zijn er nog mensen die Hiddema serieus nemen eigenlijk? Eerst loopt die weg en verklaard zich politiek ongeschikt om zich een paar weken later weer op de lijst te zetten.

  De politiek is toch geen vrijwilligersbaantje waar je in en uit stapt wanneer je uitkomt?
  En als er straks weer iets gebeurd met het Forum rent die dan weer weg om zijn eigen reputatie te redden?

 24. ZWEEDSE K0K

  Het was vandaag — en dit kwam als een verrassing voor mij — een grote dag bij Forum voor Democratie.

  Ook FvD laat MvdG links liggen.

 25. liefdevol rechts

  patriottisme, soevereiniteit, democratie en VRIJHEID.
  Is het nu eindelijk dan zover? Zullen er nu eindelijk eens de overgrote meerderheid voor deze vier belangrijke punten wakker worden, en er dan ook naar gaan handelen?
  In ’40/’45 hebben onze voorouders er zo voor gevochten, wordt het eens geen tijd dat wij dat ook gaan doen door op de juiste partij te stemmen die het goed voor hebben met ons land?

  1. ZWEEDSE K0K

   Gezien de berichten uit de JFvD vraag ik mij af aan welke kant uw grootouders dan vochten?

   1. liefdevol rechts

    werkelijk??? dat is de vraag die jij stelt???

    1. lucinde

     patriottisme, soevereiniteit, democratie en VRIJHEID.

     Arbeit macht frei!

     1. Logica

      Lucinde haalt de concentratiekampen er weer bij. Tja, als je geen argumenten hebt dan maar weer de 2e WO erbij betrekken. Je hebt niets geleerd van de moord op Fortuyn. Je moet je kapot schamen.

    2. Loelap

     Aan welke kant zou Kok staan indien hier een (burger)oorlog zou uitbreken met de religie van de vrede?

   2. lucinde

    😂😂😂😂

 26. Reinoud van Gelre

  “…zien we tot ieders grote verrassing opeens toch weer Frederik Jansen op de lijst staan. …”

  Goed nieuws!

 27. joost2

  Vond vanmorgen meneer Eppink zeer onfatsoenlijk bij Harry Mens op TV praten over Thierry Baudet.
  Ex VVD-er Eppink , die zijn baantje in het EU parlement aan Baudet te danken heeft, gooit wel erg snel stenen in de bron waaruit hij gedronken heeft. Laat Eppink dan wel principieel zijn en nu niet als zetelrover wil blijven zitten, omdat hij niet gekozen is door de Nederlanders.
  Als dit het niveau wordt van de plinterpartij ja21 hou ik m.n hart vast.

  1. Telex

   Eppink is een goede spreker en een beroepspoliticus die vind wel weer een baantje. Principes zijn er voor mensen die zich dit kunnen veroorloven kennelijk heeft hij ingeschat dat de gecreëerde publiek collectieve verontwaardiging minder windeieren zouden gaan leggen, en is de “nette meneer” gaan spelen. Goede zet terug naar z’n de vorige club daar valt hij niet op!

  2. Logica

   Heb dat ook gezien bij Harrie Mens. Wat me opviel is dat Eppink niet zo heel negatief meer overkwam voor wat betreft een Nexit. FVD wil een bindend referendum en zet daarbij zelf in voor een Nexit. Eppink wil ook met zijn JA21 een referendum maar liet zich niet uit over zijn inzet. Sterker, hij benoemde zelfs een paar voordelen van de EU. Lijkt me een tactische zet om ook Fvd’ers te lokken die geen Nexit willen.

 28. Telex

  Het is niet het demoniseren van links dat de crisis bij FVD heeft veroorzaakt maar Baudet zelf. Dit komt door andere haantjes binnen de gelederen te halen zoals Eerdmans die buiten Rotterdam ook niet boven het gras is uitgegroeid. Omdat de linkse oppositie i.p.v. met de gebruikelijke Kalasjnikov nu weer met de Nazisme kaart aan komt hebben velen van die overtuigde en trouwe medestanders Baudet en erger nog FVD in de zak gescheten. Bang om het niet te overleven. En wat moest er nu eigenlijk overleefd worden? Een handvol mogelijk fascistoïde jongeren in de JFVD heeft zich dubieus geuit. Maakt dat het overgrote deel van de JFVD nu Nazi sympathisant en erger nog de 48000 vaste leden, en overige stemmers op de FVD? Nee natuurlijk niet! Maar toch hebben deze z.g. rechtse moraalridders het schip verlaten toen er een spatje water viel, lekker principieel hoor, maar er in eerste instantie wel van willen eten. En dat zijn nu beroeps politicie. STEM gewoon FVD

 29. Wim Vreeswijk

  Kan iemand mij het verschil uitleggen tussen extreem rechts en hardstikke boos op alles wat ziek links is ?

 30. Logica

  Erg goed stuk van Michael. Ik blijf het jammer vinden dat er nu 2 partij en zijn met o beheer hetzelfde programma. Ik ben niet bij dat etentje geweest en vorm er dan geen definitieve mening over. Ik heb ze allen hoog zitten. 1 stem naar de PVV en 1 stem naar de JA21 of FVD. Dat wordt moeilijk kiezen, zoveel kwaliteit bij beide partijen.

 31. Bes Tolen

  De huidige westerse politiek is agressief en Rooms. Alleen deze politiek wordt als toegestaan beschouwd. [Zoals Shula Rijxman van de NPO gisteren nog voor de TV WNL impliciet aangaf als richtlijn].
  De FVD begeeft zich dus net als de PVV buiten de orde.
  Agressie bedreigt de meeste buurstaten van de Europese bondgenoten van de Verenigde Staten, die deze politiek tot gelding bracht in de Joego Slavische oorlogen. Toen werd ook de nieuwe multiculturalistische politiek (van joodse ontwerpers uit de Frankfurter Schule) daadwerkelijk toegepast.
  De huidige politiek maakt gebruik van persbreidel, valse propaganda (indoctrinatie), intimidatie en laster.
  Ook immigratie naar de Verenigde Staten vanuit Latijns Amerika en naar Europa vanuit Afrika horen tot deze politiek. Illegale immigratie of zoals later feitelijk illegale (asielzoekers), heeft steeds de legale overtroffen maar is desondanks steeds omvangrijk gelegaliseerd.
  Het enorme aantal geboorten in Afrika is onderwerp van Rome met haar uitgebreide stelsel van geboorteklinieken waar onder meer alle nonnen van de Roomse kerk werken. Bedreigend voor Europa, dat overspoeld zal worden met Afrikanen.
  De in de geschiedenis heel aparte huidige financiële politiek van het westen is in handen van een paar Roomse en joodse grootbanken. Opvallend is ook dat de Europese protestantse kerken naast de Rooms katholieke zich met (illegale) immigratie bezig houden en voorstanders zijn van de officieel toegestane politiek. In de VS is dat ook wel het geval maar duidelijk minder.
  Het westen is totalitair aan het worden wat het al grotendeels is. De overwinning van de Democraten in de VS zal daaraan bijdragen.
  Oorlog is op de duur niet uit te sluiten waarbij met name vernietiging van Rusland doel zal zijn. Wat dan ook tot grote ellende in westelijker gebieden kan leiden.
  Landen, die de officiële politiek niet voldoende steunen, zullen daarvan de gevolgen ondervinden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.