Joost Eerdmans is WOEDEND over aangifte tegen politieagenten door geweldplegers: “Dit is belachelijk!”

Joost Eerdmans, de kersverse leider van de nieuwe politieke beweging JA21 en tevens kopstuk van Leefbaar Rotterdam, maakt zicht ontzettend boos over een tafereel dat zich onlangs afspeelde in de Maasstad.

Omtrent de hele zaak moeten we even terug naar 5 december jongstleden, ofschoon PAKJESAVOND. Op die bewuste avond raakten agenten verwikkeld in een vechtpartij met een gezin. Daarna werden een 45-jarige man uit Dordrecht, een 18-jarige zoon en een 37-jarige vrouw aangehouden omdat ze gewelddadig zouden hebben opgetreden tegenover de politie. Dit heeft men waarschijnlijk allemaal kunnen lezen in de mainstream media, en de ophef was dan ook groot: “Politiegeweld, again”.

Nu blijkt dus dat de vork iets anders in het besteklaatje steekt. Joost Eerdmans, politiek leider van de nieuwe conservatief-liberale beweging JA21 maakt zich ongerust over de suggestieve berichtgeving en laat tegenover De Dagelijkse Standaard weten:

“De Rotterdamse politie nam vanavond in het NOS Journaal afstand van een fout scheldwoord (neger – red.) dat door een collega is gebruikt tijdens een incident op Sinterklaasavond. Dit gebeurde toen de agent en diens collega’s zich verdedigden tegen een zeer agressieve familie bij een melding in Dordrecht.”

Bij bovenstaande begint het ‘geborrel’ van die hele aangifte tegenover de politie natuurlijk al. Want waarom zou de politie willekeurig een huis binnenvallen om daar ook nog eens enige stampij te maken? Het klinkt ongeloofwaardig. Zelf woon ik (de auteur van dit stuk) ook in de binnenstad van Rotterdam, en ik heb -om meerdere redenen, waaronder overlast, etc.- wel vaker te maken gehad met de politie. Eigenlijk kan ik alleen maar concluderen dat het Rotterdamse poltiekorps uitermate open-minded is en dat het ze echt niet boeit of ze nu bij een Feyenoord-hooligan, een homoseksueel of iemand met roots buiten Nederland aan de deur staan.

Maar volgens Joost Eerdmans ging het op de bewuste Pakjesavond nog een stap verder:

“De agenten werden uiteindelijk mishandeld door een vader en zoon uit het bewuste gezin dat aangifte deed tegen de politie. Ze deden zelfs aangifte wegens racisme. Eerst mishandel je dus dienstdoende agenten om vervolgens schaamteloos aangifte te doen vanwege een woord (neger – red.) dat de politie natuurlijk nooit had moeten gebruiken.”

Hier heeft Eerdmans natuurlijk wel een punt, want het is zo gemakkelijk om mensen in een kwaad daglicht te zetten door alles maar te gooien op racisme. Voor LHBTI’ers, zoals ik, idem dito. Dus goed dat we het daar nu even over kunnen hebben.

Eerdmans zegt dan ook heel stellig:

“2020 kan bijna niet droeviger eindigen. Sinds wanneer is een fout woord erger dan het toepassen van geweld?! Zeker tegenover mensen in uniform. Als je met de politie gaat knokken, dan kun je alle consequenties verwachten.”

Eerdmans is dan ook van mening dat niet de agenten nu thuishoren in het beklaagdenbankje, maar de agressieve familieleden die Pakjesavond helemaal lieten escaleren. “Ik verwacht dan ook eerst excuses tegenover de politie voor het gebruikte geweld van die familie”, aldus Eerdmans. “Daarna praten we wel weer verder.”

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

51 reacties

 1. 2030

  Ach , politiek correct Nederland heeft hier zelf op aangestuurd. Als ze de juiste demonen 666 rechter treffen dan zal er gerust begrip gevonden worden voor het gevoel van discriminatie en dat het geweld daaraan ten grondslag ligt.

  5 uren schoffelen en klaar is clara

 2. Morgan4321

  Is neger nu ook al een scheldwoord? Het is toch gewoon een correcte, neutrale, omschrijving van het ras van de persoon in kwestie?

  1. Niemandalletje

   Ja het komt nu eenmaal een beetje onwennig over, maar het is nu echt zo.
   Je schijnt ze ook niet meer te mogen zoenen.
   Blanke, mag dan weer wel. Kut-blanke, schijnt ook nog te mogen.

  2. Nico Sibelijn

   Mensenrassen bestaan niet, beste vent.

   1. 2030

    apenrassen wel strónt vlé®k ?

   2. JoopvdJoop

    Ijsbeer is hetzelfde als een bruine beer….

   3. Niemandalletje

    Ja joh. Je behoort te zeggen dat het een genetische etniciteit is uit de genetische diversiteit, dat maakt het allemaal veel duidelijker.

   4. AidemediA

    Ja hoor Nico rassen bestaan wel. Dat heb ik geleerd op school. Je hebt blanken, negers, indianen, chinezen, belgen, eskimo’s. Ik weet ze zijn niet allemaal goed, maar een voldoende heb ik toch zeker. En als er geen mensenrassen bestaan wil ik m’n schoolgeld terug want dan hebben ze me voorgelogen.
    Dat er nu geleerden zijn die beweren dat er maar één genetisch ras is, zoals in Wikipeda staat, is hun mening. Anderen hebben daar weer een ander idee over. Dus botweg zeggen dat mensenrassen niet bestaan is een voor u kenmerkende korte one-liner.

    In het boek ‘The History and Geography of Human Genes’ (1994) onderscheidt Cavalli-Sforza acht hoofdrassen: Zwart-Afrika, Kaukasisch, Noordoost-Azië, Arctica (Noordpoolgebied), Amerika, Zuidoost-Azië, Stille Oceaan en Australië. De zeven niet-zwarte rassen hebben een relatief grote verwantschap en het ras in Zwart-Afrika staat genetisch het verst weg van de andere zeven rassen. Na de uitgave van het boek brak er een storm van verontwaardiging los. Inmiddels is de genografie een jonge tak van wetenschap die onderzoek doet naar de afstammingsgeschiedenis van de mens.

    1. Queen

     De Afrikaanse volkeren verschillen genetisch onderling net zoveel van elkaar als van blanken. Dat zijn echt geen mensenrassen. Mensenrassen bestaan simpelweg niet. Wat pseudowetenschappers blijven dat volhouden. De uiterlijke verschillen hebben met aanpassingen aan omstandigheden te maken. De aanpassing van cellen als verdediging tegen malaria is daar een voorbeeld van. Als er sprake van rassen was waren er homo sapiens op verschillende plekken onafhankelijk van elkaar tot ontwikkeling gekomen en dat is niet zo.

     The sience en history podcast heeft een zeer interessante aflevering over dit onderwerp.

     1. Logica

      Hier denk ik dat je gelijk hebt. Ik ken de wetenschappelijke artikelen niet maar ook wetenschappers zijn vaak gekleurd in hun mening. Maar ik denk dat je gelijk hebt, heb hier zelf ook weleens over nagedacht. Wel is er sprake van grote cultuurverschillen die je nooit op 1 lijn kunt krijgen met onze westerse beschaving. Daarom ben ik ook tegen verdergaande immigratie van moslims.

    2. Robert75

     Als je op school hebt geleerd dat Belg of Eskimo ook een ras is dan heb je toch echt op een verkeerde school gezeten.

     1. driewerf

      Moeilijk he begrijpend lezen … geeft niet hoor vent je komt er wel.

     2. Stanly2000

      Sinds kort zijn ook Marokkanen een ras!

    3. driewerf

     Jij moet het NICO niet te moeilijk hoor hahahahaahahahaahah.

 3. John2003

  Oh…serieus…? Joost woedend? Hahaha ..komen er verkiezingen aan ?
  Onze onovertroffen opportunist wil een kamerzeteltje veilig stellen?

  1. Logica

   Ik ga ervan uit dat dit verhaal juist is en…tja…dan is dat behoorlijk schandalig. Schokkend wil ik het niet eens meer noemen. We zijn er al 45 jaar mee doodgegooid. Je raakt eraan gewend, al went het nooit.

  2. Peter Pan

   Ha! Racisme is zo’n nietszeggend woord geworden. Het wordt te pas en te onpas in de strijd gegooit door figuren die 90% van de keren wat geflikt hebben. Racisme roepen is hetzelfde als een voetballer de zijn handen omhoog doet zodra deze een andere speler naar de grond heeft gewerkt.

 4. Nico Sibelijn

  Ach, het nieuwe frisse geluid in de rechts-populistische supermarkt prijst zijn blanke gezond-verstand meninkje aan. Het moet potverdorie niet gekker worden!

  Thierry, Richard, Geert: kom er maar in. Dit kan beter!

  1. 2030

   slechter kan het zeker niet strónt vlé®k !

   stem sociaal, stem pvv

  2. AidemediA

   He daar is Nico weer. De politie is niet meer en minder dan het incasso bureau voor de schatkist. Lees kodak brigade. Probeer maar eens een aangifte te doen. Ze verwijzen je door naar de gemeentelijke handhavers, bij bijvoorbeeld een milieu delict asbest. Ze willen je aangifte niet opnemen omdat de betreffende agent vindt dat het volgens hem geen strafbaar feit betreft. Daar gaat hij of zij niet over.
   De politie is op grond van artikel 163 lid 9 SV verplicht de aangifte te ontvangen. Artikel 163 lid 9 Sv luidt: “Tot het ontvangen van aangiften bedoeld in de artikelen 160 en 161 zijn de opsporingsambtenaren, en tot ontvangen van de aangiften bedoeld in artikel 162 Sv de daarbij genoemde ambtenaren verplicht.” 18 jan. 2019

   Mensen die varkens mutsjes dragen, flink aanpakken. Maar de kozp fanaten die een kinderfeest verknallen, pamperen. En ga zo maar door.
   Dienstbaar en waakzaam, is de slogan van de politie. Dit kan beter veranderd worden in. Afwachten en nergens tijd voor en zin in hebben. Ik ben geen populist maar wel rechts. Nico ik wacht met spanning je inhoudelijke reactie af. En beste Nico begin nou niet weer over gebral, want dat is een nogal povere reactie.

   1. Nico Sibelijn

    Ik kan tegen jouw inhoudelijk argumentatie niet op, AidemediA, je bent inhoudelijk bijna net zo sterk als 2030. Dat moet een enorm compliment zijn.

    1. 2030

     Als de strónt vlé®k ooit een objectieve reactie plaatst vreet ik me lap top op

     1. CZ

      @2030: Zonde van je tijd en energie. Hahahaha 🙂

      Zolang de zuigers hier ruim baan krijgen is het allemaal kansloos. 😛

     2. driewerf

      Het is niet kansloos je moet ze gewoon geen kans geven .Dus doe net als ik, negeer ze gewoon niet lezen wat ze neer plempen .

    2. AidemediA

     Tuteletu Nico, zowaar een reactie van DRIE regels. En inhoudelijk is het nog steeds erg magertjes. Ga vooral door met je linkse praatjes en ideeën. Ik zal je niet uitmaken voor iets wat met peop te maken heeft, maar ik wens je succes met je zeer “doordachte” en tot de verbeelding sprekende reaguursels. Als je het niet erg vindt, en daar ga ik gemakshalve maar van uit dat dat zo is, reageer ik niet meer op jou onvolprezen stukjes.

   2. 2030

    je verwachtingen van de strónt vlé®k zullen behoorlijk beschadigd worden

    kwalitatief uitermate teleurstellend

  3. Logica

   Nico gaat zikn aandacht verleggen van eerst Wilders, toen Trump en Baudet naar Eerdmans. Geen verrassende ontwikkeling. Hij zal Biden ook vast wel geweldig vinden. Gepikt waarschijnlijk op mooie woorden als verbinding, eenheid zonder achteraf naar de geleverde prestaties te kijken.zou hij dat wel doen dan had hij hier nu dagelijks moeten klagen over Rutte en zijn kartelvriendjes.

 5. Queen

  In een rechtsstaat verwacht ik meer van agenten als Eerdmans doet.

  1. 2030

   meteen een nekschot tijdens de mishandeling was inderdaad beter geweest

   1. Queen

    Ik geloof best dat jij dat beter had gevonden. Ik heb weinig met dictaturen, ook jij verdient onafhankelijke rechtspraak.

    1. 2030

     vertel idioot ?

     1. Queen

      Jij wilt een agent met dezelfde macht als in dictaturen, daar hoort ook dezelfde rechtspraak bij.

      Idioot vat ik van jou als compliment op, dus hartelijk bedankt.

     2. 2030

      we wonen toch in een dictatuur idioot ? inclusief noodwet en alle bijhorende ontnemingen van de vrije rechten

   2. Nico Sibelijn

    Q.E.D.

    1. 2030

     nou zeg , de strónt vlé®k heeft wat latijn gejat

     zielig adept

 6. Arbeider65

  Gewoon een maandje niet optreden als politie agent. Moorden niet onderzoeken, winkeldiefstal, inbraak etc. etc. mooi een tijdje op de plank laten liggen. Verkeerde wijk? Jammer, wij komen niet, druk met achterstallig administratie. Kijken of dit helpt. Gezeur om niks. En eerst het onderzoek maar eens af wachten.

  1. Telex

   De politie wil wel maar hun superieuren niet. Het zou wel eens ten koste van hun carrière kunnengaan. Zo gaat het in een deugcultuur. De goeden moeten onder de kwaden lijden.

 7. AS210854

  Zwarte zeggen zelf ook neger tegen elkaar, maar als blanken dat zeggen gooien ze het gelijk op een racistische uitspraak. Schijnbaar zijn ze zo dom dat ze niet weten dat ze zelf de racisten zijn.

 8. Nico Sibelijn

  Joost Eerdmans is WOEDEND

  Dat is gebruikelijk in guurrechtse kringen. Geert is meestal WOEST.

 9. RS

  Is al bekend wat Sylvana Simons hiervan vindt ?

 10. 56RdK

  Nederland gaat helemaal kapot aan de door de PvdA, GL, D66 ingevoerde woke waanzin, de waanzin van de diversiteit en inclusie, hierin gesteund door incompetente partijen als de VVD en CDA.
  Maart 2021: dé kans om het tij nog te keren!

 11. joost2

  Kan Joostje zich nu niet eens even rustig houden.
  Deze politieke baantjes zoeker en zetelrover is nog door geen hond gekozen en toch wil hij zich maar profileren.
  Ja21: ik wens iedereen een gelukkig nieuwjaar met kakelkip Nanninga en Eerdmans, die voor ons land helemaal niks toevoegen en de politiek als hun verdien model gebruiken.
  Hoe komen die 2 trouwens aan de 80.000 euro benodigd om je in te schrijven voor de verkiezingen in 2021 ?
  Zij eten m.i. alleen uit de staatsruif , hou je dan nog zoveel geld over?

  1. Oepsie

   Jaloers? Simpelton?Jij eet je gehele leven al uit die ‘staatsruif’ en je ruikt niet al te fris!

 12. Sando

  Negers die Sinterklaas vieren dat kan niet in 2020 .

 13. Robert75

  driewerf 2 uur geleden
  Moeilijk he begrijpend lezen … geeft niet hoor vent je komt er wel.

  …………………………………………..

  Nou dat staat er toch duidelijk. Er wordt geschreven:”Ja hoor Nico rassen bestaan wel. Dat heb ik geleerd op school. Je hebt blanken, negers, indianen, chinezen, belgen, eskimo’s.”

  IK zou niet weten wat daar niet aan te begrijpen valt. Daar wordt toch duidelijk beweerd dat Belg een ras is

  1. driewerf

   En daarna vermeld ik weet ze zijn niet allemaal goed maar net een voldoende verwijzend naar naar dat Belgen daartoe niet behoren .

   1. driewerf

    En Eskimo’s uiteraard.

   2. Robert75

    IK zou het je even uitleggen maar het Belgen ras bestaat niet. Als rassen al zouden bestaan. Wat al niet zo is natuurlijk dan behoren ze tot het blanke ras. Net zoals bv een Nederlander. Het Nederlandse ras bestaat ook niet net zomin het Belgen ras.

    Zelfs eskimo en indiaan is geen ras. Indiaan bv is gewoon een verzamelnaam van inheemse volkeren die vroeger vanuit Zuid-Amerika naar het Noorden trokken.

 14. Telex

  Hoe zou Erdogan dit hebben opgelost als het zijn politie zou gebeuren? Precies daar kan men in Nederland nog wat va leren.

 15. Fatsoen74

  Raar dat die mensen altijd in aanraking komen met de politie.

  Gedrag is de oorzaak.

  Respectvol politie benaderen is misschien de oplossing.

  De onderkant van Nederland gaat gepaard met een grote bek, ongeacht kleur, afkomst of geloof.

  Wie goed doet krijgt lekkers…..

  Als wij ons land te grabbel willen gooien moeten wij vooral Soft optreden.

  Duindorp gisteren, mooi staaltje tuig wat regeert.

  Wij blijven wel werken en belasting betalen zodat tuig kan floreren in dit land.

  Laat de Dril Rappers maar lekker het vuurtje opstoken.

  Wellicht dat politie, ambulance en brandweer gewoon niet meer moet uitrukken als dat soort gasten bellen voor hulp. Als zij zichzelf weer in rare situaties bevinden.

  In Brussel werd een agent afgetuigd op camera door mannen met baarden, heuptasjes en zero respect.

  Tenenkrommend volk.

  Blijf het maar goed praten, die rekening komt heel snel op deze wijze.

 16. 56RdK

  @Fatsoen74

  De rekening hebben we al meerdere malen en teveel keren al betaald.
  Denk alleen al aan de subsidies om orde en gezag te verkrijgen. Subsidies die nodig zijn omdat er geen gezag meer bestaat, dankzij de verachtelijke deug- en volstrekt naïef gevoerde politiek c.q. beleid.

  Wat Duindorp aangaat, een grote kern laagbegaafd inteelt heeft het daar al decennia voor het zeggen. Elk gezag heeft daar het nakijken. Dat zal nimmer veranderen.

  Wat de ons afwijkende allochtonen aangaat, die leven geheel in hun eigen bubbel, volledig op onze kosten wel te verstaan. En vinden na hun criminele daden voldoende ondersteuning van het hier heersend deug om daarmee weg te komen. Want …. wij zijn een racistisch land …..
  Intussen komen wel scheepsladingen met die lui deze kant op, want of het nou Afrika betreft, Suriname of de Antillen etc. etc., door corruptie en incompetentie blijken al die lui daar maar niet ordelijk te kunnen regeren en te besturen. Is het altijd wéér de blanke die moet bijspringen, in alle opzichten en al een eeuw lang.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.