Persconferentie Rutte: ‘strengere maatregelen voor kerst niet uitgesloten”

De corona-cijfers stijgen weer flink en ook in de ziekenhuizen gaat het volgens premier Rutte “niet goed”. Het kabinet vindt het daarom geen goed idee om de coronamaatregelen te gaan versoepelen. Sterker nog, mogelijk komen er zelfs strengere maatregelen!

Het kabinet stuntelt van de ene blunder rechtstreeks door naar de andere, zo lijkt het wel. De maatregelen worden voorlopig niet versoepeld, wat betekent dat de fout die er nu toe heeft geleid dat de besmettingscijfers weer zijn gaan stijgen, gewoon ongecorrigeerd blijft. Onder het welbekende motto ‘we kijken het nog even aan’ stevenen we dus regelrecht af op een nieuw drama.

En om het nog wat erger te maken: mochten er extra maatregelen nodig zijn, dan worden die pas op 22 december bekendgemaakt. Mooi twee dagen voor kerst. Iedereen die dus al plannen heeft gemaakt, binnen de kaders van wat nog wél mogelijk is, leeft dus mooi in onzekerheid.

Nu kun je er dus op rekenen dat de frustratie alleen maar verder toe zal gaan nemen en dat men tegen de feestdagen echt maling gaat krijgen aan wat er volgens het kabinet nog wel en niet mag. Rond kerst zal het misschien nog meevallen omdat er misschien nog een sprankje kerstgedachte leeft onder de mensen, maar als de regels twee dagen ervoor nóg strenger worden, dan komt er volgens mij met oudjaarsdag echt een felle reactie vanuit de samenleving. En die keur ik niet goed, even voor de duidelijkheid, maar ik meen hem wel aan te voelen komen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. corenona

  Was te voorspellen. De angst is diep gezaaid zodat mensen zelf geneigd zijn om extra maatregelen te vragen.

  * de horeca is geen bron toch gaat ie op slot
  * mondkapjes bieden geen bescherming toch gaan we ze verplichten

  mortaliteit van 0,2

  We zijn knettergek geworden ! clown mark en hugo zijn vieze linkse populisten

  1. hans-e-pans

   De angst die er nu heerst moet vooral blijven en liever nog enigszins opgevoerd worden. Daarbij komt er dan ook nog een bij dat deze angsttiranie gerekt moet worden tot aan de verkiezingen in maart 2021. Mark R. zit nu in de flow dat hij het allemaal prima doet en nog beter voorheeft met de mensen. Als tegenpool van Mark R. dient Hugo de J. want dat is een kluns eerste klas die door zijn blunders Mark R. veel beter doet lijken als dat hij in werkelijk is, ze noemen dat ook wel shinen.

   1. homefront

    Je slaat de spijker op z’n kop, zo is de PvdA en de d666 ook kopje onder gegaan, Wilders daarin tegen heeft op tijd de stekker eruit getrokken..

 2. leukeditter

  hahahahaha het is niet te geloven…alles gaat dus naar de bliksem , opstand en gauw

  1. Cootje

   Polderen zit in onze genen , maar kijk maar naar de Fransen in 2021 die gaan nog menige journaal uitzendingen halen

 3. Cootje

  Gaat geweldig met Nederland en de gevestigde oude politici alle ingrediënten zijn aanwezig om op zekers Wilders aan 10 tot 15 extra zetels te laten halen . Corona gaat in begin 2021 zo verschrikkelijk veel pijn doen bij een groot deel van de Nederlanders dat een extra proteststem heel normaal is , en Wilders hoef verder gewoon een beetje zout in de verse wonden strooien , bijv ons geld zit in zuid Europa , en die gaan failliet dus er moet nog meer naar toe . De verkiezingen komen op het juiste moment

  1. Monty

   Als of Wilders iets aan corona gaat doen.
   Wilders heeft maar één doel en dat is niet een corona oplossing.
   Lees zijn verkiezingsprogramma er maar op na.
   Alle extra stemmen zal hij gebruiken om zijn eigen programma uit te voeren.

 4. Seneca

  ik lees zo even een interessante vraagstelling: ‘als de lockdown de eerste keer werkte, waarom hebben wij er nu nog een? Als de lockdown de eerste keer niet werkte, waarom hebben wij er nu nog een?’

 5. josveraart

  KNETTER KNETTER KNETTERGEK DIE RUTTE MACHTSWELLUSTELING WEG ERMEE ZSM

  1. homefront

   Vergis je niet hoor, hier reageren gasten als ernestje en co die het fascistisch gedachtegoed doormiddel van het fascistisch vaccinatieprogramma een zeer warm hard (met een d want een hart hebben ze niet) toedragen

 6. Pauline Kummer

  Het wordt gewoon een rustige Kerst, je moet jezelf zien te vermaken. Dank zij het ongedisciplineerde gedrag van de burger.

  1. Ernest Stern

   Ik vrees dat je gelijk hebt, Pauline, dit riepen we over onszelf af.

   1. homefront

    “riepen we”

    Nee hoor jij liegt er is geen we, sterker nog, op basis van wat wordt beleid gemaakt? zoals ik al zei, op basis van leugenachtige en foutieve informatie..het beleid dat gasten als jij samen met nog een paar coronafetisjisten die het fascistisch vaccinatieprogramma er maar wat graag door willen drukken…

   2. Maurits Dekker

    Ach gottegot, Ernest Stern is weer aan het communiceren met een andere MPD-entiteit die in zijn verwarde hoofd zit.

    Ernest Stern is een verwarde TR0L lijdend aan MPD

   3. Fascal

    Ernst de leugenaar spreekt tegen zichzelf!

  2. homefront

   “ongedisciplineerde gedrag van de burger”

   Oh ja, in mijn omgeving niet hoor, de zieke geesten zitten in Den-Haag, die, op basis van leugenachtige en foutieve informatie, beleid maken, die jij verdedigd, jij gelooft echt wat ze zeggen, je kijkt niet om je heen dat maakt je ongeloofwaardig

 7. homefront

  Leugenclown rutte zegt; als er 10 mensen per dag op de ic liggen gaan we versoepelen er liggen er nu 20 dus gaan we handhaven sterker nog, strenger worden, die gast is echt achterlijk geworden en de Nederlanders??? die houden zwijgzaam hun mond of hebben hun protest achter veesboek…

 8. GewoonJohan

  Quote :”…maar als de regels twee dagen ervoor nóg strenger worden, dan komt er volgens mij met oudjaarsdag echt een felle reactie vanuit de samenleving.”

  Wedden dat iedereen weer als makke lammetjes de stal in gedreven wordt ?

 9. Fascal

  De economie wordt opzettelijk gesloopt!

  ht*ps://youtu.be/Z1Y_RUJHw8s?t=643

 10. Maurits Dekker

  U kunt zich er het beste op voorbereiden dat in de laatste week van februari 2021, en wel op dinsdag de 23ste, het kabinet afkondigt dat de noodwet met 3 maanden wordt verlengd en dat tevens de verkiezingen van 17 maart voor onbepaalde tijd worden uitgesteld.

  1. Thant Dolpfh

   De verkiezingen gaan gewoon door. Wat ik je brom .

   1. Fascal

    De leugenaar bromt. Zwijn en zuigzeug.

 11. SubTec

  Deze maatregelen hebben al maanden helemaal niets meer met Corona te maken maar zijn een moedwillige en laffe aanval op Nederland.
  Nederland moet in opstand komen!

 12. SubTec

  Tja, Rutte en zijn fake “besmettingen”
  h**ps://stichtingvaccinvrij.nl/mike-yeadon-de-pandemie-is-allang-voorbij-er-is-groepsimmuniteit/

 13. Yoyo

  Even serieus: Kijkt er überhaupt nog iemand dat circus dat “persconferentie ” heet?

  We hebben toch wel wat beters te doen, dan te luisteren naar louter geleuter?

  1. Gerda2

   Ik kijk allang niet meer naar de persconferenties.
   Zit me toch alleen maar te ergeren aan die poppenkast.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.