Proost, Hugo en Mark! DEZE gemeentes openen de kroegen weer op 17 januari!

We mogen kunnen weer naar de kroeg en wel op 17 januari 2021! Ondanks de horecasluiting van Mark Rutte en Hugo de Jonge hebben duizenden café’s en restaurants besloten om -hoe dan ook- op 17 januari 2021 hun deuren te openen voor dorstige drinkers en hongerige eters. In welke gemeentes je vanaf halverwege januari weer terecht kunt voor een ‘natje en een droogje’ lees je hieronder.

De horeca-branche is helemaal klaar met de sluiting van hun tenten. “Voor de horeca staat het water niet meer tot aan de lippen, inmiddels stroomt het de mond in. We staan op het punt keihard te verzuipen. Zo houden we het niet langer vol”, aldus Johan de Vos, woordvoerder van de actievoerende horeca tegen het AD.

Op 28 september schreef De Dagelijkse Standaard al dat het kabinet Rutte III de horeca een nekslag had gegeven. Precies een maand later schreven we er zelfs nog een keer over.

Van eind september tot november was de hoop nog gevestigd op een eventuele heropening van de horeca in december. Inmiddels zijn we in deze maand aangekomen, maar vooralsnog is er geen enkele sprake van een heropening van de cafés en restaurants in Nederland. Tijd voor actie, moet de horecabranche hebben gedacht.

Op zondag 17 januari zullen dan ook duizenden café’s en restaurants -voor het eerst in maanden- hun deuren weer openen voor gasten. De horeca in de Randstad lijkt vooralsnog een beetje angstig voor de rebelse actie, maar er zijn genoeg gemeentes in Nederland waar we dus halverwege januari weer met elkaar kunnen proosten.

Hieronder een handig overzicht van de deelnemende gemeentes waar op 17 januari 2021 iets te vieren valt:

Breda, Maastricht, Eindhoven, Amstelland (Diemen, Ouder-Amstel, Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn), Sint-Michielsgestel, Venray, Roosendaal, Eersel, Asten, Zundert, Heeze-Leende, Valkenswaard, Cranendonck, Krimpenerwaard, Aalten/Dinxperlo, Winterswijk, Leiden, Kaag en Braassem, Nieuwkoop, Leeuwarden, Arnhem/Renkum, Helmond, Steenbergen NB, Nijmegen, Groningen, Heerlen, Hattem/Heerde, Oss, Meierijstad, Wageningen, Alkmaar, De Leye, Vught, Haaren, Nederweert, Bergeijk, Veldhoven, De Bollenstreek, Haarlemmermeer, Rhenen, Roermond, Valkenburg, Someren, Schagen, HorecaZorg (o.a. Meyer Beheer, Oubaha Beheer), Rheden, Weert, Laarbeek, Epe, Enkhuizen, Horst aan de Maas, Roerdalen en de volledige regio Brabant.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. vandaag

  Ik vind dat heel Nederland mee moet doen. Je moet je niet laten uitspelen door die idioten.

  Heeft u gezien dat het RIVM zijn filmpje over het mondkapje heeft verwijderd ? gelukkig heb je nog databasen.

  h**ps://www.youtube.com/watch?v=uIjCUZYy_DA

  Onze roverheid is K N E T T E R G E K

  1. Blondie

   vandaag

   Mijn voorstel is, om 17 December 2020 als datum voor deze actie te prikken.

   Liegen blijft Rutte toch.

   1. Linksbuster

    Waarom wachten tot 17 december Blondie..vanaf uiterlijk as maandag alles open gooien.

 2. ZWEEDSE K0K

  Kenneth fantaseert er aardig op los.
  Er is geen gemeente die iets opent maar bedrijven in die gemeentes.
  Een behoorlijk verschil.

  1. Maurits Dekker

   Wat ik mij van ‘de jongetjes in de klas die alles beter weten’ herinner is dat zij het later in de maatschappij verrassend slecht deden.

   1. ZWEEDSE K0K

    Het was mij al opgevallen dat uw belevingswereld vrij beperkt is.
    Geeft niets, niet iedereen kan terugkijken op een suksesvol leven.

    1. Fascal

     Cock, de bejaarde patatbakker!

 3. Steven Opti

  Dit is geweldig. Maar waarom 17 januari? Beter is 17 december. Januari is een rustige maand, december een top maand. Eindelijk komen ze in opstand. Ik hoop dat er zo’n vreselijk BOA komt als ik daar zit te eten..

  1. Vanduinen

   Ik denk dat u er geen twee Euro voor over heeft om buiten de deur te eten. Hoogstens een kroket.

   1. Linksbuster

    Quote:
    ..Ik denk…
    En dat met slechts één hersencel..bluffer!

   2. vandaag

    waar krijg jij een kroket voor 2 euro idioot ?

 4. JFU

  Gewoon open gooien die tenten….en wel nu! Dit idioten kabinet is helemaal het spoor bijster. Het virus heeft hoogstwaarschijnlijk hun hersenen aangetast, met die achterlijke maatregelen,terwijl de horeca aan alle eisen voldoet om besmetting te voorkomen, vanaf het begin. Schandalig beleid.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.